Archief groepen

Op deze pagina kun je alle berichten (en foto's) van de groepen terugkijken. Dus kun je toch nog even kijken naar die leuke foto's van het schoolreisje van vorig jaar.


  • Kies eerst het betreffende schooljaar
  • Kies daarna de juiste groep
  • Of kies voor alle groepen. Je ziet dan alle blogs van alle groepen in dat schooljaar.

Nieuws uit groep

Speculaasjes bakken
25 november 2022 door Juf Astrid & juf Sannie

‘Speculaasjes bakken, werk voor lieve Piet, want de Sint die bakt er niks van… recepten kent hij niet! Maar wij kunnen helpen, échte koks zijn wij. Wat zullen we maken? Verzin er nog wat bij…’. Dit liedje hebben wij deze week geleerd. We hebben hem toegevoegd aan de Kidspagina van 123Zing!. Leuk om ook thuis eens te beluisteren.
Vandaag hebben wij zelf speculaasjes gemaakt, want wij bakken er wél wat van hoor. Een grote oven op wielen leenden wij van de praktijkklas. Onze bakpieten hebben goed geholpen bij het gehele proces; van het afwegen van de ingrediënten tot het kneden van het deeg, tot het afstrijken van de koekjes tot het afwassen- en drogen van de benodigde materialen. En zo stond deze vrijdag bijna helemaal in het teken van dit smakelijke leerproces. De kinderen mochten kiezen of ze hun speculaasjes mee in de trommel wilden, of op school wilden opeten. Warm zijn ze natuurlijk het lekkerst, dus u kunt zich voorstellen dat er weinig mee naar huis zijn gegaan. En ze waren, terecht, zo trots. Onze hulpjes van deze week, Mink en Misha, zijn met de resterende koekjes langs de meesters en juffen gegaan om uit te delen.

Aan het einde van de dag hebben we ook nog onze (gym)schoen gezet bij de ‘open haard’. Voor de zekerheid met het raam open gezongen. 1/2 d gaat natuurlijk voor maximaal rendement! Maandag maar eens kijken of we twee kaatseballen in een net vinden…

Bezoek Brandweer Limmen
25 november 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Vandaag waren we op bezoek bij Brandweer Limmen. We hebben uitleg gekregen over brandveilig leven en over de werkzaamheden op de kazerne. Er zijn een heleboel kinderen geïnteresseerd in de jeugdbrandweer. Vanaf 12 jaar kunnen de kinderen zich hiervoor aanmelden

schoentje zetten
25 november 2022 door juf Leonoor

We hebben deze week allemaal een prachtige schoen, laars of klomp geknutseld. Vandaag hebben we er ook nog mooie wortels bij gemaakt. Aan het eind van de middag hebben we bij de openhaard onze schoenen, laarzen en klompen neergezet en een heleboel liedjes gezongen. We hopen dat Sint en zijn Pieten dit weekend op school langs komen. We zullen het maandag ochtend zien. Spannend hoor!

Sint Maarten zingen en kijk middag
25 november 2022 door juf Leonoor

Op vrijdag 11november hebben we met onze prachtige Zoem de bij lampions bij juf Helga Sint Maarten liedjes gezongen. Aan het einde van de dag hebben we ons thema herfst in de klas afgesloten. Er kwamen veel ouders en opa's en oma's bij onze werkjes kijken. We hebben ook nog het liedjes van de eekhoorn gezongen.

Bezoek Sinterklaashuis
24 november 2022 door Juf Demi

Vandaag zijn we met alle kleutergroepen naar het Sinterklaashuis in Schoorl geweest.
We werden verwelkomd door 4 pieten en iedere groep mocht met een piet mee. Als eerst mochten de kinderen van de Piet een taaitaai poppetje versieren. Daarna liet Piet de pakjeskamer zien. De kinderen mocht op een post-it schrijven wat ze graag willen hebben van Sinterklaas. Daarna liet Piet de slaapkamer van de pieten zien. Naast de slaapkamer stond de eettafel en het avond eten van de pieten stond alvast klaar voor vanavond; patat met een kroket voor alle pieten! Vervolgens gingen we naar buiten waar we geoefend hebben om over de daken te lopen en waar we geoefend hebben om pakjes in een schoorsteen te gooien.
In de woonkamer zat Sinterklaas op ons te wachten en hebben de kinderen wat mogen vertellen aan hem. Ook hebben wij ons versje verteld die wij hebben geleerd.
Tenslotte gingen we naar buiten waar iedereen nog een handje pepernoten kreeg!

Het was een geslaagde ochtend. Alle hulpouders en hulp-opa; heel erg bedankt voor jullie hulp!

Sinterklaashuis
24 november 2022 door juf Astrid en juf Sannie

Vandaag hebben wij toch wel zo'n leuke dag gehad. Samen met de andere kleutergroepen hebben wij een uitstapje gemaakt naar het Sinterklaashuis in Bergen/Schoorl.
We werden buiten hartelijk ontvangen door verschillende pieten. Elke piet nam een groep mee naar binnen en onze klas mocht starten met Pietengym: cadeautje mikken in de schoorsteen, balanceren over daken, sla-ommen... Daarna hebben wij verschillende ruimtes bezocht: de slaapkamer van Sinterklaas en hoofdpiet, de slaapkamer van de pieten, de eetzalen, de pakjeskamer. Ook heeft ieder kind een stukje taaitaai versierd en hebben we vragen gesteld aan Sinterklaas. We zijn zelfs met hem op de foto geweest! Bij vertrek zongen we samen nog wat Sinterklaasliedjes en met een hand en mond vol pepernoten liepen wij weer terug naar de auto's. Hulpouders, nogmaals bedankt voor het mogelijk maken van dit uitje.

Ook morgen gaan we er weer een gezellige dag van maken, we gaan namelijk speculaas bakken in de klas. En aan het einde van de dag mogen de kinderen hun schoen zetten op school. We zetten de gymschoen, dus uw kind hoeft morgen niet op drie schoenen naar school te komen :).

Het album is weer gevuld hoor, veel kijkplezier!

Sinterklaashuis Bergen

Naar het Sinterklaashuis
24 november 2022 door Juf Priscilla

Vandaag zijn we met alle kleutergroepen naar het Sinterklaashuis in Schoorl geweest.
We werden verwelkomd door 4 pieten en iedere groep mocht met een piet mee. Piet liet ons eerst de pakjeskamer zien. De kinderen mocht op een post-it schrijven wat ze graag willen hebben van Sinterklaas. Daarna liet Piet de slaapkamer van de pieten zien. Naast de slaapkamer stond de eettafel en het avond eten van de pieten stond alvast klaar voor vanavond; patat met een kroket voor alle pieten! Vervolgens gingen we naar buiten waar we geoefend hebben om over de daken te lopen en waar we geoefend hebben om pakjes in een schoorsteen te gooien.
Toen liepen we naar de woonkamer waar Sinterklaas op ons zat te wachten naast de openhaard. We hebben hem ons nieuw geleerde liedje; 'De pie-pa-pepernotenbakker' laten horen en mochten daarna even zijn slaapkamer bekijken. Daarna hebben we nog lekkere taaitaai poppetjes versierd. Tenslotte gingen we naar buiten waar iedereen nog een handje pepernoten kreeg; zelfs de hulppapa's en de juf!
Het was een geslaagde ochtend. Alle hulpvaders; heel erg bedankt voor jullie hulp!

Bezoek Sinterklaashuis
24 november 2022 door Juf Suzanne

Vandaag gingen we met alle kleuters op uitstapje naar het Sinterklaashuis in Schoorl. De kinderen waren best wel een beetje zenuwachtig. We werden onthaald door twee pieten en werden daarna met de klas apart rondgeleid door het huis. We hebben de woonkamer van Sinterklaas gezien en ontmoeten daar de Sint zelf ook. Ook de slaapkamer, de pakjes kamer en de slaapkamer van de pieten konden we met eigen ogen bekijken. We hebben in de pietenkeuken een lekkere tractatie voor onszelf versierd. Ten slotte waren we in de trainingshal waar de pieten oefenen met over de daken lopen en met pakjes gooien. De kinderen mochten zelf ook even oefenen op het dak. Om het bezoek af te sluiten kregen alle kinderen nog een flinke hand pepernoten mee en daarna gingen we weer snel in de auto naar school terug.

Het was een fantastische ervaring!

Dobbelsteenlezen met Sint en Piet
22 november 2022 door juf Nicole

Tijdens het buitenspelen hing juf allemaal blaadjes op waar Sint en Piet op stonden met woorden. Wat zouden we daar nou mee gaan doen? Wat waren ze allemaal nieuwsgierig. In tweetallen moesten de kinderen met de dobbelstenen gooien. Vervolgens op zoek naar de sint of piet met het juiste nummer en tenslotte om de beurt het woord lezen. Klaar? Dan gooi je weer opnieuw. Wat een betrokkenheid!

Verlanglijstjes in de sinterklaashoek
22 november 2022 door juf Nicole

Zoals u in de mail heeft kunnen lezen hebben wij in de klas een Sinterklaashoek gemaakt. Afgelopen vrijdag hebben wij een (nep) verlanglijstje geschreven. In de speelgoedfolder van onze klas konden we het speelgoed zien wat de kinderen zelf mee hadden genomen vanuit school. Uit deze dingen konden de kinderen kiezen.

Wat hebben ze netjes geschreven! Dat is ook belangrijk, anders kan een ander niet lezen wat je vraagt. De verlanglijstjes zitten nu in het boek van Sinterklaas. Als we gaan spelen kunnen de Sint en zijn pieten lezen wat de kinderen vragen, deze spullen inpakken en naar het kind toe brengen.

Zo zorgen wij ervoor dat ook tijdens het spelen het lezen geoefend wordt.

De bezige pietjes van groep 6b!
22 november 2022 door Githa

Er is de afgelopen tijd weer veel gebeurd en gedaan in groep 6b. We zijn naar IDFA geweest, waar we twee hele mooie documentaires hebben gezien. Eén ging over een Iraans jongetje met een beperking en de andere over twee voetbalmeiden in Nederland. Voordat we naar de bioscoop gingen om te kijken, hadden we o.a. al wat over Iran opgezocht en geleerd. Na afloop van de documentaires hebben we er ook nog met elkaar over gesproken.

Tijdens IPC hebben we geprobeerd te bedenken welke slaapkamerfoto van welk kind uit de klas is én waarom we dat dachten. Dat lukte best aardig, dus we kennen elkaar al vrij goed. Ook kwamen we tijdens dit gesprek achter dat wij het allemaal heel goed hebben én vooral t.o.v. kinderen uit rest van de wereld.

De Sint is ondertussen in het land én de pieten zijn woensdag ook op school geweest. Ze kwamen strooien en wat smaakten de pepernoten weer goed. Mmmm! Tijdens de muziekles hebben we met boomwhackers ‘Sinterklaaskapoentje’ gespeeld en zijn vrijdag begonnen met het knutselen van pietenhuizen en stoomboten. Kortom: de ‘Sinterklaasstemming zit er goed in!

Hij is er weer!
18 november 2022 door juf Astrid en juf Sannie

Geen ontkomen meer aan; de kinderen ademen Sinterklaas en ook bij ons in de klas leeft het al echt. Waar we enerzijds de gezellige aspecten van deze tijd meepikken, proberen we aan de andere kant de rust te bewaren door bijvoorbeeld niet dagelijks het Sinterklaasjournaal in de klas te kijken. Op maandag kijken we wel het weekoverzicht.

Natuurlijk is er ook weer een themahoek; de nieuwe boot van Piet Hein Klein. Deze moet nog wel een naam krijgen, maar dat kunnen de kinderen uit onze klas vast wel verzinnen. In onze boot hangt een zak aan een katrol (de pieten vinden het erg leuk om de zak te vullen met cadeaus en deze te hijsen of juist te laten zakken). Ook heeft onze boot een anker. En zo leren we weer nieuwe begrippen.

Verder lezen we verhalen en zingen we liedjes over Sinterklaas, rekenen we met pepernoten, doen we luisterspelletjes in de kring, lezen we plattegronden af van het digibord (zodat we weten in welke schoorsteen we de cadeautjes moeten gooien) en spelen we tijdens de gymles 'schoorsteentikkertje'. Uw kind kan u vast vertellen hoe dit tikspel gaat.

De komende weken staat er nog veel meer gezelligs op de planning; we gaan bakken in de klas, brengen een bezoek aan het Sinterklaashuis, mogen onze schoen zetten, we gaan de letter 'S' van Sinterklaas leren en nog zoveel meer...

Neemt u weer even een kijkje in het fotoalbum?

Fijn weekend!

Sinterklaas 2016, Blond Amsterdam. | Sinterklaas, Blond amsterdam,  Schilderij met steentjes

Sinterklaas en vooral pieten!!
18 november 2022 door Elly en Margret

Afgelopen woensdag waren de strooipieten bij ons op school. Lekker hoor!

Daarna waren wij natuurlijk allemaal dol op de pieten en we hebben zelf een kokspiet geknutseld. Ze zijn prachtig geworden, maar we hebben er allemaal superhard aan gewerkt.

Kijk maar hoe mooi ze zijn!

Groep 3a Pietengym, strooipieten en de bibliotheek
17 november 2022 door Mascha Vader

Oh wat was het een rommeltje in de klas. De rommelpiet was woensdag langs geweest. De kinderen hebben het super goed opgeruimd met elkaar.

Deze woensdag kwam ook de bibliotheekjuf langs. Vriendschap was het onderwerp. We kwamen er achter dat je met iedereen vrienden kan worden.

Nadat de bibliotheekjuf een mooi boek had voorgelezen werd er heel hard op ons raam gebonkt. De stooipieten kwamen langs. Wat gezellig en lekker. Nu konden we pepernoten eten.

Op de dinsdag hadden we een gymles in het teken van Sint en Piet. De kinderen vonden het erg leuk.

In de klas zijn we bezig met onze Sinthoek. Hiervoor mogen de kinderen verkleedkleren meenemen voorzien van naam, zodat we nadat we in de hoek gespeeld hebben weten van wie de kleding is.

Kortom allemaal leuke dingen gedaan


Begin van Sinterklaas
17 november 2022 door Juf Demi

De Sint is weer in 't land! In onze groep draait het om de Sint en zijn pieten.
In de huishoek zijn de pietenpakjes en het Sinterklaaspak weer tevoorschijn gehaald en spelen de kinderen een leuk rollenspel. We hebben een nieuw liedje geleerd; Hophophop. Het liedje kunt u weer terugvinden op de Kidspagina van 123Zing. Ook hebben we een versje geleerd over Sinterklaas. We hebben gerijmd op de woorden: Sint, zak, paard en maan. In de loop van de weken gaan wij nog de S van Sinterklaas leren en nog meer knutselen met betrekking tot de Sint en de pieten.

Woensdag kwamen er tijdens het buiten spelen 2 strooipieten langs, wat een verrassing! De Pieten speelden gezellig met ons mee. Juf Ellen is weer terug van haar zwangerschapsverlof en gaf dinsdag weer haar eerste gymles. Er zaten al een paar pietengymopdrachtjes bij, maar de échte pietengymles is op dinsdag 29 november. De kinderen mogen dan weer in hun pietenpak/sinterklaaspak gymmen.

De Sint is weer in 't land!
17 november 2022 door Juf Priscilla

De Sint is weer in 't land! Ook in groep 1/2B draait nu alles voornamelijk om de Sint en de Pieten. (In de licht/donker ontdekhoek hebben we sinds deze week nog even iets nieuws; namelijk een schimmenspel. De kinderen kunnen elkaar een verhaal vertellen a.d.h.v. de nachtdieren achter het doek).

In de huishoek spelen de kinderen dat ze Sint of Piet zijn en zelfs Ozosnel is daar van de partij! We hebben een nieuw liedje geleerd; Hophophop. Het liedje kunt u weer terugvinden op de Kidspagina van 123Zing. Ook hebben we een versje geleerd over Piet. Heeft u dit thuis al gehoord? Vandaag hebben we de letter S van Sinterklaas (en van Stan, Sky, Samuel en Sem) geleerd. De kinderen van groep 1 hebben daarna een Sinterklaas geknutseld. De kinderen van groep 2 mogen voor het eerst een stempelblad maken en alle kinderen zijn maandag met juf Annemiek begonnen met het maken van de pietenmutsen. De mutsen zetten wij gezellig op als Sinterklaas maandag 5 december op bezoek komt.
Woensdag kwamen er tijdens het buiten spelen 2 strooipieten langs, wat een verrassing! De Pieten speelden gezellig met ons mee. Juf Ellen is weer terug van haar zwangerschapsverlof en gaf dinsdag weer haar eerste gymles. Er zaten al een paar pietengymopdrachtjes bij, maar de échte pietengymles is op dinsdag 29 november. De kinderen mogen dan weer in hun pietenpak/sinterklaaspak gymmen. Ararat is deze week weer komen wennen. En binnenkort komen Lisa en Liam ook bij ons wennen in de klas. Nog meer gezelligheid dus!

Ohjee, rommelpiet is langs geweest!
16 november 2022 door Juf Nicole

Ohjee, van dinsdag op woensdag zijn de rommelpieten langs geweest.

Strooipieten in de klas
16 november 2022 door Saskia, Cynthia & Rinske

Dat was een verrassing!

Pieten in de groep; met kruidnoten en een hoop gestrooi.

Spellingles en Strooipieten
16 november 2022 door marieke

Toen wij vanmorgen bezig waren met de spellingles, kwamen er opeens 2 Strooipieten langs! Wat een feest was dat. We kregen allemaal heerlijke pepernoten op onze tafel. Op het bord schreven de Strooipieten dat wij vrijdag 25 november onze schoen op school mogen zetten!

Bezoek JPT
15 november 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Met (bijna) de hele groep naar het JPT. Een rondleiding en een gastles. De ene groep een lesje met proefjes . We hebben genoten!
Bedankt weer meefietsers!