Nieuws uit alle groepen

3b: laatste dag juf Sara
19 januari 2022 door juf Simone

Wat gezellig dat juf Sara gisteren nog een dagje bij ons was. We hebben aan het einde van de dag een afscheidsfeestje gevierd en dat past toch weer heel mooi bij ons thema.

We hebben met elkaar een boekje gemaakt met een foto, een tekening en een leuke zin voor juf Sara. Ook hebben alle kinderen een blaadje versierd en hebben we dat op een theezakje geplakt. Juffenthee noemen we dat. Zo kan juf Sara elke keer nog aan ons denken wanneer ze een kopje thee drinkt. De kinderen zijn ook verwend en gingen met een bellenblaas en stuiterbal naar huis.

Veel succes bij de kleuters, juf Sara!

5a: Techniek
18 januari 2022 door Juf Diane

Op dinsdag krijgt telkens een helft van de klas techniekles. Dat is echt een hele mooie uitdaging voor ze! Vandaag heb ik er wat foto's van gemaakt, De kinderen die in de klas achterblijven gaan dan altijd aan de slag met andere dingen. Vandaag was het een stukje theaterlezen met elkaar en automatiseren (en daarin krijgen ze later op de ochtend een keuze: een werkblad of op een chromebook ). Altijd fijn om alles weer even door te nemen! Ook daar heb ik wat foto's van gemaakt, dan kunt u een klein beetje met ons meekijken.

6a: Nieuw IPC-thema in het nieuwe jaar.
16 januari 2022 door Githa

Gelukkig konden we na de kerstvakantie meteen weer naar school. Wat enorm fijn!

Deze eerste schoolweek in het nieuwe jaar was op een twee momenten heel speciaal.

Ten eerste begonnen de groepen 5 en 6 meteen met het nieuwe IPC-thema. De start hiervan was een écht avontuur, want dit was namelijk een escaperoom. De kinderen vonden dit geweldig om te doen. Door de hele school lagen opdrachten die opgelost moesten worden. De kinderen waren dus op ‘ontdekking’ gegaan en terwijl ze bezig waren ontdekten ze dat de escaperoom over allerlei ontdekkingsreizigers ging. Dit alles past natuurlijk helemaal bij het nieuwe thema: ‘Ontdekkingsreizigers en avonturiers’!!! Vervolgens zijn we bij juf Nelleke ook met dit onderwerp aan de slag gegaan. Tijdens haar les ontdekten we de onderwaterwereld en daarna gingen we aan de slag met het maken van fantasie-onderwaterdieren.

Ten tweede proostten we deze week nog op het nieuwe jaar met limonade ;-) en hebben we tevens besproken welke nieuwe/goede voornemens we hebben ten aanzien van school (zowel op cognitief als op sociaal gebied).

Kortom; Groep 6a is 2022 heel erg goed gestart!

1-2d: Muziekles
14 januari 2022 door juf Nicole

Vandaag is meester Herman weer in de klas geweest voor de muziekles. We hebben een liedje gezongen over een clowntje die verdrietig was en daarna weer blij werd. We hebben geluisterd hoe verdrietige, boze en vrolijke muziek klinkt. Meester Herman had ook deze keer weer instrumenten mee. Eerst speelde hij op zijn ukelele, daarna op zijn gitaar en op het eind mocht iedereen even een viool bespelen.

1-2c: Muziekles
14 januari 2022 door Juf Astrid

Vandaag was het weer onze beurt voor muziekles van Meester Herman! De les van vandaag sloot aan bij ons nieuwe thema over het kleurenmonster en alle gevoelens die daarbij horen. Zo werd ons laten horen dat je met een viool verschillende soorten muziek kunt maken die klinken als een gevoel: blij, verdrietig of boos. Daarna mochten we, als we dat durfden, zelf even proberen hoe het is om een viool te bespelen!

1-2b: Thema; 'Het Kleurenmonster'
13 januari 2022 door Juf Priscilla

Woensdag zijn we gestart met ons nieuwe thema; Het kleurenmonster.

'Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Met de hulp van een meisje probeert hij alle emoties die hij voelt een eigen plek te geven'.

We hebben al een liedje geleerd en er zijn Kleurenmonsters gemaakt met wasco en ecoline.
Vandaag was het Kleurenmonster erg in de war en hebben Mya en Noor alle emoties gesorteerd. Daarna mochten de kinderen de emoties in de juiste potjes doen. Net zoals het meisje in het boek dit deed voor het Kleurenmonster!

6b: Opening nieuw thema!
13 januari 2022 door Juf Selda

Woensdag zijn we gestart met een soort escapespel. In groepjes gingen alle kinderen de school door. Eerst moest er in 1 van de vier windrichtingen een envelop gevonden worden, waarin een puzzel zat van een ontdekkingsreiziger. Ze waren steeds op zoek naar codes, met die codes kon je een volgende envelop gaan zoeken of een opdracht uitvoeren. Zo ging het bijna twee uur lang door en hebben de kinderen codes gezocht, puzzels opgelost, geheim schrift ontcijferd, enzovoort. Aan het einde van het spel moest elk groepje een kluis openen met een cijfercode. In de kluis zat een golden ticket: goed voor een schatkistje, gevuld met lekkers. Ons thema gaat dus over ontdekkingsreizigers en avonturiers!

5a: Start thema: 'Ontdekkingsreizigers en avonturiers'
12 januari 2022 door Juf Diane

Maandag zijn we na de gym gestart met een soort escapespel. In groepjes gingen alle kinderen de school door. Eerst moest er in 1 van de vier windrichtingen een envelop gevonden worden, waarin een puzzel zat van een ontdekkingsreiziger (voor elke groep een andere naam en foto). Daar moest van alles over opgezocht worden, waar weer een code uitkwam. Met die code kon een volgende envelop gevonden worden. Zo ging het bijna twee uur lang verder en hebben de kinderen codes gezocht, puzzels opgelost, geheim schrift ontcijferd, enzovoort. Aan het einde van het spel moest elk groepje een kluis openen met een cijfercode. In de kluis zat een golden ticket: goed voor een schatkistje, gevuld met lekkers. Wat een topdag was dat!

5a: Afsluiting IPC; 'Wat eten we vandaag?'
12 januari 2022 door Juf Diane

In december viel er uiteraard 1 schoolweek weg, waardoor wij ons thema iets anders hebben afgesloten dan gepland. Maar wat was het weer een leuk thema en wat hebben we veel gedaan en geleerd! Op de foto's ziet u het resultaat van de handvaardigheidslessen, waarbij de kinderen van kosteloos materiaal maaltijd hebben nagemaakt vanaf een foto. Op de achtergrond ziet u kunstige hamburgers.

1-2a: Het kleurenmonster
12 januari 2022 door Laurien en MarijkeVandaag zijn we gestart met ons nieuwe thema: Het kleuren monster. Het thema gaat over herkennen en benoemen van emoties, maar ook over het omgaan met deze gevoelens. De emoties worden aangeduid met een kleur, geel staat voor blijdschap, rood staat voor woede, blauw staat voor verdriet, zwart staat voor angst en groen staat voor kalmte.Om u een indruk te geven van het bijbehorende boek wordt er nu een stukje voorgelezen
7a: Kerst/Nieuwjaars ontbijt
12 januari 2022 door Juf Danitia

Wat een gezellige ochtend! Eerst natuurlijk ons ontbijtje ingehaald, daarna lekker gewandeld. A Mile A Day, horend bij ons nieuwe IPC thema ‘een leven lang fit’. En vervolgens gezellig buiten gespeeld, een filmpje gekeken en weer buiten gespeeld ;) Nu kan de kerstboom opgeruimd worden en het nieuwe kalenderjaar écht beginnen :)

4a: Feestelijke start van het nieuwe jaar
11 januari 2022 door Juf Loes

De eerste maandag in het nieuwe jaar begon met een feestelijk tintje. Er stond een heerlijk glas limonade klaar, met een lekker snoepje daarbij. We hebben met elkaar een toost uitgebracht op het nieuwe jaar. Wij hopen dat alle mooie wensen voor iedereen gaan uitkomen en dat 2022 een goed jaar wordt! Tevens was dit ook de start van ons nieuwe IPC project. "Feest". Met dit thema gaan we ons de komende tijd bezighouden.

5b: Opening IPC thema
11 januari 2022 door Juf Odette

Wat een knaller van een opening hebben we gehad. In de school hadden we een Escaperoom. Er waren verschillende opdrachten zoals: een puzzel, woordzoeker, cijfers zoeken voor codes. Het was fantastisch! Wat kunnen de kinderen goed samenwerken. Het thema ‘Ontdekkingsreizigers en avonturiers’ is begonnen


1-2a: Opening buitenkeuken
11 januari 2022 door Marijke en Laurien

Gisteren is door juf Helga de buitenkeuken geopend! De buitenkeuken is door een paar super handige vaders en opa's ontworpen en gemaakt. Veel dank hiervoor! Het ziet er echt fantastisch uit en we gaan hier veel speelplezier aan beleven.

1-2d: De buitenkeuken
10 januari 2022 door juf Nicole

De opening van onze buitenkeuken door juf Helga.

1-2c: Opening buitenkeuken
10 januari 2022 door Juf Demi

Voor de kerstvakantie hebben een aantal vaders en een opa een buitenkeuken gemaakt. Vandaag hebben wij deze geopend met juf Helga. Zij heeft op een officiële manier het lintje doorgeknipt. Lauren en Isabella mochten de kleden van de keuken halen, zodat iedereen het mooie resultaat konden zien. De kinderen waren erg enthousiast en zijn er gelijk mee gaan spelen.

4b: Opening IPC Feest!!
10 januari 2022 door Margret en Elly

Vandaag hebben elkaar een gelukkig 2022 gewenst.

Dat deden we met een lekker glaasje champagne en een lekkernijtje.

Ook goede voornemens zijn uitgesproken.(Hopelijk gaat dat voor iedereen het komende jaar ook lukken.)

Hiermee is meteen ons thema Feest geopend, waar we de komende zes weken mee aan de slag gaan.

Jasper proostte online even gezellig met ons mee. Fijn dat hij er zo toch nog even bij kon zijn.


7a: Gelukkig nieuwjaar!
10 januari 2022 door Juf Danitia

Wat fijn dat we weer met z’n allen mochten starten vandaag! Rustig aan hebben we al wat gewerkt en gelukkig mochten we ook gewoon gymmen. Natuurlijk hebben we ook even gezellig een spelletje gedaan samen en alweer de eerste verjaardag van dit kalenderjaar gevierd. Wat een feest

6a: December in groep 6a.
29 december 2021 door Githa

Nog een aantal dagen en dan gaan we het nieuwe jaar in. Maar eerst blikken we nog even terug op de laatste en feestelijke dagen van december in onze groep. Op de foto’s de foto’s kunt u zien hoe we hier met z’n allen van hebben genoten. Wat een gezellig kerstontbijt en een mooie kerkviering hebben we gehad!

Bij deze wensen wij u allemaal een heel fijne jaarwisseling én hopen wij de kinderen na de vakantie weer gauw op school en in de klas te zien.

Groeten juf Annemarie en juf Githa.

3b: Groep 3B: Kerstwens
23 december 2021 door Juf Fleur

Hieronder vinden jullie alle foto’s van de kerstwens van groep 3B. We hebben heel veel lol gehad tijdens het maken van deze foto’s