Nieuws uit groep 1-2b

Timmerdorp
4 juli 2022 door Juf Annemiek

Vandaag mochten de kinderen hutten bouwen. Zelf aan de slag met hamers en spijkers!

Zomerfeest en juffendag
1 juli 2022 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij een feestelijke dag. 's Morgens begonnen we buiten met het zomerfeest. We konden geschminkt worden, we konden springen op het springkussen, honkballen, met ballen gooien of gewoon lekker even spelen in de zandbak. Ook kregen we een bekertje limonade en popcorn.
Na het spelen hebben we in de klas cakejes versierd en kregen we nog meer limonade!

Daarna mochten we naar de speelzaal waar meester Herman een theatershow opvoerde. Tijdens de show hebben we een lied geleerd voor juf Helga en kwam er ineens ook nog een dief voorbij. Het was soms wel een beetje spannend, maar gelukkig kwam alles uiteindelijk weer goed.

Na de show mochten we buiten op het kerkplein met stoepkrijt tekenen en hebben we vervolgens onze lunchtassen en kleedjes gepakt, om gezellig te picknicken met elkaar in het gras naast het schoolplein. Tijdens de picknick werden er wat wedstrijdjes touwtrekken tegen elkaar gespeeld.

Na de picknick hebben we in de klas even naar de film 'Dikkertje Dap' gekeken.
Daarna hebben we zomerbingo gespeeld. Jurre had als eerste bingo en kreeg lekker wat spekjes! Uiteindelijk had iedereen zijn bingokaart vol en kreeg iedereen nog wat spekjes. Vervolgens hebben we nog even gedanst.

We willen iedereen heel erg bedanken voor de mooie tekeningen, lieve kaartjes en leuke (en lekkere) cadeaus!

Picknicken!
17 juni 2022 door Juf Priscilla

Vandaag gingen we gezellig picknicken!

Thema Zomer & Vakantie
14 juni 2022 door Juf Priscilla

Vorige week woensdag zijn we gestart met ons nieuwe en laatste thema van dit schooljaar; Zomer & Vakantie. De kinderen hebben allerlei spullen van huis meegenomen, want zij hebben vorige week bedacht wat zij in de huishoek willen gaan maken/spelen. Er zijn (nep-) ijsjes meegenomen en ook een schep, zwemband, slaapzak, zwembadje enz. Samen hebben de kinderen een naam bedacht voor de camping. Het werd bijna 'Camping Bakkum' of 'Camping de Zonnebloem', maar uiteindelijk werd het na een korte stemming toch; 'Camping de Regenboog' (bedacht door Mya). En vandaag hebben we 'Camping de Regenboog' geopend. Alle kinderen willen er erg graag spelen en wat blijft het toch leuk om hun rollenspel te mogen aanschouwen!

We hebben weer een nieuwe letter geleerd, namelijk de Z van zzzomer. De kinderen van groep 2 hebben hier een werkblad bij gemaakt. De kinderen van groep 2 hebben ook een zzzonnebril geknipt en getekend.
De kinderen van groep 1 hebben met juf Annemiek tentjes gevouwen.

Ook hebben we een nieuw zomers liedje geleerd; 'Zand op je boterham'. Heeft u uw kind dit gezellige liedje al horen zingen? Verder hebben we al gerijmd, rekenspelletjes gedaan en worden er bij de zandtafel heerlijke ijsjes verkocht. En bij dit thema is het natuurlijk ook heel fijn dat we heerlijk buiten in de zon kunnen spelen!

Koningsspelen
22 april 2022 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij de Koningsspelen! We begonnen de dag met een warming-up in de gymzaal op het liedje FitTop10. Daarna hebben we buiten allerlei leuke spelletjes gedaan zoals; touwtrekken, zaklopen, blikken gooien, sponzenrace enz. In de klas hebben we samen memory gespeeld en mochten we daarna in een andere klas, en dus ook met andere kinderen, speelwerken. ‘s Middags gingen we nog spekhappen en kregen we een lekker verfrissend ijsje. En ter afsluiting hebben we op onze nieuwe lunchplekken lekker even gekleurd/in een koningswerkboekje gewerkt. Het was weer een gezellige dag! Gwendoline, Stephanie, Yvonne, Wim en Sander; bedankt voor jullie hulp!

Fijne vakantie allemaal!

Paasviering
14 april 2022 door Juf Priscilla

Vandaag hebben wij samen Pasen gevierd. ‘s Morgens hebben we gekeken naar de paasmusical in de kerk. ‘s Middags hadden we een gezellige paaslunch. Alle tasjes waren prachtig versierd en we hebben allemaal heerlijk gegeten!

Fijne paasdagen allemaal!

Paaseieren zoeken
13 april 2022 door Juf Priscilla

Vandaag mochten wij paaseieren zoeken in de tuin van de kerk. In de klas kregen we allemaal een écht chocolade ei!

Sneeuwpret!
1 april 2022 door Juf Priscilla

Sneeuwpret! Wie had dat nou gedacht? Vorige week speelden we nog zonder jas in de zandbak en werden er heerlijke zandtaartjes gemaakt. Vandaag werd er met sneeuwballen gegooid en werden er mooie ijstaarten gemaakt!

De Grote Rekendag
30 maart 2022 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij de Grote Rekendag. We hebben een rekencircuit gedaan, namelijk;
- bruggen bouwen
- benzine (water) in flesjes vergeleken qua inhoud
- kleien van voertuigen
- domino en bouwen aan de hand van bouwplaten
- spiegelen
In de gymzaal hebben we ook een rekencircuit gedaan waarbij we vaak goed moesten samenwerken.

We zijn de dag geëindigd met limonade, een zakje chips en een filmpje over bouwen. Het was weer een leerzame en gezellige dag!

Barbara, Sonja en Sandra; bedankt voor jullie hulp!

Welk voertuig gaat het snelst?
23 maart 2022 door Juf Priscilla

Vandaag mochten alle kinderen een speelgoedvoertuig meenemen. Met deze voertuigen mocht er tegen elkaar geracet worden. Welk voertuig zal winnen en dus het snelst zijn? Waarom denk je dat dat voertuig sneller zal zijn? Hoe komt het dat het ene voertuig sneller is dan de ander? Er werd goed over nagedacht. Het was soms wel spannend welk voertuig sneller zou zijn en er werd dan ook flink toegejuicht!

Thema 'Verkeer & Vervoer'
21 maart 2022 door Juf Priscilla

In de klas zijn wij volop bezig rondom ons thema 'Verkeer en vervoer'. We mochten allemaal een voertuig meenemen en bij deze voertuigen hebben we goed gekeken naar de grootte/hoogte. We hebben gestempeld, geknutseld en geschilderd. U heeft uw kind thuis vast al een van onze liedjes horen zingen. We hebben namelijk 3 nieuwe liedjes geleerd; 'Op straat', 'Arendje heeft een autootje' en 'Biggetje Basje heeft een fietsje'.
Een aantal kinderen hebben samen een woonwijk gebouwd met een weg, fietspad, zebrapaden, stoplichten, een park met een vijver en appelbomen enz. De kinderen hebben heel goed samengewerkt en de taken verdeeld. In de wisselhoek hebben we nu de woonwijk neergezet en er wordt al heel leuk mee gespeeld.
Op maandag komt juf Fleur van Toonbeeld allerlei verschillende activiteiten doen in de speelzaal. Er wordt onder andere 'gevlogen als vliegtuigen' en er wordt via verschillende wegen 'gefietst'.
Ook hebben we vorige week iedere dag bijgehouden hoe de kinderen naar school komen. We hebben ontdekt dat de meeste kinderen met de fiets naar school gaan. Toen het een dag wat minder mooi weer was, kwamen er meer kinderen met de auto. We werken nog 2 weken rondom dit thema en gaan nog veel meer activiteiten doen en leren!

Speelgoedmarkt
11 maart 2022 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we de speelgoedmarkt. We hebben mooi speelgoed kunnen kopen waar wij heel blij mee zijn én we hebben zo samen een mooi bedrag opgehaald voor Stichting WOL.

Een zonnige dag!
9 maart 2022 door Juf Priscilla

Wat een heerlijke zonnige dag was het vandaag. We hebben lekker buiten gespeeld. En juf trakteerde in de klas op chocoladelolly’s; want wie jarig is, trakteert! :)

Opening thema 'Verkeer & vervoer'
4 maart 2022 door Juf Priscilla

Vandaag waren wij lekker aan het buiten spelen. Opeens bedachten juf Nicole, juf Demi en juf Priscilla dat zij weleens een wedstrijdje tegen elkaar wilden spelen op de hoge fiets, taxifiets en de step. Juf Marijke haalde snel een vlag zodat er echt gestart en gefinisht kon worden. Alle kinderen juichten de juffen toe. Het was een spannende wedstrijd tussen de juffen, met als uiteindelijke winnaar; juf Priscilla!

De komende weken zullen wij werken rondom het thema 'Verkeer en vervoer'. Dit doen we aan de hand van het prentenboek 'Gewonnen'. Is iedereen er klaar voor?.... Start!!

Carnaval in groep 1/2B!
17 februari 2022 door Juf Priscilla

Vandaag vierden wij carnaval! Wat zag iedereen er mooi uit!
We begonnen de dag in de kring met een modeshow. Iedereen mocht een rondje om de tafel lopen om te laten zien hoe mooi/cool/stoer hij of zij er uitzag. Daarna hebben we de polonaise gedaan op ons nieuw geleerde liedje 'Po-po-polonaise'. Ook hebben we stopdans/mini disco gedaan. Daarna hebben we lekker even buiten gespeeld.
Na het buiten spelen hebben we gegeten en gedronken en heeft juf het boek 'Clown durft alles' voorgelezen. Vervolgens hebben we stoelendans gedaan. Na de stoelendans gingen we even de gymzaal in waar we verschillende spelletjes hebben gedaan. Daarna hadden we onze lunchpauze.

Na de pauze hebben we bingo gespeeld. Melle had als eerste bingo! Daarna hadden Jan en Loé ook bingo. Tijdens de bingo kwam meester van Leen ineens langs met zijn groep 7. Zij liepen in de polonaise door onze klas, wat gezellig dat zij even langskwamen! We zijn de dag rustig geëindigd op onze nieuwe lunchplekken. De kinderen van groep 1 kregen een mooie kleurplaat en de kinderen van groep 2 een carnavalsboekje om in te werken. We kregen hier lekker een bekertje limonade en een zakje chips bij. Wat een gezellige dag!

Hele fijne vakantie allemaal!

Thema Carnaval
11 februari 2022 door Juf Priscilla

Dinsdag hebben we ons thema over het Kleurenmonster afgesloten. U heeft via het filmpje in de klassenmail kort kunnen zien waar wij het over hebben gehad.

Woensdag zijn we gestart met het thema Carnaval. Eerst las juf het prentenboek ‘Anna viert carnaval’ voor. Daarna hebben we een woordweb over carnaval gemaakt.

We hebben de letter ‘f’ van Feest geleerd. De kinderen uit groep 2 hebben woordjes gestempeld met de letter f en hebben geluisterd naar de letter f in verschillende woordjes.

Een aantal groep 1 kinderen zijn gestart met het maken van een slinger; zo wordt de klas al mooi versierd! De groep 2 kinderen zijn begonnen met het vouwen van clowns. We hebben samen eerst besproken wat een clown nou precies een clown maakt. We hebben afgesproken dat onze clown in ieder geval een rode, ronde neus moet hebben, geschminkt moet zijn en haar onder zijn hoedje moet hebben. De clowns die al gemaakt zijn, zijn ondanks de ‘verplichte eisen’ aan de clown, tóch allemaal verschillend. Superleuk!

Ook hebben we in de kring in een optocht gelopen met een muziekinstrument op het liedje ‘Tien muzikantjes’. We hebben geleerd dat dit met een mooi en moeilijk woord ‘fanfare’ wordt genoemd.Thema; 'Het Kleurenmonster'
13 januari 2022 door Juf Priscilla

Woensdag zijn we gestart met ons nieuwe thema; Het kleurenmonster.

'Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Met de hulp van een meisje probeert hij alle emoties die hij voelt een eigen plek te geven'.

We hebben al een liedje geleerd en er zijn Kleurenmonsters gemaakt met wasco en ecoline.
Vandaag was het Kleurenmonster erg in de war en hebben Mya en Noor alle emoties gesorteerd. Daarna mochten de kinderen de emoties in de juiste potjes doen. Net zoals het meisje in het boek dit deed voor het Kleurenmonster!

Kerstontbijt in de klas
16 december 2021 door Juf Priscilla

Vandaag was het dan zover; samen hebben we een heel gezellig en sfeervol kerstontbijt met elkaar gehad. Juf Annemiek en juf Suzanne waren er ook gezellig bij.
Wat had iedereen zijn best gedaan. Glitters in de mooiste kapsels, make-up op, nette overhemden en jasjes, glitterjurken enz. Superleuk om te zien! Ook de tasjes waren allemaal mooi versierd en daar zaten heerlijke ontbijtjes in.

Morgen hebben we nog een kerstviering in de kerk.

Alvast een hele fijne kerstvakantie allemaal!


Kerstactiviteiten in de klas
14 december 2021 door Juf Priscilla

Wat is het gezellig in de klas en wat hebben we hard gewerkt! We hebben kerstliedjes geleerd, samen woordjes bedacht met de letter K, in de kerststal gespeeld, kerstkaarten geknutseld, chocolademelk gedronken en verkocht in het kraampje in de klas, gestempeld en nog veel meer geknutseld!

De kerststal in de kerk
13 december 2021 door Juf Annemiek

Vandaag waren we op bezoek in de kerk. Wat was het leuk!

Pastor Nagtegaal (jawel, de vader van Maren) vertelde ons het Kerstverhaal. We liepen door de hele kerk en de ezel wandelde gezellig met ons mee. We weten nu precies waarom Jezus in een stal geboren is en niet zoals veel kinderen thuis of in het ziekenhuis.