Nieuws uit groep 5b

Pietengym
23 november 2020 door Juf Odette

Vandaag hebben we Pietengym gehad. We hebben heel goed geoefend en kunnen vanavond wel met de Pieten mee

Schoenzetten
23 november 2020 door Juf Odette

Vrijdag hadden de kinderen hun schoentje gezet. Vandaag was het spannend of de Pieten ook langs zinn gekomen. Helaas kwamen we er achter dat de schoenen leeg waren. Er hing wel een rijm aan het plafond. We moesten op zoek naar puzzelstukjes. Achter de puzzel stond weer een rijm en mochten we de schoencadeaus zoeken in de klas. Gelukkig hebben we die gevonden. We zijn blij met onze knikkers!

Halloween
4 november 2020 door Juf Odette

Vrijdag 30 oktober hebben de kinderen Halloween gevierd in de klas. Het was wel even schrikken bij het zien van de foto’s. Herkent u iedereen

Kinderboekenweek ‘En toen’
6 oktober 2020 door Juf Odette

Afgelopen vrijdag hebben we een Powerpoint bekeken over ‘verhalen door de eeuwen heen’. Deze ging over rotstekeningen, kleitabletten, hiërogliefen en monnikenwerk. Onze groep heeft daarna zijn/haar eigen kleitablet ontworpen. Eerst een ontwerp op papier en vandaag hebben we met klei gewerkt. Wat hebben de kinderen hun best gedaan en de resultaten zijn super! Na afloop werd er goed samengewerkt om alles weer op te ruimen en schoon te maken. Wat een kanjers! Bent u al nieuwsgierig? Kom dan naar de bibliotheek in de vakantie om de kleitabletten te bewonderen. Ook heb ik foto’s gemaakt van het proces

Laatste gymles voor de vakantie van meester Ferry
5 oktober 2020 door Juf Odette

Vandaag een speciale gymles: verstoppertje in het donker

Kerkbezoek 29 september
5 oktober 2020 door Juf Odette

Dinsdag 29 september hebben wij een rondleiding gehad van pastor Olling. Via de pastorie en de pastoorsgang gingen we de kerk binnen. we kregen uitleg over de wederopbouw van de kerk en waarom dit mogelijk was. Uw kind kan u dat vast vertellen.

Muziekles van meester Herman
11 september 2020 door Juf Odette

Vandaag hebben we weer een leuke muziekles gehad van meester Herman. Hij had een nieuw instrument mee: een kruising tussen een djembé en een ubu: een djembudu. U raadt het al: een zelfverzonnen naam.

Pleinkunst
10 september 2020 door Juf Kim

Wat een creatieve kinderen!

Schoolreisje De Swaan
7 september 2020 door Juf Kim

Afgelopen donderdag hadden wij het schoolreisje dat je niet snel zal vergeten. Wat een pech die regen, zou je zeggen, maar de kinderen hebben genoten. Ze hebben allemaal heerlijk gespeeld. Racen op skelters door de plassen, springen op het springkussen, griezelen bij de heks in het sprookjesbos, klimmen en klauteren. Het ijsje hebben we maar de volgende dag getrakteerd, toen we weer opgedroogd waren.

Gymles maandag 7 september
7 september 2020 door Juf Odette

Vandaag hadden we acrogym en stoeien tijdens de gymles

Groepswerk ‘Samen zijn we de Kerkuil’
7 september 2020 door Juf Odette

De eerste schoolweken hebben we gewerkt aan ons groepswerk: een meterslange knikkerbaan. Elk groepje heeft een onderdeel van de knikkerbaan gemaakt en door deze samen te voegen hebben we 1 lange knikkerbaan gemaakt. Op de foto’s ziet u hoe de onderdelen tot stand zijn gekomen. Op de film van a.s donderdag ziet u het eindresultaat...

Samen de Kerkuil
22 augustus 2020 door Juf Kim

De eerste week zit erop. Wat zijn we alweer lekker aan het werk geweest en wat kan deze groep goed samenwerken! Ze hebben in groepjes een plan gemaakt voor een knikkerbaan en op de foto's is te zien hoe ze het vorm geven. Volgende week deel 2 van de knikkerbaanbouw.

Welkom
18 augustus 2020 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Kim, juf Odette en juf Astrid wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2020-2021.