Nieuws uit groep 4b

Opening van ons nieuwe project. "We zijn wat we eten."
26 oktober 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we ons tweede IPC project geopend: We zijn wat we eten.

Een paar gekke koks hebben heerlijke spaghetti voor ons gekookt. Smullen maar.


Supermuziekles!
15 oktober 2021 door Elly en Margret

Onze stagejuf Aniek heeft een tweelingzus. Ze heet Manon. Zij studeert voor muziekjuf.

Samen hebben ze bij ons een supermuziekles georganiseerd. We hebben gezongen, ritmes geklapt, geluisterd en gedanst.

Het was superleuk!

Goede zaken gedaan op de kinderboekenmarkt!
15 oktober 2021 door Elly en Margret

Vanmorgen hadden we kinderboekenmarkt als afsluiting van de kinderboekenweek. Alle kinderen hebben eerst boekjes gekocht en daarna verkocht. Het was gelukkig even heel mooi weer. We waren dus allemaal buiten.

En we hebben allemaal prachtige boeken gekocht en lekker veel verkocht!!

Het was weer erg leuk!

Afsluiting IPC Wie ben ik?
13 oktober 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we ons IPC project "Wie ben ik?" afgesloten met een mooie tentoonstelling en een speurtocht door de wijk.

Bedankt voor de grote belangstelling.

De kinderen vinden het altijd leuk om hun werkjes te laten zien.

Mooie viering over de opening van de boekenweek.
8 oktober 2021 door Elly en Margret

Vandaag, 8 oktober, hebben we met de hele school in de mooie nieuwe Corneliuskerk de boekenweek geopend. We hadden een prachtig Kerkuilkoor en we hebben lekker veel gezongen!

Het was een mooie viering.


Allemaal in het zonnetje!
7 oktober 2021 door Elly en Margret en Aniek

We hebben tijdens ons IPC project "Wie ben ik?" allemaal een keer in het zonnetje gestaan. We mochten van alles meenemen waar wij van houden en wat we leuk vinden. Veel kinderen hadden mooie foto's en knuffels mee. Ook sportprijzen en het liefste speelgoed hebben we van klasgenootjes gezien. Je mocht je tentoonstelling zelf presenteren.

Daarna hebben we het kind dat in het zonnetje stond allemaal complimentjes gegeven. Het is altijd fijn om die te ontvangen van de andere kinderen.

We hebben tijdens het presenteren iedereen weer beter leren kennen. Zelfs de juffen hebben een keer in het zonnetje gestaan!

Kijk maar naar de foto's, dan zie je het vast!

Afscheid van meester Jos
1 oktober 2021 door Elly en Margret

Vandaag, vrijdag 1 oktober, nam meester Jos afscheid. Wat een feest. We hebben cowboy Billie Boem voor hem gezongen. Het was een mooi feest op school en we kregen ook nog spekkies!

Borduren...
1 oktober 2021 door Elly en Margret

We hebben met IPC onze eigen naam geborduurd. Best moeilijk maar ze zijn allemaal heel goed gelukt! Kijk maar. Sommige kinderen hadden mazzel, die hadden een korte naam. Zij hebben andere kinderen heel goed geholpen

IPC Hoe snel klopt je hart?
30 september 2021 door Elly en Margret en Aniek

Vandaag hebben we heel veel geleerd over ons hart. Je hart pompt je bloed door je lichaam. We hebben daar in de speelzaal samen met juf Aniek onderzoek naar gedaan. We hebben onze eigen hartslag gemeten in rust en na inspanning. Je hart klopt sneller bij inspanning, dat komt omdat de spieren zuurstof nodig hebben.

Plattegrond van de klas maken
28 september 2021 door Margret en Elly

Vandaag zijn we aan de slag gegaan om een plattegrond van de klas na te bouwen met legosteentjes en/of houten blokjes. Dat was best een pittige opdracht. Daarna werd van het bouwwerk een plattegrond getekend, want ja als de boel wordt afgebroken, wil je nog wel graag zien hoe het bouwwerk eruit heeft gezien. Stap drie was het maken van een legenda met kleur of cijfers, zodat we precies konden zien wat iets betekende op de tekening. Iedereen was goed bezig en er werden knappe oplossingen gevonden voor soms best lastige dingen.

Wie ben ik?: waar hoor ik bij en waar word ik gelukkig van..
17 september 2021 door Elly en Margret

Met IPC zijn we heel druk bezig. Er hebben al een paar kinderen van de groep in het zonnetje gestaan. En dat is echt leuk!

We hebben ook nagedacht over onszelf. Wij horen er echt bij!! In ons gezin, bij de famile, de sportclub, je klas, de scouting. Daar hebben we over getekend.

Ook hebben we goed nagedacht over blij worden. Waar word je nou echt blij van. Daarvan hebben we een smiley zonnebloem gemaakt.

En we hebben ontdekt: WE ZIJN ALLEMAAL BEST VAAK BLIJ!

Voor het eerst dit jaar weer muziek met meester Herman!
10 september 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we weer muziek gehad met meester Herman. Lekker veel leuke liedjes gezongen en hij heeft ons de Djebudu laten zien. Een instrument van klei met een houten onderkant. Je kan er water mee horen klotsen, maar het heeft ook het geluid van een djembé.

Het was weer leuk, we hebben al zin in de volgende les van onze muziekmeester!

Start van IPC...Wie ben ik?
8 september 2021 door Elly en Margret

Vanmorgen, toen we nog een beetje aan het nagenieten waren van onze schoolreis, zijn we gestart met ons eerst project van IPC. De klas hing vol met posters 'GEZOCHT' van alle kinderen....maar daar zaten wel hele gekke foto's op. Je moest echt heel goed kijken wie het was. Dit is ook de naam van ons nieuwe project: WIE BEN IK? Het wordt vast leuk, want we gaan elkaar beter leren kennen.

Schoolreisje naar de Goudvis
7 september 2021 door Margret en Elly

Wat hebben we een geweldig schoolreisje gehad. Op het park zag je alleen maar blauwe shirtjes van blije kinderen van De Kerkuil rondhuppelen. Het weer was super, de kinderen waren echte kanjers en de speeltuin was zowel binnen als buiten superleuk. Na de lunch kregen we nog een lekker ijsje en we sloten af met een gezellige groepsfoto.


De eerste week zit erop!
27 augustus 2021 door Elly en Margret

De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er alweer op. Groep 4B is een supergezellige groep. We hebben ook al hard gewerkt afgelopen week, maar er was ook ruimte om even lekker te spelen!

Kijk maar naar de foto's dan ziet iedereen wel dat het heel fijn is in onze groep!