Nieuws uit groep 4a

Opening IPC project tijd detectives
6 maart 2023 door Juf Loes

Vandaag zijn we weer begonnen met een nieuw IPC project. Juf Loes had opeens een gekke ketting en armband om gedaan. Aan de ketting hing een stop voor de wasbak en aan haar armband een usb-stick. Waarom weten we wat dit voor voorwerpen zijn en dat ze anders gebruikt moeten worden? We hebben er samen over gepraat en kwamen uiteindelijk over het vak archeologie. Hoe weten zij wat voor een voorwerp het is en waar het voorwerp voor werd gebruikt. In de middag werden alle kinderen een archeoloog. Zij hadden stukjes foto van diverse voorwerpen gekregen en moesten er samen achter zien te komen wat het was. Best wel lastig om deze puzzel op te lossen. Aan enthousiasme geen gebrek. Het IPC project heet dan ook "Tijd detectives".

Voorleeswedstrijd
1 februari 2023 door Juf Loes

Vandaag was de finale van de voorleeswedstrijd. Na een spannende halve finale in onze eigen groep, was Mads de winnaar van de groep. Vandaag was Mads best wel zenuwachtig, want er moest voorgelezen worden voor een echte jury. Maar Mads deed het fantastisch en liet als enige ook de plaatjes van zijn boek zien. Dit vond het publiek erg leuk. Ook hield hij zelf de microfoon vast. Knap hoor. Na een lang overleg kwam de jury met de uitslag. Rein uit groep 5 won de eerste prijs en kreeg een mooi boek. Alle andere kinderen kregen natuurlijk ook een klein prijsje. Het was een geslaagde voorleeswedstrijd.

Voorleeswedstrijd
1 februari 2023 door Juf Loes

Vandaag was de finale van de voorleeswedstrijd. Na een spannende halve finale in onze eigen groep, was Mads de winnaar van de groep. Vandaag was Mads best wel zenuwachtig, want er moest voorgelezen worden voor een echte jury. Maar Mads deed het fantastisch en liet als enige ook de plaatjes van zijn boek zien. Dit vond het publiek erg leuk. Ook hield hij zelf de microfoon vast. Knap hoor. Na een lang overleg kwam de jury met de uitslag. Rein uit groep 5 won de eerste prijs en kreeg een mooi boek. Alle andere kinderen kregen natuurlijk ook een klein prijsje. Het was een geslaagde voorleeswedstrijd.

Groep 4A Opening circus
9 januari 2023 door Juf Loes

Vanmorgen wilden wij net beginnen aan onze spellingsles, toen ineens een verdrietige clown in de klas kwam. Zij had een gouden envelop mee, met een brief van de directeur van het circus. Een zware storm had alles vernield en de directeur heeft ons gevraagd om hem te helpen. Ook speelde ze even op haar saxofoon. Wat een prachtig geluid, het leek wel een stoomboot. De komende weken gaan wij hard aan de slag met het thema circus.

kerstkoken en kerstdiner
22 december 2022 door marieke

Vanmorgen hebben wij in kleine groepen bij kinderen thuis heerlijk hapjes gemaakt voor het kerstdiner. Eerst nog even boodschappen doen bij de AH en daarna lekker aan de slag. Juf kwam bij ons allemaal even langs om te kijken hoe het ging. Rond 11:00/11:30 uur waren we allemaal weer op school. We vonden het erg leuk om zelf de hapjes te maken.

Om 17:30 uur kwamen allemaal in mooie kleding en prachtige haren naar school. Alle zelfgemaakte hapjes werden ook naar school gebracht. We hebben heerlijk gesmuld van al het lekkers.

Het was een erg leuke en lekkere dag.

Alle ouders bedankt voor jullie hulp.

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2023!

Groep 4A Kerststukjes
19 december 2022 door Juf Loes

Vandaag hebben de kinderen hard gewerkt aan hun kerststukjes. Allemaal met een prachtig resultaat! Wat wordt het gezellig in de klas en wat ruikt het lekker. Geniet van de foto's.

Groep 4A Sinterklaas
5 december 2022 door Juf Loes

Wat was het vandaag een feest op school. Sinterklaas en zijn pieten kwamen op school. Sint kwam niet op zijn paard, maar met een versierde camper. In de klas was er een gezellige circuit, met allerlei Sinterklaasspelletjes. In de aula mochten wij optreden voor Sint en zijn pieten. Wat ging ons optreden goed! Het hoogtepunt was dat de kinderen zelf hun cadeautje uit mochten zoeken en voor de klas kregen wij 2 prachtige spellen. Kortom een zeer geslaagd, gezellig Sinterklaasfeest!

Pietengym
1 december 2022 door marieke

Vandaag had juf Ellen samen met juf Britt een Pietenles klaar gezet. Heel veel kinderen waren als Piet of Sint verkleed. We hebben over daken geklommen en gezwaaid en heel veel geoefend met pakjes in de schoorsteen doen.

Het was een erg leuke les!

Spellingles en Strooipieten
16 november 2022 door marieke

Toen wij vanmorgen bezig waren met de spellingles, kwamen er opeens 2 Strooipieten langs! Wat een feest was dat. We kregen allemaal heerlijke pepernoten op onze tafel. Op het bord schreven de Strooipieten dat wij vrijdag 25 november onze schoen op school mogen zetten!

Sint Maarten
11 november 2022 door marieke

Vandaag mochten wij de feestmaanden openen met het Sint Maartenfeest. In de ochtend hebben wij gezongen bij juf Helga en in de middag zijn we langs een paar groepen gegaan. Het zingen en de prachtige lampionnen werden beloond met wat lekkers!

Groep 4A De mondhygiëniste
9 november 2022 door Loes

Vandaag hadden we Marjolein, de mondhygiëniste, bij ons in de klas. Ze had ook Sjaak de draak meegenomen. Zij heeft van alles verteld over de verzorging van ons gebit. Ook Sjaak zijn tanden werden gepoetst. Zo konden de kinderen goed zien, hoe je goed moet poetsen. Daarna mochten de kinderen ook hun eigen tanden poetsen. De kinderen kregen allemaal een tandenborstel en een tube tandpasta. Aan het eind van de les mochten de kinderen de tandenborstel, tandpasta en nog een folder over gebitsverzorging mee naar huis nemen. Kortom een leuke en leerzame les.

Groep 4A Opening project "We zijn wat we eten
26 oktober 2022 door Loes

Gisteren hebben we ons nieuwe IPC geopend "We zijn wat we eten". We gaan van alles leren en ontdekken over eten en drinken. Er waren twee bijzondere koks bij de opening, die toch wel een beetje bekend voorkwamen. Onder het genot van een grappig lied, kookten de koks een heerlijke spaghettisoep, maar of die soep nou echt zo lekker was, is nog maar de vraag.

Boekenmarkt
14 oktober 2022 door marieke

Vandaag was de afsluiting van de Kinderboekenweek. Aangezien het thema 'Gi-ga-groen' was, mochten de kinderen de hele dag met een groen potlood schrijven. Ook hadden we veel lessen en opdrachten op groen papier. Aan het eind van de dag was dan de echte afsluiting. Het eerste half uur hebben wij boeken verkocht en het tweede half uur mochten wij boeken gaan kopen. We hebben allemaal erg ons best gedaan. Het was een mooie afsluiting en nu gaan we genieten van de herfstvakantie!

Kinderboekenweek
6 oktober 2022 door marieke

Gister hebben wij de Kinderboekenweek met het thema 'Gi-Ga Groen' geopend.

We mochten met de hele klas naar het onderbouwplein en daar heeft juf Helga uitgelegd dat we tijdens de Kinderboekenweek veel gaan lezen in boeken en gaan luisteren naar verhalen die worden voorgelezen. Vrijdag mogen we naar de kerk voor de viering.

Wij hebben er zin in!

Kunst en muziek
23 september 2022 door marieke

In de klas begint het al aardig op een museum te lijken met al die prachtige kunstwerken van de kinderen.
Naast kunst van Andy Warhol zijn wij in de klas ook al bezig met het oefenen van de liedjes voor de viering van de Kinderboekenweek. Deze liedjes oefenen wij in de aula met juf Romy en juf Marja.

Schoolreisje
8 september 2022 door marieke

De tweede week in groep 4 en we mochten al meteen op schoolreisje. Wat waren we blij dat het vanmorgen regende??. Hebben we niet voor niets de locatie van ons schoolreisje gewijzigd. Samen met de groepen 3,4 en 5 in de bus op weg naar Monkey Town Haarlem. Daar aangekomen konden wij niet wachten om overal op de klimmen, vanaf te glijden en op te springen. We hebben ons zo goed vermaakt dat we helemaal bezweet waren. Tussendoor mochten we heerlijk limonade drinken en tijdens de lunch kregen we patatjes. Nog even met elkaar op de foto en snel weer verder spelen. Aan het eind hadden we nog een ongelukje met Dries. Door het enthousiaste spelen is helaas de ringvinger van Dries gebroken. Snel een icepack op zijn vinger en een ijsje in zijn mond. Dries is een stoere jongen en al snel werden zijn tranen weer ingeruild voor gezellig geklets met juf. Dries werd opgehaald door zijn moeder en nu zit zijn vinger (en deel van zijn hand) in het gips. We sloten de dag af met een ijsje en op de terugweg in de bus waren de kinderen een stuk rustiger dan op de heenweg. Ondanks het ongelukje van Dries hebben we een hele leuke dag gehad!

Openingen project ''De Gouden Kunstweken'
7 september 2022 door marieke

Vandaag hebben wij met de hele school het project 'De Gouden Kunstweken' geopend. Juf Helga kwam als schilder het schoolplein op en heeft officieel de 'Kunstweken' geopend door het lint door te knippen.
De komende weken gaan wij aan de slag met 'kunst'. Elke groep heeft een eigen kunstenaar. Wij hebben Andy Warhol als kunstenaar. De kunst van deze kunstenaar gaan we onderzoeken en bekijken. Ook gaan we proberen om zelf een kunstwerk te maken in de stijl van Andy Warhol!