Nieuws uit groep 6-7

Begin oktober tot en met half oktober:
21 oktober 2019 door Githa

We hebben er weer een aantal leuke en leerzame weken op zitten. Zo hebben we al de derde les voor de musical gehad.

Ook is er hard aan de boekjes gewerkt die we naar aanleiding van een opdracht van de bibliotheek hebben geschreven en deze liggen daar nu tentoongesteld. Een andere opdracht n.a.v. de Kinderboekenweek was een speurtocht door de hele school. Hierbij moesten de kinderen op zoek naar allerlei grote stickers waar informatie over ‘reizen’ op stond. En wist u dat Dian de voorleeswedstrijd die voor de bovenbouw georganiseerd was gewonnen heeft? Super knap van haar!

Tijdens de gymles zijn we één keer gezellig samen met de kleuters naar buiten gegaan, omdat het zo lekker weer was. En een andere keer deden we in de les o.a. een estafette met ballonnen. Dit was lastiger dan we van tevoren dachten, maar wel erg leuk, want er moest ook extra goed samengewerkt worden.

Afgelopen donderdag was de Roefeldag. Dit begon in Conquista, daar werd namelijk het ‘startsein’ gegeven. Daarna gingen we in groepjes naar allerlei bedrijven en organisaties, zoals: 't aluminium- lasbedrijf Van der Velden, De keer op keer, tuincentrum Nuyens, Drogisterij Aker en de AH.

Alles kunt u weer op de foto’s zien, waar ook nog de Kinderboekenweekviering, een kanjertrainingles op te zien is én wat voor een prachtige kunstwerken er weer tijdens het Atelier gemaakt zijn.

Groep 6/7: Schoolreisje en andere bijzondere lessen of gebeurtenissen.
29 september 2019 door Githa

Afgelopen donderdag zijn we samen met groep 7 naar Duinrell geweest. Het weer zat helaas niet erg mee, maar het was gelukkig grotendeels droog toen we er waren. De kinderen werden daar alsnog nat, omdat er allerlei attracties waren die in het water of met water waren. Ondanks dat de zon niet scheen, heeft iedereen enorm genoten.

De afgelopen weken hebben we veel leuke en speciale lessen gehad. Zoals het Atelier (de derde keer alweer) en de eerste topo-lessen.

Vorige week vrijdag hebben we ook al weer de eerste muziekles van meester Herman gehad. Dit was extra leuk, omdat we zelf muziek gingen maken via het digibord waar we een soort keyboard op konden (laten) spelen. We leerden wat een canon was. We zongen er één en deden daar bewegingen bij. Afgelopen woensdag kwam Marleen, de juf van bibliotheek. Zij kwam voor de tweede keer. Ze vertelde ons een verhaal. Tegelijkertijd moesten we tekenen en daarna mochten we in groepjes bij elkaar zitten om bij de tekeningen samen een eigen tekst te maken. Uiteindelijk moet dit een boekje worden. Deze boekjes worden allemaal in de herfstvakantie in de bibliotheek tentoongesteld. Dat is natuurlijk heel gaaf. Om de woensdag komen we in de bibliotheek om onze leesboeken te ruilen, dus dan kunnen we na de herfstvakantie zien hoe onze boekjes daar staan. U kunt het ook zien als u daar voor boeken komt of speciaal om de boekententoonstelling te komen bekijken.

Op de foto’s kunt u zien wat we de afgelopen tijd hebben gedaan en beleefd. Veel kijkplezier, want het zijn er best veel!

De eerste twee weken in groep 6/7
8 september 2019 door Githa Swart

De eerste twee weken zijn weer voorbij gevlogen. We zijn namelijk heerlijk aan de slag gegaan met de ‘De gouden weken’. We hebben alle foto’s van thuis met elkaar besproken. Iedereen vertelde wat hij/zij wilde vertellen. Nu hangen de foto’s allemaal achterin de klas. Het ziet er heel gezellig uit. Ook hangen alle kleurplaten van schoolkleurwedstrijd op het raam van de gang. De winnaar van onze klas is Melissa!!! De tweede prijs ging naar Jurre, de gedeelde derde prijs naar Lana en Max. De winnaars van alle klassen komen in de aula te hangen en kunt u o.a. zien tijdens informatiemiddag van dinsdag 17 september. Een andere creatieve opdracht die in elke klas wordt gedaan, is het maken van een groeps(kunst)werk. Wij hebben in groepjes een mandala ingekleurd. Iedereen kreeg een kwart van een hele mandala en na het kleuren werd dit samen weer één geheel. Alle mandala’s worden nog samengevoegd tot één groepswerk. Deze kunt u samen met alle andere groepswerken ook op 17 september in de aula bewonderen.

Als klas moet je elkaar kunnen vertrouwen daarom deden we tijdens de Kanjertraining het spel ‘De raket’. Dit spel doe je met z’n drieën en heb je dus elkaar nodig om als een raket ‘omhoog te schieten’. Op één van de foto’s is dit heel duidelijk te zien. De kinderen vonden dit zeer leuk om te doen.

Tijdens de Nieuwsbegrip-lessen hebben de kinderen in groepjes samen aan een tekst gewerkt. Dit heet actief lezen. Op de foto’s is te zien hoe de kinderen hiermee aan het werk zijn.

Afgelopen vrijdag zijn we met het Atelier begonnen. Tijdens het Atelier worden er allerlei creatieve lessen geven waarbij alle kinderen van de bovenbouw gemengd in een groep bij één van de leerkrachten van de bovenbouw zo’n les volgen. Elke week hebben ze dan een ander onderdeel. Ieder kind heeft dan na 6 weken alle lessen gevolgd. Kijk gauw naar de foto’s om te zien wat de kinderen allemaal hebben gedaan.

Groep 6/7 is begonnen!
26 augustus 2019 door Juf Annemarie

Na een heerlijke vakantie zijn wij weer gestart. Enthousiaste gebruinde kinderen die nieuwsgierig hun nieuwe lokaal betraden. Voor mij toch ook altijd weer een beetje spannend. Vandaag gestart met de Gouden Weken. De periode waarin je elkaar goed leert kennen en werkt aan een prettig pedagogisch klimaat. Kennismakingsspelletjes/gesprekjes en groepsopdrachten. Zo hebben wij op het schoolplein met kinderen de cijfers 6 en 7 gevormd. Juf snel naar boven om vanuit het raam een leuke foto te maken. De kinderen deden dit supersnel en werkten goed samen. Ik heb genoten van de 1e schooldag en samen met Juf Githa gaan wij er een mooi jaar van maken!Welkom
26 augustus 2019 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Annemarie en juf Githa wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2019-2020.