Nieuws uit groep 4b

Sinterklaasfeest in groep 4B
5 december 2019 door Elly en Margret

Wat hadden wij een leuk Sinterklaasfeest met de klas. Toen Sinterklaas op school kwam met de politiewagen was het al erg leuk!

Daarna hebben we samen veel Sinterklaasspelletjes gedaan met hulp van ouders en een opa. Daarna gingen we samen met groep 4A naar Sint in de aula. Dat was reuze gezellig! We mochten ook allemaal iets moois uitzoeken in de schatkamer van de Sint.

's Middags hebben we nog even lekker geknutseld aan een swing-pietje!

Kijk maar hoe leuk het was!

Pietengym
2 december 2019 door Margret en Elly

Alle kinderen hebben vandaag, wel of niet verkleed als Piet of Sint, enorm hun best gedaan bij de Pietengym.

Als Sint nieuwe Pietjes nodig heeft, kom maar naar 4B. Die zijn snel, lenig en heel goed in het gooien van pakjes door de schoorsteen.

Strooipieten!
27 november 2019 door Elly en Margret

Dat was even schrikken, we waren spelling aan het doen en toen kwamen er ineens 2 strooipieten binnen!! Wat een leuke spellingles werd dat! We hebben voor ze gezongen en zijn samen op de foto geweest.

Pepernoten bakken...
21 november 2019 door Elly en Margret

Ons IPC project gaat over gezond eten. Natuurlijk moet je een recept hebben om gezond te kunnen koken...maar omdat het bijna Sinterklaas is hebben we het recept van pepernoten besproken. Natuurlijk moesten we wel even proeven of het goed is, dus gingen we pepernoten bakken in de klas. Het rook heerlijk en het smaakte nog lekkerder!

IPC waar komt ons fruit en onze groente vandaan?
14 november 2019 door Elly en Margret

Vandaag hebben we een leuke IPC les gehad! We hebben uitgezocht waar ons fruit en onze groente vandaan komt en hoe het groeit.

Met tweetallen hebben we met een laptop gezocht naar een soort groente of fruit. Dat was helemaal niet zo makkelijk. Typen op een laptop en lezen van een site is best lastig als je nog in groep 4 zit.

Maar we hebben er wel veel van geleerd! Op een mooi werkblad hebben we ingevuld waar ons product vandaan komt en hoe het groeit. Daarna hebben we er een mooie tekening bijgemaakt.

Gelukkig waren juf Demi en juf Margret samen in de klas om ons te helpen!

Poetsles!
13 november 2019 door Elly en Margret

Vandaag was Marjolijn bij ons op school. Ze gaf ons allemaal poetsles. Je moet best lang poetsen en op een goede manier om je mond schoon te houden.

We kregen allemaal een mooie tandenborstel en een tubetje tandpasta. Dan kunnen we thuis ook verder poetsen....

Ze vertelde veel over hoe je je tanden gezond kan houden. Dat kan door goed poetsen, maar ook door slim te eten. Niet de hele dag door, maar een paar keer per dag.

Dus alles wat we met Sint Maarten hebben opgehaald, mogen we van haar echt wel opeten, maar dan wel op een slimme manier!

Sint Maarten
11 november 2019 door Margret en Elly

Vanmorgen hebben we onze mooie lampionnen laten zien aan juf Helga. We zongen gezellige liedjes en kregen een heerlijk doosje rozijntjes.

Konden we vandaag al het lekkers maar droog ophalen..........

Ondanks de regen hopen we op een gezellige avond voor jullie allemaal.

We doen wat we eten.
29 oktober 2019 door Margret en Elly

Ons project van IPC "We doen wat we eten" is door speciale koks geopend.

Kinderboekenmarkt:wat deden we goede zaken!
18 oktober 2019 door Elly en Margret

Het wordt al bijna traditioneel de kinderboekenmarkt op de Kerkuil. Helaas werkte dit jaar het weer niet helemaal mee en vond de markt binnen plaats.

Vandaag hebben alle kinderen weer boeken gekocht en verkocht. Er zijn hele goede aankopen gedaan en ook veel boeken zijn weer verkocht aan blije kopers.

Aan het einde zijn we op de foto geweest met de klas met onze mooiste aankoop.

Kijk maar op de foto's hoe leuk het was!

Afsluiting project "Wie ben ik?"
16 oktober 2019 door Margret en Elly

Onder grote belangstelling hebben we ons project afgesloten met een mooie tentoonstelling en een speurtocht door de buurt.


Voorleeswedstrijd
15 oktober 2019 door Margret en Elly

Na de spannende voorronde in de klas waar wel 12 kinderen aan meededen,werd Jamie de winnaar.

Toen op naar de grote finale .Het was weér superspannend, want alle deelnemers lazen enorm goed voor.

Maar ook nu won onze Jamie.Wat is groep 4B trots op hem. Hij las heel mooi zijn gedicht voor in de aula. Alle kinderen luisterden vol aandacht naar hem. Maar ook de andere kandidaten deden het ook heel goed. Het was dan ook een enorm moeilijke opgave voor de jury om de winnaar te kiezen, maar ze waren unaniem.

Jamie was de winnaar.Hij kreeg een mooi boek en de andere kinderen het Kinderboekenweek geschenk en een mooie boekenlegger.

Alle lezers van de voorronde en de grote finale bedankt voor jullie geweldige prestatie.

Met z'n allen in het zonnetje!
11 oktober 2019 door Elly en Margret

Bij ons IPC-project "Wie ben ik?" hebben we allemaal een keer in het zonnetje gestaan. Alle kinderen hebben verteld over zichzelf, hun lievelingsspullen en hun familie. Het was heel leuk om dat allemaal te horen. Daarna hebben we elkaar complimenten gegeven die op de stralen van het zonnetje kwamen te staan.

Kijk maar eens hoe trots wij zijn!

IPC op wie lijk jij??
9 oktober 2019 door Elly en Margret

Sommige kinderen lijken precies op hun mama, andere kinderen weer op hun papa. Sommigen lijken op hun broer of zus of neef of nicht. Maar als je familie van elkaar bent lijk je altijd wel een beetje op iemand. Gelukkig ben je wel echt jezelf.

Vandaag hebben we daarover gepraat en we hebben onze foto bij elkaar gepuzzeld. Dat viel nog niet altijd mee!

IPC plattegrond van de klas maken
7 oktober 2019 door Margret en Elly

Vandaag hebben we met blokjes een plattegrond van de klas gemaakt.

Daarna tekenden we de plattegrond .

In een echte legenda werd alles uitgelegd.

Door een prima samenwerking hebben we mooie resultaten gekregen!

Kinderboekenweek, viering in de Heeren van LImmen.
4 oktober 2019 door Elly en Margret

Vandaag, 4 oktober, hadden we een viering in de Heeren van Limmen. Het ging over de kinderboekenweek en over dierendag. We hebben samen met het koor mooie liedjes gezongen en naar een verhaal geluisterd. Ook hebben we gedanst op het lied van de kinderboekenweek van Kinderen voor kinderen. Natuurlijk hebben we onze goed gevulde schoenendoos van de klas ook ingeleverd, wat stonden er al veel schoenendozen op het podium!

Het was een mooie viering!

Wie ben ik...mijn eigen hartslag!
4 oktober 2019 door Elly en Margret

Op donderdag 3 oktober hebben we een echt onderzoekje gedaan met de klas. We hebben gemeten wat onze hartslag is in rust, maar ook als we hard gerend hadden. Dat was flink tellen en het was soms best moeilijk om je eigen hartslag te vinden. Maar overal in je lijf voel je eigenlijk je hart kloppen!

We hebben ook nog een filmpje gezien over de werking van je hart.

Leuk hoor!

Kinderboekenweek 2019
2 oktober 2019 door Margret en Elly

Vandaag hebben we de Kinderboekenweek 2019 feestelijk geopend.Het lied "Reis mee" van Kinderen voor kinderen werd enthousiast voorgedanst door kinderen van groep 8.

We probeerden dat goed na te doen, maar dat was nog best ingewikkeld.

Gezellig was het zeker.

Ook kregen we een boek cadeau van de bibliotheek over Blitz. Iedereen kreeg een mini Blitz mee naar huis en mag voor Blitz een supergaaf voertuig in elkaar knutselen.

Hiermee kun je aan een landelijke wedstrijd meedoen.Je neemt je voertuig mee naar school, juf maakt er een foto van en na de herfstvakantie worden de foto's verstuurd.

Veel succes!

Schoolreisje naar Oud Valkeveen.
10 september 2019 door Juf Margret en juf Elly

Vandaag hebben we een heel mooi schoolreisje gehad in speelpark Oud Valkeveen. De kinderen hebben volop genoten van de vele speeltoestellen en attracties.

Het was nog een hele toer om alle kinderen op de foto te krijgen.

Ze renden namelijk van de ene kant naar de andere kant van het park.

Gelukkig staat iedereen blij en voldaan op de groepsfoto's.

Wij zijn kanjers!
30 augustus 2019 door Elly en Margret

Wij willen allemaal een witte pet op! Dat hebben we van de week op school verteld. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, want een klas vol kinderen met een witte pet is toch prachtig! Iedereen is te vertrouwen! We hebben ook een mooi groepswerk gemaakt voor in de aula!

De eerste week!
30 augustus 2019 door Elly en Margret

Het was best spannend, de eerste week in groep 4b, maar we hebben er samen een leuke week van gemaakt. We hebben al veel geleerd en we hebben dit jaar 3 juffen! Juf Elly, juf Margret en juf Demi (zij is al bijna klaar met de PABO) Kijk maar op de foto's dan zie je wel hoe gezellig wij het hebben!