Nieuws uit groep 3b

Het zomer rekenloopspel
6 juli 2021 door juf Simone

Gisteren hebben wij niet meer in ons rekenschrift gewerkt. Tijdens een spel met allerlei rekenvragen hebben wij een puzzel opgelost. Dit hebben wij gedaan op het grote plein. Het plein waar de kinderen vanaf volgend schooljaar mogen gaan spelen. Er is goed samengewerkt en de puzzel is opgelost. Toppers!

Wieltjesdag
6 juli 2021 door juf Simone

Wat hebben wij vandaag genoten tijdens het buitenspelen. De wieltjesdag was een groot succes! Iedereen had iets mee met wielen. Van skateboard tot echte jeep; er is van alles meegenomen. Een leuke afsluiting van dit schooljaar

Mario Kart bij juf Ellen
1 juli 2021 door juf Nicole

Vandaag hadden we een hele leuke gymles! We speelden Mario Kart. De klas was verdeeld in drie groepen. Eén groep volgde het parcours. De tweede groep gooide met bananen (ballen) en de laatste groep gooide de schillen terug, zodat de tweede groep weer opnieuw bananen konden gooien. Werd je geraakt door een banaan? Dan moest je zitten en een rondje draaien. Het was de bedoeling om zo snel mogelijk drie rondjes te rennen. Daarna volgde er applaus!

Samen dezelfde tekening maken
1 juli 2021 door juf Nicole

Vandaag hebben de kinderen een kleurplaat ingekleurd. Dit deze ze in tweetallen en de kleurplaat moest er hetzelfde uitzien. Daarbij mochten ze niet bij elkaar kijken. Ze moeten het dus goed aan elkaar uitleggen en vragen stellen om allebei hetzelfde ding, dezelfde kleur te geven. Dit deden ze erg goed en ze genoten duidelijk!

Een ridder!
1 juli 2021 door juf Nicole

Afgelopen woensdag was er een ridder op school! Op het plein stond een grote tent. De ridder vertelde over het pak van een ridder. Huub mocht het hele pak aan. Ook de maliënkolder, die was erg zwaar. Later mochten andere kinderen hem ook proberen.

Toneellezen en EK leesspel
21 juni 2021 door juf Simone

Vanmorgen hebben we voor de eerste keer in het toneelleesboekje van Veilig leren lezen gelezen. De kinderen hebben zelf de rollen verdeeld en met elkaar het verhaal gelezen. Daarbij hebben ze ook gebruik gemaakt van de prachtige, nieuwe werkplekken in de gang.

Drie groepjes kinderen hebben voorgelezen aan de hele klas. Toppers!

Aan het einde van de dag hebben we een leesspel gespeeld met als thema het EK voetbal. De kinderen hebben gezocht, woorden gelezen en de juiste letters opgeschreven. Ze hebben heel goed gewerkt en nu hopen dat het Nederlands elftal vanavond weer gaat winnen!

Veel plezier met kijken vanavond.

Afsluiting van het thema
18 juni 2021 door juf Nicole

Vrijdagmiddag hebben wij het thema 'Verhalen die mensen vertellen' afgesloten met een Zweeds loopspel. Om bij het pastoorsbos te komen, moet je over een heuse ophaalbrug lopen. Aan de andere kant van de brug hingen allerlei vragen met antwoordmogelijkheden. Zodra alle goede letters op hun plek stonden, ontstond er een oplossing. Goed gedaan!

Aanstaande maandag krijgen de kinderen een boekje met al hun werkjes mee naar huis.

Verhalen schrijven
18 juni 2021 door juf Nicole

Deze week zijn we begonnen met de laatste kern van Veilig Leren Lezen. Gedurende deze kern leren we vooral verhalen mooi voor te lezen, verhalen te schrijven. De kinderen mochten vandaag helemaal zelf weten waar ze een verhaal over gingen schrijven. Enthousiast gingen ze aan de slag!

Na het schrijven werden de verhalen aan de klas voorgelezen. De kinderen waren zo trots als een pauw! Wie wilt dat zijn verhaal op de website komt? Nou, daar was een hoop animo voor. We hopen dat u net zo geniet van de verhalen als wij!

Zelf geluiden bij een verhaal maken
8 juni 2021 door juf Simone

Vorige week hadden wij de eerste les over hoe muziek een verhaal kan vertellen. Gisteren hebben wij dat zelf geprobeerd. Eerst hebben we met z'n allen een verhaal bedacht. Wie komen er in voor, waar speelt het zich af, wat gaat er gebeuren en hoe loopt het af?

Vervolgens hebben de kinderen onderzocht welke instrumenten zij goed vonden passen. Daarna de rollen verdelen en proberen maar! De kinderen hebben dat heel goed gedaan. Het resultaat volgt nog in een filmpje aan het einde van het thema.

Het spinnenwiel
8 juni 2021 door juf Simone

Op maandag kwam juf Nelleke bij ons in de klas vertellen over de werking van het spinnenwiel. Vroeger waren er nog geen fabrieken en machines die onze kleren konden maken en deden ze dat helemaal zelf. De kinderen hebben geleerd over hoe de wol van het schaap tot een draad gemaakt werd. Van dat draad konden de mensen kleding maken. Het was erg bijzonder om dit te zien en te mogen proberen.

Lekker spelen
2 juni 2021 door juf Simone

Na een aantal maan- en dinsdagen zonder vrij spelen/werken, hebben de kinderen gistermiddag heerlijk vrij kunnen spelen. Dat hadden de harde werkers wel verdiend!

Weven met juf Nelleke
27 mei 2021 door Juf Nicole

Zoals u weet hebben wij momenteel het thema verhalen die mensen vertellen en vooral over de tijd van de ridders en de kastelen. Met juf Nelleke zijn we aan het weven. Dat begint natuurlijk met de draad in de naald krijgen, wat knap lastig is. Het lukt de kinderen al steeds vaker! Daarna lekker aan de slag. Het is heerlijk om te zien hoeveel plezier ze hebben in het weven.

Opening van ons nieuwe thema
10 mei 2021 door juf Simone

Vandaag zijn we gestart met ons nieuwe IPC thema. Het gaat over verhalen die mensen vertellen. Met name over de tijd van de ridders en de kastelen. Vandaag hebben we het thema geopend door middel van een poppenkastverhaal over Sint Joris en de draak. De kinderen zaten vol enthousiasme te kijken hoe ik in mijn eentje al die poppen heb gespeeld. Het was ontzettend leuk!

Daarna hebben we nog een kort fragment bekeken over dit verhaal en zijn de kinderen begonnen aan een tekening.

We gaan er weer leerzame en leuke weken van maken tijdens dit thema.

Moederdag
10 mei 2021 door Juf Nicole

In de weken voor de vakantie hebben wij heel hard en lang gewerkt aan het Moederdag cadeau. Natuurlijk konden wij nog niks vertellen of laten zien. Wij begonnen met een ballon. Daar moesten kranten omheen met behangplaksel. Volgens juf moesten er wel 30 lagen op! Dat is een hoop werk! Toen wij genoeg lagen hadden gedaan, heeft juf de ballonnen uit onze schaaltjes gehaald. Wij mochten met wc-papier aan de slag. Door het witte wc-papier worden de letters uit de krant steeds minder zichtbaar. Toen er ook genoeg lagen wc-papier op zaten en alles droog was, was het tijd om te verven. Iedereen had één basiskleur uitgekozen, zodat we geen wc-papier meer konden zien. Daarna mochten we versieren. De schaaltjes waren bijna af. Als laatste heeft juf de schaaltjes gelakt.

Koningsspelen 2021
23 april 2021 door juf Simone

Wat hebben wij een heerlijke, sportieve dag gehad! We zijn de dag gestart met zij aan zij van kinderen voor kinderen. Daarna zijn we met beide groepen 3 naar de speeltuin gegaan. Daar hebben wij de aardappelrace gedaan, trefbal gespeeld, een stoepkrijttekening gemaakt, een letterspeurtocht gehouden en vrij gespeeld. Juf Fleur had de speeltuin versierd, dus het zag er heel gezellig uit.

Toen we weer op school kwamen hebben we genoten van een zakje chips en de opening van de Koningsspelen gekeken. We hebben in het werkboekje gewerkt en lekker gespeeld.

De dag hebben we afgesloten met een koninklijke gymles in de speelzaal.

Het was een zeer geslaagde dag!

Laatste keer judo
19 april 2021 door juf Simone

Vanmorgen hebben we onze laatste judoles gehad. Alle technieken de we geleerd hebben kwamen voorbij en iedereen heeft zijn/haar diploma in ontvangst mogen nemen. We hebben echt genoten van de lessen van meeste Roeland.


Echte Legomasters
13 april 2021 door Juf Simone

Er zijn vandaag 2 mooie bouwwerken van Lego gemaakt. “Juf, wil je een foto van onze bouwwerken maken? Dan lijken wij op de Legomasters.”

“Natuurlijk wil ik dat, mannen!

Pasen
9 april 2021 door Juf Nicole

Vorige week hebben wij Pasen gevierd op school. Iedereen kwam met een prachtig versierde lunchtas op school. Daar hebben jullie hard je best op gedaan!

Na het dictee kregen alle kinderen een paaseitje van juf. Ze hadden zo goed gewerkt! Maar wacht eens... was het nou 1 april? Gefopt! Hihi, er zat een druif in.

Bij het eten en drinken hebben we geluisterd naar het paasverhaal. Want wat vieren we eigenlijk? De kinderen waren erg betrokken en waren erg nieuwsgierig. Na het buitenspelen mochten we eieren zoeken in de tuin van de kerk. Als beloning kregen ze daarna een écht paasei.

In de aula hebben we ook eieren gezocht waar sommetjes op stonden. Die hebben we uitgerekend en ingevuld op ons paasblad. In de klas nog even werken in ons paasboekje en daarna lekker aan de paaslunch. We hadden de tafels verdeelt in drie rijen. Iedereen mocht zelf een plekje kiezen om te gaan eten. Dit keer keken we geen filmpje, maar kletsten we gezellig met elkaar.

Kortom een hele gezellige, fijne dag, waarbij we extra omkeken naar elkaar!

rekenen met tientallen
9 april 2021 door juf Simone

We zijn deze week met blok 10 van rekenen gestart. We leren nu ook over de getallenlijn tot en met 50.

Tijdens de les hebben de kinderen samen de goede rij neergelegd van 0 tot en met 50. Samen kijken en overleggen. Iedereen kwam tot de goede rij!

Circuskunstjes
26 maart 2021 door Juf Nicole

De afgelopen tijd hebben wij met gym verschillende circuskunstjes geoefend. We hebben jongleren geoefend, een diabolo laten draaien, Chinese bordjes laten draaien, pannenkoeken gebakken met een pittenzak en met doekjes gewerkt.

Zo hebben we geleerd eenvoudige activiteiten met beheersing en coördinatie uit te voeren, dit te herhalen en te ontwikkelen.