Nieuws uit groep 3b

Sinterklaas in groep 3b
5 december 2019 door Juf Fleur

Vandaag is Sinterklaas met zijn Pieten bij ons op school geweest. We hebben voor hem gezongen en gedanst en we kregen allemaal een kado. Daarna hebben wij in de klas spelletjes gedaan. We mochten zelfs met pepernoten sjoelen. Het was een hele fijne en gezellige dag. Wij wensen iedereen een fijne Pakjesavond.

Schoentje en pietengym
3 december 2019 door juf Simone

Gisteren werden de kinderen verrast met een tangrampuzzel in hun schoen. Er werd meteen leuk mee gepuzzeld en het was een hele klus om het puzzeltje weer passend in de doos te krijgen.

Nadat we de musical The Lion King van de groepen 6 en 6/7 mochten bekijken, hebben we de pietengym gedaan.

Iedereen heeft zijn/haar diploma behaald! Toppers!

Zelfstandig werken
26 november 2019 door juf Simone

Vandaag zijn we alweer begonnen met de afronding van kern 4 van Veilig leren lezen.
Nadat de kinderen in hun schrift gewerkt hebben, gaan zij zelfstandig verder met de extra materialen. Elk groepje heeft een eigen opdracht. Harde werkers zijn het!

Knutselen
19 november 2019 door juf Simone

Wij zijn vandaag begonnen met het maken van de stoomboot van Sinterklaas. (ook al kwam hij dit jaar natuurlijk met de stoomtrein..) Het worden mooie 3D boten, best een lastig klusje, maar het is wel erg leuk om te doen. De eerste boten krijgen al vorm.

Groep 3B krijgt muziekles van Meester Herman
18 november 2019 door Juf Fleur

Wij mochten afgelopen vrijdag allemaal op een ukulele spelen. Meester Herman heeft ons geleerd hoe we hem moeten vasthouden en bespelen.

De boswandeling van groep 3b
13 november 2019 door Juf Fleur

Op 1 november zijn wij naar het bos gegaan. Daar zijn we op zoek gegaan naar paddenstoelen, weten we welke bladeren er bij welke bomen horen en weten we nu dat er ook speciale paden voor paarden in het bos zijn. Wij willen alle ouders die mee waren bedanken voor hun hulp. Het was een geweldige ervaring

Egels van eierkoek
12 november 2019 door juf Simone

Vanmiddag hebben wij ons thema afgesloten met het maken van 'heerlijke' egels!

Met eierkoeken, slagroom, hagelslag en rozijnen hebben de kinderen de mooiste egels gemaakt.

Sint Maarten bij juf Helga
12 november 2019 door Juf Fleur

Afgelopen vrijdag hebben wij Sint Maarten gezongen bij juf Helga. Ze vond onze liedjes heel mooi en onze lampionnen prachtig.

Afronding kern 3
4 november 2019 door Juf Simone

Deze week sluiten wij kern 3 van veilig leren lezen af. We herhalen de letters en woorden, doen leuke spelletjes en we gaan onze vorderingen meten. Vandaag zijn we begonnen met het spelen van letterbingo. Wat een fanatieke klas hebben we toch!

Groep 3b: spelen en werken
5 oktober 2019 door Juf Fleur

Naast lezen, schrijven en rekenen, spelen we gelukkig ook nog veel in groep 3b.

Groep 3b: schrijven in scheerschuim
3 oktober 2019 door Juf Fleur

Wij hebben vandaag letters en woorden geschreven in scheerschuim. Het was even wennen, maar we vonden het allemaal erg leuk om te doen.

Kinderboekenweek
2 oktober 2019 door Juf Simone

Vanmorgen zijn we gestart met de opening van de Kinderboekenweek. Dit jaar gaat de Kinderboekenweek over reizen. Juf Mascha en juf Ineke speelden een toneelstukje voor ons in de aula en met de kleuters en de groepen 3 hebben we gedanst op het liedje van kinderen voor kinderen. Met een feestelijk confettiecanon is de Kinderboekenweek nu officieel geopend!

In de nieuwsbrief staan nog belangrijke data om te noteren m.b.t. activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Herfst in groep 3B
27 september 2019 door Juf Fleur

We zitten nu alweer een tijdje in groep 3b en hebben al erg veel geleerd.

Deze week zijn we gestart met het thema Herfst. We hebben daar hard mee gewerkt.

Hieronder ziet u wat foto’s


3b: Zingen met Mia voor de Kinderboekenweek
24 september 2019 door Juf Fleur

Wij hebben samen met Mia liedjes geoefend voor de Kinderboekenweek.

Het thema van dit jaar is Reis mee! In het liedje zongen we in het Engels en Duits. En het ging heel erg goed.

Herfst
24 september 2019 door juf Simone

Vandaag zijn we gestart met het thema 'Herfst'. We hebben op het digibord een woordweb gemaakt over de herfst. Wat hoort er bij de herfst? Wat weten we al?

We hebben samen gekeken naar ons woordweb en daarna drie onderwerpen uitgekozen, waar we ons de komende periode in gaan verdiepen. De kinderen hebben dit zelf bedacht. Super leuk!

Ook hebben de kinderen al lekker getekend over de herfst.

Het eindresultaat kunt u komen bewonderen op woensdag 13 november meteen om 8.45 uur, tijdens onze kijkochtend.

Meester Herman in groep 3B
13 september 2019 door Juf Fleur

Vandaag was meester Herman bij ons in de klas. We hebben liedjes gezongen, canon gezongen en een compositie gemaakt op de computer. We mochten zelfs even dansen. Het was een erg gezellige en leerzame les.

Schoolreisje
10 september 2019 door juf Simone

Vandaag zijn we op schoolreisje geweest naar Oud Valkeveen. We hebben een hele dag genoten van alle speeltoestellen en attracties! Het was een super gezellige dag met elkaar.

Bingo!
9 september 2019 door juf Simone

Vanmiddag hebben we met elkaar bingo gespeeld en dat was dit keer zonder cijfers. Bij dit spel leerden de kinderen elkaar beter kennen. De kinderen liepen met hun bingokaart door de klas en stelden elkaar vragen. Zo werd er gekletst over wat de kinderen graag doen in hun vrije tijd of wat ze juist niet zo leuk vinden. Ook praat je met kinderen die je misschien niet zo vaak spreekt.

ik, maan, roos, vis
3 september 2019 door juf Simone

Vandaag hebben we het woordje vis geleerd en de letter -v geschreven. Dit is al het vierde woord dat we geleerd hebben. Om de klas een beetje gezellig te maken, hebben van onze handen mooie vissen gemaakt. De eerste vissen hangen al voor het raam.

We hebben weer hard gewerkt vandaag!

Eerste schooldag
26 augustus 2019 door juf Simone

Vandaag was het dan eindelijk zover; groep 3! Vanmorgen mochten de kinderen bij binnenkomst eerst even een mooie kleurplaat kleuren en eens even goed rondkijken in hun nieuwe klas. Wat een indrukken zo de eerste dag. We hebben vandaag al ons eerste woord 'ik' geleerd en een ik-boekje gemaakt. Ook hebben we al het eerste werkblad in het rekenschrift gemaakt.

Natuurlijk mochten de kinderen ook nog lekker even spelen in de klas en hebben we van het mooie weer genoten.

In de middag zijn we met elkaar naar d'Enterij gelopen. Dat ging echt ontzettend goed. In de gymzaal hebben ze heerlijk gegymd. (zie een aantal foto's)

Het was een hele fijne dag met een hele leuke groep!

We gaan er een gezellig schooljaar van maken.