Nieuws uit groep 4b

Voorzichtig, maar gezellig gestart!
14 mei 2020 door Elly en Margret

Van de week mochten we weer voor het eerst echt naar school. Maar met de halve klas!

Maar het was wel heel leuk! We hebben gegymd en ook veel gezellige dingen gedaan. Maar natuurlijk was het ook fijn om weer samen te leren. We hebben allemaal veel plezier gehad. Ook al was het af en toe wel wennen met al die nieuwe regels.

Vrolijk Pasen allemaal!
10 april 2020 door Elly, Demi en Margret

Nog even een klein berichtje met allemaal vrolijke foto's.

We wensen iedereen fijne paasdagen toe. Geniet ervan!

Drie weken en we moeten nog even!
4 april 2020 door Elly, Demi en Margret

Ja, inmiddels zitten alle kinderen al drie weken in de papa-en-mama-school. Soms leuk, maar we horen ook dat zij hun vrienden en vriendinnen missen. En sommige ouders schijnen toch echt veel strenger te zijn dan hun juf op school.

Deze week hadden we ook nog een leuke 1 april grap. De juffen zouden langskomen tussen 9 en 10 uur voor een luizencontrole op afstand. Er waren kinderen die keurig met het haar los klaarzaten...

Gelukkig konden ze er na die tijd om lachen!

Deze week weer alle leuke foto's. Kijk nog even lekker naar alle klasgenoten die we nu zo missen.

Groep 4b werkt al voor de tweede week thuis!
27 maart 2020 door Elly, Demi en Margret

Tjeetje, de tweede week van thuis werken zit er alweer op. En wat zijn de juffen trots op jullie allemaal!

Zoveel kinderen die met goede vragen komen over het werken. Wij vinden dat er ook heel veel kinderen zijn die op deze manier toch nog heel veel leren. Dat is zeker niet altijd gemakkelijk. Want jullie ouders hebben natuurlijk niet de hele dag de tijd voor jullie, zoals een juf wel heeft. En samen leren met je vrienden en vriendinnen is vaak veel leuker.

Wel jammer is dat we horen dat het buitenspelen wel kan, maar bijna alleen maar in de tuin. Het is even niet anders...

We krijgen wel iedere keer weer hele leuke foto's. Die sturen we telkens op bij de dagelijkse mail, maar hier hebben we ze nog een keer allemaal bij elkaar gezet.

We hebben ook leuke filmpjes gezien, van Jelte en van Yven en van de juffen.

Kijk nog maar even lekker naar de foto's en we wensen jullie allemaal een fijn weekend.

Thuisleren met corona
20 maart 2020 door Elly, Demi en Margret

Wat een gekke tijd...alle kinderen van groep 4b zijn thuis aan het leren met hun ouders. Maar veel ouders moeten hun eigen werk ook nog bijhouden...

Dat is lang niet altijd makkelijk...sommige papa's en mama's vinden het ook lastig...en de juffen hebben het liefst de kinderen allemaal lekker in de klas. Veel gezelliger, hoor.

De juffen zitten thuis een beetje de mail te beantwoorden en proberen zo goed en kwaad als het kan toch weer leuke dingen voor de kinderen te verzinnen. Af en toe mogen ze even op school komen om kinderen van ouders die vitale beroepen hebben op te vangen.

Wij hebben bewondering voor alle ouders en we proberen er samen maar het beste van te maken!

En hebben jullie al die leuke foto's gezien...die hebben kinderen gestuurd aan de juffen...daar kunnen we allemaal van genieten!

Fijn weekend!

Carnaval op de Kerkuil
13 februari 2020 door Elly, Demi en Margret

Vandaag, donderdag 13 februari, hadden we carnaval op school. Alle kinderen waren prachtig verkleed. We hadden een chirurg met enge wonden, een banaan, een papegaai, pandaberen, voetballers. een soldaat en nog veel meer. We hebben een gezellige ochtend gehad met spelletjes, modeshow en film...en natuurlijk ons leuke optreden in de aula. We hebben met de klas twee feestnummers laten zien. Daar waren ook andere groepen en ook nog ouders om even te kijken. Leuk hoor!

Nu hebben we lekker een weekje vakantie om uit te rusten van alle drukte! Fijne vakantie allemaal!

Afsluiting IPC Feest
12 februari 2020 door Elly en Margret

We hadden afgelopen periode een heel leuk project van IPC. Het ging namelijk over Feest!.

We hebben veel geleerd over allerlei feesten en daar hebben we vanmorgen onze ouders en opa's en oma's over verteld. Ze konden er zelf ook nog wat van leren! Ze hebben de IPC-wand gezien, alle posters die we hadden gemaakt. Veel werkbladen en knutselwerkjes.

Morgen hebben we het toetje van ons project: het carnavalsfeest op de Kerkuil. Dat wordt vast ook leuk!

Feesten door het jaar heen.
31 januari 2020 door Margret en Elly

We zijn nog volop bezig met ons IPC project "Feest".

In groepjes hebben de kinderen naar de belangrijkste feiten rondom een feest gekeken.Ook werd uitgezocht in welke maanden van het jaar de feesten plaatsvinden.

Na de mondelinge presentatie, die best heel moeilijk was ,hebben ze ook een schriftelijke vorm gemaakt.

Knap gedaan. Tijdens de afsluitende tentoonstelling zult u hier meer over horen.

Opening IPC thema "Feest"
6 januari 2020 door Margret en Elly

Vandaag hebben we het nieuwe project Feest geopend.

Met een glas "champagne"en iets lekkers hebben we elkaar een heel mooi en vooral gezellig Nieuwjaar gewenst. Dat het voor iedereen maar een goed jaar mag worden.

Proost!

Geweldig kerstbuffet!
19 december 2019 door Elly en Margret

Wat een prachtig kerstbuffet hadden we vanavond in de groep. Alle kinderen hadden hele lekkere gerechten gemaakt in de ochtend en vanavond hebben we er heerlijk van gegeten! Sommige kinderen hadden thuis ook nog zelf iets gemaakt.

Ook hebben bijna alle kinderen een versje voorgedragen. Dat was heel sfeervol.

Kijk maar naar de foto's, dan zie je wel hoe leuk en gezellig het was.

Koken voor het kerstbuffet!
19 december 2019 door Elly en Margret

Wij hadden echt een leuke ochtend. We gingen bij heel veel ouders koken voor het kerstbuffet. Overal zijn heerlijke gerechten gemaakt. Sommigen heel gezond...sommigen iets minder...maar dat mag gewoon met Kerst!

Kijk maar op de foto's hoe leuk het allemaal was.

Tentoonstelling "We zijn wat we eten"
19 december 2019 door Elly en Margret

Gisteren hebben we een leuke tentoonstelling gehad naar aanleiding van ons project "we zijn wat we eten". De kinderen hebben veel laten zien aan ouders en andere belangstellenden.

Kerststukjes maken.
17 december 2019 door Margret en Elly

Met veel plezier en fantasie zijn de kinderen van 4B aan de slag gegaan.

We kregen hulp van kinderen van groep 8, twee moeders en een oma.

Onze kerststukjes zijn prachtig geworden.Kijk maar naar de foto's.

Sinterklaasfeest in groep 4B
5 december 2019 door Elly en Margret

Wat hadden wij een leuk Sinterklaasfeest met de klas. Toen Sinterklaas op school kwam met de politiewagen was het al erg leuk!

Daarna hebben we samen veel Sinterklaasspelletjes gedaan met hulp van ouders en een opa. Daarna gingen we samen met groep 4A naar Sint in de aula. Dat was reuze gezellig! We mochten ook allemaal iets moois uitzoeken in de schatkamer van de Sint.

's Middags hebben we nog even lekker geknutseld aan een swing-pietje!

Kijk maar hoe leuk het was!

Pietengym
2 december 2019 door Margret en Elly

Alle kinderen hebben vandaag, wel of niet verkleed als Piet of Sint, enorm hun best gedaan bij de Pietengym.

Als Sint nieuwe Pietjes nodig heeft, kom maar naar 4B. Die zijn snel, lenig en heel goed in het gooien van pakjes door de schoorsteen.

Strooipieten!
27 november 2019 door Elly en Margret

Dat was even schrikken, we waren spelling aan het doen en toen kwamen er ineens 2 strooipieten binnen!! Wat een leuke spellingles werd dat! We hebben voor ze gezongen en zijn samen op de foto geweest.

Pepernoten bakken...
21 november 2019 door Elly en Margret

Ons IPC project gaat over gezond eten. Natuurlijk moet je een recept hebben om gezond te kunnen koken...maar omdat het bijna Sinterklaas is hebben we het recept van pepernoten besproken. Natuurlijk moesten we wel even proeven of het goed is, dus gingen we pepernoten bakken in de klas. Het rook heerlijk en het smaakte nog lekkerder!

IPC waar komt ons fruit en onze groente vandaan?
14 november 2019 door Elly en Margret

Vandaag hebben we een leuke IPC les gehad! We hebben uitgezocht waar ons fruit en onze groente vandaan komt en hoe het groeit.

Met tweetallen hebben we met een laptop gezocht naar een soort groente of fruit. Dat was helemaal niet zo makkelijk. Typen op een laptop en lezen van een site is best lastig als je nog in groep 4 zit.

Maar we hebben er wel veel van geleerd! Op een mooi werkblad hebben we ingevuld waar ons product vandaan komt en hoe het groeit. Daarna hebben we er een mooie tekening bijgemaakt.

Gelukkig waren juf Demi en juf Margret samen in de klas om ons te helpen!

Poetsles!
13 november 2019 door Elly en Margret

Vandaag was Marjolijn bij ons op school. Ze gaf ons allemaal poetsles. Je moet best lang poetsen en op een goede manier om je mond schoon te houden.

We kregen allemaal een mooie tandenborstel en een tubetje tandpasta. Dan kunnen we thuis ook verder poetsen....

Ze vertelde veel over hoe je je tanden gezond kan houden. Dat kan door goed poetsen, maar ook door slim te eten. Niet de hele dag door, maar een paar keer per dag.

Dus alles wat we met Sint Maarten hebben opgehaald, mogen we van haar echt wel opeten, maar dan wel op een slimme manier!

Sint Maarten
11 november 2019 door Margret en Elly

Vanmorgen hebben we onze mooie lampionnen laten zien aan juf Helga. We zongen gezellige liedjes en kregen een heerlijk doosje rozijntjes.

Konden we vandaag al het lekkers maar droog ophalen..........

Ondanks de regen hopen we op een gezellige avond voor jullie allemaal.