Nieuws uit groep 5a

Opening IPC; 'Wat eten we vandaag?'
27 oktober 2021 door Juf Diane

Dinsdag bleek de klas na de pauze opeens omgetoverd te zijn tot een heus pannenkoeken restaurant, met gezellig gedekte tafels, menukaarten en een rustig achtergrondmuziekje. De bestellingen werden opgenomen en er werd druk gekozen tussen alle pannenkoekenbeleg opties. Er werd goed gegeten en de pannenkoeken vielen zeer in de smaak. En wat werkte de bediening hard!
Na afloop hebben we samen beslag gemaakt. Hoe werkt zo'n recept eigenlijk? Stap voor stap hebben we alles gemeten en gewogen. Al met al een zeer geslaagde en leerzame middag.
Bij deze wil ik dan ook alle bakkende moeders en serverende moeders van harte bedanken voor hun grote hulp! Dankzij jullie was ons restaurant zo'n groots succes!

Boekenmarkt
25 oktober 2021 door Juf Diane

Vrijdag voor de vakantie sloten we de Kinderboekenweek weer af met onze boekenmarkt. 's Ochtends regende het nog, aar gelukkig kwam de zon op tijd en konden we lekker met de hele school naar buiten. Wat was het weer een feest en wat zijn er weer veel boeken ge- en verkocht! Zo leuk om te zien hoe de kinderen elkaar ook helpen en dat broertjes en zusjes elkaar ook opzoeken. Het was weer een groots succes!

Handvaardigheid
15 september 2021 door Juf Diane

Vandaag hadden we de tweede les bij juf Nelleke. Wat worden er mooie kunstwerken gemaakt. Gelukkig zijn er altijd weer ouders die willen helpen en wat leuk dat deze ouders de moeite hebben genomen om wat foto's te maken. Zie hier de mooie plaatjes. Met dank aan Claudia en Lucienne!

Schoolreisje
7 september 2021 door Juf Diane

Jeetje, wat hadden we een prachtig weer vandaag! Dat was toch heel wat beter dan vorig jaar.... Alle kinderen hebben heerlijk kunnen spelen vandaag, er was dan ook genoeg te kiezen! Na de lunch hebben we nog een lekker ijsje gegeten en we waren keurig op tijd weer terug. Wat overblijft zijn de foto's. Veel kijkplezier!

De eerste schooldag
23 augustus 2021 door Juf Diane

De eerste schooldag zit er alweer op en wat was het leuk. We wilden van alles, maar we waren vooral veel tijd kwijt aan het voor het eerst inloggen op onze Snappet Chromebooks. Dat deden we met veel geduld, want ja: 1 letter verkeerd en je kunt niet inloggen.
Gelukkig kwamen we er ook even aan toe om de chromebooks ook daadwerkelijk te gebruiken!

Verder hebben we spelletjes gespeeld om elkaar weer even beter te leren kennen, heeft juf voorgelezen en veel uitgelegd en is er veel over de afgelopen vakantie verteld en laten zien. Ook zijn we allemaal op de foto gegaan oor de verjaardagskalender, daar gaan we morgen weer mee verder.

Bijna...!
16 augustus 2021 door Juf Diane

Ik hoop dat iedereen nog lekker geniet van een goed geslaagde vakantie. Maar ondertussen wordt er achter de schermen voorbereidend werk gedaan op school. Zo hebben de meubels bijvoorbeeld hun plekje weer gekregen in de klas, klaar voor het nieuwe schooljaar. Ik heb er alvast zin in en ik hoop: de kinderen ook. Nu eerst nog even genieten en dan zie ik iedereen graag op maandag!