Nieuws uit alle groepen

4a: Afsluiting IPC Circus
21 april 2021 door Elly en Margret

Wat hebben we veel geleerd en gedaan de afgelopen periode! We weten nu allemaal heel veel van het circus, van de geschiedenis, hoe je een tent waterdicht maakt, waarom de piste rond is en nog veel meer!!

Ook hebben we veel liedjes gezongen over het circus.

Op de foto's alle kinderen trots met alles wat ze hebben gemaakt en geleerd....en nog een filmpje met de liedjes die we hebben geleerd. Een echte groep4a-show!!

Kijk maar: https://youtu.be/wXkg4RlV5Rc.

7-8: IEP eindtoets groep 8
21 april 2021 door Rinske en Saskia

Gister en vandaag hebben de toppers van groep 8 de IEP eindtoets gemaakt. Twee ochtenden strijden! Als verrassing stond er een lekker flesje WA TER voor ze klaar met wat kauwgommetjes eraan. Lees goed WA TER staat en dat hebben ze gedaan. Wij zijn trots op ze!

5b: Laatste judoles
20 april 2021 door Juf Odette

Maandag 19 april hadden we de laatste judoles. Bij deze les werden alle technieken, die we geleerd hadden herhaald en iedereen heeft een diploma gekregen van sensei Roeland

3b: Laatste keer judo
19 april 2021 door juf Simone

Vanmorgen hebben we onze laatste judoles gehad. Alle technieken de we geleerd hebben kwamen voorbij en iedereen heeft zijn/haar diploma in ontvangst mogen nemen. We hebben echt genoten van de lessen van meeste Roeland.


4a: De laatste judoles dit jaar en...allemaal een diploma!
19 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag, 19 april, hadden we van meester Roeland de laatste judoles. We mochten laten zien wat we geleerd hadden. Dat deed iedereen heel enthousiast. Meester heeft ons ook nog gevraagd wat respect inhoudt. Dat konden we goed vertellen.

Aan het einde van de les kreeg iedereen een diploma van judo en applaus. Wat was het leuk!!

1-2d: Lente
16 april 2021 door Juf Sannie en juf Astrid

Waar we vorige week het thema ‘De Gruffalo’ hebben afgerond, werken we sindsdien rondom het thema ‘De lente’.

Van de week hebben we kuikentjes in de klas gezien, juf Suzanne van groep 1/2 e had deze meegenomen.

Gisteren hebben we een verhaal gehoord bij de Bas kijk- en vertelplaat ‘Bij de sloot’. Dit ging over Bas en Marieke die bij hun opa en oma op de boerderij gingen logeren. Met een schepnet mochten zij gaan vissen bij de sloot. Wat vingen zij? Kikkerdril! We hebben gesproken over de levenscyclus van de kikker en hier ook een liedje over geleerd:

https://youtu.be/PyJqsUjpL18

Pin op School: Dagmar Stam praatplaten en tekeningen


Later heeft een groepje kinderen in de bouwhoek zelf een sloot gebouwd. De omheining werd gemaakt van blokken en een vuilniszak werd als water gebruikt. De andere kinderen vulden de sloot door lelies, kikkers, kikkerdril, eenden, pulletjes en bloemen te tekenen/knutselen. Wat een samenwerking!


Oh en verder... ja, verder zijn wij natuurlijk hartstikke druk met iets geheims. Iets dat donderdag 22 april meegegeven gaat worden en daarna thuis nog een paar weken goed verstopt mag worden...

1-2a: Bezoek van Dottie
15 april 2021 door Laurien en Marijke

In groep 1-2e waren er kuikentjes geboren, ze kwamen bij ons op bezoek. Zo lief!

1-2e: Dottie de kip deel 2
14 april 2021 door Juf Suzanne

Nou vandaag was er groot nieuws in 1/2E!

De eieren van Dottie zijn uitgekomen en er waren 3 kuikentjes in de klas. We hoorden ze piepen en hebben ze wat voer gegeven en een beetje water.

De kinderen die dat wilden mochten ook nog een kuikentje op schoot of even aaien bij juf.

Wat waren de kinderen betrokken!

Vanmiddag breng ik deze kuikentjes weer terug naar de boerderij en krijgt onze kip 3 nep kuikentjes. Zo is ze niet al te verdrietig.

3b: Echte Legomasters
13 april 2021 door Juf Simone

Er zijn vandaag 2 mooie bouwwerken van Lego gemaakt. “Juf, wil je een foto van onze bouwwerken maken? Dan lijken wij op de Legomasters.”

“Natuurlijk wil ik dat, mannen!

1-2e: Dottie de kip
13 april 2021 door Juf Suzanne

Afgelopen donderdag hadden we opeens een kip in de klas. Ze zat in een kale plastic bak. Samen hebben we kranten gescheurd in lange repen (een goeie oefening voor de fijne motoriek) om haar nestje wat beter te maken, lekker zacht. Vrijdag hebben we voer gemaakt voor Dottie. Kleine propjes gemaakt van crêpe papier. We hoopten dat ze dan misschien wel een eitje zou willen leggen.

En ja hoor maandag lagen er wel 3 eitjes in haar nest. Nu zit ze lekker te broeden, zouden er ook kuikentjes uit de eitjes komen?

8: Guts!
13 april 2021 door Juf Petra

Niet mutsen, lekker gutsen! Passend bij het IPC thema over hoe het nieuws wordt gemaakt, hebben we het gehad over druktechnieken. Tijdens het atelier zijn we begonnen met gutsen en we maken een linoleum afdruk. Het wordt prachtig!

3a: Groep 3a Judo
12 april 2021 door Mascha Vader

Vandaag hebben de kinderen de derde judoles gehad. Eerst wat spelletjes. Wanneer de meester af zei moest je op de grond gaan zitten. Wanneer de meester 1 of 2 keer in zijn handen klapte moest je op je buik of rug gaan liggen. Daarna leerden we tafeltje. Uw zoon of dochter kan dit vast uitleggen of met u voor doen. De volgende oefening was stoeien en als laatste nog een tikspel. Volgende week de laatste judoles alweer. Jullie hebben weer goed jullie best gedaan groep 3 a!

5b: Gym spel-les
12 april 2021 door Juf Kim

Afgelopen donderdag heb ik langs de kant zo genoten van de gymles. 5b was verdeeld in twee teams en speelden trefbal tegen elkaar. Het was trefbal nieuwe versie met allerlei obstakels die om moesten voor een punt. Een korf waarmee je je teamgenoten kon bevrijden en een mat waar je 5 seconden vrij was. Mooi om te zien hoe ze samenspeelden en langs de lijn de strategie bespraken voor als ze er zo weer in stonden. Iedereen deed mee. Toppers die kinderen uit 5b. Zie hier hoe dat ging :

YouTube link :


1-2a: Drumstel
9 april 2021 door Laurien en Marijke

Vandaag leren drummen. Eerst alleen met je armen, dan met je voeten en op het laatst armen en voeten tegelijk. Wat deed iedereen zijn best.

3b: Pasen
9 april 2021 door Juf Nicole

Vorige week hebben wij Pasen gevierd op school. Iedereen kwam met een prachtig versierde lunchtas op school. Daar hebben jullie hard je best op gedaan!

Na het dictee kregen alle kinderen een paaseitje van juf. Ze hadden zo goed gewerkt! Maar wacht eens... was het nou 1 april? Gefopt! Hihi, er zat een druif in.

Bij het eten en drinken hebben we geluisterd naar het paasverhaal. Want wat vieren we eigenlijk? De kinderen waren erg betrokken en waren erg nieuwsgierig. Na het buitenspelen mochten we eieren zoeken in de tuin van de kerk. Als beloning kregen ze daarna een écht paasei.

In de aula hebben we ook eieren gezocht waar sommetjes op stonden. Die hebben we uitgerekend en ingevuld op ons paasblad. In de klas nog even werken in ons paasboekje en daarna lekker aan de paaslunch. We hadden de tafels verdeelt in drie rijen. Iedereen mocht zelf een plekje kiezen om te gaan eten. Dit keer keken we geen filmpje, maar kletsten we gezellig met elkaar.

Kortom een hele gezellige, fijne dag, waarbij we extra omkeken naar elkaar!

1-2c: Moestuintjes in 1/2C
9 april 2021 door Juf Demi

Omdat het natuurlijk nu lente is en alles in bloei komt. Zijn wij met de klas de moestuintjes van de Albert Heijn gaan zaaien. Wij gaan dit met de klas dagelijks bijhouden. Ook hebben de kinderen een moestuintje mee naar huis gekregen. Ik ben erg benieuwd hoe alles gaat bloeien en groeien!

1-2b: Drumles van meester Herman
9 april 2021 door Juf Priscilla

Vandaag kwam meester Herman weer gezellig bij ons langs. We kregen dit keer drumles! Iedereen mocht, als hij/zij dat wilde en durfde, even wat laten horen op het drumstel.

1-2e: Muziekles
9 april 2021 door Juf Suzanne

Vandaag hebben we muziekles gehad onder leiding van meester Herman, de vakdocent. We waren uitgenodigd bij juf Priscilla in 1/2b.

Er stond een echt drumstel in de klas en wie dat wilde (en durfde) mocht even spelen op het drumstel. Wat klonk dat hard!

3b: rekenen met tientallen
9 april 2021 door juf Simone

We zijn deze week met blok 10 van rekenen gestart. We leren nu ook over de getallenlijn tot en met 50.

Tijdens de les hebben de kinderen samen de goede rij neergelegd van 0 tot en met 50. Samen kijken en overleggen. Iedereen kwam tot de goede rij!

1-2a: Filmopname: de Gruffalo
8 april 2021 door Laurien en Marijke

Eindelijk was het zover, een verfilming van het boek "De Gruffalo" . Het decor, gemaakt door de kinderen, zag er prachtig uit, de kinderen hadden allemaal toepasselijke kleding aan, de teksten, het liedje en het dansje was geoefend. Natuurlijk een beetje zenuwachtig maar we gaan ervoor! En wat hebben ze goed gespeeld, echt super!

Wij zijn supertrots op ze, Complimenten!

In dit blog staan enkele foto's, het filmpje wordt nog gemonteerd