Nieuws uit groep

Handvaardigheid met juf Sarah
12 mei 2023 door juf Nicole

Vandaag hadden wij handvaardigheid van juf Sarah. Zij vervangt meester Dennis tot de zomervakantie. Zij heeft met de kinderen besproken wat primaire kleuren zijn en wat mengkleuren zijn. Vervolgens hebben de kinderen met één primaire kleur en twee mengkleuren en vlinder getekend op een koffiefilter. Ze hebben het filter daarna nat gemaakt, waardoor de kleuren door elkaar liepen. Tenslotte chenilledraad als voelsprieten en de vlinder was af. U kunt de kunstwerken voor het raam van de klas bewonderen.

Buiten in de spetters
9 mei 2023 door Juf Nicole

Ook als het weer iets minder is, spelen we heerlijk buiten!

brugklasdag 9 mei 2023 groepen 7 en 8
9 mei 2023 door Mariëlle Reverda

Wat een mooie ervaring voor de kinderen van de groepen 7 en 8: brugklasdagen.

Met je rugzak, je chromebook, je eten/drinken en, hoera, je mobiel voor in de pauze, nieuwe vakken bij nieuwe 'leerkrachten' volgen.

Van bouwkunde, diverse talen, verzorging, ouderenzorg, milieu, basketbalclinic, techniek etc etc.


Iedere 40 minuten gaat de bel en ga je volgens je rooster naar je volgende les of haal je een koek, drinken of fruit in de kantine.


Wat geweldig dat zoveel ouders zich opgegeven hebben. Een prachtige ervaring voor iedereen.IPC Bloemen en insecten
8 mei 2023 door Elly en Margret

Vandaag zijn we gestart met ons IPC project over Bloemen en insecten.

Tijdens de gymles kregen de kinderen een quiz hierover en deden ze allerlei spelletjes.

Lopen als een bepaald dier, zaadjes planten door aan de touwen te hangen en zaadjes te gooien, een vlinder maken van allerlei materiaal en dieren uitbeelden.

Het wordt weer een leerzaam project.

De foto's zijn weer leuk om naar te kijken.

De maand april in groep 6b!
5 mei 2023 door de juffen

Het is ondertussen begin mei, maar wat hebben we de hele maand april veel gedaan! Veel leuke, leerzame en gezellige dingen. Dat was o.a. de musical I’m strong’. Daar hebben we met z’n allen enorm ons best voor gedaan en daar was dan ook het resultaat naar. Wat een prachtige musical. Helemaal te gek!

Op 21 april waren natuurlijk De Koningsspelen. Helaas was het weer niet zo mooi, maar dat mocht de pret niet deren. We hebben genoten van de leuke activiteiten en uiteindelijk zijn we alleen aan het einde een beetje natgeregend. Dus het viel mee. We hebben in ieder geval lekker bewogen én daar ging het om.

Wat minder leuk was, is dat we vlak voor de meivakantie (tijdelijk) afscheid van Lotte hebben moeten nemen. Ze is gaat een lange reis samen met haar ouders en broer maken. We zullen haar gelukkig wel regelmatig online zien. Én er hangt een foto van haar in de klas, daar kunnen we elke dag naar kijken :-) Tijdens het nieuwe schooljaar, in groep 7, zullen we haar gelukkig weer op school terugzien. We hebben voor haar een mooi afscheidsboek gemaakt. Ook hebben we haar nog wat cadeautjes gegeven, die ze tijdens haar reis goed kan gebruiken. Goede reis, Lotte!!!!

Koningsspelen
1 mei 2023 door Karla Boon

Wat een fantastische, gezellige en sportieve ochtend hebben we gehad op het terrein van VV Limmen! Iedereen was in het rood, wit, blauw of oranje gekleed! We kregen een voetbal training, een bootcamp training en we mochten als laatste over de stormbaan. We hadden veel geluk met het weer, pas aan het eind ging het een beetje regenen. Het was erg leuk om nieuwe dingen uit te proberen en met touwtrekken elkaars krachten te meten! Het was een geweldige ochtend!

Groep 5b Koningsspelen
21 april 2023 door Juf Kim

Wat was het spannend vanmorgen wat het weer betreft. Maar wat een mazzel hebben we gehad! Het was vandaag een heel leuke sportieve dag. De kinderen zagen er allemaal feestelijk en sportief gekleed uit, we hebben erg leuke sportclinics gehad en een super gave stormbaan. De afsluiting van het thema was heel druk bezocht en gezellig. Er zijn vandaag veel foto's geschoten. Veel kijkplezier!

Koningsspelen
21 april 2023 door Juf Nicole

Wat hebben we gisteren een leuke dag gehad. Ondanks het weer hebben we een echt feest van gemaakt. We zijn de dag gestart met de ZiggZagg van Kinderen voor Kinderen in de speelzaal. Gelijk daarna hebben wij de verjaardag van Jill gevierd. We konden nog even een tekenopdracht maken voor de Koning. De kinderen moesten precies lezen om te weten wat ze moesten tekenen. Om 10 uur zijn we in groepjes naar buiten gegaan om de spelletjes te spelen. Mama’s die hebben geholpen, super bedankt. Zonder deze hulp kunnen we dit soort activiteiten niet doen. Na de spelletjes gingen we naar VV Limmen. Daar stond een stormbaan voor ons klaar. Deze was wel natgeregend, maar dat kon de pret niet drukken. Eenmaal terug op school was het alweer tijd voor de lunch. ’s Middags hebben we op de gang nog een code gekraakt met allemaal rekenopdrachtjes rondom Koningsdag.

Koningsspelen
21 april 2023 door Juf Astrid en juf Sannie

Oranje (en rood/wit/blauwe) rokken, broeken, t-shirts, brillen, hoedjes, haren… wat zagen jullie er allemaal fleurig en feestelijk uit vandaag!

De hele dag stond in het teken van de Koningsspelen. Het thema dit jaar is: ‘1,2, iedereen doet mee’. We trapten af in de speelzaal, waar we met z’n allen dansten en zongen op het lied ‘Zigzag’ van Kinderen voor kinderen. Anna, Sam, Yenthe, Reva en Romée dansten op het podium de bewegingen voor. Dit deden zij zo knap (en dapper ook, voor zoveel publiek).

Hierna gingen we terug naar de klas, waar we verder dansten en spelletjes speelden, zo ook de stoelendans.

Omdat vandaag een speciale dag was, gingen we tijdens het eten van ons tienuurtje picknicken in de klas. Gewoon, daar waar je wilt. De meeste kinderen zochten een plekje op de grond, anderen bovenop tafel of in de huishoek. En ook de juffen kwamen er natuurlijk bijzitten. Gezellig samen eten en kletsen.

Meester Herman kwam ook nog even langs met zijn gitaar voor een korte muziekles.

Daarna arriveerden de hulpouders en konden we van start met de Koningsspelen op het schoolplein. In groepjes kozen de kinderen een speelkaart van de lijn en liepen naar het betreffende onderdeel. Sponzenrace, sjoelen, touwtrekken, zaklopen, blik gooien… het kwam allemaal voorbij. Gelukkig bleef het enigszins (maar niet helemaal) droog en hebben de kinderen genoten van de spelletjes.

In de middag hadden we ook nog iets leuks, want we gingen groepsdoorbroken spelen/werken. De kinderen mochten in een andere kleuterklas spelen. Een groepje bleef in 1/2 d en ook bij ons kwamen er kinderen bij. Dit vonden de kinderen reuze interessant en leidde tot nieuw spel, maar vooral blije kinderen.

Tussendoor hebben we ook nog tijd vrijgemaakt voor de letterkofferpresentatie van Brend. Een badeend, bril, batterij, een foto van Brend zelf had hij meegenomen. En nog wat meer. Bravo Brend! Goed bij elkaar gezocht zeg! Yenthe heeft nu de koffer mee.

Aan het einde van de dag kregen alle kinderen nog een appel of banaan en daarmee sloten we deze gezellige dag af en luidden we de meivakantie in.

Mike, Stefanie, Melanie, Maaike, Denise, Myrna en Chanel, ontzettend bedankt voor jullie hulp vandaag.

Wij wensen iedereen twee fijne vakantieweken toe en tot weer ziens op maandag 8 mei.

Koningsspelen bij VVLimmen
21 april 2023 door gymjuf Ellen

Bekijk hier de foto's

Koningsspelen
21 april 2023 door juf Leonoor

Wat hebben we vandaag een super leuke, sportieve dag gehad! We hebben de koningsspelen met de groep 1, 2 en 3 in de speelzaal vanmorgen geopend met het liedjes ziggzagg van Kinderen voor Kindern. Na de opening hebben we even in ons koningsboekje gewerkt en daarna de verjaardag van Lizz gevierd. Na het eten en dringen waren we met de groepen 3 aan de beurt op het plein om de spelletjes te spelen. Nogmaals bedankt voor alle hulp van de hulpouders. We hebben heerlijk gesport met elkaar. Na de spelletjes zijn we naar de voetbal vereniging gelopen en daar mochten we op de stormbaan. Het was wel een beetje nat maar daar werd de pret niet minder om. Op school hadden gelukkig veel kinderen droge kleding mee om zich daarna om te kleden.

Hoera! Koningsspelen!
21 april 2023 door Laurien en Meryl

Het zag vandaag rood, wit, blauw en oranje want het was vandaag feest op school! Er waren namelijk Koningsspelen om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren.

En wat een feest was het. De dag begon meteen met een vrolijke opening in de speelzaal met het lied en dansje ZigZag, wat we de afgelopen week al al hadden geoefend. Daarna mochten we meteen naar buiten om allemaal verschillende spelletjes te doen. Zo konden we bijvoorbeeld zaklopen, touwtrekken, blikgooien en sjoelen. Ondanks dat het weer niet mee zat hebben we enorm veel plezier gehad. We hebben dan ook de mama's Leonie, Christ'l, Stephanie, Samantha, Miranda, Annemieke en Isa heel hartelijk bedankt.

De feestelijkheden waren nog niet voorbij want meester Herman kwam langs om nog gezellig liedjes te zingen en daarna was het tijd voor stopdans en een spel Wie ben ik? in de klas. Na de lunch stond de laatste onderdeel op het programma. Er mocht gespeeld worden in een andere klas! Wat een gekkigheid maar wel heel gezellig.

Gelukkig staat de meivakantie voor de deur want van zo'n drukke dag moeten we even bijkomen.

Fijne vakantie en tot over twee weken!

Koningsspelen Unit 8
21 april 2023 door Cynthia, Rinske en Saskia

Wat een mooie dag! We hebben genoten! Alle hulpouders: super bedankt

Groep 1-2C Koningsspelen
21 april 2023 door juf Carla

Vandaag stond de hele dag in het teken van de Koningsspelen. Onder begeleiding van ouders hebben de kinderen allerlei spelletjes op het plein gespeeld. Lieve ouders, bedankt voor jullie hulp!! Daarnaast hebben wij de ZigZag gedanst, koningsdag-bingo gespeeld én ook meester Herman kwam muziekles geven. Naast ons 10-uurtje kregen wij ook nog een appel of banaan van school. Het kan dus zijn dat de lunchtrommel niet helemaal leeg was vandaag. Een dag vol leuke dingen! Als verrassing kregen wij ook nog visite van 'juf' Melanie. Zij is het nichtje van juf Carla en wil graag juf worden. Haar hulp kwam goed van pas :-)

Afgelopen week is Mats 4 jaar geworden en vanaf deze week is hij elke dag bij ons in de groep. Welkom Mats! Na de meivakantie komt ook Dex van Stralen bij ons wennen in de groep. Gezellig!

Nina heeft de koffer van onze letterdief meegenomen. Zij had allemaal dingen verzameld die begonnen met de letter -K-. Nu heeft Ruby de koffer mee naar huis, wij zijn benieuwd wat zij na de vakantie meebrengt. En nu eerst genieten van de meivakantie. Fijne vakantie allemaal!

Koningsspelen
21 april 2023 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij de Koningsspelen! We begonnen de dag met een warming-up in de gymzaal op het liedje ZiggZagg. Daarna hebben we allerlei leuke spelletjes gedaan zoals; touwtrekken, zaklopen, blikken gooien, sponzenrace, sjoelen enz. In de klas hebben we samen stoelendans en levend memory gespeeld en gingen we daarna lunchen op onze nieuwe lunchplekken. Ook kwam meester Herman langs en hebben we wat liedjes gezongen.
's Middags mochten we in een andere klas, en dus ook met andere kinderen, speelwerken. Dat was een beetje spannend, maar vooral erg leuk! Een gezellige dag dus!

Jurriaan, Gwendoline, Sander, Sanne, Ella en Mike; heel erg bedankt voor jullie hulp!

Fijne vakantie allemaal!

Fijne reis Bas!
21 april 2023 door Juf Danitia

Lieve Bas, we hebben je een hele fijne reis gewenst en we zien/spreken je snel weer! Geniet ervan! Liefs je klasgenootjes en de juf

Koningsspelen
21 april 2023 door Juf Odette

Vandaag hebben we de Koningsspelen gehad. Met de fiets gingen we op weg naar Padel Plaza in Heiloo. Daar hadden we een clinic. We waren verdeeld in vier groepen en 4 banen. Elke baan had zijn eigen trainer. We begonnen met de techniek en we zijn met partijtjes geëindigd. Heel goed gedaan allemaal (Voor 5 proeflessen kun je kijken op www.padelparty.nl). Na de lunch mochten we nog naar V.V Limmen. Daar was een stormbaan, voetbalveldje en boogschieten. Zelfs het zonnetje brak nog door. Nu lekker genieten van de vakantie!

Kranslegging
21 april 2023 door Juf Danitia

Gisteren mochten wij aanwezig zijn bij de kranslegging op de begraafplaats voor de gesneuvelde piloten uit De Tweede Wereldoorlog. Het verhaal werd verteld door de vrijwilligers van De Oude School en de burgemeester. Dit sluit mooi aan bij ons thema van na de meivakantie.

Koningsspelen
21 april 2023 door marieke

Vandaag mochten we allemaal in het oranje/rood-wit-blauw op school komen. Jassen aanhouden en in een lange slinger van 6 groepen lopend naar VVLimmen. Daar hebben we de Koningsspelen geopend met het Ziggzagg lied van Kinderen voor Kinderen. Lekker samen dansen en zingen. Daarna begon het programma. Wij begonnen bij de stormbaan. Schoenen moesten uit en dus hadden we allemaal natte en vieze sokken, maar dat mocht de pret niet drukken. Achter elkaar gingen we van de stormbaan af. De tweede ronde hadden we een clinic van de atletiek. Springen over hordes, 'bal werpen', estafette lopen en sprinten. Na al dat rennen hadden we beste wel dorst en trek gekregen. Onder een afdak kregen we limonade en lekker een stuk fruit. Ronde 3 was een voetbal clinic. Ook dit was weer super leuk en lekker veel bewegen. Na afloop nog even alle vrijwilligers bedankt en weer terug naar school.

Het was een super leuke en bijna droge ochtend!

Koningsspelen
21 april 2023 door Elly en Margret

Vandaag, 21 april, hadden we Koningsspelen. We gingen met groep 4, 5 en 6 naar VV Limmen. Daar waren allemaal sporten te doen. Als eerste mochten wij op de stormbaan. Dat was wel fris op onze sokken en we kregen ook wel een beetje koude voeten, maar het was zo leuk, dat hadden we er wel voor over

Als tweede gingen we voetballen. Vier echte trainers gingen allemaal leuke voetbalspellen met ons doen. Superleuk.

Toen hadden we pauze. We dronken limonade en we kregen een appel of een banaan. Lekker hoor! En zelfs het zonnetje kwam even tevoorschijn!

Als laatste gingen we bootcampen. Dat was ook supergaaf. Autobanden sjouwen, touwtrekken en een estafette...na een goede warming up.

Alle vrijwilligers werden nog even bedankt door juf Ellen. Iedereen had heerlijk gesport!

Daarna gingen we terug naar de klas. Daar hebben we lekker spelletjes gedaan en bingo gespeeld...en nu maar genieten van die lekkere vakantie!