Contact

De oudervereniging is de schakel tussen de ouders van leerlingen van De Kerkuil en het team van leerkrachten. De oudervereniging is samengesteld uit een groep ouders. Deelname is open voor alle ouders, er is geen maximum aantal leden en deelname is niet op basis van verkiezingen. De oudervereniging komt 6x per jaar bij elkaar. Hierbij zijn 2 leerkrachten aanwezig voor vragen en overleg.

Wilt u contact opnemen met de oudervereniging dan kunt u een mail sturen naar: or@dekerkuil.nl

Wilt u meer weten of contact opnemen over de oud papier actie, dan kunt u een mail sturen naar: oudpapier@dekerkuil.nl

De leden van de oudervereniging zijn:

 • Martine Nijman (voorzitter)
 • Stefanie Tromp (penningmeester)
 • Sabina Krijgsman (penningmeester)
 • Jantine Schavemaker
 • Stephanie van der Wagen
 • Annebel de Looze
 • Marloes van Geenhuizen
 • Gwen Barra
 • Ingeborg Wu
 • Isabelle Lera
 • Patty Hoogewerf


Oudervereniging

De oudervereniging heeft als doel activiteiten te organiseren voor alle kinderen van De Kerkuil. Dit gaat om activiteiten die niet door het ministerie van onderwijs worden betaald zoals het zomerfeest, de sinterklaasintocht en de schoolreisjes. De oudervereniging is samengesteld uit een groep ouders en komt 6x per jaar bij elkaar om te vergaderen. Hierbij zijn 2 leerkrachten aanwezig voor vragen en overleg. De oudervereniging is de schakel tussen ouders en het team. Tijdens onze vergaderingen bespreken we welke activiteiten wij zullen verzorgen voor de kinderen, hoe deze in grote lijnen eruit zullen zien en wie binnen de oudervereniging de praktische uitvoering zal doen.

Dit zijn onze belangrijkste activiteiten die jaarlijks terugkomen:

Schoolreisjes

De schoolreisjes voor alle klassen worden grotendeels betaald door de oudervereniging. We bieden de groepen 3, 5 en 7 een extra schoolreisje met educatief karakter aan.

Sinterklaas

Het bezoek van de Sint en zijn Pieten aan onze school wordt volledig georganiseerd en bekostigd door de oudervereniging. De school wordt geheel in Sinterklaassfeer gehuld. Voor alle kinderen is er een schoenkadootje en voor de kinderen in groep 1 t/m 5 een kado tijdens de Sinterklaasviering. Én elke klas krijgt een klassenkado van de Sint!

Kerst

De school wordt versierd en de kerstbomen worden opgetuigd. De oudervereniging steunt de kerstmaaltijden in de klassen financieel. Terwijl de kinderen lekker zitten te smikkelen wordt er voor een drankje en een hapje voor de ouders op het schoolplein gezorgd.

Pasen

De paashaas verstopt zijn paaseieren in de kerktuin voor de leerlingen in de onderbouw en laat voor alle kinderen van de school heerlijke eieren achter. Het afgelopen schooljaar hebben we samen met andere ouders ook geholpen bij het paaskippenspel.

Walking Dinner

We zijn van plan om weer een walking dinner te organiseren in het voorjaar van 2024! De tweede editie van april 2023 was een groot succes. Door deel te nemen aan het walking dinner leer je andere ouders van De Kerkuil kennen, heb je een hele gezellige avond en steun je de oudervereniging, dus alle kinderen, met extra budget voor activiteiten voor de leerlingen.

Koningsspelen

Voor de Koningsspelen versieren we de schoolpleinen en helpen we de leerkrachten waar mogelijk bij de spelletjes.

Avondvierdaagse

Op de avond dat de route van de avondvierdaagse langs De Kerkuil loopt staan wij klaar met bekertjes water en limonade en energiesnoepjes voor alle deelnemers. Heel gezellig altijd!

De musical van groep 8

De oudervereniging verwelkomt de ouders en gasten van de groep 8 leerlingen voor de musical met koffie of thee en iets lekkers.

Zomerfeest

Er wordt ieder jaar in overleg met de directie een schoolfeest georganiseerd voor alle kinderen. Dit wordt ook betaald door de oudervereniging. Het afgelopen schooljaar zijn we feestelijk geëindigd met springkussens, stormbaan, spelletjes, schmink en limonade.

En meer...

Daarnaast biedt de oudervereniging financiële ondersteuning aan bijvoorbeeld: het speelhuisje op het kleuterplein, de digiborden, carnavalsviering, culturele uitjes, leermethodes, voetballen, boekenbon voor elke klas, attenties namens u voor leerkrachten die afscheid nemen, jubileren of langdurig ziek zijn.

Maatschappelijk betrokken

Wij als oudervereniging zijn betrokken en geïnteresseerd in wat er speelt in de samenleving. Daarom kijken wij ook naar thema’s als de veiligheid rond de school, pestgedrag op school, game verslaving, ADHD, dyslexie of algemeen alcoholmisbruik onder jonge kinderen. De kinderen van groep 7 en 8 krijgen een dagdeel voorlichting door deskundigen over een van de onderwerpen.

Waar doet de oudervereniging het van?

In de eerste plaats natuurlijk van jullie ouderbijdrage die jaarlijks wordt geïnd rond april. Dit schooljaar is de bijdrage, die overigens vrijwillig is, vastgesteld op €50 per leerling. Zonder deze bijdrage kan de oudervereniging geen activiteiten organiseren en is dus zéér waardevol. Ouders kunnen via ‘Mijn Kerkuil’ een automatische incasso afgegeven. Een incasso scheelt zowel de ouders als de oudervereniging veel (administratieve) tijd. Is het financieel niet haalbaar om de bijdrage te betalen? Je kunt misschien een tegemoetkoming (vergoeding) in kosten van Zaffier ontvangen. https://www.zaffier.nl/geldzaken/kindregelingen.

Ook halen we elke 5 à 6 weken oud papier op in Limmen. Dit levert geld op, maar daar moeten we wel wat voor doen. De oudervereniging benadert jullie daarom met de vraag of jullie ons daarmee willen helpen. Elke klas krijgt gedurende het schooljaar een keer het verzoek om te helpen. Als alle vaders/moeders zich een zaterdagochtend vrij kunnen maken, ben je één keer per twee jaar aan de beurt. Dat valt mee, zul je zeggen, maar in de praktijk blijkt het toch een hele klus om de indeling rond te krijgen! Dus meld je aan, zodat we alle activiteiten kunnen blijven verzorgen! Het is meteen een mooie sightseeing door Limmen en een gratis work-out met na afloop een kop koffie of thee met wat lekkers.

De oud papier-ophaal-helden van 2022-2023 zijn:

Wim, Gwendoline, Marcus, Jan-Willem, Patricia, Ingeborg, Ronald, Else, Hans, Lotte, Laurens, Leonoor, Max, Bart, Jaap, Wilmer, Jurgen, Robert, Guido, Dick, Gertjan, Nick, Joris, John, Martijn, Stefan, Marco, Stefanie, Niels, Frits, Stan, Menno, Erik, Michel, Barbara, Fanne, Mark, Patrick, Niels, Sjors, Rik, Martijn, Marloes, Jerrie, Mike, Martine, Mark, Hans en Marco.

Als het je leuk lijkt, kun je je ook aanmelden voor de reservegroep oud papier. Dit is een whatsapp groep waar uitvraag wordt gedaan in geval van afmeldingen voor de ophaalronde. Je kunt je aanmelden door te antwoorden op deze mail en ons je telefoonnummer te geven, wij geven je gegevens dan door aan de coördinatoren van het oud papier.

Jullie helpen ook al door je oud papier te bewaren voor de school en het langs de weg te zetten. Mid september wordt de oudpapierkalender weer verspreid met daarop de ophaaldata, houd de brievenbus in de gaten!

Afgelopen jaar hebben we voor het eerst een Walking Dinner georganiseerd. Dat zorgt niet alleen voor verbinding, nieuwe contacten, maar ook voor inkomsten.

En vanaf dit schooljaar gaan we frituurvet inzamelen. Dit levert €50,- op per volle kliko. Je vindt deze nieuwe kliko bakken op het bovenbouwplein. Bewaar dus al je vet en lever het in.

Tot slot

Vind je het leuk om af en toe te helpen met bijvoorbeeld het versieren van de school, bij een activiteit of bij het ophalen van oud papier laat het ons dan weten door te reageren op deze mail. We maken graag een lijst van vrijwilligers die we laagdrempelig mogen benaderen als we om hulp verlegen zitten. Nu aanmelden betekent niet de verplichting ergens aan vast te zitten, maar is voor ons prettig, dan weten wie we mogen vragen als het nodig is.

We hopen dat jullie zo wat meer op de hoogte zijn over onze activiteiten en wat er met jullie bijdrage gebeurt. Mochten er nog vragen zijn mail of spreek ons gerust aan op het schoolplein.

Met vriendelijke groet,

Martine Nijman, Stefanie Tromp, Sabine Krijgsman, Jantine Schavemaker, Stephanie van der Wagen, Isabelle Lerat, Annebel de Looze, Marloes van Geenhuizen, Gwen Barra, Ingeborg Wu, Patty Hoogewerf