Nieuws uit groep 4a

Slootonderzoek
7 juli 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we een slootonderzoek gedaan.

We hebben kleine visjes, een kikkervisje , een echt kikkertje en nog meer diertjes gevonden.

We werkten goed samen en hebben elkaars vondsten goed bekeken.

Met veel plezier gingen we aan de slag.. Kijk maar naar de foto's.

Suikerspin en touw maken!
2 juli 2021 door Elly en Margret

De techniekweek was vooral voor de groepen 5 t/m 8, maar vandaag hebben wij ook even gekeken en gesmuld van een heerlijke suikerspin! En vlak voor half 3 mochten we nog bij de touwslager een echt springtouw voor de klas maken!

Superleuk!

Superafsluiting van ons ridderproject: een echte ridder in de techniekweek!
30 juni 2021 door Elly en Margret

Wat een leuke dag vandaag! Eerst allemaal wennen in onze nieuwe groep 5 bij juf Diane!

Daarna was er op het plein een echte ridder, die zwaarden, harnassen en allerlei andere ridderspullen meehad en erover vertelde! Yvi werd even een echte ridder met een maliënkolder, een helm en een echt zwaard. Onze ridder maakt al zijn spullen zelf. Hij is dus ook smid!

Het was erg leuk, maar ook heel leerzaam!

Juffendag!
23 juni 2021 door Elly en Margret

Vandaag hadden we juffendag! En wat zijn de juffen vreselijk verwend! Superlief! We hebben heerlijk spelletjes gedaan in de klas en in de speelzaal. Tussendoor ook nog groep 8 uitgezwaaid, die op kamp ging. Kijk maar naar de foto's hoe gezellig het was!

Circuit over ridders
17 juni 2021 door Elly en Margret

Tijdens ons project over ridders hadden we een leuk circuit met allemaal ridderopdrachten. Kijk maar naar de foto's, dan zie je hoe leuk het is!

Afsluiten IPC ridders
17 juni 2021 door Elly en Margret

Vanmorgen hebben we het IPC project over ridders afgesloten met een Zweeds renspel in het Pastoors Bosje. Dat was erg leuk, de meeste kinderen hadden zonder hulp de goede oplossing...een paar hadden even wat hulp nodig. Helaas, juf had geen fototoestel mee om dit vast te leggen

Maar vanmiddag zijn we niet gaan gymmen...veel te warm. Maar we hebben lekker gespeeld bij de vijver onder de bomen.

Spinnen met juf Nelleke
8 juni 2021 door Margret en Elly

Vandaag hebben we geleerd hoe je van schapenwol een mooie draad kan maken.

Juf Nelleke liet het spinnen van draden zien met draaitollen en uiteindelijk ook op een echt spinnenwiel.

Spinnenwielen kenden we al uit enkele sprookjes en uit verhalen over de ridders. Maar nu mochten we zelf even trappen op een echt spinnenwiel. Bijzonder was dat. Daarna gingen we aan de slag met ongewassen wol. Niet iedereen vond dat lekker ruiken , maar uiteindelijk heeft iedereen zo goed mogelijk geprobeerd de opdrachten te maken.

Een leerzame en leuke les. Bedankt juf Nelleke!!


IPC fabels uitbeelden
4 juni 2021 door Elly en Margret

We hebben het bij IPC over ridders en kastelen, maar in de kastelen werden heel veel verhalen verteld door verhalenvertellers. Ook fabels, dat zijn verhalen met dieren waar een boodschap in zit.

Wij hebben er drie gehoord: de fabel van de leeuw en de muis, de fabel van de haas en de schildpad en de fabel van de vos en de kat.

De kinderen hebben ze in tweetallen zonder geluid, maar met mooie gebaren uitgebeeld!

IPC verhalen in muziek!
27 mei 2021 door Elly en Margret

Vorige week hebben we veel geluisterd naar verhalen waar muziek over is gemaakt. Peter en de wolf, de Tovenaarsleerling en Dance Macabre. We hebben daarna zelf en verhaal verzonnen of een sprookje gekozen, waarbij we met instrumenten het verhaal compleet gemaakt hebben.

Vandaag hebben we een bestaand lied uitgezocht, dat een verhaal vertelt. Een voorbeeld was "zeg Roodkapje, waar ga je heen?". We hebben met groepjes een lied uitgezocht en een voorstelling voor de klas gedaan. Samenwerken en samen iets verzinnen was nog best lastig, maar de voorstelling was bij alle groepjes heel goed gegaan!

Koningsspelen: gezellig en sportief!
23 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag, 23 april, hadden we de Koningsspelen. Het was gelukkig prachtig weer en iedereen had wel iets met oranje aan. Wel even een jasje aan, en dan heerlijk spelen.

We zijn de dag gestart met het lied van kinderen voor kinderen. Het heet "Zij aan zij" en dansen...dat kunnen we wel! Daarna even een modeshow...altijd leuk!

Daarna hebben we BINGO gedaan met een koningsdag-verhaal. Lucie was de eerste die BINGO! had.

Toen zijn we met groep 4B naar een veldje gegaan waar we samen allemaal echte koningsdagspelletjes hebben gedaan. Daarna hebben we op het grote plein ook nog wat moeilijker spelen gedaan.

's Middags hebben we in de klas lekker gespeeld met allerlei gezelschapsspelletjes...kortom een sportieve spelletjesdag!

Afsluiting IPC Circus
21 april 2021 door Elly en Margret

Wat hebben we veel geleerd en gedaan de afgelopen periode! We weten nu allemaal heel veel van het circus, van de geschiedenis, hoe je een tent waterdicht maakt, waarom de piste rond is en nog veel meer!!

Ook hebben we veel liedjes gezongen over het circus.

Op de foto's alle kinderen trots met alles wat ze hebben gemaakt en geleerd....en nog een filmpje met de liedjes die we hebben geleerd. Een echte groep4a-show!!

Kijk maar: https://youtu.be/wXkg4RlV5Rc.

De laatste judoles dit jaar en...allemaal een diploma!
19 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag, 19 april, hadden we van meester Roeland de laatste judoles. We mochten laten zien wat we geleerd hadden. Dat deed iedereen heel enthousiast. Meester heeft ons ook nog gevraagd wat respect inhoudt. Dat konden we goed vertellen.

Aan het einde van de les kreeg iedereen een diploma van judo en applaus. Wat was het leuk!!

We bouwen een circus!
8 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we een circus gebouwd. We hebben eerst een ronde piste geknipt. De cirkel hebben we gemaakt door een bord om te trekken, maar een cirkel kan je ook door een passer maken.

Daarna hebben we tribunes gebouwd met blokken en mensen en dieren in het circus geplaatst.

Een opdracht waarin samenwerken en taken verdelen heel belangrijk was.

We maken een circustent...maar welk materiaal gebruiken we?
7 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we met IPC circus geleerd welk materiaal je voor het maken van een circustent kan gebruiken. Het materiaal moet sterk zijn...maar ook waterdicht, anders zit je met een regenbui in een nat circus!

We hebben een experiment gedaan met verschillende stoffen: bont, katoen, leer, plastic, jute en aluminiumfolie. Sommigen waren wel waterdicht, maar niet zo sterk. Een circustent van leer lijkt ons een aardig plan, maar van de stof van een tent of een vouwwagen, dat kan ook!

We maken een circustent...maar welk materiaal gebruiken we?
7 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we met IPC circus geleerd welk materiaal je voor het maken van een circustent kan gebruiken. Het materiaal moet sterk zijn...maar ook waterdicht, anders zit je met een regenbui in een nat circus!

We hebben een experiment gedaan met verschillende stoffen: bont, katoen, leer, plastic, jute en aluminiumfolie. Sommigen waren wel waterdicht, maar niet zo sterk. Een circustent van leer lijkt ons een aardig plan, maar van de stof van een tent of een vouwwagen, dat kan ook!

Een prachtig paasfeest!
1 april 2021 door Elly en Margret

We hadden allemaal heel veel zin in het paasfeest op de Kerkuil. Alle kinderen kwamen met prachtig versierde tasjes op school. Dat zag er in de gang al heel feestelijk uit! We hebben samen geluisterd naar het paasverhaal. En we hadden allemaal een prachtige place-mat gekleurd.

Na de pauze zijn we naar de tuin van de pastorie gegaan. Daar hadden kinderen van groep 8 eieren voor ons verstopt. We hadden er samen 97 gevonden!!

Daarna hebben we de tafels klaargezet en gedekt. Daarna een heerlijke lunch...iedereen was super-verwend door alle papa's en mama's!

's Middags hebben we lekker spelletjes gedaan. Het was een hele leuk paasfeest!

Het grote eieren-onderzoek!
31 maart 2021 door Elly en Margret

Het is bijna Pasen, en dan eet bijna iedereen wel een eitje. Wij hebben eitjes onderzocht. Hoe groot ze zijn, hoe ze smaakten, hoeveel ze wogen en van welke kip ze komen. Het was erg leuk om dit samen te doen!

Judo met meester Roeland
29 maart 2021 door Elly en Margret

We hadden vanmorgen voor de tweede keer judo in de aula van onze school. De meester die we daarvoor hebben heet meester Roeland. Hij is heel grappig. We leren veel dingen van judo, maar vooral leren we wat respect betekent. Dat is belangrijk bij judo, maar eigenlijk natuurlijk altijd. Meester Roeland heeft voor ons allemaal een judopak meegenomen, dat dragen we tijdens de les.

Superleuk, judo op de Kerkuil!

Paasgym met juf Ellen
29 maart 2021 door Elly en Margret

Vanmorgen hebben we heerlijk gegymd met juf Ellen. Ze had heel veel klaargezet en dat hadden we al eerder een keer geoefend. Het was superleuk. Ook hadden we een heel leuk spel van de paashaas gedaan. Een estafette! Supergaaf!

Pasen...
26 maart 2021 door Elly en Margret

We hebben allemaal een prachtig paasmandje gemaakt. Kijk maar naar de foto's. Nu maar hopen dat de schoolpaashaas hem vult! Het is nog geen Pasen. We wachten af!