Archief groepen

Op deze pagina kun je alle berichten (en foto's) van de groepen terugkijken. Dus kun je toch nog even kijken naar die leuke foto's van het schoolreisje van vorig jaar.


  • Kies eerst het betreffende schooljaar
  • Kies daarna de juiste groep
  • Of kies voor alle groepen. Je ziet dan alle blogs van alle groepen in dat schooljaar.

Nieuws uit groep

Buitengym
29 mei 2020 door juf Sannie en juf Astrid

Blije gezichten vandaag tijdens de buitengymles op het plein. We startten met een parcours en eindigden met een tikspel waarbij de katten (tikkers) de muizen te pakken moesten krijgen door aan hun staart (lintje) te trekken. Staart eraf? Lintje om de paal en de katten helpen de muizen te vangen.

De foto's staan in het album. Veel kijkplezier!


Afgelopen week...
29 mei 2020 door juf Sannie en juf Astrid

De afgelopen week...

- speelden wij buiten;
- was de zandbak weer open (yes!);
- maakten wij vaderdagcadeautjes (ssst!);
- leerden wij een lied over de lente (vraag maar aan uw kind, hij/zij zingt het vast voor u: 'Buiten spelen is zo fijn...')
- werkten de oudste kleuters uit hun klank- en vormenmapje;
- deden Ties, Dex, Jelte en Mac het tactische gezelschapsspel: 'Hop in galop!';
- had Sef zijn eerste dag op de basisschool bij ons in de klas;
- liet Brian zien dat hij zelf veters kan strikken en verdiende hij dus 'gouden veters';
- hebben wij buiten gegymd;
- behield Sep als langste zijn muizenstaart tijdens 'Kat- en muistikkertje'...
én hebben wij weer volop samenspelend geleerd.

Fijn Pinksterweekend en tot dinsdag (of donderdag)!

Lekker buiten gymmen
29 mei 2020 door Juf Priscilla

Vandaag mochten we lekker buiten gymmen!

Buitengym 1/2D
25 mei 2020 door Juf Ellen

Vandaag voor de 2e keer buitengymmen. Politie en boef tikkertje, hobbeldebobbelbaan en pannenkoeken bakken. Bekijk de foto’s en het filmpje https://www.magisto.com/video/LQ5CPVpaACIqUEFpYw?l=vsm&o=i&c=c

Buitengym 1/2C
25 mei 2020 door Juf Ellen

Vandaag voor de 2e keer buitengymmen. Politie en boef tikkertje, hobbeldebobbelbaan en pannenkoeken bakken. Bekijk de foto’s en het filmpje https://www.magisto.com/video/bw4QMAgFRTpsTRdnCzE?l=vsm&o=i&c=c

Buitengym 1/2B
25 mei 2020 door Juf Ellen

Vandaag voor de 2e keer buitengymmen. Politie en boek tikkertje, hobbelDebobbelbaan en pannenkoekenbakken. Bekijk de foto’s en het filmpje https://www.magisto.com/video/PA8eK1YGG2ltQRlpYw?l=vsm&o=i&c=c

Buitengym 1/2a
25 mei 2020 door Juf Ellen

Vandaag voor de 2e keer buitengymmen. Politie en boef tikkertje, hobbeldebobbelbaan en pannenkoekenbakken. Bekijk de foto’s en het filmpje https://www.magisto.com/video/aV4FZVJXCyA3BhhiCzE?l=vsm&o=i&c=c

All you need is love!
23 mei 2020 door Juf Petra

Heeft u ze gezien? Deze toppers waren op televisie! Heel goed gedaan meiden, we zijn trots op jullie.

Weer naar school
23 mei 2020 door Marijke en Laurien

Wat is het toch heerlijk om weer met de kinderen te kunnen werken. Door de kleine groepen heb ik echt even te tijd om met de kinderen in gesprek te gaan. Wat fijn om te horen wat hun allemaal bezig houdt en wat ze allemaal geleerd hebben. Wat zijn ze gegroeid letterlijk en figuurlijk. Ik kijk uit naar 8 juni, dan kunnen ze waarschijnlijk allemaal weer met elkaar spelen op school.

Wij mogen weer naar school!
19 mei 2020 door juf Demi

Vanaf 11 mei zijn we weer op school begonnen. Dit keer met een nieuwe juf, namelijk juf Demi. Wat is het leuk om met de klas kennis te maken en elkaar weer te zien. Wij zien dan ook veel blije gezichten.

Bij de start van de dag, en natuurlijk ook meerdere malen gedurende de dag, wassen wij onze handen. De kinderen hebben deze week tekeningen, foto's, collages e.d. mee naar school genomen over de coronatijd thuis. Wat was dit allemaal leuk om te zien en wat hebben de kinderen alles goed verteld!

In de klas hebben wij ook 2 nieuwe kinderen namelijk Lizz en Fedde. Wat leuk dat zij bij ons in de klas zijn gekomen.

Afgelopen maandag zijn de kinderen ook weer begonnen met gymmen bij juf Ellen, en wat hebben zij daarvan genoten. De kinderen zijn weer lekker aan het spelen en werken in de klas. Buiten was het lekker weer de afgelopen dagen en is de zandbak weer open gezet. En wat hebben de kinderen weer een pret gehad.

In het album hebben wij wat foto's geplaatst. Veel kijkplezier!

Aan het werk in de klas en lekker buiten spelen!
19 mei 2020 door Juf Priscilla

We hebben weer gewerkt en gespeeld in de klas en de maandaggroep heeft de verjaardag van Jordy gevierd. We hebben ook lekker buiten gespeeld en dat is nu extra leuk, want de zandbak is weer open!

Buitengym 18-5-20
18 mei 2020 door Gymjuf Ellen

Vandaag was weer de eerste gymles na 9 weken, niet binnen maar buiten. We hebben op verschillende manieren bewogen, als een duif, pinquin, zijwaarts, achteruit, hakken, tenen, kruispas, hinkelen, huppelen en rennen.
We hebben een hobbeldebobbelbaan met stapstenen, blokken, hoepels en een hekje gedaan.
Ook mochten we gooien met een dobbelsteen en het aantal dat we gooide, zoveel rondjes mochten we rennen. Bekijk het filmpje en de foto’s hieronder.

Kanjertraining
15 mei 2020 door juf Sannie en juf Astrid

Vanuit de Kanjertraining zijn er startweken ontwikkeld vanaf de meivakantie. Speciaal aangesloten op deze bijzondere periode.

Vandaag in de kring mochten de kinderen reageren op de stelling: 'Ik ben blij dat de school weer is begonnen'.

De meeste kinderen staken hun duim omhoog en zeiden:
Merel: 'Ja, omdat ik mijn vriendjes heb gemist.'
Willem: 'Ik ben blij omdat ik alles weer herken.'
Anouk: 'Ik vind het leuk omdat ik mijn vriendin Merel weer zie'.
Simon: 'Ik vind het leuk dat ik weer lekker buiten op het plein kan spelen'.

Sommige kinderen staken hun duim halverwege en zeiden:
Luca: 'Ik mis Milan wel, maar omdat Willem er is mis ik dus niet al mijn vriendjes.'

Sommige kinderen staken hun duim omlaag en zeiden:
Senna: 'Ik mis Olivia want zij zit bij de andere helft van de groep.'

Het is fijn om er samen over te praten.

Ook vandaag hebben we de kinderen toegezongen die de afgelopen periode jarig zijn geweest: Luca en Thies. En ook Zoë Noa, want zij viert morgen haar vijfde verjaardag. Gefeliciteerd alvast!

Verder hebben we vandaag ook weer veel gespeeld en gewerkt samen. In het album staan weer wat foto's.


Weer terug op school!
15 mei 2020 door Juf Priscilla

Wat fijn om iedereen weer gezien te hebben de afgelopen week. In de klas hebben we aandacht besteed aan de ervaringen van de kinderen in de afgelopen periode. Het was leuk om te zien en te horen wat de kinderen allemaal beleefd en geleerd hebben. Ook hebben we aandacht besteed aan de Kanjertraining. Zo hebben we de Kanjerpetten herhaald en hebben we het gehad over hoe we met elkaar omgaan op school.
We hebben ook geleerd hoe je je handen moet wassen en hebben dat dan ook veel gedaan! Met het liedje ‘Handjes wassen’ van K3 is dat nog gezellig ook!

Ook hebben we de verjaardag van Pepijn gevierd en omdat hij helaas niet mag trakteren, mocht hij een spelletje kiezen. Hij koos voor stoelendans op het liedje ‘De vloer is lava’.

Het was weer een gezellige week. Dat kunt u zeker zien op de foto’s!

Fijn weekend allemaal!
We zijn er weer!
15 mei 2020 door Juf Petra

Wat was het fijn om elkaar weer te zien en te spreken! We hebben ook alweer gegymd, lekker buiten, met juf Ellen.

We zijn weer begonnen!
14 mei 2020 door juf Sannie en juf Astrid

Deze week zijn we weer op school begonnen. Wat is het toch fijn om elkaar te zien en in het echt te spreken. Wij zien dan ook veel blije gezichten.

Bij de start van de dag, en natuurlijk ook meerdere malen gedurende de dag, wassen wij onze handen. Hier maken wij natuurlijk wel iets gezelligs van. Dit doen wij met het liedje 'Handen wassen' van Dirk Scheele. Te vinden via YouTube. Het is belangrijk dat je je handen goed wast, maar het is ook belangrijk dat je na afloop de kraan weer dichtdoet! Dat ging sommige keren nog niet helemaal goed, hihi. Daarom hebben wij meteen het versje 'Hendrik Haan' van Annie M.G. Schmidt erbij gepakt:

'Hendrik Haan uit Koog aan de Zaan, heeft de kraan open laten staan...'. De kinderen hebben het versje mee naar huis gekregen. Misschien is het leuk om deze thuis nog even voor te lezen.

De kinderen hebben deze week tekeningen, foto's, collages e.d. mee naar school genomen die de Coronatijd thuis representeren. Vandaag hebben wij wat extra aandacht besteed aan de werkstukjes van de kinderen die vandaag niet op school waren. Wat vonden ze het leuk om te zien en te horen dat bijvoorbeeld Thies een aquarium voor zijn verjaardag had gekregen of dat Luca op zijn verjaardag een dinosaurustaart had. Dat Sep zijn ouders zoveel geholpen heeft met de tulpen en dat Willem fan is geworden van Spongebob en deze in zijn kijkdoos geknutseld heeft. Zo blijven wij toch een beetje op de hoogte van de kinderen die wij op dit moment niet tegenkomen op school.

Tijdens de afgelopen periode zijn er best wat kinderen uit onze klas jarig geweest. Deze hebben wij vandaag even in het zonnetje gezet. Olivia, Brian, Valentina, Tess, Lynn en Liv mochten met feestmuts op vooraan in de klas staan en werden door juf en alle kinderen van de klas toegezongen.

Verder is er vandaag natuurlijk weer heerlijk binnen en buiten gespeeld en ook hard gewerkt. Alsof weinig anders is dan normaal. Fijn hoor!

In het album hebben wij wat foto's geplaatst. Veel kijkplezier!

We zijn weer begonnen - Kinderstralen

Voorzichtig, maar gezellig gestart!
14 mei 2020 door Elly en Margret

Van de week mochten we weer voor het eerst echt naar school. Maar met de halve klas!

Maar het was wel heel leuk! We hebben gegymd en ook veel gezellige dingen gedaan. Maar natuurlijk was het ook fijn om weer samen te leren. We hebben allemaal veel plezier gehad. Ook al was het af en toe wel wennen met al die nieuwe regels.

Fijne mei-vakantie allemaal!
22 april 2020 door Juf Diane

Dinsdag 21 april zijn we bij alle kinderen van groep 5A langs geweest. Wat heerlijk om iedereen nog even te zien en te spreken voor de vakantie!

Fijne paasdagen allemaal!
12 april 2020 door juf Diane

Ook van groep 5A zelf nog even een paaswensje...

Vrolijk Pasen allemaal!
10 april 2020 door Elly, Demi en Margret

Nog even een klein berichtje met allemaal vrolijke foto's.

We wensen iedereen fijne paasdagen toe. Geniet ervan!