Nieuws uit groep

Voor én na de meivakantie……. De laatste weken in groep 6….
11 mei 2021 door Githa

Voor de meivakantie hebben we nog hard aan het oude thema ‘Red de wereld -Regenwouden’ gewerkt. We hebben o.a. tropische kamerplanten bekeken en o.a. de kenmerken hiervan beschreven. Uiteindelijk is dit thema afgesloten met een evaluatie op papier. Deze evaluatie kunnen we weer heel goed gebruiken voor het nieuwe en laatste thema. Op de fotos is dit allemaal te zien. En niet te vergeten; er zitten ook veel foto’s van de Koningsspelen tussen!

De laatste weken van dit school jaar kunnen we eindelijk aan de musical beginnen. Deze hebben we namelijk vanwege alle Coronamaatregelen al twee keer moeten verzetten. De musical sluit dus niet bij het nieuwe thema aan, maar meer bij het thema ‘Regenwouden’. Dit is misschien een beetje vreemd, maar juist door de kennis die de kinderen voor de meivakantie over dit onderwerp hebben opgedaan, zal die kennis waarschijnlijk heel goed van pas komen bij het uitvoeren van de musical. De kinderen zien er ook al heel lang naar uit en gaan dus met veel enthousiasme met de musical aan de slag. Of we de musical met de ouders erbij kunnen opvoeren dat is natuurlijk de vraag……. Maar we gaan het eindresultaat sowieso filmen, zodat iedereen het uiteindelijk kan (terug)zien.

Gisteren en vandaag zijn we met nieuwe IPC-thema 'De actieve planeet’ begonnen. Het startpunt begon met maken van allerlei bouwsels, maar deze waren de volgende dag alweer verruïneerd. Dit was vervolgens het begin van een gesprek dat leidde naar het nieuwe IPC-thema.

Start nieuw thema 'De Actieve Planeet'
11 mei 2021 door Juf Selda

We zijn gestart met het nieuw thema "De actieve planeet". Gisteren hebben alle kinderen gewerkt aan een geweldig bouwwerk. Vanmorgen lag alles in puin. Er heeft vannacht een "kunstmatige" aardbeving plaats gevonden. Veel delen van het bouwwerk zijn ingestort. Alleen de meest solide stukken zijn blijven staan. We zijn in gesprek gegaan over allerlei onderwerpen wat te maken heeft met onze planeet. Wat weten we er al over en wat willen we nog weten/onderzoeken?

Opening van ons nieuwe thema
10 mei 2021 door juf Simone

Vandaag zijn we gestart met ons nieuwe IPC thema. Het gaat over verhalen die mensen vertellen. Met name over de tijd van de ridders en de kastelen. Vandaag hebben we het thema geopend door middel van een poppenkastverhaal over Sint Joris en de draak. De kinderen zaten vol enthousiasme te kijken hoe ik in mijn eentje al die poppen heb gespeeld. Het was ontzettend leuk!

Daarna hebben we nog een kort fragment bekeken over dit verhaal en zijn de kinderen begonnen aan een tekening.

We gaan er weer leerzame en leuke weken van maken tijdens dit thema.

Moederdag
10 mei 2021 door Juf Nicole

In de weken voor de vakantie hebben wij heel hard en lang gewerkt aan het Moederdag cadeau. Natuurlijk konden wij nog niks vertellen of laten zien. Wij begonnen met een ballon. Daar moesten kranten omheen met behangplaksel. Volgens juf moesten er wel 30 lagen op! Dat is een hoop werk! Toen wij genoeg lagen hadden gedaan, heeft juf de ballonnen uit onze schaaltjes gehaald. Wij mochten met wc-papier aan de slag. Door het witte wc-papier worden de letters uit de krant steeds minder zichtbaar. Toen er ook genoeg lagen wc-papier op zaten en alles droog was, was het tijd om te verven. Iedereen had één basiskleur uitgekozen, zodat we geen wc-papier meer konden zien. Daarna mochten we versieren. De schaaltjes waren bijna af. Als laatste heeft juf de schaaltjes gelakt.

Judo examen
29 april 2021 door juf Karla

Maandag 19 april was voor groep 5a de laatste judoles en hebben we allemaal een school judo diploma gekregen!!

Koningsspelen
26 april 2021 door Juf Diane

Wat hebben we een mooie dag gehad, vrijdag 23 april! We startten met een groepsfoto (, want wat zag iedereen er mooi uit!) en natuurlijk het liedje en de dans van de koningsspelen. Daarna hebben we een wedstrijdje gedaan: wie maakt de mooiste koningsdaghoed?
Na de verjaardag van Twan zijn we verstoppertje gaan spelen buiten. Het was lekker om daarna even wat te drinken. Na het drinken zat meester Herman klaar voor weer een superleuke muziekles.

De lunch aten we samen in de klas. Om kwart voor 1 waren de groepen 5 aan de beurt voor de koningsspelen op het plein. Wat was iedereen supergoed bezig! Het was erg gezellig zo met elkaar en wat hebben we gelachen. Na een welkom verkoelend ijsje zijn we nog even de klas in gegaan voor de laatste regeldingen (Dana had het mooiste hoedje gemaakt, maar wat was het moeilijk kiezen zeg!). Toen was de dag alweer voorbij. Gelukkig hebben we de foto's nog (sorry voor het aantal, ik kon me niet inhouden)

Veel kijkplezier!

Koningsspelen 2021
24 april 2021 door Danitia

Wat fijn dat we dit jaar weer samen konden sporten om de verjaardag van onze Koning te vieren!

Op het schoolplein waren 8 onderdelen te vinden waar we met veel plezier hebben gesport en wat hadden we een mazzel met het mooie weer ;)

Er werd bij de onderdelen een groot beroep gedaan op de samenwerkingsvaardigheden van de kinderen, want wat waren sommige dingen lastig als er niet goed gepraat werd met elkaar. Samen afspraken maken en er volop voor gaan, zorgde ervoor dat sommige teams onwijs goed waren en veel races en estafettes wonnen! :)

Jullie hebben hard gewerkt en er een gezellig dag van gemaakt. Nu lekker genieten van een welverdiende vakantie. Geniet ervan allen!

Afsluiting IPC thema
24 april 2021 door Danitia

Afgelopen donderdag hadden wij de afsluiting van het IPC thema 'Red de wereld/Regenwouden'.

We hebben veel geleerd, onderzocht, opgezocht en gemaakt.

Wat een bijzondere dieren leven er in het tropisch regenwoud! En wat kunnen deze dieren zich goed camoufleren. De kinderen waren erg verbaasd over de evaluatie en hebben zelf ook geprobeerd camouflage dieren te maken.

Ook hebben we dieren gemaakt van ijsstokjes. Dat was nog best een uitdaging! Maar wat zijn er mooie resultaten uitgekomen!

Helaas hebben we ook gezien hoe slecht het gaat met de regenwouden en dat er nog veel te verbeteren en te redden valt! De goede doelen die zich daarvoor inzetten, hebben we ook bekeken. Gelukkig zijn er een hoop mensen die de inheemse stammen en de natuur helpen.

Tijdens een IPC thema willen we ook altijd graag gastdocenten ontvangen, maar gezien de omstandigheden kon dat nu helaas niet. Maar we hadden toch een verrassing! Collin heeft een onwijs mooie maquette gemaakt en een super presentatie voorbereid en gegeven. Wat was dit leerzaam! Nogmaals bedankt gastdocent Collin ;)

Als het goed is zijn jullie (de ouders) onderhand ook 'getest' over het IPC thema. De kinderen hebben veel geleerd en zijn erg benieuwd of jullie net zoveel weten als zij :)

In de bijlage nog wat foto's van werkjes en de maquette van Collin.

Koningsspelen 2021
23 april 2021 door Anna Belén van Unen

Vanmorgen begonnen we de dag al goed met een klas vol oranje verklede kinderen. Hierdoor zat de feestsfeer er al goed in. Hierna hadden we op het schoolplein een negenkamp vol leuke activiteiten. De kinderen hebben fanatiek tegen elkaar gestreden, maar vooral veel plezier gehad. Al met al een geslaagde dag!

Koninklijke dag
23 april 2021 door Juf Kim

We hebben het vandaag zo leuk gehad met elkaar. Het was een heerlijke dag met veel activiteiten, een lekker zonnetje en veel lachen. Op het eind waren we moe alsof we een kinderfeestje achter de rug hadden. En de juf voelde zich ook zo. ;-) Moe maar voldaan kijken we terug op een topdag! Een klein kijkje in onze dag voor u.

Koningsdag: sportief en gezellig
23 april 2021 door marieke

Vandaag, 23 april, hadden wij de Koningsspelen. Een dag vol met spelletjes en plezier.
We begonnen met z'n allen in de klas. Daar openden wij de Koningsspelen met het liedje 'Zij aan zij' van Kinderen voor Kinderen. Iedereen was mooi in het oranje, rood, wit en blauw gekleed, dus een modeshow mocht niet ontbreken.
In de klas sloten we af met bingo. Juf las een verhaal over Koningsdag voor en daarin kwamen allemaal cijfers naar voren die wij weg konden strepen.
Samen met groep 4a zijn we buiten allemaal activiteiten op het veld achter Clevesteijn gaan doen. Van skippyballenrace, tot spijkerpoepen, elastieken en touwtje springen. We hadden mooi weer en hebben heerlijk gespeeld.
Tijd voor het 10-uurtje en toen mochten we alweer naar het bovenbouwplein voor het volgende spelletjescircuit. Soms waren dat best nog lastige spelletjes: skilopen, tapijt springen en rupsenrace.
Veel activiteiten waarbij we moesten samenwerken en dat ging heel goed.
Van al dat spelen hadden we best wel trek en dorst gekregen, dus lekker aan de lunch.
Het laatste uurtje hebben we in de klas nog spelletjes gedaan en in ons Koningsboekje gewerkt.
Van juf moesten we ook nog onze kastjes opruimen, daarom hadden we zoveel spullen om mee naar huis te nemen. Gelukkig konden we een beetje afkoelen met een heerlijk waterijsje.
We hebben een hele leuke, sportieve en gezellige Koningsdag gehad!

koningsspelen
23 april 2021 door juf Leonoor

We hebben vandaag een hele leuke dag gehad met de koningsspelen. Alle kinderen zagen er feestelijk uit. We zijn de dag begonnen in de klas met het liedje Zij aan zij van kinderen voor kinderen. Daarna zijn we met de groepen 3 naar het speeltuintje aan de Boogerdlaan gegaan. Daar hebben we in 4 onderdelen gespeeld. Er was een onderdeel koninklijk stoepkrijten, trefbal, aardappelrace en vrij spelen op de klimrekken. Na de spelletjes hebben we gegeten en gedronken. Als afsluiting hebben we een geheimtaal puzzelspel gedaan. Er kwam uit; lang leve koning Willem Alexander.

Op school hebben we de extra uitzending van het jeugdjournaal bekeken. De Koning en Koningin opende de koningsspelen in Amersfoort. Daarna hebben we uit ons koningsboekje gewerkt. Toen waren we aan de beurt om in de speelzaal de koninklijke spelletjes te doen; appeltjes van oranje, oranje slagballon, koninklijke was ophangen en de koninklijke loper. Na de lunch hebben we nog even heerlijk buiten gespeeld en daarna was de feestelijke dag alweer voorbij. Wat was het gezellig en wat hebben we veel leuke dingen gedaan gedaan.

Koningsspelen 2021
23 april 2021 door juf Simone

Wat hebben wij een heerlijke, sportieve dag gehad! We zijn de dag gestart met zij aan zij van kinderen voor kinderen. Daarna zijn we met beide groepen 3 naar de speeltuin gegaan. Daar hebben wij de aardappelrace gedaan, trefbal gespeeld, een stoepkrijttekening gemaakt, een letterspeurtocht gehouden en vrij gespeeld. Juf Fleur had de speeltuin versierd, dus het zag er heel gezellig uit.

Toen we weer op school kwamen hebben we genoten van een zakje chips en de opening van de Koningsspelen gekeken. We hebben in het werkboekje gewerkt en lekker gespeeld.

De dag hebben we afgesloten met een koninklijke gymles in de speelzaal.

Het was een zeer geslaagde dag!

Koningsdag
23 april 2021 door Laurien en Marijke

Wat een super gezellige koningsdag op school. We begonnen met het koningskind, Heerlijk even gedanst, daarna koningsspelletjes gespeeld in de speelzaal, de verjaardag van Jessa gevierd, bellen blazen buiten en nog veel meer.

Koningsspelen
23 april 2021 door Juf Priscilla

Wat hebben we vandaag weer een gezellige dag gehad met elkaar! We hebben gedanst en gezongen. In de speelzaal hebben we allerlei Koningsspelletjes gedaan en in de klas hebben we samen gezelschapsspelletjes gespeeld. Daarna hebben we nog een filmpje gekeken over het Koningshuis. 's Middags hebben we buiten gespeeld en de verjaardag van Hayat gevierd, zij is vandaag zes jaar geworden!
Fijne vakantie allemaal!

Koningsspelen: gezellig en sportief!
23 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag, 23 april, hadden we de Koningsspelen. Het was gelukkig prachtig weer en iedereen had wel iets met oranje aan. Wel even een jasje aan, en dan heerlijk spelen.

We zijn de dag gestart met het lied van kinderen voor kinderen. Het heet "Zij aan zij" en dansen...dat kunnen we wel! Daarna even een modeshow...altijd leuk!

Daarna hebben we BINGO gedaan met een koningsdag-verhaal. Lucie was de eerste die BINGO! had.

Toen zijn we met groep 4B naar een veldje gegaan waar we samen allemaal echte koningsdagspelletjes hebben gedaan. Daarna hebben we op het grote plein ook nog wat moeilijker spelen gedaan.

's Middags hebben we in de klas lekker gespeeld met allerlei gezelschapsspelletjes...kortom een sportieve spelletjesdag!

Koningsspelen
23 april 2021 door Juf Suzanne

wat een feestelijke dag was het vandaag!

Kinderen en juffen in rood/wit/blauw en oranje, overal vlaggetjes en ballonnen en natuurlijk de Koningsspelen in de speelzaal. 1/2E is aangesloten bij 1/2D en samen hebben we in 4 vakken activiteiten gedaan.

Koningsspelen 2021
23 april 2021 door Saskia en Rinske

Hoera voor de koning! En hoera, de Koningsspelen konden dit jaar doorgaan!!

Met Bring your own device én tosti's maken, is het echt een feestje!!

Afsluiting IPC Circus
21 april 2021 door Elly en Margret

Wat hebben we veel geleerd en gedaan de afgelopen periode! We weten nu allemaal heel veel van het circus, van de geschiedenis, hoe je een tent waterdicht maakt, waarom de piste rond is en nog veel meer!!

Ook hebben we veel liedjes gezongen over het circus.

Op de foto's alle kinderen trots met alles wat ze hebben gemaakt en geleerd....en nog een filmpje met de liedjes die we hebben geleerd. Een echte groep4a-show!!

Kijk maar: https://youtu.be/wXkg4RlV5Rc.

IEP eindtoets groep 8
21 april 2021 door Rinske en Saskia

Gister en vandaag hebben de toppers van groep 8 de IEP eindtoets gemaakt. Twee ochtenden strijden! Als verrassing stond er een lekker flesje WA TER voor ze klaar met wat kauwgommetjes eraan. Lees goed WA TER staat en dat hebben ze gedaan. Wij zijn trots op ze!