Nieuws uit groep 3b

Vos schept op
21 januari 2020 door juf Simone

Vandaag zijn we met de klas naar de voorstelling Vos schept op geweest. Het was een hele leuke voorstelling met mooie poppen en muziek. De kinderen hebben genoten.

Hieronder leest u een stukje waar de voorstelling over ging;

Vos en Haas hebben geen eten meer. Verder dan een enkel worteltje strekt hun voorraad niet. Daarom gaan ze bij Uil op bezoek, die moet maar eten maken. Uil zet voor ieder een kommetje neer. Tot grote verbazing van Vos en Haas bestaat het eten van Uil echter uit poeder in pakjes dat hij mengt met water: zijn instant-soep en -aardappelpuree zijn in een mum van tijd klaar. Maar is dat eten ook lekker? En gezond? Vos vindt van niet: ‘Ík kook altijd vers!’, is zijn credo. Blikken en pakjes komen er bij hem niet in.
In een enorme pan maakt Vos soep. Alle (namaak-)groenten die hij kan vinden gaan erin. De boodschap aan de kinderen in de zaal is helder: je moet verse groenten eten.

Het stuk wordt gespeeld door theatergroep Houtje Touwtje en is gebaseerd op de verhalen van Vos en Haas

Acrobatiek
13 januari 2020 door Juf Simone

Vandaag hebben de kinderen verschillende acrobatische oefeningen gedaan tijdens de gymles. Samen een houding uitkiezen en vervolgens proberen om het zo goed mogelijk te doen. Ze hadden veel plezier met elkaar

Kerstdiner
19 december 2019 door Juf Fleur en juf Simone

Vanavond hebben wij met elkaar genoten van een super gezellig en heerlijk kerstdiner. Iedereen zag er prachtig uit en wat een lekkere gerechten waren er gemaakt. Bedankt allemaal!

De foto’s zijn helaas niet helemaal scherp..

Wij wensen iedereen een hele fijne kerst en een mooi en gezond 2020.

Juf Fleur en juf Simone

Groep 3B op bezoek bij Pastor Olling
19 december 2019 door Juf Fleur

Wij mochten vanmorgen naar het kerstverhaal luisteren verteld voor Pastor Olling in de Heeren van Limmen. Pastor Olling had prachtige beelden neergezet en samen met hem hebben we een reis gemaakt langs de herders, 3 koningen en de stal waar Jezus geboren is. Het was erg leuk mooi.

Spelen en werken met het thema kerst in groep 3b
13 december 2019 door Juf Fleur

Als we klaar zijn met werken mogen wij kiezen wat we willen doen. We hebben nu allemaal kerstspelletjes in de klas. En we hebben een sneeuwballen-dictee gedaan.

Groep 3b maakt kerstkaarten voor het goede doel
13 december 2019 door Juf Fleur

Wij hebben gisteren en vandaag heel veel kerstkaarten gemaakt voor het goede doel. We kregen hulp van 10 kinderen uit groep 8. Het was erg gezellig en we hebben heel veel prachtige kerstkaarten gemaakt.

Sinterklaas in groep 3b
5 december 2019 door Juf Fleur

Vandaag is Sinterklaas met zijn Pieten bij ons op school geweest. We hebben voor hem gezongen en gedanst en we kregen allemaal een kado. Daarna hebben wij in de klas spelletjes gedaan. We mochten zelfs met pepernoten sjoelen. Het was een hele fijne en gezellige dag. Wij wensen iedereen een fijne Pakjesavond.

Schoentje en pietengym
3 december 2019 door juf Simone

Gisteren werden de kinderen verrast met een tangrampuzzel in hun schoen. Er werd meteen leuk mee gepuzzeld en het was een hele klus om het puzzeltje weer passend in de doos te krijgen.

Nadat we de musical The Lion King van de groepen 6 en 6/7 mochten bekijken, hebben we de pietengym gedaan.

Iedereen heeft zijn/haar diploma behaald! Toppers!

Zelfstandig werken
26 november 2019 door juf Simone

Vandaag zijn we alweer begonnen met de afronding van kern 4 van Veilig leren lezen.
Nadat de kinderen in hun schrift gewerkt hebben, gaan zij zelfstandig verder met de extra materialen. Elk groepje heeft een eigen opdracht. Harde werkers zijn het!

Knutselen
19 november 2019 door juf Simone

Wij zijn vandaag begonnen met het maken van de stoomboot van Sinterklaas. (ook al kwam hij dit jaar natuurlijk met de stoomtrein..) Het worden mooie 3D boten, best een lastig klusje, maar het is wel erg leuk om te doen. De eerste boten krijgen al vorm.

Groep 3B krijgt muziekles van Meester Herman
18 november 2019 door Juf Fleur

Wij mochten afgelopen vrijdag allemaal op een ukulele spelen. Meester Herman heeft ons geleerd hoe we hem moeten vasthouden en bespelen.

De boswandeling van groep 3b
13 november 2019 door Juf Fleur

Op 1 november zijn wij naar het bos gegaan. Daar zijn we op zoek gegaan naar paddenstoelen, weten we welke bladeren er bij welke bomen horen en weten we nu dat er ook speciale paden voor paarden in het bos zijn. Wij willen alle ouders die mee waren bedanken voor hun hulp. Het was een geweldige ervaring

Egels van eierkoek
12 november 2019 door juf Simone

Vanmiddag hebben wij ons thema afgesloten met het maken van 'heerlijke' egels!

Met eierkoeken, slagroom, hagelslag en rozijnen hebben de kinderen de mooiste egels gemaakt.

Sint Maarten bij juf Helga
12 november 2019 door Juf Fleur

Afgelopen vrijdag hebben wij Sint Maarten gezongen bij juf Helga. Ze vond onze liedjes heel mooi en onze lampionnen prachtig.

Afronding kern 3
4 november 2019 door Juf Simone

Deze week sluiten wij kern 3 van veilig leren lezen af. We herhalen de letters en woorden, doen leuke spelletjes en we gaan onze vorderingen meten. Vandaag zijn we begonnen met het spelen van letterbingo. Wat een fanatieke klas hebben we toch!

Groep 3b: spelen en werken
5 oktober 2019 door Juf Fleur

Naast lezen, schrijven en rekenen, spelen we gelukkig ook nog veel in groep 3b.

Groep 3b: schrijven in scheerschuim
3 oktober 2019 door Juf Fleur

Wij hebben vandaag letters en woorden geschreven in scheerschuim. Het was even wennen, maar we vonden het allemaal erg leuk om te doen.

Kinderboekenweek
2 oktober 2019 door Juf Simone

Vanmorgen zijn we gestart met de opening van de Kinderboekenweek. Dit jaar gaat de Kinderboekenweek over reizen. Juf Mascha en juf Ineke speelden een toneelstukje voor ons in de aula en met de kleuters en de groepen 3 hebben we gedanst op het liedje van kinderen voor kinderen. Met een feestelijk confettiecanon is de Kinderboekenweek nu officieel geopend!

In de nieuwsbrief staan nog belangrijke data om te noteren m.b.t. activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Herfst in groep 3B
27 september 2019 door Juf Fleur

We zitten nu alweer een tijdje in groep 3b en hebben al erg veel geleerd.

Deze week zijn we gestart met het thema Herfst. We hebben daar hard mee gewerkt.

Hieronder ziet u wat foto’s


3b: Zingen met Mia voor de Kinderboekenweek
24 september 2019 door Juf Fleur

Wij hebben samen met Mia liedjes geoefend voor de Kinderboekenweek.

Het thema van dit jaar is Reis mee! In het liedje zongen we in het Engels en Duits. En het ging heel erg goed.