Nieuws uit groep

Wie ben ik?: waar hoor ik bij en waar word ik gelukkig van..
17 september 2021 door Elly en Margret

Met IPC zijn we heel druk bezig. Er hebben al een paar kinderen van de groep in het zonnetje gestaan. En dat is echt leuk!

We hebben ook nagedacht over onszelf. Wij horen er echt bij!! In ons gezin, bij de famile, de sportclub, je klas, de scouting. Daar hebben we over getekend.

Ook hebben we goed nagedacht over blij worden. Waar word je nou echt blij van. Daarvan hebben we een smiley zonnebloem gemaakt.

En we hebben ontdekt: WE ZIJN ALLEMAAL BEST VAAK BLIJ!

IPC Beroepen; Worden wat je wilt!
17 september 2021 door Cynthia, Rinske en Saskia

Vandaag zijn de kids ingehuurd als smaak- en proefpanel. Juf Saskia had maar liefst 4 cake's meegenomen die geproefd en getest mochten worden. Proeven, ruiken en goed kijken.

We hadden deze opdracht gekregen van de man van juf, Marc. Hij werkt als productontwikkelaar voor de grote supermarkten en is bezig met het ontwikkelen van de allerlekkerste roomboter cake! Daar heeft groep 8 dus maar mooi aan meegewerkt!

Muziekles!
17 september 2021 door Juf Selda

We hebben vandaag weer een muziekles van meester Herman gehad!

Hierbij de links van 2 liedjes die we hebben gezongen:

Muziekles - YouTube

Muziekles - YouTube

Thema: afval
16 september 2021 door Laurien en Marijke

wat zijn we enthousiast aan het werk over afval, vuilnis, het recyclen van materialen en van alles wat met dit onderwerp te maken heeft. Alle kinderen zijn enthousiast en wat weten ze al veel.

Afscheid juf Jenny
16 september 2021 door Juf Selda

Juf Jenny gaat met pensioen! We hebben voor haar leuke kaarten gemaakt met heel veel hartjes! Want juf Jenny is gek op hartjes! Wij hebben ook iets van haar gekregen… hartjes snoep!

Handvaardigheid
16 september 2021 door Juf Selda

Handvaardigheid bij juf Nelleke!

Handvaardigheid
15 september 2021 door Juf Diane

Vandaag hadden we de tweede les bij juf Nelleke. Wat worden er mooie kunstwerken gemaakt. Gelukkig zijn er altijd weer ouders die willen helpen en wat leuk dat deze ouders de moeite hebben genomen om wat foto's te maken. Zie hier de mooie plaatjes. Met dank aan Claudia en Lucienne!

Schoolreisje
14 september 2021 door juf Karla

Vandaag zijn we naar Laguna Beach bij Schoorl geweest, "De Jongens uit Schoorl" hadden een super programma voor ons; eerst het spel De grote oversteek, daarna een spel waarbij we eerst zelf een grote katapult moesten bouwen. Vervolgens moesten alle kinderen zich in een wetsuit sjorren (dat viel niet mee!) en gingen we in twee groepen het water op om te bodyboarden in de zee en met een grote boot op de laguna te varen. Na de lunch speelden we het "Juttersmysterie" waarbij we een schat moesten vinden. Het programma was zo vol ( en leuk) dat we veel later terug waren op school dan de bedoeling was. Maar wat hebben we genoten

weekendkring en bezoek aan de bieb
14 september 2021 door juf Simone

Gisteren zijn we de week in een binnen- en buitenkring begonnen. De kinderen hadden een heerlijk kermisweekend achter de rug en iedereen had wel iets leuks te vertellen. We hebben voor de eerste keer dit jaar gebruik gemaakt van de binnen- en buitenkring. De ene keer draait de binnenkring door en dan andere keer draait de buitenkring. Wat deden ze het leuk en iedereen kwam meerdere keren aan het woord.

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij de bibliotheek. Eerst kregen we uitleg over de boekjes die bij ons passen en welke boeken we mee naar school mochten nemen. Iedereen mocht 2 boeken uitkiezen; één voor in het laadje en één voor op de kast.

Weer teruggekomen in de klas hebben ze nog heerlijk van hun vrij leesmoment gebruik gemaakt!

Jip hop les
10 september 2021 door Meester

donderdag 2 sep

We kregen Jip hop les van een echte dansjes.

We leerden eerst allerlei bewegingen en maakten deze aan elkaar als een geheel.

Nadat we een uur samen geoefend hadden op leuke ,vlotte muziek wisten we het hele dansje uit ons hoofd.Aan het eind van de middag lieten alle groepen zes en zeven hun geleerde dansje zien .

Dus wij ook ........zie foto’

Voor het eerst dit jaar weer muziek met meester Herman!
10 september 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we weer muziek gehad met meester Herman. Lekker veel leuke liedjes gezongen en hij heeft ons de Djebudu laten zien. Een instrument van klei met een houten onderkant. Je kan er water mee horen klotsen, maar het heeft ook het geluid van een djembé.

Het was weer leuk, we hebben al zin in de volgende les van onze muziekmeester!

Informatiemiddag groep 4a
10 september 2021 door marieke

Gistermiddag hadden wij informatiemiddag. Aan de hand van een afvinklijst konden wij veel over groep 4 vertellen aan onze ouders en opa's en oma's.

Ook konden wij laten zien waar onze plek is in de klas, we hebben onze schriften laten zien, het filmpje van de Gouden Weken en onze "wanted" poster.

Wij vonden het erg leuk om iedereen weer een keer in de klas te zien.

Inloopmiddag
10 september 2021 door Laurien en Marijke

Wat fijn om weer ouders in de school te zien. De kinderen konden zelf aan de ouders vertellen wat ze de hele dag deden en wat alle symbolen betekenen.

Sommigen deden dit heel uitgebreid aan de hand van de afvinklijst. Petje af. Alle ouders luisterden zeer geïnteresseerd en vroegen de kinderen de oren van het hoofd.

Wij hebben ook een filmpje gemaakt over groepsvorming en de kanjertraining.

https://www.youtube.com/watch?v=M_dZ45FpgIM


Start van IPC...Wie ben ik?
8 september 2021 door Elly en Margret

Vanmorgen, toen we nog een beetje aan het nagenieten waren van onze schoolreis, zijn we gestart met ons eerst project van IPC. De klas hing vol met posters 'GEZOCHT' van alle kinderen....maar daar zaten wel hele gekke foto's op. Je moest echt heel goed kijken wie het was. Dit is ook de naam van ons nieuwe project: WIE BEN IK? Het wordt vast leuk, want we gaan elkaar beter leren kennen.

Schoolreisje
7 september 2021 door Juf Diane

Jeetje, wat hadden we een prachtig weer vandaag! Dat was toch heel wat beter dan vorig jaar.... Alle kinderen hebben heerlijk kunnen spelen vandaag, er was dan ook genoeg te kiezen! Na de lunch hebben we nog een lekker ijsje gegeten en we waren keurig op tijd weer terug. Wat overblijft zijn de foto's. Veel kijkplezier!

opening thema
7 september 2021 door juf Karla

Vandaag zijn we gestart met ons eerste IPC-thema : Jong en oud. Van iedereen (ook de juffen) was er een baby foto en we moesten raden van wie welke foto is. Nou dat viel niet mee! Er werd heel goed gekeken en vergeleken en veel gelachen. Een gezellig begin van het nieuwe thema.

Opening thema ‘Afval’
7 september 2021 door Marijke en Laurien

Vandaag is het thema ‘Afval’ groots geopend! Vanuit de gemeente is er een voorstelling en les geregeld voor alles kleuterklassen. Hierin kwam naar voren wat afval is, wat ermee gebeurt, van welke materialen het is gemaakt en wat recyclen is. In de voorstelling had Zibbedeus de kabouter een vrije dag omdat er geen zwerfafval was en stikte de haai bijna in plastic. Uw kind kan er waarschijnlijk nog veel meer over vertellen. Gelukkig is alles goed gekomen. Wat weten de kinderen al veel over afval, de komende weken gaan we er nog veel meer over leren.

Schoolreisje
7 september 2021 door juf Simone

Vandaag hebben wij een heerlijke dag bij de Goudvis gehad. De kinderen hebben lekker buiten en binnen kunnen spelen. Wat een top weer hadden we en allemaal blije koppies liepen er vandaag rond.

Schoolreisje naar de Goudvis
7 september 2021 door Margret en Elly

Wat hebben we een geweldig schoolreisje gehad. Op het park zag je alleen maar blauwe shirtjes van blije kinderen van De Kerkuil rondhuppelen. Het weer was super, de kinderen waren echte kanjers en de speeltuin was zowel binnen als buiten superleuk. Na de lunch kregen we nog een lekker ijsje en we sloten af met een gezellige groepsfoto.


Opening thema afval
7 september 2021 door Juf Demi

Ons nieuwe thema is geopend: “afval”.

Dit deden wij dit keer in de vorm van een toneelstuk waarbij het ging over het opruimen van afval/rommel. Aansluitend hierop hebben de kinderen geleerd dat als we afval hergebruiken, er minder afval verbrand moet worden. We kwamen tot de conclusie dat we afval dus goed moet scheiden. De komende tijd gaan we hierover nog veel meer leren!