Archief groepen

Op deze pagina kun je alle berichten (en foto's) van de groepen terugkijken. Dus kun je toch nog even kijken naar die leuke foto's van het schoolreisje van vorig jaar.


  • Kies eerst het betreffende schooljaar
  • Kies daarna de juiste groep
  • Of kies voor alle groepen. Je ziet dan alle blogs van alle groepen in dat schooljaar.

Nieuws uit groep

Twee leerzame bezoekjes
24 januari 2020 door Juf Petra

Deze week hebben we met groep 8c het Bonhoeffer college en het Jac. P. Thijsse college bezocht.

Dinosaurussen
24 januari 2020 door Juf Ineke en juf Marion

Deze weken werken wij rondom het thema dinosaurussen en zullen we steeds meer dino's leren kennen. Wij weten nu al veel meer van de Diplodocus en T Rex. Er is ook al een dino- bos in de klas en... we hebben dinobotten gevonden in de zandtafel.

Vandaag hebben we het over het uitsterven van dino's gehad: door een inslag van een meteoriet, vulkaanuitbarstingen of door een koud klimaat. Als afsluiting hebben we een proefje gedaan; een vulkaanuitbarsting en dat vonden ze héél spannend. Kijkt u maar naar de foto's.

dinosaurussen
24 januari 2020 door Laurien en Marijke

Wat leren we veel over dino's: ze leggen eieren, er komt een baby-dino uit, hoe denken we dat deze eruitziet?, we leren over vulkanen, we hebben zelfs een "echte" vulkaanuitbarsting gezien in de klas, helaas zijn de dino's uitgestorven, dus vinden we botten en kunnen we het skelet namaken. Er waren planteneters, vleeseters en alleseters. We kunnen nog veel meer leren, spelen en werken over de Dinosaurus.

Diplodocus
23 januari 2020 door Juf Priscilla

Lang, lang geleden stapte de Diplodocus over het speelplein. Hij heeft toen van alles gezien. De Diplodocus is zo groot dat hij alles van bovenaf ziet.
De kinderen kregen een foto van een bovenaanzicht van dingen op het speelplein. Konden zij vinden waar de Diplodocus is geweest?

Groep 3a
23 januari 2020 door Mascha Vader

We hebben afgelopen

dinsdag afscheid genomen

van juf Maaike en we hebben gewerkt rond het thema Feest.

voorstelling
22 januari 2020 door Marijke

Vandaag hadden wij een gastoptreden van Raymond en Isa, twee leerlingen van de Como. Oud leerlingen van een collega uit Akersloot.

Het uitsterven van de dinosaurus
22 januari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we het over het uitsterven van de dinosaurussen gehad. De dinosaurussen zijn ongeveer 65 miljoen jaar geleden uitgestorven. De meeste onderzoekers gaan ervan uit dat meerdere oorzaken samen ertoe hebben geleid dat de leefomstandigheden op aarde sterk veranderden.
Door:
- inslag van een meteoriet
- hevige vulkaanuitbarstingen
-het klimaat werd vochtiger en koeler
Ter afsluiting hebben we een proefje gedaan; een vulkaanuitbarsting!

Vos schept op
21 januari 2020 door juf Simone

Vandaag zijn we met de klas naar de voorstelling Vos schept op geweest. Het was een hele leuke voorstelling met mooie poppen en muziek. De kinderen hebben genoten.

Hieronder leest u een stukje waar de voorstelling over ging;

Vos en Haas hebben geen eten meer. Verder dan een enkel worteltje strekt hun voorraad niet. Daarom gaan ze bij Uil op bezoek, die moet maar eten maken. Uil zet voor ieder een kommetje neer. Tot grote verbazing van Vos en Haas bestaat het eten van Uil echter uit poeder in pakjes dat hij mengt met water: zijn instant-soep en -aardappelpuree zijn in een mum van tijd klaar. Maar is dat eten ook lekker? En gezond? Vos vindt van niet: ‘Ík kook altijd vers!’, is zijn credo. Blikken en pakjes komen er bij hem niet in.
In een enorme pan maakt Vos soep. Alle (namaak-)groenten die hij kan vinden gaan erin. De boodschap aan de kinderen in de zaal is helder: je moet verse groenten eten.

Het stuk wordt gespeeld door theatergroep Houtje Touwtje en is gebaseerd op de verhalen van Vos en Haas

ipc mythen en legenden groep 7
21 januari 2020 door Mariëlle Reverda

Wat een bedrijvigheid in groep 7. Allerlei mythologische wezens komen op verschillende manieren tot leven: in postervorm, presentaties, kahoot, houtskool, verhalen.

De derde week van het nieuwe jaar.
19 januari 2020 door juf Annemarie en juf Githa

We zijn al weer twee weken naar school en we zijn volop bezig met o.a. het nieuwe IPC-thema ‘Mythen en legenden’. De opening hiervan hebben we met de hele bovenbouw gedaan. De kinderen volgden steeds een korte les bij iedere juf/meester van de bovenbouw. Elke les ging over een ander (bekend) figuur uit een mythe of legende. Steeds deden ze wat anders en na elke 30 minuten liepen ze naar het volgende lokaal. Ze leerden o.a. iets over Neptunus, over Het Paard van Troje, Robin Hood en vampiers.

Het Atelier, dat elke vrijdag in de bovenbouw op het rooster staat, staat ook weer in het teken van het nieuwe IPC-thema. Tijdens deze lessen leren de kinderen o.a. iets over de Egyptische kunst, muziek die bij mythen en legendes hoort en draken. Zo kunt u op de foto’s zien dat ze tijdens deze lessen o.a. hele mooie draken van schuim en prachtige Sfinxen van klei hebben gemaakt.

Op de andere foto’s ziet u een gymles van juf Ellen en een les met de BoomWhackers van meester Herman. Ook zijn er foto’s van de periode vlak voor kerst te zien, want die hebben we in die drukke periode nog niet op de site kunnen zetten. Dus nog even een terugblik op een stukje van het oude jaar :-)

Ddddino dddrumles
17 januari 2020 door juf Sannie en juf Astrid

Muziek met meester Herman is altijd feest. Vandaag mochten wij hem weer bezoeken en had hij zijn les aangepast op ons thema: een dddino dddrumles! Meester Herman achter de drums en wij stampen, sluipen, wandelen en rennen als een dinosaurus. Daarvoor moesten we wel goed luisteren naar het ritme en het volume. We hebben het verschil geleerd tussen een akoestisch drumstel en een elektrisch drumstel. We hebben ook nog wat dinosaurusliedjes gezongen. 'Ik werd vanmorgen wakker als een dino' (te vinden via YouTube) is toch wel onze favoriet.
Tot slot mochten wij allemaal nog even achter het drumstel kruipen. En dat was gaaf zeg!

Afsluiting IPC thema Ontdekkingsreizigers en avonturiers
17 januari 2020 door Juf Odette

voor de kerstvakantie hebben we ons IPC thema ‘Ontdekkingsreizigers en avonturiers’ afgesloten. Wat was er een grote opkomst! Complimenten aan de kinderen, jullie hebben veel gekeerd en verteld. Knap hoor

Muziekles van meester Herman
17 januari 2020 door Juf Odette

Het is alweer even geleden, maar we hebben een leuke muziekles van meester Herman gehad zo net voor de kerstvakantie. We mochten allemaal zelf het ‘instrument’ bespelen. Ra, ra , ra wat voor instrument is dat nu toch? Weet u het al? Wij kenden het allemaal niet. Het is een theremin, uitgevonden in 1928 door Léon Theremin. Heel leuk om zelf te doen zoals u op de foto’s ziet

Drummen met meester Herman
17 januari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we weer een muziekles van meester Herman. Veel kinderen wilden wel even een stukje laten horen op het drumstel! Het was erg leuk om zo hard op een drumstel te mogen slaan. Er werd ook gezellig gedanst. Kijk maar naar de foto’s!

Eerste judoles
17 januari 2020 door Juf Odette

Vandaag, vrijdag 17 januari, hebben we onze eerste judoles gehad. Het was een leuke les

Kerstdiner
17 januari 2020 door Juf Odette

Donderdag 19 december hebben we genoten van een heerlijk kerstdiner. We zagen er allemaal feestelijk uit en iedereen had iets lekkers gemaakt. Wat was het gezellig

Kerststukjes maken
17 januari 2020 door Juf Odette

in de week voor de kerstvakantie hebben we mooie kerststukjes gemaakt. Wat kan onze klas dat goed en ze helpen zo goed. Super gedaan

De Diplodocus
16 januari 2020 door juf Karen en juf Sannie

Vanmorgen hebben we meteen even gekeken in het bijlokaal om te checken hoe het met het ei gaat. Er was helaas nog niets uitgekomen... spannend hoor! Morgenochtend dan maar weer een kijkje nemen.

De komende weken werken wij rondom het thema 'Dinosaurussen' en zullen wij steeds meer dino's leren kennen. Vandaag hebben we kennis gemaakt met de Diplodocus. Wij weten nu:
* dat hij een lange nek heeft
* en ook een lange staart.
* Diplodocus betekent 'dubbele balk (nek en staart).
* Hij is een planteneter en eet het liefst dennennaalden.
* Hij verdedigt zichzelf met zijn zwiepstaart.
* Hij behoort tot de langnekdino's.

Een groepje oudste kleuters heeft vandaag zelf een Diplodocus getekend, uitgeknipt en op een, met ecoline beschilderde, achtergrond geplakt. Een andere groep heeft vandaag dinosaurussen gekleid en weer anderen hebben dinosaurussen gemaakt van lego en van de grote blokken.

Omdat de Diplodocus zo dol is op dennennaalden, hebben wij een rekenspelletje met een dennentak gedaan. Er zaten twaalf dennennaalden aan de tak, maar de Diplodocus had trek en at er steeds een aantal weg. Hoeveel zijn er weg? Hoeveel blijven erover? Hoe ziet dat aantal eruit als getal?

In het album staan weer wat foto's. Veel kijkplezier!

Opening thema: 'Dinosaurussen'
16 januari 2020 door juf Karen en juf Sannie

Gisteren hingen er opeens allemaal sporen door de school: pootafdrukken. Samen hebben we deze sporen gevolgd en kwamen we buiten uit bij een nest met eieren. Op de sporen stonden letters, na samen puzzelen konden wij het woord 'dinosaurus' maken en werd al snel duidelijk dat het nieuwe thema dus over dinosaurussen gaat. Ties weet al veel namen en Milan wist uit ervaring dat het ei in een bakje met water moet liggen. Dat je dan een dag of twee moet wachten en dat er dan een kleine dinosaurus uitkomt. Mac en Ryan bouwden een nest van kleine blokjes en Ryan kwam op het idee om het bakje met het ei daarin te leggen. Elke ochtend kijken we samen hoe het met het ei gaat.
De kinderen hebben op een werkblad een baby-dino in een ei getekend.

We zijn enthousiast gestart en zullen jullie op de hoogte houden van wat wij leren.

Gerelateerde afbeelding

Opening Thema Dinosaurussen
15 januari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hingen er opeens allemaal sporen van dinopoten door de school. Samen hebben we deze sporen gevolgd en kwamen we buiten uit, bij een nest met dino-eieren!

We hebben het al kort over dinosaurussen gehad.
Wat weten we al:
-Rein; een T-rex was wel 6 meter lang, woog 8000 kilo en kan wel 200kg opeten.

-Nick; sommige dino’s konden vuurspuwen.

-Jionni; er waren ook vliegende dino’s en onderwater dino’s.

- Isa; sommige dino’s aten blaadjes, anderen aten vlees.

-Xev; de dino’s hadden scherpe nagels.

De kinderen zijn nu al erg enthousiast over dit thema. Zo vonden Puck en Mané tijdens het buitenspelen al overblijfselen van dino’s! En hebben we in de speelzaal dino- staarttikkertje gedaan.

De komende weken werken wij rondom het thema Dinosaurussen. We zullen hier liedjes over leren, taal- en rekenactiviteiten over doen, knutselen enz.