Archief groepen

Op deze pagina kun je alle berichten (en foto's) van de groepen terugkijken. Dus kun je toch nog even kijken naar die leuke foto's van het schoolreisje van vorig jaar.


  • Kies eerst het betreffende schooljaar
  • Kies daarna de juiste groep
  • Of kies voor alle groepen. Je ziet dan alle blogs van alle groepen in dat schooljaar.

Nieuws uit groep

Sinterklaasfeest
6 december 2019 door Juf Ineke en juf Marion

Wat hebben wij een gezellig Sinterklaas feest gehad.

Sint werd in de politieauto op school gebracht.

We mochten later in de ochtend bij Sint en zijn pieten op bezoek. We hebben het liedje " vier zwarte pietjes" gezongen en gespeeld. Ieder kind mocht zelf een cadeautje uitzoeken en iedereen was daar superblij mee.

Na de lunch hebben we nog een sintcircuit gedaan met allerlei spelletjes. Een spel was de pietengym. Het was een gezellige feestdag!

6 december
6 december 2019 door juf Sannie en juf Astrid

De dag na pakjesavond... veel kinderen hadden speelgoed meegebracht wat zij van de Sint gekregen hadden. In de wandel-wissel-uit kring lieten zij hun meegebrachte cadeau aan hun praatpartner zien en vertelden hierbij wat het was. Tijdens het spelen/werken mochten de kinderen met hun eigen speelgoed spelen.

De moeder van Sep heeft gisteren tijdens het inhalen van de Sint foto's gemaakt. Deze staan nu ook in het fotoalbum. Bedankt Fanny!

Deze ochtend hebben wij ook weer bezoek gehad van onze muziekmeester Herman. Hij had speciaal voor ons zijn balafoon meegebracht: een soort reuzexylofoon met holle kalebassen, hangend onder de houten latten. Een slaginstrument afkomstig uit Afrika. Nieuwsgierig? Kijkt u maar eventjes naar de foto's in het album.

Sinterklaasfeest
6 december 2019 door Juf Diane

Wat was het weer een feest op de Kerkuil! Sinterklaas kwam op school in een politiebusje, dat was wel even schrikken! Maar gelukkig kwam alles goed en hebben we een hele gezellige dag gehad, vol met spelletjes en een bezoek aan Sint (waar we voor de Sint hebben opgetreden). Ook mochten alle kinderen een cadeautje uitzoeken. We kijken terug op een zeer geslaagde dag.

SINTERKLAASFEEST
5 december 2019 door Marijke

Wat een feest vandaag op school! Er was bezoek van Sinterklaas en zijn pieten, sinterklaas kwam met een echte politie-auto aan op school, met luide sirene. Onze groep mocht als eerste op bij hem op bezoek in de aula, daar hebben lekker gezongen en gedanst, daarna mochten de kinderen een eigen cadeautje uitzoeken. Kortom een gezellige, feestelijke dag.

Sinterklaasfeest
5 december 2019 door juf Leonoor

Wat hebben we vandaag een gezellige dag gehad. Sinterklaas en zijn Pietjes kwamen onze school bezoeken. We begonnen de dag met Sinterklaas verwelkomen buiten voor de school. Sinterklaas kwam in een echte politieauto aan. We hebben daarna in de klas ons liedje en versje nog een keer geoefend. Om half 11 mochten we naar de aula om bij Sinterklaas en zijn pieten op bezoek te gaan. We hebben gezongen, gedanst en ons versje opgezegd. Aan het einde van het bezoek mochten we zelf een cadeautje uitzoeken van de cadeautjestafel. Na het Sint bezoek hebben we in de klas een spelletjes circuit gedaan met allemaal spelletjes rond sinterklaas. We hebben gesjoeld met pepernoten, memorie gedaan, gekwartet, pepernoten mens erger je niet, sinterklaas ganzenbord, een pietje gekleurd en het pietjes aankleedspel gespeeld. Het was een super leuke dag.

Sinterklaas op school
5 december 2019 door Juf Priscilla

Vandaag was het feest op school! Sinterklaas en de Pieten kwamen bij ons langs. In de aula hebben we gedanst en gezongen met de Sint en de Pieten. We hebben lekker buiten gespeeld en hebben ‘ s middags verschillende Sintspelletjes gespeeld.

Fijne pakjesavond allemaal!

Sinterklaasfeest
5 december 2019 door juf Sannie en juf Astrid

Wat hebben wij een gezellig Sinterklaasfeest gehad vandaag.

Vanmorgen zijn wij de dag gestart met het inhalen van Sinterklaas. Buiten stonden wij bij de ingang van de school, begeleid door leerlingen uit groep 7.

Later op de ochtend mochten wij een bezoek brengen aan Sinterklaas en zijn pieten in de aula. Wij hebben het liedje 'In galop' voor hem gezongen en daarbij muziek gemaakt met stokjes en kokosnoten. Ieder kind mocht een cadeau uitzoeken. We zijn enorm verwend!

In de klas hebben wij het Sinterklaasdobbelspel gespeeld. Na de lunch nog een circuit gedaan: pietengym in de speelzaal, schilderen in het lokaal van juf Marijke, Bingo in de klas van juf Priscilla en een prentenboek gelezen bij juf Marion.

Het was een gezellige, geslaagde dag. En nu... pakjesavond! Veel plezier allemaal!

Afbeeldingsresultaat voor sinterklaas blond

Sinterklaasfeest in groep 4B
5 december 2019 door Elly en Margret

Wat hadden wij een leuk Sinterklaasfeest met de klas. Toen Sinterklaas op school kwam met de politiewagen was het al erg leuk!

Daarna hebben we samen veel Sinterklaasspelletjes gedaan met hulp van ouders en een opa. Daarna gingen we samen met groep 4A naar Sint in de aula. Dat was reuze gezellig! We mochten ook allemaal iets moois uitzoeken in de schatkamer van de Sint.

's Middags hebben we nog even lekker geknutseld aan een swing-pietje!

Kijk maar hoe leuk het was!

Sinterklaas in 5b
5 december 2019 door Juf Kim

Wat hebben wij een gezellige dag met elkaar! Sinterklaas bingo, Sint-erger-je-Piet, spelletjes op het bord, een film en heel vaak de pieten op bezoek voor een dansje of een spelletje. Uiteraard mochten we ook bij Sinterklaas op bezoek voor een cadeautje uit de schatkamer. Wat een feest vandaag!

Veel plezier vanavond met pakjesavond. Morgen mogen de kinderen een uurtje langer uitslapen. De leerkrachten zijn er wel vanaf 8.35 uur om de kinderen te ontvangen. Ze mogen morgen speelgoed mee.

Hartelijke groet,

Meester Matthijs en juf Kim

Sinterklaas in groep 3b
5 december 2019 door Juf Fleur

Vandaag is Sinterklaas met zijn Pieten bij ons op school geweest. We hebben voor hem gezongen en gedanst en we kregen allemaal een kado. Daarna hebben wij in de klas spelletjes gedaan. We mochten zelfs met pepernoten sjoelen. Het was een hele fijne en gezellige dag. Wij wensen iedereen een fijne Pakjesavond.

Sinterklaas spelletjes
5 december 2019 door Marieke

We zijn in de klas lekker bezig met allemaal leuke Sinterklaas spelletjes. We zijn zelfs aan het sjoelen met pepernoten!

Aankomst Sinterklaas
5 december 2019 door Marieke

Sinterklaas is bij ons op school met zijn Pieten! Gelukkig had de politie Sinterklaas gevonden

Voorlezen bij de onderbouw door groep 7
4 december 2019 door Mariëlle Reverda

De kinderen van groep 7 hebben de afgelopen dagen bij de kleuters en groep 3 hun zelfgeschreven Sinterklaasverhaal voorgelezen. Van een aantal voordrachten is een foto gemaakt.


Voor alle jongens en meiden geldt: Top gedaan! Ik ben trots op jullie.


juf Mariëlle

Schoentje en pietengym
3 december 2019 door juf Simone

Gisteren werden de kinderen verrast met een tangrampuzzel in hun schoen. Er werd meteen leuk mee gepuzzeld en het was een hele klus om het puzzeltje weer passend in de doos te krijgen.

Nadat we de musical The Lion King van de groepen 6 en 6/7 mochten bekijken, hebben we de pietengym gedaan.

Iedereen heeft zijn/haar diploma behaald! Toppers!

Schoenzetten
3 december 2019 door Juf Odette

Beste ouders,

Afgelopen vrijdag mochten de kinderen schoentje zetten. Maandagochtend kwamen we er achter dat er niets in de schoenen zat. Er hing wel een brief met een puzzelstukjes aan het plafond. Nadat wij bijna alle puzzelstukjes hadden gevonden konden we gaan puzzelen, want op de achterkant stond de volgende aanwijzing. Gelukkig waren er goede speurneuzen en waren de cadeaus gevonden: een spelletje ‘Boter, kaas en eieren. Sint en Piet bedankt

Schoenzetten
3 december 2019 door Juf Odette

Beste ouders,

Afgelopen vrijdag mochten de kinderen schoentje zetten. Maandagochtend kwamen we er achter dat er niets in de schoenen zat. Er hing wel een brief met een puzzelstukjes aan het plafond. Nadat wij bijna alle puzzelstukjes hadden gevonden konden we gaan puzzelen, want op de achterkant stond de volgende aanwijzing. Gelukkig waren er goede speurneuzen en waren de cadeaus gevonden: een spelletje ‘Boter, kaas en eieren. Sint en Piet bedankt

Pietengym
3 december 2019 door Juf Astrid en juf Sannie

Vandaag hadden we Pietengym van meester Daan. We hebben geklommen en geklauterd. Pakjes in een schoorsteen gegooid en nog veel meer. We kregen allemaal ons pietendiploma, zo goed hadden we ons best gedaan.

Pietengym
3 december 2019 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we pietengym. Er werd hard gewerkt door de pieten van onze klas! Zo werd er op schuine daken geklommen, koprollen gemaakt en cadeautjes door de schoorsteen gegooid. We hebben dan ook allemaal ons Pietendiploma gehaald!

Pietengym
2 december 2019 door Margret en Elly

Alle kinderen hebben vandaag, wel of niet verkleed als Piet of Sint, enorm hun best gedaan bij de Pietengym.

Als Sint nieuwe Pietjes nodig heeft, kom maar naar 4B. Die zijn snel, lenig en heel goed in het gooien van pakjes door de schoorsteen.

Pepernoten bakken.
2 december 2019 door Juf Ineke en juf Marion

Vandaag gingen we pepernoten bakken. Wegen, kneden en rollen maar... Het was een heerlijk ochtendje, dat wordt straks smullen. Alle hulpouders ontzettend bedankt!