Nieuws uit groep 4b

Meedoen met de kangoeroewedstrijd.
16 maart 2023 door Elly en Margret

Vandaag, 16 maart, deden een aantal kinderen mee met de kangoeroewedstrijd. Een moeilijke rekenwedstrijd met veel rekenraadsels. Het was moeilijk maar leuk!

Hier een paar foto's van het grote nadenken!

IPC tijddetectives geschiedenis...een soort museum in de klas!
16 maart 2023 door Elly en Margret

Vanmiddag hadden we een soort museum in de klas. Heel veel kinderen hadden iets ouds mee en konden er goed over vertellen. Het was superleuk. Oude typemachines, telefoons, disc-man, cassettebandje en een oud boekje met gebedjes (in het Hongaars). We hebben ook koffie gemalen met de oude koffiemolen van Jordy!

En nog een fotootje van een heel mooi bouwwerk van Kapla, maar die hoort niet bij IPC :-)

Opening IPC tijddetectives
6 maart 2023 door Margret en Elly

Vandaag zijn we gestart met ons nieuwe IPC project over tijddetectives.

Wat is het moeilijk om bij het zien van een klein stukje van een voorwerp erachter te komen wat het dan toch wel zou zijn.

Dingen van vroeger en nu;maar we kwamen door goed te puzzelen toch aan de weet wat het was.

Zo gaat het ook met opgravingen. Kleine stukjes maken uiteindelijk een grote en langzaam ontdekken we steeds meer hoe het vroeger was en wat er gebruikt werd.

Goed dat er veel bewaard wordt .

Topafsluiting van ons circus!
22 februari 2023 door Margret en Elly

Onder een overweldigende belangstelling hebben alle kinderen hun kunstjes van circus Tornado laten zien.

Het was fantastisch. Kijk maar naar de foto's.

Carnaval in 4B
15 februari 2023 door Margret en Elly

Vandaag, woensdag 15 februari, hadden we carnaval op de Kerkuil. Bijna iedereen was heel leuk verkleed. We hebben de hele ochtend feest gevierd. In de klas, met een modeshow, bingo (Lizzy was de winnaar!), geknutseld en gewerkt in het carnavalsboekjje. In de aula hadden we feest met andere groepen. We hebben mooie kunstjes laten zien en een prachtig lied laten horen.

Een supergezellige ochtend!!

Circus Tornado
10 februari 2023 door Elly en Margret

We zijn nog steeds flink aan het oefenen voor ons circus Tornado. Op 22 februari sluiten we ons project af met een heus circus en natuurlijk is iedereen die een kaartje kan bemachtigen welkom!

Dan kan iedereen ook even zien wat we allemaal nog meer hebben gedaan en geleerd!

Pistes bouwen!
3 februari 2023 door Elly en Margret

Vandaag, vrijdag 3 febuari, hebben we met de hele klas pistes gebouwd.

We hadden heeeel veeeel blokjes en we hebben er in groepjes goed aan gewerkt. In een piste kan je optreden en alle mensen in het publiek kunnen het goed zien!

En dat is gelukt! We hebben ook nog goed gekeken naar het werk van de andere kinderen en hen complimenten gegeven.

Muurkrant maken
2 februari 2023 door Elly en Margret

Vandaag hebben we met groepjes een muurkrant over onderdelen van het circus gemaakt. We hebben informatie gezocht op het internet en plaatjes geplakt en zelf ook mooie teksten gemaakt. We werkten met groepjes. Dat is niet altijd makkelijk, maar vandaag ging het heel goed. Alle muurkranten hangen in de gang!

Voorleeswedstrijd!
1 februari 2023 door Elly en Margret

Na de spannende voorrondes hadden we woensdag 1 februari de spannende voorleeswedstrijd voor groep 3, 4 en 5. De speelzaal was prachtig versierd voor deze gelegenheid en er was ook een echte jury.

Alle kinderen die winnaar waren van hun klas hebben voorgelezen. Isaiah mocht als eerste. Hij deed het heel goed. Alle kinderen in de zaal luisterden heel goed.

Aan het einde, toen alle geweldige voorlezers hadden gelezen, moest de jury nog een winnaar aanwijzen. Dit werd Rein uit groep 5B. Hij kreeg een mooi boek. Maar alle prijswinnaars kregen ook een klein presentje!

Het was een mooie wedstrijd

Voorronde voorleeswedstrijd 4B
30 januari 2023 door Margret en Elly

Tijdens de voorronde van de voorleeswedstijrd hebben wel meer dan tien kinderen laten horen hoe goed zij kunnen voorlezen.

Eigenlijk wilden we iedereen wel winnaar maken, maar we mochten er maar één kiezen.

Isaiah heeft de voorronde gewonnen en gaat woensdag onze klas vertegenwoordigen tijdens de grote voorleeswedstrijd.

We wensen hem nu al veel succes!!

Circus kunstjes
16 januari 2023 door Margret en Elly

Vol enthousiasme zijn we gestart met het oefenen van allerlei circuskunstjes, want

voor ons circus hebben we uiteraard artiesten nodig.

Volgende week proberen we daar nog beter in te worden.

Dat belooft wat!


Opening IPC Circus
9 januari 2023 door Margret en Elly

Nou dat was toch wat vanmorgen!

Staat er opeens een droevige clown in de klas met de boodschap dat zijn circus helemaal kapot is.

Een zware storm heeft alles verwoest. Wat een superpech. De directeur heeft dringend gevraagd of wij hem kunnen helpen. Maar natuurlijk gaan we dat doen. We zijn een kanjerschool en helpen als we dat kunnen.Niet getreurd, hoor directeur en clown.De komende weken gaan wij ermee aan de slag.

Naar de kerk voor de musical!
23 december 2022 door Elly en Margret

Vandaag, vrijdag 23 december, gingen we naar de kerk om de kerstmusical over Opa Knoest te kijken. De kinderen van het koor hebben er een supergoede voorstelling van gemaakt. We hebben er allemaal enorm van genoten. Nu lekker vakantie en we zien elkaar volgend jaar op 9 januari weer!

Kerstdiner
22 december 2022 door Elly en Margret

Wat hadden we vanavond een geweldig kerstdiner. En zo sfeervol. Bijna alle kinderen droegen een kerstversje voor. En we hebben heerlijk gesmuld van de heerlijke gerechtjes die we zelf hadden klaargemaakt.

Kijk maar eens naar de foto's hoe leuk we het hadden.

Morgen nog een kort dagje en dan heerlijk kerstvakantie!!

Kerstkoken!
22 december 2022 door Elly en Margret

Vandaag hebben we een superleuke dag. Iedereen mag koken voor ons kerstdinet bij papa's en mama's thuis. Dat was wel heel gezellig. Juf fietste rond in Limmen en heeft heeeel veeel foto's gemaakt. Sommige kinderen zijn niet heel handig in de keuken. Er brak zomaar een ei...

Maar verder zijn er heerlijke gerechtjes gemaakt. En vanavond komen die allemaal op ons buffet te staan. Het was heel gezellig en ook leerzaam...een prachtige afsluiting van ons IPC project.

Kijk maar naar alle leuke foto's!

Kerststukjes maken in 4B
20 december 2022 door Margret en Elly

We hebben met hulp van leerlingen uit groep 7 weer prachtige kerststukjes gemaakt.

Ons eigen stukje krijgt een mooi plekje bij het kerstdiner.

De stukjes voor de kerk hebben we vanmiddag gezamelijk naar de kerk gebracht.

Bekijk de foto's maar eens voor de mooie resultaten.

Afsluiting IPC we zijn wat we eten!
9 december 2022 door Elly en Margret

Vandaag, vrijdag 9 december, hebben we het project van IPC afgesloten met een tentoonstelling. Heel veel kinderen hebben hun ouders of opa en oma rondgeleid in de klas om te vertellen wat we allemaal hebben geleerd. Ook waren er kinderen die het aan hun broertje of zusje hebben verteld. En er waren ook kinderen die juf Helga hadden gevraagd om te komen kijken. Het was een gezellig halfuurtje!

Voor het kerstdiner gaan we nog gezellig afsluiten met het maken van een recept bij papa's en mama's thuis. We hebben daar allemaal zin in!

Prachtig Sinterklaasfeest.
5 december 2022 door Margret en Elly

Wat hebben we een mooie dag achter de rug. Allereerst kwam Sint met zijn Pieten aan in een prachtig versierde camper. Aansluitend hebben we met hulp van ouders allerlei sintspelletjes gedaan.

Lekker zenuwachtig gingen we naar de aula, waar we feest vierden met Sint en de Pieten. Ons kikkervers, ons swinglied, maar ook het gebarentaallied van Jordy en het mooie Sinterklaas Kapoentje op de piano door Simon vond Sint prachtig. Daarna ging de cadeaukamer open en mocht iedereen een mooi cadeautje kiezen . Meester Kevin verzorgde nog een leuke kahoot quiz op de computer en met een spannende sinterklaasfilm sloten we de dag al.

Op de foto's kunnen jullie zien dat iedereen blij en tevreden was.

Pepernoten bakken en smullen tijdens het knutselen.
2 december 2022 door Elly en Margret

Vandaag hadden we een verrassinkje, dat stond op het bord. We begonnen de dag met handen wassen en daarna pepernoten rollen. De klas rook er later helemaal naar want de oven stond in de klas. 's Middags tijdens het knutselen hebben we ze allemaal opgegeten. Ze waren prima gelukt. Het recept komt later mee naar huis, want het hoort bij ons project over eten.

Pietengym in de Enterij
28 november 2022 door Margret en Elly

Vandaag hebben we een mooi pietendiploma verdiend. We hebben enorm goed laten zien dat we supers zijn in pakjes gooien, daken beklimmen en nog veel meer. Kijk maar naar de foto's.

Toen we terugkwamen werden we ook nog eens blij verrast met een mooi schoencadeau. Dank u wel Sint en rommelpieten; want een rommeltje was het wel, maar dat vonden we niet zo heel erg.