Nieuws uit groep 1-2b

Pietengym
24 november 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij pietengym! Er werd geklommen, gegleden, geslingerd en er werden veel cadeautjes door de schoorstenen gegooid.

Sinterklaas
19 november 2020 door Juf Priscilla

Sinterklaas is weer in ‘t land!
In de klas zijn de kinderen volop bezig met Sintactiviteiten. Zo wordt er geknutseld, gestempeld, geschilderd en natuurlijk veel gezongen. Ook wordt er leuk gespeeld in de huishoek en wordt er een pietenhuis gebouwd in de bouwhoek. We hebben de letter S van Sinterklaas geleerd en een aantal kinderen hebben met meester Dennis een schrijfdansoefening gedaan waarbij de kinderen met links en rechts golfbewegingen van de stoomboot naar de kade moesten maken. Woensdag hebben we tijdens de gymles gehuppeld op muziek en in het Spaans geteld. (Un, dos, tres!) Ook hebben we een pepernoten-tikspel gespeeld.

We gaan nog veel leuke en leerzame dingen doen de aankomende periode!

11 november is de dag...
11 november 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij in de speelzaal een ‘Sint Maartenviering’. Samen met de andere kleutergroepen en de groepen 3 hebben we gezellige Sint Maartenliedjes gezongen. En uiteraard werd dat mooie zingen beloond met een zakje snoep!

Muziekles
30 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij weer een muziekles van meester Herman

Boekenmarkt
9 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij de boekenmarkt. Er zijn weer veel boekjes gekocht en verkocht!

Fijne herfstvakantie allemaal!

Kunstroute
8 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we ter afsluiting van ons thema ‘Kunst’ de kunstroute gelopen. De route begon bij de hoofdingang, waar we met juf Mascha het museum hebben geopend. Vervolgens hebben we allemaal met een muntje een entreekaartje gekocht.
Daarna zijn we gestart bij het huis van Jordy, waar we het over zwart/wit hebben gehad. Vervolgens liepen we naar het huis van Jens, waar we het liedje ‘Rare vlekken’ hebben gezongen. Daarna liepen we langs bij Xev, waar we het werk van Keith Haring hebben besproken en eindigden we bij het huis van Elia waar we het ‘Hocus pocus versje’ over mengen hebben opgezegd.

Er was ook veel kunst van de andere kleutergroepen te zien.
Ondanks het wat mindere weer was het erg leuk om elkaars werk te bekijken.

Alle ouders die hebben geholpen; bedankt!

Viering Kinderboekenweek
2 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij in de Heeren van Limmen de viering van de Kinderboekenweek.

Heeft u het leuke filmpje al gezien die vandaag naar u verstuurd is?

Hierbij ook een kleine foto-impressie!

Schoolreisje naar de speeltuin en naar een voorstelling
29 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag zijn wij op schoolreisje geweest naar speeltuin ‘De Veilige Haven’. De kinderen hebben heerlijk gespeeld. Wat hadden we een mazzel met het zonnige weer!
‘ s Middags zijn we naar de voorstelling ‘Biggetjesroze’ geweest. De kinderen hebben hier hard om moeten lachen.
Het was een geslaagde dag!

We willen alle hulpouders ontzettend bedanken voor hun hulp

Muziek maken met de boomwhackers
25 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij muziekles van meester Herman. We hebben liedjes gezongen en muziek gemaakt met de boomwhackers

Bezoek aan de kerk
24 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben wij een bezoek gebracht aan de kerk. Pastor Olling had ons uitgenodigd om de kerk te bekijken. Hij vertelde de kinderen hoe de brand was ontstaan en wat er nu allemaal weer mooi herbouwd is. De kinderen waren erg onder de indruk van het verhaal van Pastor Olling.

Kunst geïnspireerd door Keith Haring
23 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben wij het werk van kunstenaar Keith Haring besproken.
Wat valt je op aan het werk van Keith Haring? Vind je zijn werk mooi?
De kinderen zagen al snel dat het werk van Keith Haring altijd wordt getekend met een zwarte omlijning en dat zijn werk weinig details heeft. Je ziet bijv. geen ogen, neus en mond in zijn werk terugkomen. Tóch kun je zien dat er beweging is en dat er emoties te zien zijn in zijn werk. Dat kun je zien aan de streepjes die hij om de personen tekent.

De kinderen mochten in de speelzaal Kaplablokjes neerleggen om het lichaam van elkaars maatje. Zo hebben we kunst gemaakt, geïnspireerd door Keith Haring!

KEITH HARING "Retrospect" 1989 | handsigniert | nummeriert | EVP 350.000  EUR | eBay

Het museum is geopend!
22 september 2020 door Juf Priscilla

In de klas hebben wij een kunstmuseum. Als je graag een kijkje wilt nemen, moet je natuurlijk eerst een entreekaartje kopen. Wanneer je dan binnen bent kun je alle kunst bekijken. Kunst, gemaakt door de kinderen zelf! De zaalwachter let goed op of jij je wel aan de regels van het museum houdt én kan vragen van de klanten beantwoorden.

Na het bezoek in het museum krijg je vast wel een beetje honger en dorst. Gelukkig heeft het museum ook een restaurant waar je wat lekkers kunt bestellen!

Er wordt heel leuk gespeeld. Kijk maar naar de foto’s!

Liedjes oefenen voor de kerkviering; Kinderboekenweek
18 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben wij met Mia, Wilma en Marja voor de tweede keer de liedjes geoefend voor de kerkviering (vrijdag 2 oktober) van de Kinderboekenweek.


De Kinderboekenweek 2020 ‘En toen’ is van 30 september tot en met 11 oktober en staat volledig in het teken van geschiedenis.

Op YouTube staat inmiddels ook weer het Kinderboekenweeklied 2020 van Kinderen voor Kinderen: ‘En toen’. Leuk om thuis samen te bekijken en te beluisteren!

Lekker buiten spelen!
16 september 2020 door Juf Priscilla

Wat een mazzel hebben wij met het heerlijke zonnige weer! We hebben lekker buiten gespeeld.

Kleuren mengen
1 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag vonden we een brief van het paarse krijtje. Hij was boos en had als straf bijna alle flessen verf verstopt. We hebben eerst nog even gezocht naar de flessen verf, maar konden dit helaas niet vinden. Gelukkig had hij de rode, gele en blauwe verf laten staan. We kwamen toen tot de ontdekking dat we met rood, geel en blauw nog veel meer kleuren kunnen maken. Samen hebben we ook nog groen, oranje en paars gemaakt. Daarna hebben Mya, Chabeli, Elia en Lorance een mooi schilderij gemaakt met rood, geel, blauw, oranje, paars en groen. Storm, Mike, Fedde en Noor hebben dit daarna ook gedaan met vingerverf.

Opening thema kunst
1 september 2020 door Juf Priscilla

Gister hebben wij in de speelzaal ons thema ‘Kunst’ geopend. Er waren verschillende soorten kunst te zien: muziek, dans, schilderen, beeldhouwen en bouwen. De aankomende weken werken wij rondom het thema kunst naar aanleiding van het boek ‘De krijtjes staken’.

De eerste muziekles
31 augustus 2020 door Juf Priscilla

Vorige week vrijdag hadden wij weer de eerste muziekles van meester Herman!

Wij vertrouwen elkaar
26 augustus 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we in de speelzaal weer een aantal Kanjerspelletjes gedaan. Bij deze spelletjes draait het erom dat je elkaar kunt vertrouwen. We hebben namelijk naar aanleiding van de smileyposter met elkaar besproken dat iedereen in de klas te vertrouwen wil zijn!

De eerste schoolweek
21 augustus 2020 door Juf Priscilla

De eerste schoolweek zit er al weer op. We zijn gestart met 25 kinderen. Wat gezellig dat Tess, Stef, Julia en Romée nu ook bij ons in de klas zitten!

We hebben al veel gedaan in de klas. Zo hebben we geknutseld, een liedje geleerd en verschillende Kanjerspelletjes gedaan. Ook hebben we het gehad over de smileyposter (de rode en de groene kant) en de Kanjerpetten.

Dinsdag hebben we voor het eerst gegymd met meester Ferry. Voor sommige kinderen was dit best wel weer even spannend, maar toch deed iedereen zijn best!
Woensdag hebben we de verjaardag van Elia gevierd, zij werd in de vakantie 5 jaar.
Op 1 augustus is het zusje van Xev geboren; Noï. We hebben met de klas een mooi kaartje gemaakt voor Noï.

Volgende week gaan we nog meer Kanjerspelletjes doen en gaan we verder met het maken van de verjaardagskalender en verjaardagsmutsen.

Het was een fijne eerste schoolweek, kijk maar naar de foto's!


Welkom
18 augustus 2020 door Mascha Groenhof

e zijn weer gestart!

Juf Annemiek en juf Priscilla wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2020-2021.