Nieuws uit groep 1-2a

Vakantie
8 juli 2021 door Laurien en Marijke

Beste ouders,

Wat gaat de tijd snel, er is alweer een jaar voorbij. We hebben genoten van jullie kinderen, van alle lieve en leuke momenten. Wij willen jullie ontzettend bedanken voor de samenwerking, het vertrouwen en alle goede gesprekken. We zien alle kinderen weer graag terug op maandag 26 augustus. Sommigen in groep 3 en de anderen bij ons in de klas. Nu eerst fijne vakantie.

Laurien en Marijke

Techniek bovenbouw
3 juli 2021 door Laurien en Marijke

Afgelopen week heeft de school kennisgemaakt met techniek. Onze groep heeft even gekeken wat er allemaal gebeurde. Een spiegelspel met je voeten, dierfiguren vormen met licht en schaduw, een trilautomaatje werd er gemaakt, getimmerd, popcorn gebakken en nog veel meer. Op het eind van de dag werden wij getrakteerd op popcorn.

Juffendag 1-2a
23 juni 2021 door Laurien en Marijke

We hebben met z,n allen een gezellige verjaardag gevierd, wat hebben we genoten! We zijn begonnen met het zingen op het plein, alle juffen gingen van de glijbaan af. Daarna werden we gefeliciteerd door alle kinderen, gevolgd door een picknick en touwtrekken op het gras. Even binnen een spelletje gedaan, en ja hoor, eindelijk fietsen en steppen op het verkeersplein. We sloten, onder het genot van een lekker ijsje, de dag af met memory. Wij bedanken alle ouders voor de felicitaties en bedankjes.

Laurien en Marijke

Waterfeest
17 juni 2021 door Laurien en Marijke

Wat een heerlijk waterfeest! De meeste kinderen vinden waterspuiten een fantastisch spel, anderen blijven liever droog. Vanmorgen was voor iedereen genoeg keus. Na het spelen was iedereen moe en konden we in alle rust genieten van ons broodje.

We werken ons in het zweet!
8 juni 2021 door Marijke en Laurien

We zitten vol in het thema 'sport' en dat is bewegen! Kogelstoten en meten welke kogel er het verste ligt, slalommen en de spullen op de goede plek in de hoepel leggen, overspelen naar het juiste cijfer, sprintje trekken om zo snel mogelijk dezelfde cijferbeelden bij elkaar te zoeken, vissen en jeu de boule. Neem een kijkje bij de foto's en krijg een impressie van al deze actie.

Nerf guns in de gym
8 juni 2021 door Juf Ellen

Vandaag hebben wij met nerf guns leren mikken op ballen, angry birds, krokodillen en hazen.

Pick-nick
4 juni 2021 door Laurien en Marijke

Wat gezellig, met z,n allen eten op een kleedje op een schaduwrijke plek.

Sport
2 juni 2021 door Laurien en Marijke

Vandaag is onze zwemhoek geopend, zwembad en zwemband werden opgepompt, zelfs werd al het eerste zwemdiploma behaald! We hebben ook gemeten, wie past er op de handdoek?

Gym 1-6
1 juni 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in de gymles van vandaag:

Juf reed op skeelers door de school!
19 mei 2021 door Marijke en Laurien

Vol verbazing kwamen de kinderen vanochtend op school. Alle juffen waren in sportkleding en juf Laurien reed op skeelers door de school. Bij velen was dan ook de reactie dat dat toch helemaal niet mocht. Natuurlijk hebben ze helemaal gelijk. Het had allemaal te maken met het nieuwe thema. De kinderen wisten het meteen, dat moest het thema 'Sport' zijn! In de klas stond een sporttas waar nog veel meer sportattributen uitkwamen. Ze wisten goed te vertellen, voor welke sporten deze gebruikt worden. De komende weken gaan we nog veel meer werken en spelen rond het thema 'Sport en bewegen'. Mocht uw kind thuis iets hebben van zijn of haar sport en hier iets over willen vertellen, dan mag het dit meenemen naar school.

Bewegingsonderwijs 18-5
18 mei 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in de gymles van vandaag

Koningsdag
23 april 2021 door Laurien en Marijke

Wat een super gezellige koningsdag op school. We begonnen met het koningskind, Heerlijk even gedanst, daarna koningsspelletjes gespeeld in de speelzaal, de verjaardag van Jessa gevierd, bellen blazen buiten en nog veel meer.

Bezoek van Dottie
15 april 2021 door Laurien en Marijke

In groep 1-2e waren er kuikentjes geboren, ze kwamen bij ons op bezoek. Zo lief!

Drumstel
9 april 2021 door Laurien en Marijke

Vandaag leren drummen. Eerst alleen met je armen, dan met je voeten en op het laatst armen en voeten tegelijk. Wat deed iedereen zijn best.

Filmopname: de Gruffalo
8 april 2021 door Laurien en Marijke

Eindelijk was het zover, een verfilming van het boek "De Gruffalo" . Het decor, gemaakt door de kinderen, zag er prachtig uit, de kinderen hadden allemaal toepasselijke kleding aan, de teksten, het liedje en het dansje was geoefend. Natuurlijk een beetje zenuwachtig maar we gaan ervoor! En wat hebben ze goed gespeeld, echt super!

Wij zijn supertrots op ze, Complimenten!

In dit blog staan enkele foto's, het filmpje wordt nog gemonteerd

Paasfeest
1 april 2021 door Laurien en Marijke

Wat een gezellige dag met paaseieren zoeken, een paaseitje eten, het paasverhaal luisteren en last but not least de paaslunch. Alle kinderen kwamen met zelfversierde tasje op school, met daarin een superleuke lunch. Wat hebben ze gesmuld.

Paasgym 30-3-21
30 maart 2021 door Juf Ellen

Vandaag hebben wij Paas gym gedaan. https://magis.to/av/fyx7R1xOBVk5LSQPYnZLAXs?l=vsm&o=i&c=c

Bewegingsonderwijs 23-3-21
23 maart 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in 1 van onze gymlessen: https://www.magisto.com/video/OltNI1sEHzI5UBVhCzE?l=vsm&o=i&c=c

Voorstelling " De Gruffalo"
11 maart 2021 door Laurien en Marijke

Vandaag hebben we voor de eerste keer, met juf Ivana, geoefend voor voorstelling "De Gruffalo".

Gruffalo voorstelling
11 maart 2021 door Laurien en Marijke

Vandaag hebben we voor de eerste keer, met juf Ivana, geoefend voor de voorstelling van " De Gruffalo" .