Nieuws uit alle groepen

3a: drum les meester Herman
17 oktober 2019 door juf Leonoor

Vorige week vrijdag mochten we tijdens de muziekles van meester Herman op het echte grote drumstel spelen. We kregen in de les eerst allemaal en eigen muziek instrument en daar mochten we muziek mee maken. na een aantal keer doordraaien met de instrumenten mochten we om de beurt op 1 van de drumstellen spelen. We vonden het allemaal heel erg leuk.

8b: Start van het schooljaar
16 oktober 2019 door Danitia Stanco

Wat zijn de afgelopen zes weken weer voorbij gevlogen! Gelukkig hebben we onwijs leuke dagen gehad en alweer veel geleerd ;)

De eerste week van het schooljaar focussen we altijd op de groepsdynamiek en daarbij zetten we de Kanjertrainingstartweek in. Doen we samen veel spelletjes en leren de kinderen elkaar weer wat beter kennen. En hun nieuwe leerkrachten natuurlijk.

Al snel was daar ook de doe-denk-dag. Een dag waarbij de kinderen in groepjes, gemengd met alle groepen 8, samen op pad gaan. Teambuildingsopdrachten moesten uitvoeren, maar voornamelijk plezier hadden.

Ook is bureau Halt langs geweest voor een informatieve presentatie over kinderrechten en straffen voor kinderen tot 18 jaar. ‘Wat is nu eigenlijk strafbaar en waarom?’ Was de vraag die centraal stond. Later in het jaar zal bureau Halt nog eens langskomen, alleen dan om een ander onderwerp te bespreken met de kinderen. Erg leerzaam en interessant!

Afgelopen week zijn we met de groep ook naar de kerk viering geweest ter gelegenheid van de Kinderboekenweek en de schoenendoos actie. De Kinderboekenweek wordt deze week afgesloten door een boekenmarkt waarbij de kinderen eigen boeken kunnen verkopen aan de andere kinderen. Ook heeft er afgelopen dinsdag een voorleeswedstrijd plaatsgevonden waarbij Jorieke onze klas heeft mogen representeren. Helaas heeft zij niet gewonnen, maar wat deed zij het goed!

Ook hebben we er alweer de eerste IEP-toetsen opzitten. Wat heeft iedereen goed zijn best gedaan! Dat beloofd nog wat het komende jaar ;)

Zowel de kinderen en ouders hebben onderhand al voorlichting gekregen over het voorgezet onderwijs en zijn dus al volop aan het nadenken over de richting van het kind. Wat nog een spannende keuze gaat worden. Gelukkig gaan we dit jaar ook nog even een kijkje nemen op een aantal scholen en kunnen jullie in jullie eigen tijd natuurlijk ook nog eens een kijkje nemen.

Vandaag vindt de Roefeldag plaats. Een dag waarbij de kinderen een kijkje mogen nemen bij verschillende bedrijven en winkels in Limmen. Zo krijgen zij alvast een stukje inzicht in de carrière mogelijkheden die er zijn, maar nog belangrijker: wat zij wellicht zouden willen gaan doen later.

Gelukkig is daar eerst de herfstvakantie om weer even bij te komen van alle leuke en leerzame dingen ;)

Een fijne vakantie alvast!

4b: Afsluiting project "Wie ben ik?"
16 oktober 2019 door Margret en Elly

Onder grote belangstelling hebben we ons project afgesloten met een mooie tentoonstelling en een speurtocht door de buurt.


8c: Na hard werken...
15 oktober 2019 door Juf Petra

gaan we even gek doen! Gekke brillen middag in 8c. De kinderen hebben heel hard en serieus gewerkt aan de IEP leerlingvolgsysteem toetsen, daarna moest er even gelachen worden.


(Mocht u ergens nog oude brillen, monturen of zonnebrillen hebben liggen, wij sparen ze...)

4b: Voorleeswedstrijd
15 oktober 2019 door Margret en Elly

Na de spannende voorronde in de klas waar wel 12 kinderen aan meededen,werd Jamie de winnaar.

Toen op naar de grote finale .Het was weér superspannend, want alle deelnemers lazen enorm goed voor.

Maar ook nu won onze Jamie.Wat is groep 4B trots op hem. Hij las heel mooi zijn gedicht voor in de aula. Alle kinderen luisterden vol aandacht naar hem. Maar ook de andere kandidaten deden het ook heel goed. Het was dan ook een enorm moeilijke opgave voor de jury om de winnaar te kiezen, maar ze waren unaniem.

Jamie was de winnaar.Hij kreeg een mooi boek en de andere kinderen het Kinderboekenweek geschenk en een mooie boekenlegger.

Alle lezers van de voorronde en de grote finale bedankt voor jullie geweldige prestatie.

5b: Voorleeswedstrijd
15 oktober 2019 door juf Kim

Wat zijn we trots op onze Daniëlle. Ze las geweldig voor uit 'We gaan op berenjacht'. Daar zat ze in de grote stoel op het podium, ze las het verhaal spannend voor en iedereen hing aan haar lippen. Na een lang juryberaad werd de uitslag bekent gemaakt. Het bleek een erg moeilijke keuze te zijn geweest, maar ze waren unaniem: Jaimy uit groep 4b ging er met de grote prijs vandoor. Hij deed het ook geweldig. Net als alle andere kandidaten. Daniëlle, top gedaan! We zijn trots op je.

1-2d: Het wilde woeste woud naspelen
11 oktober 2019 door juf Sannie en juf Astrid

Het verhaal van 'Bang mannetje' zit er inmiddels goed in bij de kinderen. In de huishoek wordt het enthousiast nagespeeld. Vandaag gingen wij naar buiten om het verhaal na te spelen. Wij hebben immers een wild woest woud én een toverboom op ons eigen speelplein (zie foto's in album).

Woensdag a.s. sluiten wij het thema af. Na de herfstvakantie zullen wij aan de slag met de lampionnen, want dan gaan we alweer richting Sint Maarten...

4b: Met z'n allen in het zonnetje!
11 oktober 2019 door Elly en Margret

Bij ons IPC-project "Wie ben ik?" hebben we allemaal een keer in het zonnetje gestaan. Alle kinderen hebben verteld over zichzelf, hun lievelingsspullen en hun familie. Het was heel leuk om dat allemaal te horen. Daarna hebben we elkaar complimenten gegeven die op de stralen van het zonnetje kwamen te staan.

Kijk maar eens hoe trots wij zijn!

1-2d: Stukje van meester Joppe
10 oktober 2019 door Meester Joppe

Kringactiviteit spinnenweb:

Vandaag tijdens een kringactiviteit hebben de kinderen samen een groot spinnenweb gemaakt. Deze maakten we door vragen over het boek te stellen en goed te beantwoorden. Toen het web eenmaal klaar was, was het tijd om het web te betreden zonder vast te zitten. Lukte het de kinderen om naar de andere kant van de klas te lopen? Dat weten jullie kinderen zelf heel goed.

Meester Joppe

Afbeeldingsresultaat voor de spin bang mannetje

4b: IPC op wie lijk jij??
9 oktober 2019 door Elly en Margret

Sommige kinderen lijken precies op hun mama, andere kinderen weer op hun papa. Sommigen lijken op hun broer of zus of neef of nicht. Maar als je familie van elkaar bent lijk je altijd wel een beetje op iemand. Gelukkig ben je wel echt jezelf.

Vandaag hebben we daarover gepraat en we hebben onze foto bij elkaar gepuzzeld. Dat viel nog niet altijd mee!

4b: IPC plattegrond van de klas maken
7 oktober 2019 door Margret en Elly

Vandaag hebben we met blokjes een plattegrond van de klas gemaakt.

Daarna tekenden we de plattegrond .

In een echte legenda werd alles uitgelegd.

Door een prima samenwerking hebben we mooie resultaten gekregen!

3b: Groep 3b: spelen en werken
5 oktober 2019 door Juf Fleur

Naast lezen, schrijven en rekenen, spelen we gelukkig ook nog veel in groep 3b.

1-2d: Viering Kinderboekenweek
4 oktober 2019 door juf Sannie en juf Astrid

Vanmorgen kwamen de kinderen binnen met een knuffel in de hand. Want ja, dat mag als het dierendag is. We hebben de knuffels toen even vlug een plekje op de tafel gegeven, want wij moesten snel door naar de Heeren van Limmen voor de viering van de Kinderenboekenweek. Hier hebben wij samen gezongen, gedanst en geluisterd naar liedjes en verhaaltjes over het thema reizen en dierendag.

Vandaag kwam ook meester Herman weer langs. Uiteraard sloot zijn muziekles ook aan op de thema's reizen en dieren.

Hierna zijn wij gaan spelen en werken en mochten voor één keer onze knuffels meespelen/werken.

Het was een gezellige dag.

1-2c: Thema bang mannetje
4 oktober 2019 door Juf Ineke en juf Marion

In onze klas zien we steeds meer van het thema bang mannetje. Er is een echte spookhoek en heksenhoek, waar de kinderen enthousiast spelen. Op de foto's kunt u dit zien.

1-2a: Viering Kinderboekenweek
4 oktober 2019 door Marijke

Vandaag zijn we naar de Heeren van Limmen geweest. Daar hebben we gekeken naar een viering van de Kinderboekenweek met als thema 'Reis mee.

3a: gymles met groep 8
4 oktober 2019 door juf Leonoor

Groep 8a van juf Petra heeft gister een hele leuke gymles voor ons bedacht en aan ons gegeven. We hebben in groepjes op het bovenbouw plein spelletjes en gym oefeningen gedaan. Groep 8a bedankt voor de leuke gymles.

1-2b: Muziekles en viering Kinderboekenweek
4 oktober 2019 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we een drukke, gezellige dag. We zijn begonnen met bewegen op muziek in de speelzaal. Daarna kwam meester Herman ons muziekles geven.

Vervolgens zijn we naar de Heeren van Limmen gegaan en hebben daar o.a. gezongen, gedanst en geluisterd naar een prentenboek. Het was een geslaagde viering!

4b: Kinderboekenweek, viering in de Heeren van LImmen.
4 oktober 2019 door Elly en Margret

Vandaag, 4 oktober, hadden we een viering in de Heeren van Limmen. Het ging over de kinderboekenweek en over dierendag. We hebben samen met het koor mooie liedjes gezongen en naar een verhaal geluisterd. Ook hebben we gedanst op het lied van de kinderboekenweek van Kinderen voor kinderen. Natuurlijk hebben we onze goed gevulde schoenendoos van de klas ook ingeleverd, wat stonden er al veel schoenendozen op het podium!

Het was een mooie viering!

4b: Wie ben ik...mijn eigen hartslag!
4 oktober 2019 door Elly en Margret

Op donderdag 3 oktober hebben we een echt onderzoekje gedaan met de klas. We hebben gemeten wat onze hartslag is in rust, maar ook als we hard gerend hadden. Dat was flink tellen en het was soms best moeilijk om je eigen hartslag te vinden. Maar overal in je lijf voel je eigenlijk je hart kloppen!

We hebben ook nog een filmpje gezien over de werking van je hart.

Leuk hoor!

1-2d: Schoenendoosactie
3 oktober 2019 door juf Sannie en juf Astrid

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Schoenendoosactie: wij versieren en vullen gezamenlijk een schoenendoos voor een kind dat leeft in moeilijke omstandigheden. Er is veel meegebracht van huis; onze schoenendoos zit propvol. Geweldig! Ik weet zeker dat wij hier een kind heel blij mee gaan maken. Bedankt. Morgen zullen wij onze schoenendoos aanbieden tijdens de viering van de Kinderboekenweek in de Heeren van Limmen.

Voorbeeld van afbeelding Voorbeeld van afbeelding