Archief groepen

Op deze pagina kun je alle berichten (en foto's) van de groepen terugkijken. Dus kun je toch nog even kijken naar die leuke foto's van het schoolreisje van vorig jaar.


  • Kies eerst het betreffende schooljaar
  • Kies daarna de juiste groep
  • Of kies voor alle groepen. Je ziet dan alle blogs van alle groepen in dat schooljaar.

Nieuws uit groep

Opening IPC; 'Wat eten we vandaag?'
27 oktober 2021 door Juf Diane

Dinsdag bleek de klas na de pauze opeens omgetoverd te zijn tot een heus pannenkoeken restaurant, met gezellig gedekte tafels, menukaarten en een rustig achtergrondmuziekje. De bestellingen werden opgenomen en er werd druk gekozen tussen alle pannenkoekenbeleg opties. Er werd goed gegeten en de pannenkoeken vielen zeer in de smaak. En wat werkte de bediening hard!
Na afloop hebben we samen beslag gemaakt. Hoe werkt zo'n recept eigenlijk? Stap voor stap hebben we alles gemeten en gewogen. Al met al een zeer geslaagde en leerzame middag.
Bij deze wil ik dan ook alle bakkende moeders en serverende moeders van harte bedanken voor hun grote hulp! Dankzij jullie was ons restaurant zo'n groots succes!

Schoolreis
27 oktober 2021 door Juf Loes

Vandaag zijn we met de bus naar speelpark de Goudvis gegaan. Na een voorspoedige reis in de dubbeldekker, kwamen we in het park aan. Eerst nog even wat drinken en eten, daarna mochten de kinderen lekker gaan spelen. Er waren trampolines, glijbanen, springkussens, een grote ballenbak en grote schommels en nog heel veel meer. Wat hebben we allemaal genoten van alles wat er te doen was in het park. Gelukkig hadden we er ook nog prachtig weer bij. Tussendoor ons broodje opgegeten en een lekker verkoelend ijsje. Kortom een fantastische gezellige en zonnige dag!

Opening nieuw IPC thema "Het beweegt" groep 7b
27 oktober 2021 door Mariëlle Reverda

Vandaag is groep 7b officieel gestart met het nieuwe ipc thema "Het beweegt".


De kinderen gaan van alles onderzoeken, verwerken en presenteren over oude - en nieuwe energiebronnen.


Als startpunt zijn we begonnen met een filmpje over hoe je het beste en snelste een vliegtuigje kunt vouwen. Dat viel soms nog niet mee! Uiteindelijk had iedereen een supersonisch exemplaar en zijn we op het plein gaan kijken hoe we moesten gaan staan om optimaal gebruik te maken van wind(energie). Daarna hebben we de vliegtuigjes uitgetest. Drie potjes vliegtuigjes gooien, met 3 verschillende winnaars.


Vanaf vrijdag gaan we verder met het thema.


De kinderen van groep 7b en juf Mariëlle

Opening nieuw IPC-project
26 oktober 2021 door Loes

Vandaag zijn we gestart met ons tweede IPC- project "We zijn wat we eten". Er waren twee gekke koks in de klas, die 'spaghetti 'gingen koken. Ook werd natuurlijk de tafel gedekt. Dit alles onder het genot van een vrolijk liedje. Smakelijk eten!

Opening nieuw IPC-project
26 oktober 2021 door Loes

Vandaag zijn we gestart met ons tweede IPC- project "We zijn wat we eten". Er waren twee gekke koks in de klas, die 'spaghetti 'gingen koken. Ook werd natuurlijk de tafel gedekt. Dit alles onder het genot van een vrolijk liedje. Smakelijk eten!

Wat eten we vandaag
26 oktober 2021 door juf Karla

Vandaag zijn we gestart met ons nieuwe IPC-thema "Wat eten we vandaag". Na de pauze was de klas veranderd in een pannenkoeken restaurant met echte serveersters, mooi gedekte tafels, menukaarten en overheerlijke pannenkoeken. Wat een verrassing was dat! Nadat we allemaal twee pannenkoeken van de menukaart hadden besteld en opgegeten, hebben we nog met elkaar een pannenkoek beslag gemaakt. Heel veel dank voor de moeders die serveerster wilden zijn in ons restaurant en voor de moeders die de heerlijke pannenkoeken hebben gebakken!

Opening IPC thema ‘Wat eten we vandaag?’
26 oktober 2021 door Juf Odette

Vandaag was onze klas omgetoverd tot een pannenkoekenrestaurant. We hadden 2 serveersters en een ober en ook de kok was aanwezig. De tafels waren mooi gedekt en ook de menukaart mocht niet ontbreken. Er waren heerlijke pannenkoeken met net zo lekker beleg. De keuze was reuze. De kinderen waanden zich in een echt restaurant. Wat een succes. Ons nieuwe thema ‘Wat eten we vandaag?’ is begonnen.

Spellingsles, maar dan anders
26 oktober 2021 door Juf Odette

Vandaag stond er spelling op het programma. Na de instructie deden we de verwerking op een iets andere manier. Lekker bewegen en leren tegelijk. Wat een fanatieke en enthousiaste kinderen zitten er in onze klas. De te leren woorden stonden op een papiertje. Voor elk woord een ander papiertje. Daar had de juf propjes van gemaakt en deze werden de klas in gegooid. Diegene die als eerste 15 woorden, verschillende, had opgeschreven en ook zonder fouten was de winnaar. Je mocht een propje pakken, woord bekijken, weer een propje maken, terug naar je tafel en daar het woord opschrijven. Het ging echt heel goed

Opening van ons nieuwe project. "We zijn wat we eten."
26 oktober 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we ons tweede IPC project geopend: We zijn wat we eten.

Een paar gekke koks hebben heerlijke spaghetti voor ons gekookt. Smullen maar.


Boekenmarkt
25 oktober 2021 door Juf Diane

Vrijdag voor de vakantie sloten we de Kinderboekenweek weer af met onze boekenmarkt. 's Ochtends regende het nog, aar gelukkig kwam de zon op tijd en konden we lekker met de hele school naar buiten. Wat was het weer een feest en wat zijn er weer veel boeken ge- en verkocht! Zo leuk om te zien hoe de kinderen elkaar ook helpen en dat broertjes en zusjes elkaar ook opzoeken. Het was weer een groots succes!

Zuiderzeemuseum en boekenmarkt
23 oktober 2021 door juf Karla

Voor de vakantie zijn we op donderdag naar het Zuiderzeemuseum geweest. Dit was de afsluiting van ons IPC-project "Jong en oud". In het Museum hebben we veel gezien over het leven van vroeger. We hebben een speurtocht gedaan en kregen een rondleiding. Ook mochten we vlechten en een touw draaien. De laatste vrijdag voor de vakantie was weer de traditionele boekenmarkt waarmee de kinderboekenweek werd afgesloten.

Kerkviering, laatste IPC-opdrachten, Zuiderzeemuseum en boekenmarkt.
19 oktober 2021 door Githa

De laatste twee weken voor de vakantie waren best vol, maar met allerlei fijne activiteiten.

Om te beginnen hebben we de Kinderboekenweek geopend. Dit deden we tijdens de kerkviering. De kinderen vonden het heel mooi en speciaal om na zo’n lange tijd weer in de kerk te zitten. We zongen allerlei liedjes die met het thema ‘beroepen’ te maken hebben. Het was fijn om zo met de school weer samen te zijn.

Afgelopen week hebben we de laatste IPC-opdrachten gedaan. Elk groepje maakte een babyspeeltje en een wijkcentrum. Voordat we het wijkcentrum konden tekenen, moesten we eerst de bijbehorende interviews bekijken. De informatie hieruit hebben we geordend en in een schema gezet.

Bij juf Nelleke maakten de kinderen in drie lessen allemaal een beeldje van een jong of oud persoon. Deze zijn heel goed gelukt. En wat super dat er een oma en twee ouders konden helpen.

Afgelopen donderdag hebben we het thema ‘Jong en oud’ afgesloten met een bezoek aan ’t Zuiderzee museum. Daar vertelde een mevrouw o.a. over oude ambachten en we deden een speurtocht. Dit was een heel leuk én leerzaam.

Vrijdag 15 okt. was de boekenmarkt. We konden we dit lekker buiten doen. Het zonnetje scheen zelfs! Iedereen had boeken kunnen verkopen en kopen. Dus toen de markt afgelopen was, gingen we nog even heerlijk lezen!

Na de vakantie starten we met een nieuw IPC-thema. Deze openen we op dinsdag 26 okt. op een heel speciale manier…. Maar nu eerst nog even genieten van de herfstvakantie allemaal!

Tot gauw.

Kinderboekenweek 2021
16 oktober 2021 door Juf Kim

Van opening in de kerk, naar bezoek bij de bibliotheek, naar Zuiderzeemuseum en boekenmarkt. Deze weken stonden bol van onze thema's. De thema's van IPC en Kinderboekenweek wisten we goed samen te voegen. Jong en oud en Worden wat je wilt. Vooral bij het Zuiderzeemuseum natuurlijk. Wat boften we met het weer en wat hebben de kinderen genoten. Ook met de boekenmarkt hadden we mazzel en konden we weer lekker naar buiten. Volgens mij heeft iedereen weer genoeg boeken voor deze herfstvakantie.

Kinderboekenweek groep 3B
15 oktober 2021 door Juf Fleur

Hierbij wat foto’s van een gezellige viering en boekenmarkt.

Boekenmarkt
15 oktober 2021 door juf Leonoor

De boekenmarkt was erg leuk vanmorgen op het schoolplein. De kinderen hebben veel leuke boeken gekocht en verkocht. We mochten de eerste ronde boekjes verkopen en de tweede ronde boekjes kopen. Groep 8 kinderen kwamen ons helpen. Na de boekenmarkt mochten we in de klas even lekker in de boekjes lezen.

Boekenmarkt
15 oktober 2021 door Juf Demi

Vandaag was er boekenmarkt. De kinderen hebben veel boekjes verkocht en ook gekocht.

kinderboeken week kerkviering
15 oktober 2021 door juf Leonoor

Vorige week vrijdag hebben we de kinderboeken week geopend met een viering in de kerk. Pastor Olling was ook bij de viering aanwezig. De kinderen mochten tijdens de viering mee zingen met de liedjes die we op school geleerd hebben en die het schoolkoor zong. Het was een gezellige, feestelijke viering. Voor 2 kinderen uit onze klas was het extra feestelijk. Zij waren jarig en mochten op het altaar komen staan bij Pastor Olling en de hele kerk zong lang zal ze leven voor ze.

Afsluiting kinderboekenweek
15 oktober 2021 door Laurien en Marijke

Een week vliegt alweer om, we hebben net de opening van de kinderboekenweek gehad en vandaag een fantastische traditionele afsluiting met De Boekenmarkt.

Na de vakantie is het thema " Herfst" bij de kleuterbouw.

handvaardigheid juf Nelleke
15 oktober 2021 door juf Leonoor

We hebben tijdens de lessen van juf Nelleke een herfstwerkje geborduurd.

Muziek en dans
15 oktober 2021 door Juf Danitia

Naast de lessen van meester Herman, hebben we dit jaar ook de lessen van 123 Zing! Onwijs leuk en gezellig om te doen in de klas. De kinderen vinden het heerlijk om met muziek bezig te zijn en dat zien jullie ook wel aan de foto’s ;) Na de vakantie gaan we hier zeker mee door!

Ook hadden we de mazzel dat we een aantal weken geleden van een professionele danseres een dans workshop kregen. De kinderen vonden het erg leuk! Alleen het muziekgenre was even wennen haha.