Contact

Wilt u contact opnemen met de oudervereniging dan kunt u een mail sturen naar:
or@dekerkuil.nl

Wilt u meer weten of contact opnemen over de oud papier actie, dan kunt u een mail sturen naar: oudpapier.dekerkuil@blosse.nl

De leden van de oudervereniging zijn:

  • Janine Lap (voorzitter)
  • Yvon Koster (penningmeester)
  • Jantine Schavemaker
  • Karine Mulder
  • Sabrine Rector
  • Martine Nijman
  • Stefanie Tromp


Oudervereniging

De oudervereniging heeft als doel de leerkrachten te ondersteunen en het helpen organiseren van activiteiten voor de kinderen. De oudervereniging is samengesteld uit een groep ouders en komt 6 x per jaar bij elkaar om te vergaderen. Hierbij zijn 2 leerkrachten aanwezig voor vragen en overleg. Deze vergaderingen gaan uitsluitend over activiteiten voor de kinderen. De praktische ondersteuning van de activiteiten wordt er geregeld. De oudervereniging is de schakel tussen ouders en het team. Bij schoolse activiteiten is uw hulp als ouder onmisbaar en wordt zeer gewaardeerd. De volgende activiteiten komen jaarlijks terug:

Sinterklaas

Het bezoek van de Sint en zijn Pieten aan onze school wordt georganiseerd en de school wordt geheel in Sinterklaas sfeer gehuld.

Kerst

De kerstkransen worden opgehangen, de bomen opgetuigd en de school versierd met sterren en engelen. De oudervereniging steunt de kerstmaaltijden in de klassen financieel en terwijl de kinderen lekker zitten te smikkelen wordt er voor een drankje en een hapje in de aula voor de ouders gezorgd.

Pasen

De paashaas verstopt zijn paaseieren in het pastoorsbos voor de leerlingen in de onderbouw en laat voor alle kinderen van de school heerlijke eieren achter. Daarnaast wordt de aula omgetoverd in feestelijke Paassfeer compleet met echte kuikentjes.

De musical van groep 8 en de eindplons

De oudervereniging verwelkomt de ouders en gasten van de groep 8 leerlingen voor de musical met koffie of thee en iets lekkers. De laatste schooldag, gaan alle groepen 8, zwemmen. Dit is inmiddels een traditie geworden en wordt ook door de ouderraad bekostigd.

Schoolfeest

Er wordt geprobeerd ieder jaar in overleg met de directie een schoolfeest te organiseren voor alle kinderen.

Educatieve schoolreisjes

De oudervereniging biedt de groepen 3, 5 en 7 een extra schoolreisje met educatief karakter aan. Zo gaan de groepen 3 naar het Muiderslot, groepen 5 naar het Zuiderzeemuseum en groepen 7 naar het Verzetsmuseum.

Daarnaast biedt de oudervereniging financiële ondersteuning aan bijvoorbeeld: het speelhuisje op het kleuterplein, de digiborden, carnavalsviering, culturele uitjes, leermethodes, voetballen, boekenbon voor elke klas,attenties namens u voor leerkrachten die afscheid nemen, jubileren of langdurig ziek zijn.

Maatschappelijk betrokken

Wij als oudervereniging zijn betrokken en geïnteresseerd in wat er speelt in de samenleving. Daarom kijken wij ook naar thema’s als de veiligheid rond de school, pestgedrag op school, game verslaving, ADHD, dyslexie of algemeen alcoholmisbruik onder jonge kinderen. De kinderen van groep 7 en 8 krijgen een dagdeel voorlichting door deskundigen over een van de onderwerpen.

Waar doet de oudervereniging het van?

Ook onze school mag oud papier ophalen in Limmen. Dit levert geld op, maar daar moeten we wel wat voor doen. De oudervereniging benadert u daarom met de vraag of u ons daarmee wilt helpen. Als alle vaders/moeders zich een zaterdagochtend vrij kunnen maken, bent u één keer per twee jaar aan de beurt. Dat valt mee, zult u zeggen, maar in de praktijk blijkt het toch een hele klus om de indeling rond te krijgen! Dus meldt u zich aan, zodat we genoemde activiteiten kunnen blijven verzorgen! Dit kan heel eenvoudig door in te loggen op www.mijnkerkuil.nl onder het kopje ouderraad - oudpapier. We rekenen op u!

KORTOM: ZONDER OUD PAPIER GEEN EXTRA ACTIVITEITEN

Blijf uw oud papier bewaren voor de school en zet het langs de weg! Houd de data op de oud papier kalender in de gaten. Zodat de oudervereniging al deze bovengenoemde extra’s voor de kinderen kan blijven verzorgen. Wilt u graag uw steentje bijdrage? Steek dan uw handen uit de mouwen en geef u op om het oud papier op te halen! Mail naar oudpapier.dekerkuil@blosse.nl