Nieuws uit groep 5a

Bingo met verkeersborden
14 november 2022 door juf Simone

De afgelopen 2 weken hebben we het met verkeer over de betekenissen van verkeersborden gehad. We hebben geleerd dat we de borden in 5 categorieën kunnen verdelen; verbodsborden, je moet hier-borden, pas op-borden, kijk hier eens-borden en voorrangsborden.

Om onze kennis te testen hebben we vandaag een bingo gespeeld. De kinderen hebben geluisterd naar de omschrijving en wanneer ze het bord op hun speelveld hadden staan, mochten ze er een pepernoot op leggen. Wat waren ze enthousiast en betrokken!

11 november is de dag
11 november 2022 door Juf Diane

Vrijdagochtend legden we nog de laatste hand aan onze lampionnen. Net op tijd voor het Sint Maartenfeest. We zijn op school bij twee groepen wezen zingen en we kregen ook drie groepen op bezoek. Ook mochten we even zingen voor juf Helga, die popcorn trakteerde. Natuurlijk mocht de groep ook even bij mij langs voor wat lekkers. Het was een hele goede oefening voor de avond!

Acrogym
4 november 2022 door Juf Diane

Donderdag hadden we acrogym. We moesten toen allemaal figuren namaken met elkaar. Dat was nog best moeilijk en er moest ook echt goed samengewerkt worden. Maar wat hebben we ook gelachen!

Halloween
31 oktober 2022 door Juf Diane

Vandaag was het Halloween en dat hebben we geweten! Het zag er wel heel spookachtig uit in groep 5a! Gelukkig gingen al die monsters wel gewoon lekker aan het werk (blijft een grappig gezicht). Al met al was het een griezelig leuke dag!

Boekenmarkt
14 oktober 2022 door Juf Diane

Vandaag hebben we de Kinderboekenweek afgesloten met de traditionele boekenmarkt. Wij mochten de eerste ronde verkopen en daarna gingen we zelf shoppen. Omdat het weer niet mee wilde werken werd de boekenmarkt binnen gehouden. In de klas hadden we alles heel mooi uitgestald en er werd ook goed verkocht!

Al-met-al was het weer een heel geslaagde afsluiting.

Fijne herfstvakantie allemaal!

Schoolreisje
8 september 2022 door Juf Diane

Vandaag zijn we op schoolreis geweest naar Monkey Town met de groepen 3, 4 en 5. Op de heenweg mochten we bovenin de bus zitten, dat was uiteraard erg leuk! In Monkey Town zelf mochten we al snel naar binnen en werd er ook al snel gespeeld. Tussendoor was er onbeperkt limonade, en dat was maar goed ook! Er liepen namelijk heel wat rode en bezwete kinderen rond! Rond half 1 kregen we allemaal patat en daarna mochten we weer vrolijk verder klimmen, klauteren, voetballen, hangen, springen, glijden, enzovoort. Om kwart voor 2 aten we met z'n allen nog een ijsje op de buitentrap en om 2 uur gingen we de bussen weer in. Wat was dit een superleuke dag!

Groep 5a is gestart!
29 augustus 2022 door Juf Diane

We waren bijna allemaal een beetje zenuwachtig vanmorgen, maar al snel bleek dat voor niets te zijn geweest. Want wat hebben we een leuke eerste dag gehad!. We hebben lekker gekletst over de vakantie, we hebben voor het eerst ingelogd op Snappet en de eerste sommen gemaakt. Met spelling hebben we een startspel gespeeld en we hebben een paar dicteewoorden geoefend. 's Middags hebben we onze verjaardagskalender gemaakt en juf heeft uiteraard heel veel uitgelegd. Op naar dag twee!