Nieuws uit groep 3b

Dobbelsteenlezen met Sint en Piet
22 november 2022 door juf Nicole

Tijdens het buitenspelen hing juf allemaal blaadjes op waar Sint en Piet op stonden met woorden. Wat zouden we daar nou mee gaan doen? Wat waren ze allemaal nieuwsgierig. In tweetallen moesten de kinderen met de dobbelstenen gooien. Vervolgens op zoek naar de sint of piet met het juiste nummer en tenslotte om de beurt het woord lezen. Klaar? Dan gooi je weer opnieuw. Wat een betrokkenheid!

Verlanglijstjes in de sinterklaashoek
22 november 2022 door juf Nicole

Zoals u in de mail heeft kunnen lezen hebben wij in de klas een Sinterklaashoek gemaakt. Afgelopen vrijdag hebben wij een (nep) verlanglijstje geschreven. In de speelgoedfolder van onze klas konden we het speelgoed zien wat de kinderen zelf mee hadden genomen vanuit school. Uit deze dingen konden de kinderen kiezen.

Wat hebben ze netjes geschreven! Dat is ook belangrijk, anders kan een ander niet lezen wat je vraagt. De verlanglijstjes zitten nu in het boek van Sinterklaas. Als we gaan spelen kunnen de Sint en zijn pieten lezen wat de kinderen vragen, deze spullen inpakken en naar het kind toe brengen.

Zo zorgen wij ervoor dat ook tijdens het spelen het lezen geoefend wordt.

Ohjee, rommelpiet is langs geweest!
16 november 2022 door Juf Nicole

Ohjee, van dinsdag op woensdag zijn de rommelpieten langs geweest.

Boswandeling
4 november 2022 door juf Nicole

Vrijdag 4 november hebben wij alles wat we geleerd hebben rondom de herfst in het echt bekeken in het bos.

Afronding kern 2
31 oktober 2022 door Juf Nicole

Afgelopen week hebben wij de letter herhaald die wij voor de vakantie hadden geleerd en daarna kern 2 afgesloten.

Wij deden onder andere:

- Een dictee op de gang. De kinderen zochten de plaatjes en schreven de woorden in hun dicteeschrift.

- een werkblad met woorden met e en ee. De kinderen plakten de plaatjes bij de juiste rij.

- een klassendictee. Ieder kind kreeg een plaatje. Dat was zijn of haar woord. Ze zochten iemand anders op en vroegen welk woord diegene had. Dat woord schreven ze op bij dat kind.

Wat waren de kinderen enthousiast! Dat zult u wel zien op de foto's.

Voorstelling
31 oktober 2022 door Juf Nicole

Wij zijn vandaag naar de voorstelling Eureka geweest in theater Koningsduyn.

De voorstelling ging over een uitvinder en zijn dochter Eureka. De uitvinder had allemaal dingen gemaakt om zijn dochter te beschermen. Kaatje (de bijnaam van Eureka) wilde liever iets uitvinden om te vliegen. Hoe zou dat aflopen? Vraag dat maar aan uw kind.

Boekenmarkt
16 oktober 2022 door Juf Nicole

Hierbij de foto's van de boekenmarkt.

Dansles
16 oktober 2022 door juf Nicole

Tijdens de gymles hebben wij een dans geleerd op het lied 'Waar komen bomen vandaan?'. Kijk hier hoe goed dat gaat: https://youtu.be/T4_dofcnDWg

Het lied kunt u ook vinden op de Kidspagina van onze klas op 123zing.

De stelling van Vos en Haas: een boom kan doodgaan.
4 oktober 2022 door juf Nicole

We vonden een doos in de klas met een brief van Vos en Haas. Vos en Haas vroegen ons om hun hulp bij het oplossen van stellingen.

Elke les start met een stelling. Vos denkt steeds dat deze stelling waar is, terwijl Haas denkt dat deze niet waar is. Voordat de stelling wordt uitgelegd, stemmen de kinderen met behulp van een eikeltje. De kinderen leggen hun eikel neer bij het personages waarvan ze denken dat die gelijk heeft.

De stelling van vandaag was: een boom kan doodgaan.

We hebben besproken dat bomen net als mensen een aantal dingen nodig hebben om te kunnen blijven leven. De belangrijkste factoren zijn grond, water, zonlicht en lucht. Vervolgens zijn wij naar buiten gegaan om zoveel mogelijk bomen te laten groeien. In elke hoepel lag een groeifactor. De kinderen moesten kijk welke factoren ze nog nodig hadden. Deze probeerden ze te stelen bij een andere hoepel. Per hoepel bleef er een kind staan, hij of zij was de tikker. Als je getikt wordt, laat je de kaart liggen en ga je terug naar je eigen hoepel en probeer je het opnieuw. Ze mochten een compleet setje met vier factoren bij juf inleveren. In ruil daarvoor kregen zij een boom. Vervolgens probeerden ze opnieuw een set van vier te maken.

Acrobaten
3 oktober 2022 door Juf Nicole

Zie hier onze acrobaten tijdens de gymles.

Buiten lezen
28 september 2022 door Juf Nicole

Vandaag oefenden wij het lezen buiten met wat beweging. Op het plein stond een bak vol met woordjes. De kinderen pakten een woord, vervolgens moesten ze lezen wat er stond en dan het kaartje naar het juiste plaatje brengen. De woorden die wij hebben gelezen zijn : aap, kaas, mis, raam, rek, mik, kim en sik.

Kunst
26 september 2022 door juf Nicole

Afgelopen weken hebben wij gewerkt rondom het thema kunst. Wij hebben kleuren gemengd, we hebben met stoepkrijt kunstwerken op de straat gemaakt en tenslotte een mooi werk op papier. De kunstwerken hangen voor het raam van onze klas.

Muziek
9 september 2022 door juf Nicole

Vandaag kwam meester Herman voor het eerst dit jaar muziekles geven in onze klas. We hebben liedjes herhaald die de kinderen in groep 1/2 hebben geleerd. Ook had meester Herman een nieuw instrument mee: een guiro. Ieder kind mocht er even op spelen. Als laatste deze we een quiz. Op het bord zagen we verschillende instrumenten. Wie weet hoe dit instrument heet?

Meester Herman komt om de week op vrijdag bij ons in de klas.

Schoolreisje
8 september 2022 door juf Nicole

We hebben een heel gezellige dag gehad met elkaar in Monckey Town Haarlem. Lekker geklommen, gesprongen, gevoetbald, gegleden, patatjes gegeten en nog een ijsje toe.

Ons nieuwe thema: de gouden kunstweken
7 september 2022 door juf Nicole

Vandaag ons nieuwe thema geopend door niemand minder dan Juf Helga. Alle kinderen van de hele school verzamelden zich op het onderbouwplein. Juf Helga had haar schort aan, penseel in de hand en liet vol trots haar schilderij zien. Vervolgens werd door twee kinderen uit groep 7 het lint met schorten doorgeknipt. U raadt het vast al: ons nieuwe thema is kunst. Wij gaan de komende weken meer leren over Keith Haring en zijn kunstwerken.

Monsters verven met meester Dennis
5 september 2022 door Juf Nicole

Afgelopen vrijdag hebben wij handvaardigheidles gehad van meester Dennis. We hebben monsters gemaakt met waterverf. Je moest de kwast nat maken, in de verf en een stip op het papier maken. Dan heel hard blazen door het rietje en dan gaat de verf alle kanten op.

Eerste schooldagen
30 augustus 2022 door Juf Nicole

De kop is eraf! We zijn lekker gestart. Wat hebben wij al een hoop gedaan in groep 3. We hebben de letter i geleerd, het cijfer 1 geschreven en met rekenen hebben we geoefend met tellen en de begrippen meer en minder. Gisteren hebben we ook voor het eerst gegymd in de grote gymzaal. Dat vonden de kinderen erg leuk.