Nieuws uit groep 5a

Schoolreisje Oud Valkeveen
10 september 2019 door Juf Karla

Vandaag zijn we op schoolreis geweest naar Oud Valkeveen. Het is een erg leuk park waar de kinderen heerlijk vrij mochten rondlopen en verschillende dingen konden ontdekken en uitproberen. Er is veel gerend, gelachen en gegild van plezier. We hebben een hele dag genoten van alle speeltoestellen en attracties! Het was een super fijne en gezellige dag met elkaar. Aan het eind kregen we nog een ijsje en toen moesten we helaas (al) weer naar de bus. Fijn dat de moeder van Ramon en de vader van Luuk mee waren om te helpen. Dank jullie wel daarvoor!

Eerste weken
5 september 2019 door Juf Diane

Wat zijn we goed gestart in 5A! We hebben al heel veel gedaan en leren elkaar goed kennen. Om weer echt een groep te worden doen we veel kanjerspelletjes en oefeningen. De reken- en taallessen verwerken we nu op een Snappet tablet. Dat is best even wennen! Ook omdat er opdrachten bij zitten waar juf even niet bij mag helpen (dan past het programma het werkniveau aan). Gelukkig is daar omheen juist heel veel hulp!

Ook gaan we nu op de fiets naar de gym, hebben we al een muziekles gehad bij meester Herman, en we zijn ons eerste IPC thema gestart, enzovoort, enzovoort....

Vandaag gingen we bij de taalles routebeschrijvingen schrijven voor elkaar. Om een goede beschrijving te maken moest deze wel aan een aantal succescriteria voldoen. Heel leuk om eens uit te proberen door de hele school heen!

Al met al zijn de eerste twee weken (dus) erg geslaagd! Op naar de rest van het jaar.

Welkom
26 augustus 2019 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Diane en juf Karla wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2019-2020.