Nieuws uit groep 3b

Pietengym en sinterklaashoek
26 november 2020 door Juf Nicole

Vandaag mochten we verkleed, want we hadden pietengym! Juf Ellen had de gymzaal omgetoverd tot een heuse pietenschool. Wat kunnen wij al goed klimmen en klauteren. Zelfs met een pakje in ons hand. Iedereen had aan het eind van de les een pietendiploma verdiend.

Er wordt ook nog steeds druk gespeeld in de spelhoek. Op de foto's is te zien dat wij verlanglijstjes hebben geschreven. De pieten pakken de cadeautjes in en Sinterklaas schrijft een brief terug.

Schoentje gezet
23 november 2020 door juf Simone

Vanmorgen kwamen we op school en waren alle schoenen verdwenen.. We moesten de hele klas doorzoeken en hebben uiteindelijk alle schoenen weer gevonden. De schoen van Jan was als allerlaatste; we konden hem echt nergens vinden. Zat hij toch gewoon in de kleibak!! Het was een gezellig begin van de dag.

Bij de foto’s staan er ook een aantal van onze Sinterklaashoek en van gemaakte werkjes.

Stoomboten maken
18 november 2020 door juf Simone

Sinterklaas is weer in het land en dat vinden wij allemaal heel erg leuk! We gaan de klas gezellig maken voor wanneer Sinterklaas bij ons langskomt op school. We hebben maandag en dinsdag gewerkt aan een blokjes stoomboot. Best even puzzelen hoe je dat moet doen. Het resultaat mag er dan ook zijn! Er hangen er een aantal voor ons raam. Voordat het pakjesavond is, krijgen alle kinderen hun werkjes mee naar huis.

Groep 3B: Herfstwandeling
13 november 2020 door Juf Nicole

Vandaag hebben wij het thema herfst afgesloten. We hebben een wandeling gemaakt in de buurt van school. Daarbij hebben we gekeken naar de kleuren om ons heen, zijn we op zoek gegaan naar paddenstoelen en een spinnenweb en hebben we blaadjes bekeken.

Terug in de klas hebben we ons mooiste blad nagetekend. We hebben opgezocht van welke boom ons blad kwam en dit erbij geschreven. Ook hebben we een paddenstoel en spinnenweb nagetekend. Heeft u ons werkblad al bewonderd?

Maandag starten wij met het nieuwe thema: Sinterklaas.

Groep 3b: Sint Maarten
12 november 2020 door Juf Nicole

Woensdag was het 11 november, Sint Maarten. Dit hebben we gevierd samen met groep 1, 2 en 3. We hebben onze lampionnen aan elkaar laten zien en uiteraard hebben met elkaar liedjes gezongen. Ook heeft elke groep apart een lied laten horen. Dit liedje hebben wij gezongen:


Ik loop hier met mijn lampion

en vriendjes door de straat.

Bij elke deur zing ik een lied,

tot hij weer open gaat.

En als je ons niet horen kan,

danstamp ik de grond.

En schud dan met mijn billen

en we draaien in het rond.

Samen met mijn vriendjes zing ik overal een lied.

Met ons sint-maarten-lichtje,

zodat iedereen ons ziet.


We hopen dat iedereen, ondanks de maatregelen, van Sint-Maarten heeft kunnen genieten.

Huizen maken
10 november 2020 door juf Simone

Vandaag hebben we een creatieve meetopdracht uitgevoerd. Het thema van Veilig leren lezen is: Waar woon jij? En dus hebben wij gekeken naar verschillende soorten huizen en hoe zij gebouwd zijn. Wat zijn de overeenkomsten tussen de gebouwen? We waren het er over eens dat alle huizen ramen en deuren hebben. De kinderen mochten een eigen ontwerp maken en deze alleen met stroken uitwerken. Echt passen en meten!

Groep 3B: Drummen!
9 november 2020 door Juf Nicole

Afgelopen vrijdag kwam meester Herman weer muziekles geven bij ons in de klas. We hebben liedjes gezongen over Sint-Maarten en ook al over Sinterklaas. Daarna mochten we met meester mee naar het muzieklokaal. Spannend! In het lokaal stond een drumstel. Om de beurt mochten we er even op drummen.

bezoek van juf Fleur
3 november 2020 door juf Simone

Vanmiddag is juf Fleur samen met Kes en Max bij ons op bezoek geweest in de klas. Dat vonden wij allemaal heel erg leuk. Baby Kes was heel schattig en heel klein. Juf Fleur was erg blij met het kraamcadeau en de mooie tekeningen en brieven die wij haar hebben gegeven.

De kinderen kregen ook nog een lekkere traktatie van juf Fleur. Het was een gezellig bezoek!

Groep 3B: Boekenmarkt
9 oktober 2020 door Juf Nicole

Vandaag hebben we onze boeken verkocht en nieuwe boekjes gekocht. De boekenmarkt kon lekker buiten beginnen. Helaas kregen we halverwege een flinke bui. Snel hebben wij alle boekjes weer ingepakt en zijn we binnen verder gegaan met verkopen. We weten al best wel goed hoeveel €0,10, €0,20 en €1 is. "Dat is het muntje met de 10 erop." zei iemand.

's Middags hebben we geoefend met plaatjes met de b en d. De kaartjes moesten we in het juiste bakje leggen. Buik hoort bij de b en dak hoort bij de d. Daarna gingen we alvast op onze nieuwe plekjes voor na de vakantie zitten.


En toen?
6 oktober 2020 door juf Simone

De afgelopen 2 dagen zijn we 's middags bezig geweest met het thema 'En toen?' van de Kinderboekenweek. De steen en de tijd is de titel van het boek dat wij hebben gelezen over vroeger en nu. De steen begon met schuiven in de Ijstijd ongeveer 150.000 jaar geleden en maakte alle veranderingen om hem heen mee tot nu, de moderne tijd. Zo zijn we al lezend langs verschillende tijdvakken gekomen.

Wij gebruiken nu pen en papier om verhalen te schrijven en tekeningen te maken. Ook digitaal kunnen we tegenwoordig heel veel. Hoe deden ze dat vroeger toen dat nog niet was uitgevonden? Wij probeerden het vandaag uit met het natte zand uit de zandbak en stokje. Dat was nog best even onderzoeken en uitproberen.

We zijn er in ieder geval achter gekomen dat het toch best heel handig is dat er pen, papier en I-pads zijn uitgevonden!


Groep 3B: Naar de kerk
1 oktober 2020 door Juf Nicole

We zijn vandaag bij de kerk geweest. We gingen lopend naar de kerk en mochten kijken hoe die er nu uit ziet. De kerk was mooi. De pastoor heeft vertelt over de brand. Dat was erg spannend. We zagen standbeelden en hele mooie schilderijen. In de kerk zaten mooie ramen, glas in lood heet dat. Op het eind deden we een quiz. We kregen plaatjes te gezien en moesten raden waar dat was.

Herfst
22 september 2020 door juf Simone

Naar aanleiding van onze mail, kunt u op de foto's zien hoe de speelleesset en de herfsttafel eruit zien.

Groep 3B: Baby-nieuws!
18 september 2020 door Juf Nicole

Toen we vandaag in de klas kwamen, hingen er allemaal slingers en ballonnen. Het was feest, want juf Fleur is bevallen. We wisten nog niet of het een jongen of meisje werd. Riff en Jasper hebben een ballon stuk geprikt en daar kwam roze confetti uit. Hoera, een meisje! Samen hebben we een kaart geschreven met al onze namen erop.

Groep 3B: Schrijven in scheerschuim
18 september 2020 door Juf Nicole

Afgelopen woensdag hebben we geoefend met lezen in circuitvorm. Elk groepje had een eigen activiteit en na een paar minuten schoven we een groepje door. We hebben onder andere op de iPad gewerkt, boekjes gelezen, samen woordjes gelezen en de aa in scheerschuim geschreven. Wat is die aa toch een lastige letter! Na veel oefenen hebben we de letter later op de dag nog op papier geschreven. Dat heeft u thuis vast al gezien.

Bezoek aan de bieb
15 september 2020 door juf Simone

Vanmiddag zijn wij voor het eerst dit schooljaar naar de bibliotheek geweest. De kinderen mogen daar boeken lezen en daarna ieder twee boeken lenen om mee naar de klas te nemen. Om de week gaan we naar de bieb om de boeken om te ruilen.

Lezen met een dobbelsteen
9 september 2020 door Juf Nicole

Vandaag hebben we buiten geoefend met het lezen van woordjes. Dit deden we in tweetallen. Eerst moest je gooien met de dobbelsteen. Vervolgens moest je op zoek naar het blad met hetzelfde getal en de woordjes las je om en om. Had je dat gedaan? Dan mocht je weer opnieuw gooien. We waren erg enthousiast en hebben hard geoefend.

Een ei
8 september 2020 door juf Simone

In kern 1 van Veilig leren lezen gaat het over dieren die eieren leggen. Vandaag hebben de kinderen in viertallen verschillende soorten dieren gesorteerd op het wel of geen leggen van eieren. Dat leverde mooie gesprekken op tussen de kinderen. Hoe zit dat eigenlijk met de mier, het lieveheersbeestje en de mot? Hoe heten dieren die geen eieren leggen? Leggen alle vogels eieren? En welke vogel legt het grootste ei?

Spelen met letters
7 september 2020 door Juf Simone

Vanmiddag hebben we voor het eerst gewerkt met de woordendoos. Eerst hebben we met de geleerde letters woorden gemaakt, daarna hebben de kinderen zelf allerlei woorden bedacht.

Groep 3B: Nagenieten van het schoolreisje
4 september 2020 door Juf Nicole

We hebben in de klas een tekening gemaakt van het schoolreisje. Zo konden we samen nog even nagenieten. Hier ziet u er een paar.

Groep 3B: Schoolreisje
3 september 2020 door Juf Nicole

Vandaag zijn we op schoolreisje naar speelpark de Swaan geweest. Het weer zat niet helemaal mee, maar toch hebben we enorm genoten! We hebben door de plassen gereden met de skelters, gesprongen op het luchtkussen, van de glijbanen gegleden, geklommen en geklauterd. Er was veel te doen in het speelpark. Tot slot gingen we op de groepsfoto en voldaan weer terug in de bus.