Nieuws uit groep

Musical en timmerdorp
5 juli 2022 door juf Simone

Vandaag hebben wij veel leuke dingen gedaan. We begonnen de dag met het brandalarm dat afging. We zijn met z'n allen super goed naar buiten gegaan. Het was gelukkig een vals alarm. Eenmaal binnen mochten wij naar de aula en hebben wij genoten van de musical van groep 8. Wat was het leuk!

Na de lunch hebben wij de hele middag getimmerd. Er zijn hutten, hotels en schuren gemaakt. Iedereen was heerlijk bezig!

Techniekdag
5 juli 2022 door Juf Idette

Vandaag hebben we techniekdag. We zijn terug gegaan in de tijd van de Vikingen. We hebben een gesp gemaakt en daarna hebben we leer bewerkt met letters, We mochten hier een riem of armband van maken. We mochten het ook nog in een kleur schilderen. We hebben ook steen bewerkt.

Timmerdorp
4 juli 2022 door Juf Annemiek

Vandaag mochten de kinderen hutten bouwen. Zelf aan de slag met hamers en spijkers!

Timmerdorp techniek
4 juli 2022 door juf Leonoor

Deze week is de techniek week op school. Onze groep was vanmiddag na de lunch aan de beurt om op het onderbouwplein heerlijk te bouwen en timmeren. Met echte hamers en spijkers hebben ze een 'dorp' getimmerd. De kinderen vonden het erg leuk.

Zomerfeest
4 juli 2022 door juf Leonoor

Vrijdag hebben we op school het zomerfeest gevierd. Onze groep was in de middag aan de beurt. We mochten op het onderbouwplein lekker zelf kiezen waar we zin in hadden. We hebben op het springkussen gespeeld, geschminkt, limonade en popcorn gekregen en met de bal spelletjes gespeeld. Het was een hele leuke en gezellige middag.

Techniek week!
4 juli 2022 door Juf Selda

Deze hele week kunnen de kinderen allerlei activiteiten doen rondom techniek. Zo hebben ze bijvoorbeeld een eigen leren riem gemaakt! Net zoals vroeger in de tijd! Hoe gaaf! Ze gingen ook aan het werk met solderen en de 3D pen.

Timmerdorp
4 juli 2022 door Juf Demi

Vandaag konden de kinderen hutten bouwen met hout. Zij mochten zelf aan het werk met hamers en spijkers echt knap wat zij hebben gemaakt.

Zomerfeest
3 juli 2022 door Juf Fleur

De ouderraad had voor ons een fantastisch zomerfeest georganiseerd! Wat was het genieten!! Hierbij wat foto’s om mee te genieten. En hoe leuk zijn de groepsfoto’s?

Zomerfeest/juffendag
1 juli 2022 door juf Sannie en juf Astrid

Vandaag was het zomerfeest én vierden wij juffendag in groep 1/2 d; zowaar met zon een mooie dag om ons thema 'zomer' maar ook al een beetje het schooljaar af te sluiten en de verjaardagen van de juffen te vieren.

Het was een dag waarop:
- de kinderen (die dit wilden) prachtig verkleed op school kwamen;
- de juffen enorm werden verwend met kaartjes, tekeningen en cadeaus (dankjulliewel!);
- Evan, met toestemming, confetti gooide over zijn juffen (as we speak or as I type vis ik, ongelogen, een stukje confetti uit mijn haren. Goede grap Evan!);
- Meester Herman, juf Helga en juf Fleur een toneelstuk verzorgden in de speelzaal waarbij juf Fleur als instrumentendief ('Valse noot') instrumenten stal uit Meester Herman zijn instrumentenwinkeltje. Een spannend toneelstuk...;
- de kinderen cakejes versierden (én opaten natuurlijk) en limonade dronken;
- we geinige dansspelletjes deden;
- de kinderen tijdens het Zomerfeest op het plein geschminkt werden, allerlei 'luchtspelen' speelden, dansten op muziek, popcorn aten en nóg meer limonade dronken (ouderraad, bedankt voor alle inzet en organisatie!);
- Stijn uitrekende hoeveel jaar juf Sannie en juf Astrid samen zijn geworden, namelijk 96. Over twee jaar zijn we samen 100!;
- Jet na ijverige inzet stoelendanskampioen werd;
- juf voorlas uit het prentenboek 'Onze octopus' (thema: zomer) en de kinderen enorm genoten van dit grappige verhaal;
- de kinderen in twee- of drietallen Zomerbingo speelden en een spekje verdienden bij een volle Bingokaart

We hebben veel blije gezichten gezien, het was een mooie dag. Meegenieten kunt u door de foto's in het album te bekijken.

Zomerfeest
1 juli 2022 door Marijke en Laurien

De kinderen waren heel enthousiast over alle spelletjes, de popcorn, het springkussen en ik ben vast nog iets vergeten. Wat een blije koppies.

Het is feest feest feest!
1 juli 2022 door Juf Kim

En feest was het! De oudervereniging heeft een top dag voor ons georganiseerd. Na 15 keer 'juf, ik wil tegen jou' hield deze juf het wel voor gezien ?? Ik kon toch niet van ze winnen. Zie de foto's voor het spektakel van vandaag. Oudervereniging, super bedankt!

Zomerfeest
1 juli 2022 door Marieke

Vandaag, vrijdag 1 juli, zijn wij door de ouderraad verwend met een heel leuk zomerfeest. Op het bovenbouwplein konden wij limbodansen, meedoen met een super groot twisterspel en klimmen en klauteren op de stormbaan. Ook werden wij nog getrakteerd op limonade en popcorn. Wij hebben ons erg vermaakt. Kijk maar eens naar de foto's!

Zomerfeest!
1 juli 2022 door Elly en Margret

Vandaag, 1 juli, weer een feestje op onze school. De ouderraad had voor ons een prachtig zomerfeest georganiseerd. Met een stormbaan, limbodansen en een supergroot twisterspel. We hebben ons supergoed vermaakt. Ook werden we getrakteerd op popcorn en limonade. Een prachtige dag met heel mooi spelletjesweer.

Juffendag en zomerfeest
1 juli 2022 door juf Suzanne

Verjaardag vieren en zomerfeest op 1 dag, dat moet wel een topdag worden!

De kinderen kwamen prachtig uitgedost op school en we hebben meteen maar een modeshow gedaan en kreeg juf prachtige tekeningen en mooie cadeautjes. Daarna gingen we op het plein springen op het springkussen. Ook kon je worden geschminkt, bijvoorbeeld als vlinder, prinses of als dinosaurus. Er stond een kraampje met popcorn en limonade en er waren nog andere spelletjes te spelen.

Na de traktatie van juf, cake met slagroom en smarties, gingen we stoepkrijttekeningen maken op het kerkplein en daarna hadden we een spannende theatervoorstelling met Meester Herman en juf Helga. Er kwam een dief muziekinstrumenten stelen, gelukkig liep het goed af.

Als afsluiter hadden we nog een bingo. Daarna nog een filmpje en toen was het weer tijd om naar huis te gaan.

We zijn moe, maar we hebben erg genoten met zijn allen!

Zomerfeest
1 juli 2022 door Juf Danitia

Wat hebben we een heerlijke dag gehad, met gezelligheid en mooi weer. Op het plein waren de kinderen voornamelijk op de stormbaan te vinden, maar ook het limbodansen en twister XL was erg leuk! De kinderen hebben zich dus heerlijk vermaakt vandaag. De popcorn tussendoor en de glitters op de wangen maakte de dag helemaal af ;) Nu lekker weekend en met nog maar twee weekjes in het verschiet komt de zomervakantie al aardig dichtbij! Dus no maar even genieten met elkaar de laatste weken.

Zomerfeest en juffendag
1 juli 2022 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij een feestelijke dag. 's Morgens begonnen we buiten met het zomerfeest. We konden geschminkt worden, we konden springen op het springkussen, honkballen, met ballen gooien of gewoon lekker even spelen in de zandbak. Ook kregen we een bekertje limonade en popcorn.
Na het spelen hebben we in de klas cakejes versierd en kregen we nog meer limonade!

Daarna mochten we naar de speelzaal waar meester Herman een theatershow opvoerde. Tijdens de show hebben we een lied geleerd voor juf Helga en kwam er ineens ook nog een dief voorbij. Het was soms wel een beetje spannend, maar gelukkig kwam alles uiteindelijk weer goed.

Na de show mochten we buiten op het kerkplein met stoepkrijt tekenen en hebben we vervolgens onze lunchtassen en kleedjes gepakt, om gezellig te picknicken met elkaar in het gras naast het schoolplein. Tijdens de picknick werden er wat wedstrijdjes touwtrekken tegen elkaar gespeeld.

Na de picknick hebben we in de klas even naar de film 'Dikkertje Dap' gekeken.
Daarna hebben we zomerbingo gespeeld. Jurre had als eerste bingo en kreeg lekker wat spekjes! Uiteindelijk had iedereen zijn bingokaart vol en kreeg iedereen nog wat spekjes. Vervolgens hebben we nog even gedanst.

We willen iedereen heel erg bedanken voor de mooie tekeningen, lieve kaartjes en leuke (en lekkere) cadeaus!

Zomerfeest & juffendag
1 juli 2022 door Juf Demi

Wauw, wat was dit een gezellige verjaardag en een leuk Zomerfeest. We hebben allemaal leuke dingen gedaan: gespeeld op een springkussen, we zijn geschminkt, picknicken, theatervoorstelling, stoepkrijten op het kerkplein, zomerbingo en een film gekeken.
Heel erg bedankt voor de lieve knuffels en cadeautjes! Heel erg verwend!

Zomerfeest!
1 juli 2022 door Juf Selda

We hebben vandaag met de hele school het zomerfeest gevierd! Op het schoolplein stond een enorme stormbaan, een XL twister en limbodansen! De kinderen hebben genoten! Op het einde kregen ze zelfs limo en popcorn!

Musical - ‘Come fly with me’
30 juni 2022 door Githa

Gisteren was het zover; de opvoering van de musical ‘Come fly with me’. Hier hebben de afgelopen weken heel hard voor gewerkt. Vele ouders of andere familieleden kwamen kijken. De hele zaal zat vol en iedereen genoot van deze topmusical. Wat hebben de groepen 6 het geweldig gedaan! We zijn supertrots op ze. Juf Ivana en meester Simon waren ook heel blij met het eindresultaat. Dit hebben we met z’n allen neergezet. Wat een fijne en goede samenwerking is het geweest. De kinderen hebben genoten van elke les en ook tijdens de opvoering, dat was aan alles te zien. Wat een mooie en leerzame ervaring was dit!

Naar de sloot!
30 juni 2022 door Elly en Margret

Vanmiddag, op 30 juni, zijn we naar de sloot geweest. We gingen naar de vijver bij de Vijverlaan, gewapend met onze lunchtassen en schepnetten en emmers. Eerst hebben we gezellig gepicknickt, daarna hebben we ons verdiept in het slootleven. En we hebben heel wat visjes en andere waterdiertjes gevangen, hoor. Het was een gezellige en leerzame middag!