Nieuws uit groep 5b

Koningsspelen
23 april 2022 door Juf Kim

Prachtig weer, vrolijke kinderen, leuke activiteiten... Wat wil een juf nog meer? De kinderen hebben genoten vandaag. Bij E Voetel stond ons een verrassing te wachten. We gingen niet squashen, we gingen kickboksen! Dat was erg leuk. Ook speelden de kinderen het lasergamespel, waar ze veel plezier in hadden.

Op school hebben we nog Oud Hollandse spelletjes gedaan en prachtige krijttekeningen op het plein gemaakt.

En nu: vakantie! Veel plezier allemaal!

Paaskippenspel
13 april 2022 door Margret

Vandaag, woensdag 13 april, hadden we met groep 4 tot en met 8 een paaskippenspel. Alle kinderen van groep 8 waren verkleed als paaskip. Zij zaten verspreid in het dorp en de andere kinderen mochten in groepjes zoeken naar de kippen. Als ze geraden hadden wie het was kregen de groepjes een puzzelstukje en een sticker.

Aan het einde moesten we natuurlijk de moeilijke puzzel maken en kregen we een heerlijk chocolade-ei.

Een superleuke ochtend!

Bezoek Pieter Vermeulen museum
12 april 2022 door Juf Odette

Maandag 11 april hebben we het Piter Vermeulen museum bezocht. Daar was een dino tentoonstelling. We moesten verschillende vragen beantwoorden en mochten lekker actief zijn: puzzels maken, voelen aan tanden, skelet opgraven als echte paleontologen. Ouders die mee waren: bedankt voor de begeleiding en het rijden

19 Stellingen Dinosaurussen
12 april 2022 door Juf Odette

Aan het begin van ons IPC thema hebben we antwoord gegeven op 19 verschillende stellingen over dinosaurussen: goed/fout. Weet u antwoord op een van de volgende stellingen: Dinosaurussen sliepen staand of deze: Wetenschappers geloven nu dat vogels zijn voortgekomen uit dinosaurussen of deze: Dinosaurussen hebben langer dan 160 miljoen jaar op aarde geleefd. Weet u het antwoord? Nou, wij van groep 5b hebben dit allemaal geleerd en weten het antwoord! Knap van ons hè

Opening IPC thema Dinosaurussen
12 april 2022 door Juf Odette

Na de voorjaarsvakantie hebben we het nieuwe IPC thema Dinosaurussen geopend. Er waren grote pootafdrukken gevonden rondom de school. Van welk dier kon dat zijn? We hebben gips gemaakt en een gipsen afdruk gemaakt. We kwamen er achter dat de afdruk van een dinosaurus was. Echt een top opening

Scoor een boek
12 april 2022 door Juf Odette

Wij hebben meegedaan met de leesactie van de bibliotheek. Wat een enthousiaste kinderen hebben we in de klas. Als je boek uit was, mocht je een sticker plakken op de poster in de klas. Zelfs in de pauze werd er fanatiek gelezen.

Proefjes IPC
12 april 2022 door Juf Odette

Bij het ipc thema Ontdekkingsreizigers hebben we proefjes gedaan met magneten.

Wilhelmus op 1 april
1 april 2022 door Juf Kim

Ze hebben toch geweldig geoefend! Wat een kanjers in groep 5b.

Na een videobericht van de commissaris van de koning met juf Helga, kwam de commissaris ook nog even bij ons langs voor een super leuke muziekles over... het Wilhelmus natuurlijk! Dat was leuk. We hebben aan het einde van de les een Kahoot gedaan en velen willen dat graag thuis nog even met papa en mama doen. Dus hier voor jullie een link om de Kahoot nog eens thuis te spelen :

https://kahoot.it/challenge/01557253?challenge-id=...

Het is toch maar mooi dat het Wilhelmus er nu goed in zit, want voor deze profvoetballers, Olympische kampioenen, top schaatsers, wielrenners, formule 1 coureurs en paardrijdsters komt dat later goed van pas ??

Hierbij een filmpje van de onthulling:

https://youtu.be/WMlnr0zZofY

De grote rekendag!
30 maart 2022 door Margret

Vandaag 30 maart hadden we met de gehele Kerkuil de grote rekendag. Alle juffen waren verkleed als bouwvakker en bij de ingang van de school was een mooie rekenpoort gebouwd door groep 8. Het thema van deze dag is bouwen. Met groep 5 en 6 hebben we heel goed gekeken en gedaan wat een architect ook doet. Ook hebben we een leuk plattegrondspel (Kraki) op het schoolplein gedaan. We hebben ons eigen speelhuisje ontworpen en ons eigen huisje ingericht. Het was een superleuke dag, waarin we ongemerkt toch heel veel hebben gerekend! Helaas zijn alle foto's op z'n kop en lukt het ook niet om ze weer goed te krijgen ;-(

Carnaval
20 februari 2022 door Juf Kim

Donderdag vierden we carnaval met een bijzondere mengelmoes van vreemde figuren, sportievelingen, dieren, een prinses, een DJ, een rocker, Mario in levende lijve en iemand die geen zin had om zelf te lopen. Zie hier wat kiekjes van de modeshow, spelletjes in de klas en ons optreden in de speelzaal. Het was een gezellige dag. Fijne vakantie allemaal!

Voorleeswedstrijd
4 februari 2022 door Juf Kim

Eén foto zegt meer dan duizend woorden. Het moment dat de winnaar bekend werd gemaakt. Wat waren ze trots op hun Jolie die de voorleeswedstrijd won. En de juf ook ?? Daar zat ze hoor, op de voorleestroon en ze las luid en duidelijk een leuk verhaal voor. Wat was dat leuk om te zien! Jolie nam het op tegen drie andere leerlingen uit groep 4 en 5. Gister hadden we nog een voorronde gehad met de groepen 5. Wat was het moeilijk kiezen geweest, want ook Finn, Senn, Dominique en Jolene lazen geweldig voor. Jolie werd uiteindelijk de klassenwinnaar en mocht door naar de finale vandaag. Wat een feest!

En daarmee sloten we de nationale voorleesdagen af en hopen we het lezen weer een boost gegeven te hebben.

Opening IPC thema
11 januari 2022 door Juf Odette

Wat een knaller van een opening hebben we gehad. In de school hadden we een Escaperoom. Er waren verschillende opdrachten zoals: een puzzel, woordzoeker, cijfers zoeken voor codes. Het was fantastisch! Wat kunnen de kinderen goed samenwerken. Het thema ‘Ontdekkingsreizigers en avonturiers’ is begonnen


Kerstontbijt, kerstviering en meer
17 december 2021 door Juf Kim

Wat fijn dat we Kerst hebben kunnen vieren met elkaar. Een beetje anders, maar niet minder gezellig! De ouderraad had het plein prachtig verlicht. Wat een entree was dat! We hebben gezellig met elkaar ontbeten.

Vandaag was de dag van de viering. Wat waren we trots op onze klasgenoten die een mooie kerstmusical hadden neergezet. Geweldig! Ze zagen er schitterend uit en vervulden allemaal heel goed hun rol.

Daarna hebben er in de klas ook ons thema afgesloten. Nou ja... Eigenlijk gaat u zoon of dochter daar thuis nog aandacht aan geven. Ze vertellen u graag met behulp van de foto wat we dit project allemaal gedaan hebben.

Kerststukjes maken
14 december 2021 door Juf Odette

Vandaag hebben we hard gewerkt! We hebben heel veel kerststukjes gemaakt. Iedereen 1 voor thuis en samen 11 stukjes voor mee te nemen naar de kerk vrijdag. Wat een toppers allemaal. En ja…..soms gaat er ook wel eens iets fout, zoals jullie op de foto kunnen zien.

Sinterklaasfeest
3 december 2021 door Juf Kim

Sinterklaas had dit jaar wel een heel bijzonder vervoer! Hij kwam aan met de brandweerauto. Dat was spectaculair!

We hebben een erg gezellige dag gehad vandaag met spelletjes, bezoek aan Sinterklaas met muzikaal optreden en cadeautjes in Sinterklaas' cadeauwinkel. We sloten de dag af met een Sinterklaasfilm en stapten vrolijk het weekend in.

Pietengym
26 november 2021 door juf Kim

Wat is het toch altijd weer leuk! Over verschillende soorten daken, door schoorstenen, slingeren van het ene naar het andere dak en om het precisie strooien goed onder de knie te krijgen, moet je goed leren mikken. Daarom werd er ook op pakjes geschoten met een katapult. De Pieten zijn geslaagd en hebben allemaal een pietendiploma ontvangen. Ze hebben er weer van genoten.

Bezoek Eetbar Lekker
17 november 2021 door Juf Odette

Vandaag zijn we op bezoek geweest naar Eetbar Lekker in het kader van ons IPC thema ‘Wat eten we vandaag?’ We hadden allemaal vragen bedacht over hygiëne en houdbaarheid. De chef-kok heeft heel veel verteld en ons de keuken laten zien. Wat een geweldige ervaring was dit. We hebben veel geleerd!

Boek cadeau
17 november 2021 door Juf Odette

Wat een geluk hadden we vandaag. De schrijver Tijs van Marle kwam langs met zijn uitgeefster en illustrator. Tijs heeft het boek Knots geschreven en in samenwerking met de gemeente Castricum kreeg elk kind dit toffe boek cadeau! Er werd ook een quiz gedaan met alle kinderen en Jim had het goede antwoord op de allerlaatste vraag en won het tweede deel van Knots.

Halloween
31 oktober 2021 door Juf Kim

Vreemde vrouw voor we klas afgelopen vrijdag. En met die kinderen leek het ook niet helemaal goed te gaan. Sommige kinderen zagen bleek, anderen hadden krassen in hun gezicht, er waren heksen, monsters, eentje met een enorm hoofd, the joker kwam ook ineens de klas in en het stikte van de spinnen. Er waren er maar een paar normaal gebleven en je ziet het op de foto's, die stonden doodsangsten uit. ;-)


Opening IPC thema ‘Wat eten we vandaag?’
26 oktober 2021 door Juf Odette

Vandaag was onze klas omgetoverd tot een pannenkoekenrestaurant. We hadden 2 serveersters en een ober en ook de kok was aanwezig. De tafels waren mooi gedekt en ook de menukaart mocht niet ontbreken. Er waren heerlijke pannenkoeken met net zo lekker beleg. De keuze was reuze. De kinderen waanden zich in een echt restaurant. Wat een succes. Ons nieuwe thema ‘Wat eten we vandaag?’ is begonnen.