Nieuws uit groep 3b

1 tot en met 50
10 mei 2022 door juf Simone

Vandaag hebben we met de getallen tot en met 50 gewerkt. In groepjes hebben de kinderen samen de getallen op de juiste volgorde gelegd. Samen hebben we gekeken naar wat is meer 34 of 43? en hoe spreek je die getallen goed uit. Ze waren weer heerlijk bezig!

Groep 3B: Pasen
14 april 2022 door Juf Fleur

Wij hebben Pasen in de klas gevierd en wat hebben wij genoten. Het begon eigenlijk woensdag al met het paaseieren zoeken in de tuin van de Pastor. Donderdag mochten we meteen naar de viering in de kerk. Daar hebben we gezongen en gekeken naar de musical van groep 4. En als heerlijk afsluiting hebben we gezellig samen gegeten tijdens de Paaslunch. Wij wensen iedereen hele fijne dagen! En tot volgende week.

proefje en proeven!
12 april 2022 door juf Simone

Gisteren hebben we in de klas en proefje gedaan met lucht en een ballon. Hoe kunnen we toch lucht in een ballon krijgen zonder te blazen of lucht erin te pompen? D.m.v. azijn en bakpoeder kwamen wij tot hele leuke ontdekkingen. De kinderen hebben de proef zelf helemaal uitgeschreven. Heel erg leuk. Volgende week, voor de vakantie, krijgen zij een boekje mee met al hun gemaakte werk. Daarin kunt u de proef vinden.

Vandaag hebben we geleerd hoe je van aardappel een patatje kunt maken. En dat hebben we afgesloten met een lekker "patatje".

Groep 3B: Paasknutselen
12 april 2022 door Juf Fleur

Even wat foto’s van een gezellige knutselmidda

Groep 3B: De Grote Rekendag
12 april 2022 door Juf Fleur

Hierbij nog wat foto’s van de grote Rekendag

Groep 3B: muziekles van Meester Herman en juf Mia
8 april 2022 door Juf Fleur

Wij hadden een super leuke muziekles van meester Herman. We mochten een ritme maken met eitjes.
En we hebben gezongen bij juf Mia. We hebben de liedjes geoefend voor de paas-viering in de kerk.

Groep 3B: De schijf van vijf
25 maart 2022 door Juf Fleur

Wij hebben de schijf van vijf geleerd. We mochten alle plaatjes van eten sorteren op soort. Waar hoort de appel, waar het brood enzovoort. De schijven kunnen jullie bewonderen in de gang bij ons lokaal.

Techniek en meer…
18 maart 2022 door juf Simone

De afgelopen dagen hebben juf Leonoor en juf Mascha voor onze klas gestaan. Dat waren drie hele gezellige en leerzame dagen!

Woensdag mochten de kinderen naar meester Marco voor een techniekles. Zij gingen aan de slag met een 3D pen. Wat gaaf om te doen. Daarna hebben de kinderen ook geluisterd naar het lied voor Oekraine.

Op donderdag hebben de kinderen les gehad over gezonde en ongezonde voeding. Veel plezier met het bekijken van de foto's!

Verkleinwoorden en samen lezen
15 maart 2022 door juf Simone

Vandaag zijn we de dag begonnen met het samen lezen in het leesboekje van Veilig leren lezen. De kinderen mochten in tweetallen zelf een plekje zoeken in de klas waar ze wilden gaan lezen.

We hebben vandaag geleerd hoe we een woord kleiner kunnen maken. Je kunt er -je, -tje of -pje achter zetten. De kinderen hebben in groepjes samengewerkt om woorden bij de juiste verkleining te plaatsen. Dat hebben zij heel goed gedaan!

Carnaval in groep 3B
10 maart 2022 door Juf Fleur

In deze blog vinden jullie de foto’s van ons te gekke carnavalsfeest. Wat hebben we een gezellige dag gehad en wat zag iedereen er fantastisch uit!!

Wij proeven en proeven in de klas!
8 maart 2022 door juf Simone

Vandaag zijn we gestart met de eerste activiteiten van ons thema. We hebben een zoek-iemand-die-dit-lekker-vindt bingo gespeeld. Deze activiteit hebben we ook aan het begin van dit schooljaar gedaan, alleen toen ging het om kennismaking. Heel mooi om te zien hoe de kinderen ook vandaag weer aan het werk gingen. Vragen stellen en op kinderen afstappen die je niet vaak spreekt, blijft een goede oefening!

Ook hebben we een start gemaakt met een bordje lievelingseten. Zelf woorden schrijven en daarna versieren. Alle werkjes bundelen we samen en krijgen de kinderen aan het einde van het thema mee naar huis.

Wij proeven en proeven in de klas!
7 maart 2022 door juf Simone

Vandaag zijn we gestart met ons thema rondom voeding. Op de tafel lagen allerlei producten in verschillende stadia van nog niet rijp tot beschimmeld. We hebben geroken en gevoeld aan de producten en bedacht wat we nog wel konden eten en wat (nog) niet. Iedereen was heel erg betrokken!

We zouden het nog heel fijn vinden om folders te ontvangen van supermarkten etc.

De komende periode zullen we van alles leren over voeding. Hoe wordt patat gemaakt? Kun je met eten ook verven? Hoe kunnen we eten sorteren? Wat is gezonde voeding en wat is ongezond?

We hebben er zin in!

Het Letterfeest van groep 3B
13 februari 2022 door Juf Fleur

Wij hebben vrijdag het Letterfeest gevierd! We zijn het feest begonnen met een filmpje dat Zoem voor ons gemaakt heeft. Daarna hebben we een letterzoekspel door de gang en in onze lokalen gedaan. Aan het eind kregen we een heerlijke traktatie en kwam juf Helga onze diploma’s uitreiken. Wat zijn de juffen trots op jullie allemaal!!

Samenstellingen en rekenspellen
2 februari 2022 door juf Simone

Vandaag hebben we gewerkt met samenstellingen. Alle kinderen kregen een kaartje met een woord. Ze moesten een maatje vinden met wie zij samen een samenstelling vormden. Ook zijn we nu woorden aan het leren met twee medeklinkers naast elkaar, zoals; hark, lamp en vest.

Na de rekenles in het schrift hebben de kinderen ook allerlei rekenspellen gespeeld. Ze hebben heerlijk gewerkt vandaag!

Wat een gezellige vrijdag!
21 januari 2022 door juf Simone

Wat hebben we een fijne dag gehad vandaag en wat hebben we veel gedaan.

We hebben muziekles van meester Herman gehad. We leerden over Mexicaanse muziek en de Baronguitarra. Ook hebben we in canon gezongen.

In de klas werken we nu rondom het thema feest en dat bracht Ties en Thies op een geweldig idee. Ze hebben thuis een echte pinata gemaakt. Na lang knutselen hadden ze hem vandaag mee naar school genomen. Juf heeft geprobeerd om de pinata stuk te slaan, maar hij was zo stevig, dat er toch ook even een schaar aan te pas moest komen. Iedereen werd verwend met een heerlijk snoepje. Top gedaan, mannen!

We eindigden de dag met een tekenopdracht. De kinderen moesten een gezicht tekenen van een clown. We hebben eerst verschillende clownsgezichten bekeken en naar de overeenkomsten gezocht. Met elkaar hebben we een lijst opgesteld, waaraan de tekening moest voldoen. Ze hebben echt heel goed gekeken en getekend. Maandag gaan we de tekeningen afmaken.

Fijn weekend!

laatste dag juf Sara
19 januari 2022 door juf Simone

Wat gezellig dat juf Sara gisteren nog een dagje bij ons was. We hebben aan het einde van de dag een afscheidsfeestje gevierd en dat past toch weer heel mooi bij ons thema.

We hebben met elkaar een boekje gemaakt met een foto, een tekening en een leuke zin voor juf Sara. Ook hebben alle kinderen een blaadje versierd en hebben we dat op een theezakje geplakt. Juffenthee noemen we dat. Zo kan juf Sara elke keer nog aan ons denken wanneer ze een kopje thee drinkt. De kinderen zijn ook verwend en gingen met een bellenblaas en stuiterbal naar huis.

Veel succes bij de kleuters, juf Sara!

Groep 3B: Kerstwens
23 december 2021 door Juf Fleur

Hieronder vinden jullie alle foto’s van de kerstwens van groep 3B. We hebben heel veel lol gehad tijdens het maken van deze foto’s

Groep 3B: Kerstviering in de kerk
20 december 2021 door Juf Fleur

Wij zijn naar de kerstviering in de kerk geweest. Er werd door de kinderen van het schoolkoor een hele mooie musical opgevoerd. Wij hadden samen met Juf Mia de liedjes geleerd, dus wij konden heerlijk meezingen. Aan het einde van de musical mochten wij onze kerststukjes voor het goede doel naar voren brengen. De Pastor en stichting Caritas zorgen er voor dat deze terecht kome bij gezinnen die daar heel blij van worden.

Groep 3B: het Kerstontbijt
20 december 2021 door Juf Fleur

Wat hebben wij een heerlijk en gezellig kerstontbijt gehad. Iedereen zag er prachtig uit, de zelfgemaakte kerststukjes stonden op tafel of op de vensterbank, de lichtjes stonden aan, kerstmuziek op de achtergrond, Lynn speelde twee liedjes op en iedereen had een heerlijk ontbijtje mee naar school. Wij hebben genoten!

Groep 3B: De grote Kerstkaartenactie Nationaal ouderenfonds
20 december 2021 door Juf Fleur

Net als ieder jaar hebben wij ook dit jaar meegedaan aan De Grote Kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. Daarbij is het de bedoeling dat er kerstkaarten gemaakt worden en deze bezorgd worden bij ouderen. Wij hebben dit jaar met de hele school 364 kaarten gemaakt. Daarvan hebben wij er een aantal bezorgd bij de mensen op de buurt, als bedankje omdat wij het hele jaar voor drukte zorgen. Wij hebben er een heel aantal bezorgd bij ouderen in Limmen en wij schenken er een aantal aan stichting Caritas. Deze stichting helpt gezinnen in Limmen die minder te besteden hebben. Er zijn dus heel veel mensen die blij gemaakt zijn met een kerstkaartje van De Kerkuil.