Nieuws uit groep 1-2a

Zomerfeest
1 juli 2022 door Marijke en Laurien

De kinderen waren heel enthousiast over alle spelletjes, de popcorn, het springkussen en ik ben vast nog iets vergeten. Wat een blije koppies.

Foto,s project zomer
27 juni 2022 door Laurien en Marijke

u had nog enige foto,s van ons tegoed.

Foto,s project zomer
27 juni 2022 door Laurien en Marijke

u had nog enige foto,s van ons tegoed.

Foto,s project zomer
27 juni 2022 door Laurien en Marijke

u had nog enige foto,s van ons tegoed.

Project :"Zomer
17 juni 2022 door Laurien en Marijke

we hebben ons laatste project van dit jaar " zomer en vakantie". Er wordt ontzettend leuk gespeeld " op de camping" en in de kampeerwinkel. Ook doen we taal- rekenspelletjes over de zomer, knutselen, liedjes, verhaaltjes vertellen etc. Vandaag gingen we picknicken op het gras. Ontzettend gezellig.

Koningsspelen 1/2A
22 april 2022 door Marijke en Laurien

Vanochtend zijn we met alle kleutergroepen gestart met de warming-up op het lied van Kinderen voor kinderen. Daarna in het zonnetje, onder begeleiding van een aantal enthousiaste ouders, verschillende spelletjes gedaan. In de klas hebben we nog de stoelendans gedaan en een heerlijk ijsje gegeten. Het was een feestelijke dag. Fijne vakantie toegewenst allemaal!

Paasfeest in de kerk en de lunch
14 april 2022 door Laurien en Marijke

we hebben een mooi paasfeest gevierd, een mooie viering met de liedjes die we geleerd hadden van juf Mia. S, middags lekker eten, een heerlijke lunc. En wat een prachtig versierde tasjes.

Voor nu fijne paasdagen

De GROTE rekendag
30 maart 2022 door Laurien en Marijke

Wat een feestelijke opening met die grote poort bij de ingang, met foto;s van gebouwen erop die de kinderen zelf gebouwd hadden. Bij groep 1-2a werden de kinderen gemeten of ze wel naar binnen mochten, Gelukkig was iedereen groter dan 1m, dus mochten we allemaal naar binnen. In de kring hebben we geoefend met de plattegrond in de klas. Tijdens de gym hebben we spelletjes gespeeld met allerlei opdrachten: estafette en een puzzeltje maken, verspringen, gooien met de dobbelsteen en de bus op de juiste parkeerplaats zetten, politiespel: bij groen mag je lopen en zegt de politie rood moet je meteen stilstaan.

Tijdens selen en werken hebben we in circuitvorm gewerkt: 1. spiegelbeeld tekenen van stoplicht en verkeersborden, klei opdrachten verkeer op een verkeersplacemat, bruggen en een viaduct bouwen met blokken {let op: de boot met de hoge masten moet eronderdoor kunnen), een spel met water (benzine) in welke auto of tank past er het meeste bezine, verkeersmemory en limonade. De ochtend sloten we af in de kring met een heerlijk zakje chips.

Zingen met Mia
25 maart 2022 door Laurien en Marijke

Het is over een paar weken alweer Pasen, dus wordt er druk geoefend met de liedjes voor de paasmusical

1-2a Thema; verkeer en vervoer
20 maart 2022 door Laurien en Marijke

Om verkeersborden te bekijken en te herkennen zijn we een rondje om geweest in de buurt.

We hebben de letter f geleerd , de ffffffff van fiets, deze kan.je oefenen door te blazen. Wat een wedstrijd...fffffff....

Wat een enthousiaste opa.We zijn in de klas bezig om een fietsenmakershoek in te richten. De opa van Ries heeft heel veel gereedschap gebracht, zodat we de oude fiets van Daaf kunnen repareren. Sil had een doosje bandenplakspullen.mee, dus een kapotte fiets is geen.probleem meer.

Ook zijn we inde knutselhoek heel hard aan het werk met kosteloos materiaal om auto,s, vrachtwagens etc.te maken. Er is zelfs al een heel circuit gebouwd met een rode racewagen.

Speelgoedmiddag
13 maart 2022 door Laurien en Marijke

Wat een gezellige, voor sommigen een spannende, drukte op het bovenbouwplein. Veel kinderen hadden geld mee om speelgoed te kopen, de keuze was reuze. Onder begeleiding van groep 8 gingen de kinderen op zoek naar koopjes op het plein. Na afloop mochten ze laten zien wat ze gekocht hadden. Er waren ook kinderen die niets gekocht hadden, in de klas werden er ook spulletjes verdeeld. Bijna iedereen ging wel met iets naar huis.

Opening van het nieuwe thema
6 maart 2022 door Laurien en Marijke

Klaar voor de start.....wie is het snelst, maakt het uit welk voertuig je gebruikt? Is juf Demi het snelst op de step, juf Priscilla of toch juf Nicole op de fiets?

Het thema voor de komende tijd is : verkeer en vervoer.Carnaval
20 februari 2022 door Laurien en Marijke

Het project " kleurenmonster" sloten wij af met een blij, feestelijk gevoel "CARNAVAL" . Alle kinderen in de klas zagen er prachtig uit. Wat hebben we een gezellig feest gehad! Wat hebben we gedaan? Een modeshow, een polonaise dans (zie 123zing), we hebben een carnavalsbingo gedaan. Sil had de eerste bingo, iedereen kreeg een zakje chips en een bekertje limonade. 'S middags hebben we even rustig gewerkt, de kinderen van 5 en 6jaar hebben een werkboekje gemaakt, de kinderen van 4jaar hebben heerlijk gekozen. Nog heerlijk gegymd en de dag afgesloten met even tv kijken over carnaval. Moe maar voldaan was het tijd om naar huis te gaan. Nu genieten van een weekje vakantie.

Allemaal fijne vakantie!

Muziek meester Herman
11 februari 2022 door Laurien en Marijke

Vandaag maakten de kinderen kennis met de " thermin i" . Een zeer.bijzondere ervaring.

Muziekles meester Herman
30 januari 2022 door Laurien en Marijke

We mochten deze keer kennismaken met een echte viool. Hoe houd je deze vast? Hoe krijg je er geluid uit? Hoe klinkt een viool?

Het kleurenmonster
12 januari 2022 door Laurien en MarijkeVandaag zijn we gestart met ons nieuwe thema: Het kleuren monster. Het thema gaat over herkennen en benoemen van emoties, maar ook over het omgaan met deze gevoelens. De emoties worden aangeduid met een kleur, geel staat voor blijdschap, rood staat voor woede, blauw staat voor verdriet, zwart staat voor angst en groen staat voor kalmte.Om u een indruk te geven van het bijbehorende boek wordt er nu een stukje voorgelezen
Opening buitenkeuken
11 januari 2022 door Marijke en Laurien

Gisteren is door juf Helga de buitenkeuken geopend! De buitenkeuken is door een paar super handige vaders en opa's ontworpen en gemaakt. Veel dank hiervoor! Het ziet er echt fantastisch uit en we gaan hier veel speelplezier aan beleven.

Kerstviering
20 december 2021 door Laurien en Marijke

Op vrijdag sloten wij het kerstfeest op school af met een mooie kerstmusical in de kerk. Kinderen van de bovenbouw hebben de musical gezongen en gespeeld. We hebben allemaal genoten.

Wij wensen u allen, ondanks alle maatregelen, fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022. En hopen weer op een fijne samenwerking.

Marijke en Laurien

Kerstontbijt
19 december 2021 door Laurien en Marijke

Wat was het een sfeervol kerstontbijt. We startten met het kerstverhaal, daarna lekker eten en als afsluiting hebben we een nog enkele kerstliedjes gezongen. Alle kinderen hadden hun tasje gezellig versierd, in het tasje zaten allerlei kerstlekkernijen.

Bezoek kerk 1/2a
14 december 2021 door Marijke en Laurien

Gisteren hebben we een bezoek gebracht aan de kerk. Pastoor Olling heeft ons meegenomen door de kerk en het kerstverhaal verteld. De kinderen hebben ademloos geluisterd, maar konden ook al goed antwoord geven op zijn vragen.