Nieuws uit groep 1-2c

Ziekenhuishoek
24 maart 2023 door juf Demi

In de klas zijn wij bezig met het thema ziekenhuis. Wij hebben de huishoek omgetoverd tot ziekenhuishoek. Er is een wachtkamer, ziekenhuisbed, medicijnenkast en natuurlijk een dokter. De kinderen vinden het leuk om in de hoek te spelen.

Verpleegkundige in de klas
21 maart 2023 door Juf Demi

Vandaag hadden wij een verpleegkundige in de klas. Zij werkt op de kinder- en kraamafdeling. D.m.v. korte filmpjes liet ze ons de kamers met bedden, de speelkamer, de verbandwisselkamer en couveuse zien. Ook wat veel voorkomende handelingen werden uitgelegd en voorgedaan. Milou speelde onze patiënt en kreeg plakkertjes op zijn borst en buik. Met een stethoscoop mocht een ander kind zijn hartslag beluisteren. Weer een ander kind mocht een luier bij een pop omdoen. Want patiënt spelen kunnen wij wel, maar baby spelen niet. Wij zijn al zo groot tenslotte! We hebben weer veel geleerd en gaan alles naspelen in onze dokterspost de komende weken.

Thema ziekenhuis
13 maart 2023 door Juf Demi

Vandaag was weer een speciale dag. De kinderen mochten in de ochtend hun jas aanhouden voor een verrassing. Wij ging naar buiten om het nieuwe thema te openen en dit deden wij op een speciale manier. Er kwam namelijk een ambulance op het kerkplein. Wat waren de kinderen enthousiast!
De ambulance broeders kwamen in de klas om het een en ander te vertellen en daarna mochten de kinderen nog een kijkje nemen in de ambulance, erg speciaal! Ons nieuwe thema zal zijn: het ziekenhuis!

Derde letterkoffer
1 maart 2023 door Juf Demi

Afgelopen week heeft Isabel de letterkoffer mee naar huis gehad. Zij mocht spulletjes erin doen met de letter M van de mol, ons thema. Isabel heeft de koffer gevuld met onder andere: muts, maatbeker, mes, meetlint, mol leesboekje, macaroni, memory, make-up, etc

Bewegingsonderwijs
21 februari 2023 door Gymjuf Ellen

Neem een kijkje in onze gymles: https://www.magisto.com/video/aU0CMl8CQj47AQZpYw?l=vsm&o=i&c=c

Carnaval
15 februari 2023 door Juf Demi

Vandaag hebben we gezellig carnaval gevierd op school. Iedereen was heel leuk en feestelijk gekleed. De kinderen hebben echt een top optreden gegeven. Ik ben echt mega trots op ze!!

Tweede letterkoffer
14 februari 2023 door Juf Demi

Afgelopen week heeft Luc de letterkoffer mee naar huis gehad. Hij mocht spulletjes erin doen met de letter W van winter. Luc heeft de koffer gevuld met onder andere: want, wc rol, wc papier, water, worst, wortel en nog wat spulletjes

Voorleesdagen
3 februari 2023 door Juf Demi

Vanaf woensdag 25 januari tot vrijdag 3 februari waren de nationale voorleesdagen. Ook hebben wij hier extra aandacht aan besteedt. Elke ochtend is er een voorleesmoeder of voorleesoma in de klas geweest om een boekje aan de kinderen voor te lezen. De kinderen vonden het erg leuk!
Bedankt mama’s en oma’s!

Eerste letter koffer
27 januari 2023 door Juf Demi

Sinds vorige week zijn wij begonnen bij de kleuters met de letterdief. De letterdief heeft elke 2 weken een letter in zijn rugzak. De kinderen krijgen een Letterkoffer mee naar huis en daarin mogen zij spulletjes doen met de desbetreffende letter.

Afgelopen week was het de letter R, van robot wat aansluit op ons thema. Xavi heeft de koffer gevuld met onder andere: rijstwafel, rietje, rond bal, rood figuurtje, een rubiks kubus en nog wat spulletjes. Volgende week krijgt een andere leerling de letterkoffer mee naar huis met een nieuwe letter.

Kerstdiner
22 december 2022 door Juf Demi

Wat hadden we vanavond een geweldig kerstdiner. En zo sfeervol. En we hebben heerlijk gesmuld van de heerlijke pannenkoeken met leuke versierin.

Kijk maar eens naar de foto's hoe leuk we het hadden.

Morgen nog een kort dagje en dan heerlijk kerstvakantie!!

Kerststukjes maken
16 december 2022 door Juf Demi

Vandaag hebben we kerststukjes gemaakt. Wat zijn alle kerststukjes mooi geworden en wat ruikt het nu lekker naar 'kerst' in de klas !
Anja, Charissa, Nikita, Waronne, Suzanne ; bedankt voor jullie hulp!

Fout kersttruien
14 december 2022 door Juf Demi

Vandaag was het foute kerst truiendag. Het was een gezellige sfeer in de klas!

Gezellige afsluiting van de week
9 december 2022 door juf Simone

We hadden vandaag een hele muzikale dag. We begonnen de dag met de verjaardag van Mack. Hij is vandaag 5 jaar geworden! Daarna kregen we muziekles van meester Herman. Hij leerde ons luisteren naar hoge en lage tonen. We hebben getrommeld op een soort bladen van verschillende formaten. Hoe kleiner het blad, hoe hoger de toon.

In de aula hebben we alvast geoefend met de liedjes die we tijdens de kerstviering in de kerk gaan zingen. Ook hebben we daarbij leuke bewegingen geleerd.

Het was erg gezellig in groep 1/2 c afgelopen week. Gelukkig is juf Demi weer opgeknapt en zal ze maandag weer op school zijn.

Fijn weekend!

Kerstsfeer in de klas
7 december 2022 door juf Simone

Sinterklaas is weer naar Spanje toe en de voorbereidingen voor Kerst zijn alweer in volle gang.

We hebben vandaag met elkaar besproken wat er allemaal bij het Kerstfeest hoort. Dat hebben we gedaan met de werkvorm 'knietje-knietje'. Samen kun je veel meer bedenken dat alleen! Er is een mooi woordveld ontstaan, dat we steeds kunnen aanvullen.

Een aantal kinderen is begonnen met het maken van een kerstster. Dit doen ze met halve wasknijpers. Zelf passen en meten en hun eigen creativiteit gebruiken om een mooi ster te maken. Ze zijn erg leuk geworden.

Welkom Sinterklaas
5 december 2022 door Gymjuf Ellen

Vanmorgen vroeg kwam Sinterklaas en zijn pieten aan met een camper! Sinterklaas had ook nog tijd voor ons in de aula waar we allemaal liedjes hebben gezongen en versjes hebben verteld. Aan het einde mochten we een cadeau uitkiezen uit de pakjeskamer. Dank u wel Sinterklaas

Pietengym
29 november 2022 door Juf Demi

Vandaag was de allerlaatste pietengymles. De Pieten zijn geslaagd voor het examen. Goed gedaan allemaal

Bezoek Sinterklaashuis
24 november 2022 door Juf Demi

Vandaag zijn we met alle kleutergroepen naar het Sinterklaashuis in Schoorl geweest.
We werden verwelkomd door 4 pieten en iedere groep mocht met een piet mee. Als eerst mochten de kinderen van de Piet een taaitaai poppetje versieren. Daarna liet Piet de pakjeskamer zien. De kinderen mocht op een post-it schrijven wat ze graag willen hebben van Sinterklaas. Daarna liet Piet de slaapkamer van de pieten zien. Naast de slaapkamer stond de eettafel en het avond eten van de pieten stond alvast klaar voor vanavond; patat met een kroket voor alle pieten! Vervolgens gingen we naar buiten waar we geoefend hebben om over de daken te lopen en waar we geoefend hebben om pakjes in een schoorsteen te gooien.
In de woonkamer zat Sinterklaas op ons te wachten en hebben de kinderen wat mogen vertellen aan hem. Ook hebben wij ons versje verteld die wij hebben geleerd.
Tenslotte gingen we naar buiten waar iedereen nog een handje pepernoten kreeg!

Het was een geslaagde ochtend. Alle hulpouders en hulp-opa; heel erg bedankt voor jullie hulp!

Begin van Sinterklaas
17 november 2022 door Juf Demi

De Sint is weer in 't land! In onze groep draait het om de Sint en zijn pieten.
In de huishoek zijn de pietenpakjes en het Sinterklaaspak weer tevoorschijn gehaald en spelen de kinderen een leuk rollenspel. We hebben een nieuw liedje geleerd; Hophophop. Het liedje kunt u weer terugvinden op de Kidspagina van 123Zing. Ook hebben we een versje geleerd over Sinterklaas. We hebben gerijmd op de woorden: Sint, zak, paard en maan. In de loop van de weken gaan wij nog de S van Sinterklaas leren en nog meer knutselen met betrekking tot de Sint en de pieten.

Woensdag kwamen er tijdens het buiten spelen 2 strooipieten langs, wat een verrassing! De Pieten speelden gezellig met ons mee. Juf Ellen is weer terug van haar zwangerschapsverlof en gaf dinsdag weer haar eerste gymles. Er zaten al een paar pietengymopdrachtjes bij, maar de échte pietengymles is op dinsdag 29 november. De kinderen mogen dan weer in hun pietenpak/sinterklaaspak gymmen.

Sint Maarten
12 november 2022 door Juf Demi

Vandaag hadden wij, met alle kleutergroepen en de peutergroep, een sfeervolle Sint Maartenviering in de speelzaal. Iedere groep liet een mooi Sint Maarten liedje horen en de kinderen konden elkaars lampion bewonderen. Oom waren wij uitgenodigd om samen met groep 1/2D om de lampionnen te laten zien en uiteraard liedjes te zingen bij de Cameren. Het was een gezellige dag!

Afgelopen week hebben we weer hard gewerkt. Zo hebben we een mooie uil geknutseld en hebben de kinderen gespeeld in de schimmenspelhoek.
Ze vinden dit een leuke hoek waarbij ze spelen met licht en schaduwen.

De kinderboekenweek
14 oktober 2022 door juf Demi

Woensdag 7 oktober hebben we ons nieuwe thema over de Kinderboekenweek geopend. Juf Helga legde buiten uit waar we tot de herfstvakantie over gaan werken. Vorige week vrijdag zijn we naar de kerk geweest. Het was weer een mooie kerkviering.

In de klas werken we rondom het boek 'Anansi de spin, sterker dan olifant'. Wij hebben hier ook het een en ander over geknutseld (krijgen de kinderen na de vakantie mee naar huis). Groep 8 heeft ons meerdere keren voorgelezen in de klas aan kleine groepjes, erg leuk. En als afsluiting van de kinderboekenweek hebben we een gezellige boekenmarkt gehad met de hele school. De kinderen hebben goed verkocht en ook leuke boekjes ervoor gekocht. Al met al een gezellige week.