Nieuws uit groep 1-2d

6 december
6 december 2019 door juf Sannie en juf Astrid

De dag na pakjesavond... veel kinderen hadden speelgoed meegebracht wat zij van de Sint gekregen hadden. In de wandel-wissel-uit kring lieten zij hun meegebrachte cadeau aan hun praatpartner zien en vertelden hierbij wat het was. Tijdens het spelen/werken mochten de kinderen met hun eigen speelgoed spelen.

De moeder van Sep heeft gisteren tijdens het inhalen van de Sint foto's gemaakt. Deze staan nu ook in het fotoalbum. Bedankt Fanny!

Deze ochtend hebben wij ook weer bezoek gehad van onze muziekmeester Herman. Hij had speciaal voor ons zijn balafoon meegebracht: een soort reuzexylofoon met holle kalebassen, hangend onder de houten latten. Een slaginstrument afkomstig uit Afrika. Nieuwsgierig? Kijkt u maar eventjes naar de foto's in het album.

Sinterklaasfeest
5 december 2019 door juf Sannie en juf Astrid

Wat hebben wij een gezellig Sinterklaasfeest gehad vandaag.

Vanmorgen zijn wij de dag gestart met het inhalen van Sinterklaas. Buiten stonden wij bij de ingang van de school, begeleid door leerlingen uit groep 7.

Later op de ochtend mochten wij een bezoek brengen aan Sinterklaas en zijn pieten in de aula. Wij hebben het liedje 'In galop' voor hem gezongen en daarbij muziek gemaakt met stokjes en kokosnoten. Ieder kind mocht een cadeau uitzoeken. We zijn enorm verwend!

In de klas hebben wij het Sinterklaasdobbelspel gespeeld. Na de lunch nog een circuit gedaan: pietengym in de speelzaal, schilderen in het lokaal van juf Marijke, Bingo in de klas van juf Priscilla en een prentenboek gelezen bij juf Marion.

Het was een gezellige, geslaagde dag. En nu... pakjesavond! Veel plezier allemaal!

Afbeeldingsresultaat voor sinterklaas blond

Pietengym
3 december 2019 door Juf Astrid en juf Sannie

Vandaag hadden we Pietengym van meester Daan. We hebben geklommen en geklauterd. Pakjes in een schoorsteen gegooid en nog veel meer. We kregen allemaal ons pietendiploma, zo goed hadden we ons best gedaan.

Sint Maarten
11 november 2019 door Juf Astrid en juf Sannie

Wij zijn vandaag, 11 november, eerst langs juf Helga gegaan en hebben daar een paar Sint Maartenliedjes gezongen. Daarna gingen we door naar de Cameren. De bewoners zaten lekker aan de koffie en wij zongen een aantal leuke liedjes. Ons favoriete lied was: " Er hangt een vleermuis op z'n kop" . Deze past goed bij onze zelfgemaakte lampions. Natuurlijk werden de kinderen beloond met een lekker snoepje.

Ssst...iekem de kerktuin ingeslopen...
31 oktober 2019 door juf Sannie en juf Astrid

We horen ze continu vallen op en rollen over ons dak...kastanjes. Sowieso vinden wij dat wij, met ons lokaal naast de kerktuin, het mooiste uitzicht van de hele school hebben. Maar de hele dag kastanjes horen én zien vallen...dat lokt toch wel een beetje. Weet je wat we doen? We klimmen door het raam en gaan onze herfsttafel aanvullen. Op zoek naar kastanjes! Erg lang zoeken hoefde niet hoor, want er lagen er (en liggen er nog steeds) genoeg! Pas wel op voor de paddenstoelen, deze mogen wij natuurlijk niet stuktrappen. Even voelen aan het mos...Wandelend door de kerktuin (het kerktuinbos) naast ons lokaal. Dat is toch best wel speciaal. Op en top herfstgevoel! En natuurlijk een mooie buit.

Afbeeldingsresultaat voor herfst


Het wilde woeste woud naspelen
11 oktober 2019 door juf Sannie en juf Astrid

Het verhaal van 'Bang mannetje' zit er inmiddels goed in bij de kinderen. In de huishoek wordt het enthousiast nagespeeld. Vandaag gingen wij naar buiten om het verhaal na te spelen. Wij hebben immers een wild woest woud én een toverboom op ons eigen speelplein (zie foto's in album).

Woensdag a.s. sluiten wij het thema af. Na de herfstvakantie zullen wij aan de slag met de lampionnen, want dan gaan we alweer richting Sint Maarten...

Stukje van meester Joppe
10 oktober 2019 door Meester Joppe

Kringactiviteit spinnenweb:

Vandaag tijdens een kringactiviteit hebben de kinderen samen een groot spinnenweb gemaakt. Deze maakten we door vragen over het boek te stellen en goed te beantwoorden. Toen het web eenmaal klaar was, was het tijd om het web te betreden zonder vast te zitten. Lukte het de kinderen om naar de andere kant van de klas te lopen? Dat weten jullie kinderen zelf heel goed.

Meester Joppe

Afbeeldingsresultaat voor de spin bang mannetje

Viering Kinderboekenweek
4 oktober 2019 door juf Sannie en juf Astrid

Vanmorgen kwamen de kinderen binnen met een knuffel in de hand. Want ja, dat mag als het dierendag is. We hebben de knuffels toen even vlug een plekje op de tafel gegeven, want wij moesten snel door naar de Heeren van Limmen voor de viering van de Kinderenboekenweek. Hier hebben wij samen gezongen, gedanst en geluisterd naar liedjes en verhaaltjes over het thema reizen en dierendag.

Vandaag kwam ook meester Herman weer langs. Uiteraard sloot zijn muziekles ook aan op de thema's reizen en dieren.

Hierna zijn wij gaan spelen en werken en mochten voor één keer onze knuffels meespelen/werken.

Het was een gezellige dag.

Schoenendoosactie
3 oktober 2019 door juf Sannie en juf Astrid

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Schoenendoosactie: wij versieren en vullen gezamenlijk een schoenendoos voor een kind dat leeft in moeilijke omstandigheden. Er is veel meegebracht van huis; onze schoenendoos zit propvol. Geweldig! Ik weet zeker dat wij hier een kind heel blij mee gaan maken. Bedankt. Morgen zullen wij onze schoenendoos aanbieden tijdens de viering van de Kinderboekenweek in de Heeren van Limmen.

Voorbeeld van afbeelding Voorbeeld van afbeelding


Kringactiviteit 'Waaarrrrr ga jij naartoe?'
3 oktober 2019 door juf Sannie en juf Astrid

'Het was wel handig dat de toverboom even gewaarschuwd had. Want bij de ingang van het Wilde Woeste Woud stond meteen al een allerverschrikkelijkste draak. Grote rookpluimen kwamen door zijn neusgaten naar buiten, en zo nu en dan spuwde hij een vuurwolk uit.

'Waaarrrrr ga jij naartoe?' brulde de draak toen hij Bang Mannetje aan zag komen.'

Vandaag waren wij in de kring allemaal eventjes draak. Om de beurt mocht een ieder laten horen hoe hij of zij kon grommen, brullen of juist fluisteren. We maakten enge, dreigende geluiden.
Hierna speelden wij een spelletje: de ridder en de slapende draak. Op tafel lag de draak, slapend zijn schat te bewaken: een bakje met goudstaven. De dappere ridder (mét witte pet) ging proberen de schat te stelen. Maar pas op! Wanneer de draak de ridder hoorde, gromde hij 'Waaarrrrr ga jij naartoe?'. Op dat moment was de ridder 'af'. Als het de ridder lukte de schat te geluidloos te veroveren, was de missie geslaagd.

Een spannende activiteit waarbij kritisch geluisterd moest worden en opperste concentratie werd gevergd. Best spannend hoor! Maar vooral heel leuk. Zie de foto's in het album.

Afbeeldingsresultaat voor bang mannetje draak


Pompoensoep maken
27 september 2019 door juf Sannie en juf Astrid

'Hier, een pompoen voor de toverboom. Kan-ie een lekker soepje van maken.'

Een zin uit het prentenboek 'Bang mannetje', het thema waar wij het in de klas nu over hebben.
Vandaag hebben wij zelf pompoensoep gemaakt. Nouja, met een beetje hulp van meester Dennis en juf Sannie. Eetbare pompoen, sierpompoen, zoete aardappel, staafmixer, pollepel, waterkoker, knoflook; een greep uit de woorden die wij vandaag hebben geleerd.

Iedereen heeft geholpen bij het bereiden van de soep: kinderen mochten de groenten wassen, snijden, olie in de pan gooien, zout en peper toevoegen, roeren, bouillon erin gooien. Alleen het snijden van de pompoen zelf en het pureren met de staafmixer heeft meester Dennis gedaan. Nadat de soep was afgekoeld mochten de kinderen die dit wilden de soep proeven. En lekker dat hij was!

In het fotoalbum staan foto's, zodat u kunt meegenieten.

Schoolreisje
24 september 2019 door Juf Astrid en juf Sannie

Het was even spannend, maar de weergoden waren ons goed gezind. De kinderen vermaakten zich prima in de speeltuin. Schommelen, draaien, bouwen, springkussen. Voor ieder wat wils. Na de patatjes gingen we ook nog naar een voorstelling Pompompom. Moe van het spelen zaten ze heel rustig , heerlijk in hun zachte stoelen te kijken. Het was een zeer geslaagde dag. Mede door de fantastische hulp van de ouders.

De eerste weken
10 september 2019 door juf Sannie en juf Astrid

De eerste weken zijn omgevlogen. We zitten alweer lekker in het schoolse ritme. De juffen, het lokaal en de kinderen waren al bekend. Toch zijn er ook wat dingen veranderd. Hier hebben wij de afgelopen weken over gepraat.

Vorig jaar kozen de kinderen tijdens het spelen en werken middels hun magnetische plaatje op het blauwe Arbeid naar keuzebord. Dit jaar hebben wij de overstap gemaakt naar het Digikeuzebord.
Het digikeuzebord is een online programma waarbij de kinderen zelf hun keuze invoeren en de leerkracht vervolgens beschikt over uitgebreide statistieken die aangeven wie met wie heeft gespeeld, welke activiteiten het meest favoriet zijn en wat elk individueel kind heeft gekozen.

Wat ook nieuw is dit schooljaar is dat wij de klas verdeeld hebben in vier tafelgroepen: de rode cirkels, de gele driehoeken, de groene vierkanten en de blauwe rechthoeken. Boven elke tafelgroep hangen deze gekleurde vormen als, uiteraard door de kinderen zelfgemaakte, mobielen. In de gang staan hangen aan de bekerbakken dezelfde gekleurde vormen. Zo weten de kinderen 's ochtends precies waar zij hun beker en bakje kunnen zetten.

Wij hebben vanaf de start van het schooljaar nog niet echt rondom een thema gewerkt, maar we hebben het wel veel over kleuren en vormen gehad.

Vanaf aanstaande maandag starten wij met het eerste echte IPC thema van dit schooljaar: 'Bang mannetje', rondom het prentenboek van Mathilde Stein en Mies van Hout. Een thema met veel aandacht voor spel, natuur en techniek en sociaal-emotionele ontwikkeling. Wij hebben er veel zin in!

Afbeeldingsresultaat voor bang mannetjeBuiten spelen
29 augustus 2019 door juf Sannie en juf Astrid

Wij genieten van de nazomer. Samen klimmen, duikelen, fietsen, voetballen en nog veel meer, buiten op het onderbouwplein.

Goede gezellige start
27 augustus 2019 door Juf Astrid en juf Sannie

Wij zijn het nieuwe schooljaar gezellig begonnen. De kinderen hadden er zin in. En wat een bouwtalenten. Dit jaar voor het eerst kokers in de bouwhoek en zie dit mooie resultaat.

Welkom
26 augustus 2019 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Astrid en juf Sannie wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2019-2020.