Nieuws uit groep 1-2c

Bezoek Sinterklaashuis
24 november 2022 door Juf Demi

Vandaag zijn we met alle kleutergroepen naar het Sinterklaashuis in Schoorl geweest.
We werden verwelkomd door 4 pieten en iedere groep mocht met een piet mee. Als eerst mochten de kinderen van de Piet een taaitaai poppetje versieren. Daarna liet Piet de pakjeskamer zien. De kinderen mocht op een post-it schrijven wat ze graag willen hebben van Sinterklaas. Daarna liet Piet de slaapkamer van de pieten zien. Naast de slaapkamer stond de eettafel en het avond eten van de pieten stond alvast klaar voor vanavond; patat met een kroket voor alle pieten! Vervolgens gingen we naar buiten waar we geoefend hebben om over de daken te lopen en waar we geoefend hebben om pakjes in een schoorsteen te gooien.
In de woonkamer zat Sinterklaas op ons te wachten en hebben de kinderen wat mogen vertellen aan hem. Ook hebben wij ons versje verteld die wij hebben geleerd.
Tenslotte gingen we naar buiten waar iedereen nog een handje pepernoten kreeg!

Het was een geslaagde ochtend. Alle hulpouders en hulp-opa; heel erg bedankt voor jullie hulp!

Begin van Sinterklaas
17 november 2022 door Juf Demi

De Sint is weer in 't land! In onze groep draait het om de Sint en zijn pieten.
In de huishoek zijn de pietenpakjes en het Sinterklaaspak weer tevoorschijn gehaald en spelen de kinderen een leuk rollenspel. We hebben een nieuw liedje geleerd; Hophophop. Het liedje kunt u weer terugvinden op de Kidspagina van 123Zing. Ook hebben we een versje geleerd over Sinterklaas. We hebben gerijmd op de woorden: Sint, zak, paard en maan. In de loop van de weken gaan wij nog de S van Sinterklaas leren en nog meer knutselen met betrekking tot de Sint en de pieten.

Woensdag kwamen er tijdens het buiten spelen 2 strooipieten langs, wat een verrassing! De Pieten speelden gezellig met ons mee. Juf Ellen is weer terug van haar zwangerschapsverlof en gaf dinsdag weer haar eerste gymles. Er zaten al een paar pietengymopdrachtjes bij, maar de échte pietengymles is op dinsdag 29 november. De kinderen mogen dan weer in hun pietenpak/sinterklaaspak gymmen.

Sint Maarten
12 november 2022 door Juf Demi

Vandaag hadden wij, met alle kleutergroepen en de peutergroep, een sfeervolle Sint Maartenviering in de speelzaal. Iedere groep liet een mooi Sint Maarten liedje horen en de kinderen konden elkaars lampion bewonderen. Oom waren wij uitgenodigd om samen met groep 1/2D om de lampionnen te laten zien en uiteraard liedjes te zingen bij de Cameren. Het was een gezellige dag!

Afgelopen week hebben we weer hard gewerkt. Zo hebben we een mooie uil geknutseld en hebben de kinderen gespeeld in de schimmenspelhoek.
Ze vinden dit een leuke hoek waarbij ze spelen met licht en schaduwen.

De kinderboekenweek
14 oktober 2022 door juf Demi

Woensdag 7 oktober hebben we ons nieuwe thema over de Kinderboekenweek geopend. Juf Helga legde buiten uit waar we tot de herfstvakantie over gaan werken. Vorige week vrijdag zijn we naar de kerk geweest. Het was weer een mooie kerkviering.

In de klas werken we rondom het boek 'Anansi de spin, sterker dan olifant'. Wij hebben hier ook het een en ander over geknutseld (krijgen de kinderen na de vakantie mee naar huis). Groep 8 heeft ons meerdere keren voorgelezen in de klas aan kleine groepjes, erg leuk. En als afsluiting van de kinderboekenweek hebben we een gezellige boekenmarkt gehad met de hele school. De kinderen hebben goed verkocht en ook leuke boekjes ervoor gekocht. Al met al een gezellige week.

Dierendag
4 oktober 2022 door Juf Demi

Vandaag is het dierendag. Alle kinderen mochten vandaag een knuffel mee naar school. We zijn meer te weten gekomen over elkaars knuffel. Ook hebben we gepraat over wat er te zien is in een dieren winkel.


Schoolreisje Monkey Town
28 september 2022 door Juf Demi

Vandaag zijn we op schoolreisje naar Monkey Town geweest. We hebben heerlijk kunnen spelen, hebben chips/patatjes én een ijsje gehad. Wat een feestdag!
U kunt ook een kijkje nemen bij de andere kleutergroepen voor meer foto's!

Bedankt voor alle hulp!

Muziek van Meester Herman
23 september 2022 door Juf Demi


Meester Herman kwam vandaag bij ons langs in de klas voor een muziekles. Hij heeft een nieuwe gitaar en daar hebben we samen liedjes bij gezongen en hij had ook nog een viool bij zich. Een paar kinderen mochten daar zelfs op spelen. Als echte muzikanten.

vormen en Piet Mondriaan
19 september 2022 door juf Simone

Wat een gezellige dag hebben wij vandaag gehad. We hebben het in de klas gehad over welke vormen wij allemaal kennen. Dat hebben we gedaan d.m.v. een sorteerspel met de logiblocks. Een driehoek, een cirkel, een rechthoek en een vierkant zijn aan bod gekomen. Maar we hebben ook geleerd hoe o.a. een cilinder, een kubus, een ruit en een zeshoek eruit zien.

Ook zijn er vandaag een aantal kinderen begonnen met het maken van een "echte" Piet Mondriaan; knippen, plakken en propjes maken met de juiste kleuren. Wat waren ze lekker bezig.

Het was een leuke dag in groep 1/2 C, tot over 2 weken!


Thema kunst
16 september 2022 door Juf Demi

Afgelopen week hebben de kinderen hard gewerkt aan het thema kunst. Er zijn Mondriaan schilderijen gemaakt. De kinderen moesten met stroken meten en als deze te lang was, moesten ze er een stukje afknippen. Daarna mochten ze met de kleuren van Piet Mondriaan het schilderij inkleuren. Deze week zijn wij ook begonnen met de vormen. Welke vormen heb je allemaal? Hoe zien ze er uit? De kinderen kunnen dan in de stempelhoek de verschillende vormen na stempelen.
Tijdens de kringactiviteiten en in de speelzaal zijn wij ook bezig geweest met de verschillende vormen.

We hebben een vormenliedje geleerd. Wel hierbij de YouTubelink: https://www.youtube.com/watch?v=01sg81eg2mQ .

Opening thema de gouden kunstwerken
7 september 2022 door Juf Demi

Vandaag openden wij met de hele school het nieuwe thema: ‘De Gouden Kunstweken’. Juf Helga kwam als echte kunstschilder officieel het thema aankondigen. Twee kinderen uit groep 7 mochten daarbij het lint (met de schorten) doorknippen.

De kleutergroepen gaan vanaf volgende week maandag werken rondom de kunstschilder Piet Mondriaan en zullen daarbij vooral de focus leggen op kleuren en vormen.

Eerste schooldag
29 augustus 2022 door Juf Demi

Vandaag is groep 1/2C weer gestart! Erg fijn om iedereen weer te zien en de nieuwe kinderen welkom te heten. We hebben vakantieverblijf besproken en vooral veel gespeeld en wij hebben elkaar beter leren kennen! Een fijne start