Nieuws uit groep 4a

Schoolreis
27 oktober 2021 door Juf Loes

Vandaag zijn we met de bus naar speelpark de Goudvis gegaan. Na een voorspoedige reis in de dubbeldekker, kwamen we in het park aan. Eerst nog even wat drinken en eten, daarna mochten de kinderen lekker gaan spelen. Er waren trampolines, glijbanen, springkussens, een grote ballenbak en grote schommels en nog heel veel meer. Wat hebben we allemaal genoten van alles wat er te doen was in het park. Gelukkig hadden we er ook nog prachtig weer bij. Tussendoor ons broodje opgegeten en een lekker verkoelend ijsje. Kortom een fantastische gezellige en zonnige dag!

Opening nieuw IPC-project
26 oktober 2021 door Loes

Vandaag zijn we gestart met ons tweede IPC- project "We zijn wat we eten". Er waren twee gekke koks in de klas, die 'spaghetti 'gingen koken. Ook werd natuurlijk de tafel gedekt. Dit alles onder het genot van een vrolijk liedje. Smakelijk eten!

Opening nieuw IPC-project
26 oktober 2021 door Loes

Vandaag zijn we gestart met ons tweede IPC- project "We zijn wat we eten". Er waren twee gekke koks in de klas, die 'spaghetti 'gingen koken. Ook werd natuurlijk de tafel gedekt. Dit alles onder het genot van een vrolijk liedje. Smakelijk eten!

Muziekles
15 oktober 2021 door marieke

Als afsluiting van vandaag kregen wij een hele leuke muziekles van juf Anniek en haar tweelingzus!

Boekenmarkt
15 oktober 2021 door marieke

Vandaag hebben we de Kinderboekenweek afgesloten met een boekenmarkt. Gelukkig was het droog en konden we heerlijk buiten de markt doen. Het eerste half uur mochten wij met deklaag onze boeken verkopen. Het tweede half uur mochten wij bij andere kinderen boeken kopen. We hebben veel boeken verkocht en ook mooie en leuke boeken gekocht.

Het was weer erg geslaagd!

Afsluiting IPC project en kijkochtend
13 oktober 2021 door marieke

Vandaag hadden wij een andere dag dan normaal. We hebben het IPC thema "Wie ben ik" afgesloten met een speurtocht rondom school. Gelukkig was het droog.

Daarna mochten onze ouders en opa's en oma's bij ons in de klas komen kijken. Wij hebben laten zien wat we met het IPC thema gedaan en gemaakt hebben. Aan het eind mocht alles mee naar huis.

Alle moeders die hebben geholpen bij de speurtocht willen wij graag bedanken.

Het was een drukke, maar gezellige dag!

Opening Kinderboekenweek
8 oktober 2021 door marieke

Vandaag hebben wij in de kerk de Kinderboekenweek geopend. De Kinderboekenweek gaat dit jaar over: " Worden wat je wil".

De afgelopen 3 weken hebben wij samen met Mia, Wilma en Marja de liedjes voor deze viering geoefend.

In de kerk hebben wij gezongen, we mochten antwoord geven op raadsels, Lorynn heeft verteld wat ze later worden wil en Noud mocht de schoenendoos naar voren brengen.

Het was een gezellige viering!

Afscheid meester Jos
1 oktober 2021 door marieke

Vandaag hebben we afscheid genomen van meester Jos, want hij gaat met pensioen.We hebben allemaal onze hand omgetrokken en uitgeknipt om meester Jos uit te zwaaien. Ook heeft iedereen een leuke mop of een leuk raadsel uitgekozen en bij de hand geplakt. Dit omdat meester Jos vaak grapjes maakte. We hebben er een gezellig feestje van gemaakt!

Informatiemiddag groep 4a
10 september 2021 door marieke

Gistermiddag hadden wij informatiemiddag. Aan de hand van een afvinklijst konden wij veel over groep 4 vertellen aan onze ouders en opa's en oma's.

Ook konden wij laten zien waar onze plek is in de klas, we hebben onze schriften laten zien, het filmpje van de Gouden Weken en onze "wanted" poster.

Wij vonden het erg leuk om iedereen weer een keer in de klas te zien.

Samenwerken groep 4a
3 september 2021 door marieke

Vandaag mochten we tijdens de rekenles samenwerken. We gingen de sommen aan elkaar uitleggen. Dit ging heel erg goed!

De eerste weken groep 4a
2 september 2021 door marieke

We zijn in de klas heel druk bezig met alle vakken en leren veel nieuwe dingen.

In ons taalboek leren we wat zelfstandig naamwoorden en lidwoorden zijn.

In ons rekenboek zijn we bezig met de getallenlijn tot 100 en het zoeken van een plattegrond bij een bouwsel van blokjes.

Bij spelling leren wij woorden schrijven met wel 3 medeklinkers aan het begin of het eind van een woord.

Ook tijdens de gymlessen zijn we hard aan het werk. Kijk maar eens naar de foto's!

De eerste schooldag
23 augustus 2021 door Loes

Vandaag de allereerste schooldag van het nieuwe schooljaar. Na een welverdiende vakantie waren alle kinderen aanwezig. Het was weer fijn om elkaar te zien. In de kring hebben we verhalen aan elkaar verteld en ook nog een vakantiebingo gespeeld. We hebben al in ons reken- en spellingsschrift gewerkt en al gelezen in het taalboek. Natuurlijk ook nog lekker buiten gespeeld tussen de bedrijven door. Kortom een hele fijne dag waar hard is gewerkt. De monstertjes van de wenochtend zijn op het raam geplakt in de gang, want onze spreuk is: "We gaan er een monsterlijk leuk schooljaar van maken!"