Nieuws uit alle groepen

1-2d: Bingo!
26 november 2020 door Juf Sannie en juf Astrid

Aansluitend op het Sinterklaasjournaal speelden wij vorige week al met juf Astrid voor de eerste keer Bingo. Mees won!

Vandaag speelden we het tweede gedeelte van de kaart, de achterzijde. En wat denkt u...? De héle klas won, tegelijk! Samen zoeken naar de prijsjes... en ja hoor. In ons bijlokaal hing aan het raam een grote, rode ‘grabbeltas’ met daarin een prijsje voor ieder kind. De prijsjes (behendigheidsspelletjes) houden we in de klas zodat we ons tijdens de inloop ‘s morgens goed kunnen vermaken.

Wat een gezellige dag weer zo!


3b: Pietengym en sinterklaashoek
26 november 2020 door Juf Nicole

Vandaag mochten we verkleed, want we hadden pietengym! Juf Ellen had de gymzaal omgetoverd tot een heuse pietenschool. Wat kunnen wij al goed klimmen en klauteren. Zelfs met een pakje in ons hand. Iedereen had aan het eind van de les een pietendiploma verdiend.

Er wordt ook nog steeds druk gespeeld in de spelhoek. Op de foto's is te zien dat wij verlanglijstjes hebben geschreven. De pieten pakken de cadeautjes in en Sinterklaas schrijft een brief terug.

4a: Pepernotenpieten.
26 november 2020 door Elly en Margret

Wat hebben wij goed geknutseld, zeg! We hebben een IPC-thema over gezond eten. Maar met Sinterklaas is dat lastig. Maar weten jullie wel dat Sint ook heel veel kokspieten heeft? In groep 4a hebben we er allemaal een gemaakt. Met echte pepernoten op hun schort. Ze zijn heel mooi geworden. Kijk maar naar de foto's.

4b: Pietengym
26 november 2020 door marieke

Vandaag gaf juf Ellen ons voor het eerst weer gymles en het was meteen Pietengym! Wat een feest. We hebben allemaal heel goed ons best gedaan. Daarom kregen wij aan het eind ons Pietendiploma.

Het was weer super leuk.

3a: schoen zetten
26 november 2020 door juf Leonoor

Vrijdag mochten de kinderen in de klas hun schoentje zetten. We hebben die middag prachtige schoenen, laarzen en klompen geknutseld. Na het knutselen hebben we ze gezellig bij de openhaard neer gezet en hebben we daar met de hele klas liedjes gezongen. Het was heel gezellig.

Maandag ochtend moesten we nog even op de gang wachten zodat we met z'n allen tegelijk naar binnen konden. En wat was er aan de hand.... Alle schoenen, laarzen en klompen waren weg....
We kwamen er al snel achter dat de pieten ze verstopt hadden. Door de hele klas heen moesten we zoeken. Gelukkig kon iedereen zijn eigen klomp, schoen of laars vinden. Het was een leuk begin van de dag, even lekker zoeken en dan ook nog een cadeautje.

4a: Pietengym!
25 november 2020 door juf Ellen

Maandag hebben wij voor ons Pietendiploma geoefend! We hebben het zo goed gedaan, dat we allemaal zijn geslaagd!

3a: Pietengym!
25 november 2020 door juf Ellen

Maandag hebben wij Pietengym gehad. Bekijk hieronder de foto's!

8: Sint sfeer
24 november 2020 door Juf Petra

Groep 8 is helemaal in de stemming!

We praten over Sinterklaas, het ontstaan en de toekomst van het kinderfeest. Deze kinderen hebben moderne denkbeelden, mooi om te zien.

1-2d: Pietengym
24 november 2020 door Juf Astrid en juf Sannie

Wat een feest! Vanmorgen allemaal Pietjes die hun kunsten vertoonden in de gymzaal. Klimmen, slingeren en nog veel meer. In een treintje gingen ze naar het volgende onderdeel.

1-2c: Pietengym
24 november 2020 door Juf Demi

Vandaag hadden wij 24 pietjes bij de gym en wat deden zij goed hun best!

1-2b: Pietengym
24 november 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij pietengym! Er werd geklommen, gegleden, geslingerd en er werden veel cadeautjes door de schoorstenen gegooid.

4a: Schoencadeau ,pietendiploma en rijmen maar.
23 november 2020 door Margret en Elly

Na de spannende pietenles in de gymles, waar bijna hele mooie pietjes rondliepen, kregen we een echt pietendiploma. Dik verdiend hoor! Juf Ellen zal foto's van de gymles op de site zetten.

Op school hadden we een houten puzzel in onze schoen gekregen; het was nog niet eenvoudig om van de stukjes een piramide te bouwen. Goed oefenen maar. Rommelpiet had er een echt rommeltje van gemaakt, maar gelukkig konden we allemaal onze tafel en schoen weer terugvinden.

Rijmen hoort ook bij sinterklaas. Dat hebben we gedaan met allemaal spullen uit de cadeautjeszak. Goed gedaan!

1-2d: Schoen gezet
23 november 2020 door Juf Astrid en juf Sannie

Wat spannend! Wat zou er in onze schoen zitten? Helaas was de deur van de klas waar onze schoenen stonden op slot. Pas toen alle kinderen binnen waren ging die deur open. Ooooh, de sportpiet was geweest. Overal lagen spullen uit de speelzaal en voor ieder kind was er een mooie bal. Daar gingen we meteen even mee spelen in de speelzaal. Dank Sint en Piet voor dit leuke cadeau!

3b: Schoentje gezet
23 november 2020 door juf Simone

Vanmorgen kwamen we op school en waren alle schoenen verdwenen.. We moesten de hele klas doorzoeken en hebben uiteindelijk alle schoenen weer gevonden. De schoen van Jan was als allerlaatste; we konden hem echt nergens vinden. Zat hij toch gewoon in de kleibak!! Het was een gezellig begin van de dag.

Bij de foto’s staan er ook een aantal van onze Sinterklaashoek en van gemaakte werkjes.

6a: Pietengym!
23 november 2020 door Juf Selda

Vandaag een super leuke Pietengym gedaan!

5b: Pietengym
23 november 2020 door Juf Odette

Vandaag hebben we Pietengym gehad. We hebben heel goed geoefend en kunnen vanavond wel met de Pieten mee

5b: Schoenzetten
23 november 2020 door Juf Odette

Vrijdag hadden de kinderen hun schoentje gezet. Vandaag was het spannend of de Pieten ook langs zinn gekomen. Helaas kwamen we er achter dat de schoenen leeg waren. Er hing wel een rijm aan het plafond. We moesten op zoek naar puzzelstukjes. Achter de puzzel stond weer een rijm en mochten we de schoencadeaus zoeken in de klas. Gelukkig hebben we die gevonden. We zijn blij met onze knikkers!

3a: Groep 3a wie mocht deze week een letter opplakken?
20 november 2020 door Mascha vader

Deze week mocht Jari de letter eu op het letterbord plakken! Goed gedaan Jari.

Fijne weekend groep 3a

3a: Groep 3a wie mocht deze week een letter opplakken?
20 november 2020 door Mascha vader

Deze week mocht Jari de letter eu op het letterbord plakken! Goed gedaan Jari.

Fijne weekend groep 3a

1-2d: Thema Sinterklaas
20 november 2020 door juf Sannie en juf Astrid

De school is volop in Sintsferen. Het ziet er overal gezellig uit. Ook in de klas hebben wij het nu over Sinterklaas. In ons bijlokaal hebben wij tegenover de huishoek een speelgoedwinkel gemaakt, met daarnaast nog een inpakkamer. De kinderen hebben zelf van huis speelgoed meegenomen, wat in de winkel verkocht mag worden. Er wordt zó ontzettend leuk gespeeld! De juffen smullen van het rollenspel dat ze zien. Veelal gaat het ongeveer zo: In de huishoek worden verlanglijstjes geschreven of getekend, deze worden in de schoen gestopt. Dan worden er schoentjes gezet en liedjes gezongen bij de haard. Vervolgens gaan ze slapen en komen Sinterklaas en Piet langs om de lijstjes op te halen en wat gezelligs achter te laten. Zij gaan met de lijstjes naar de speelgoedwinkel en kopen daar wat de kinderen verlangen. De winkelmevrouw of -meneer heeft het speelgoed geprijsd, helpt Sint en Piet bij het verkopen en betalen met geld. Daarna gaan Sint en Piet naar de inpakkamer en maken er mooie cadeautjes. Daar komt natuurlijk wel wat meet- en vouwwerk aan te pas. Vervolgens vullen ze de schoenen met pakjes en 'de volgende ochtend' worden de kinderen wakker en 'Oh, kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind...'. Ten slotte mogen ze in de huishoek met het speelgoed spelen.
U begrijpt, deze speelhoeken zijn momenteel erg gewild, daarom houden we bij wie er aan de beurt is, zodat ieder kind er wel een aantal keren kan spelen deze periode.

Verder vouwt groep 2 zelfstandig, aan de hand van een vouwreeks, de zak van Sinterklaas, schilderen we Pietjs, knutselt groep 1 verlanglijstjes, doen we rijmspelletjes in de kring over Sinterklaas, starten we bijna iedere ochtend met Sintochtendgymnastiek, rekenen we met pepernoten, hebben we met juf Astrid bingo (Sinterklaasjournaal) gespeeld, zingen we gezellige Sinterklaasliedjes samen, lezen we prentenboeken, hebben we een Sintspelletjeshoek waar je zelf kunt kiezen welk spelletje/werkje je wilt doen, hebben we een leeshoek met Sintboeken én hebben we vandaag onze gymschoen mogen zetten! Maandag zullen we ontdekken of we bezoek hebben gehad...

Het album is weer gevuld met foto's!

Tip: Op de website van het Sinterklaasjournaal (www.sinterklaasjournaal.nl) kun je afleveringen terugkijken, maar ook leuke spelletjes spelen, teksten lezen en podcasts beluisteren.