Nieuws uit groep 6a

Muziek lessen van meester Herman
6 juli 2021 door Juf Danitia

Wat hebben we dit jaar gave muziek lessen gehad van meester Herman!

Elke les leerde we weer wat anders en hij nam ook bijna elke keer weer wat nieuws mee!

Van een aantal gave lessen heb ik foto’s toegevoegd ;)

Meester Herman, onwijs bedankt! En we kijken nu alweer uit naar volgend schooljaar :)

Techniek week dag 2 en 3
6 juli 2021 door Juf Danitia

Wat hebben we een top week gehad!

Na de eerste dag hebben we donderdag en vrijdag ook nog twee super dagen gehad.

Zo mochten de kinderen zelfstandig solderen, timmeren en verven. Ook konden ze bij verschillende onderdelen onder begeleiding houten sleutelhangers maken, proefjes doen met licht en op de vrijdag was er nog een activiteit met touw.

De kinderen mochten ook kiezen om binnen te racen of een mozaïek stuk te maken

De foto’s vertellen de rest ;)

Superleuk proefje!
29 juni 2021 door Juf Selda

Een vulkaanuitbarsting ziet er super spectaculair uit. Maar er dichtbij komen, wil je natuurlijk liever niet! Tenzij je er zelf één laat uitbarsten ;)

Techniek week!
29 juni 2021 door Juf Selda

De techniekweek is begonnen! Vanmorgen hebben we in groepjes een workshop gedaan bij de smid, het muziekpodium en timmeren. Alle techniek deden we buiten op het plein. Donderdag en vrijdag gaan de kinderen andere workshops doen! Ze hebben er onwijs veel zin in na zo’n geweldige als vandaag!


Juffendag!
23 juni 2021 door Juf Selda

Wat hebben we vandaag toch genoten! We hebben eerst groep 8 uitgezwaaid. Vlak daarna zijn we naar het bosje gegaan. Sommige kinderen gingen verstoppertje spelen, sommige gingen bij het vijvertje netvissen. Toen hebben ze een wandelende tak en een kikkervisje gevonden! De meiden gingen lekker bij het speeltuintje spelen. Tussendoor hebben we pauze genomen en konden we lekker eten en drinken. Ik heb de kinderen ook een oorkonde gegeven. Voor elk kind een speciaal eigenschap wat bij hem of haar past! Op school kregen ze als traktatie een lekker ijsje! En ik heb veel cadeautjes mogen ontvangen. Ontzettend bedankt voor de leuke cadeautjes!

Het was een gek jaar, we hebben elkaar nooit live kunnen zien. Hopelijk komen we volgend schooljaar elkaar tegen! Via deze weg wil ik jullie allemaal bedanken voor dit schooljaar!

Technologie 3D print certificaat!
14 juni 2021 door Selda

De kinderen hebben hun 3D print certificaat gekregen! Gefeliciteerd kanjers!

Ipc techniek
14 juni 2021 door Selda

Voor ons thema de actieve planeet zijn we met de kinderen in gesprek gegaan over waar de meeste aardbevingen op de wereld zijn. En waarom juist altijd op die plekken aardbevingen zijn? Vervolgens hebben we het gehad over verschillende constructies om een gebouw stevig te bouwen. We hebben verschillende constructies bekeken. Toen kregen ze de opdracht om een eigen gebouw te bouwen met aandacht op dat het ‘stevig’ moest zijn. Nadat iedereen klaar was hebben we een zogenaamde aardbeving in de klas gecreëerd om te testen of de gebouwen wel stevig genoeg waren! Ze waren allemaal stevig genoeg! En wat zijn de gebouwen mooi geworden, ze hebben enorm hun best gedaan!

Lekker buiten gymmen!
7 juni 2021 door Juf Selda

Nu de zon volop schijnt gaan de kinderen voortaan lekker buiten gymmen!

Start nieuw thema 'De Actieve Planeet'
11 mei 2021 door Juf Selda

We zijn gestart met het nieuw thema "De actieve planeet". Gisteren hebben alle kinderen gewerkt aan een geweldig bouwwerk. Vanmorgen lag alles in puin. Er heeft vannacht een "kunstmatige" aardbeving plaats gevonden. Veel delen van het bouwwerk zijn ingestort. Alleen de meest solide stukken zijn blijven staan. We zijn in gesprek gegaan over allerlei onderwerpen wat te maken heeft met onze planeet. Wat weten we er al over en wat willen we nog weten/onderzoeken?

Koningsspelen 2021
24 april 2021 door Danitia

Wat fijn dat we dit jaar weer samen konden sporten om de verjaardag van onze Koning te vieren!

Op het schoolplein waren 8 onderdelen te vinden waar we met veel plezier hebben gesport en wat hadden we een mazzel met het mooie weer ;)

Er werd bij de onderdelen een groot beroep gedaan op de samenwerkingsvaardigheden van de kinderen, want wat waren sommige dingen lastig als er niet goed gepraat werd met elkaar. Samen afspraken maken en er volop voor gaan, zorgde ervoor dat sommige teams onwijs goed waren en veel races en estafettes wonnen! :)

Jullie hebben hard gewerkt en er een gezellig dag van gemaakt. Nu lekker genieten van een welverdiende vakantie. Geniet ervan allen!

Afsluiting IPC thema
24 april 2021 door Danitia

Afgelopen donderdag hadden wij de afsluiting van het IPC thema 'Red de wereld/Regenwouden'.

We hebben veel geleerd, onderzocht, opgezocht en gemaakt.

Wat een bijzondere dieren leven er in het tropisch regenwoud! En wat kunnen deze dieren zich goed camoufleren. De kinderen waren erg verbaasd over de evaluatie en hebben zelf ook geprobeerd camouflage dieren te maken.

Ook hebben we dieren gemaakt van ijsstokjes. Dat was nog best een uitdaging! Maar wat zijn er mooie resultaten uitgekomen!

Helaas hebben we ook gezien hoe slecht het gaat met de regenwouden en dat er nog veel te verbeteren en te redden valt! De goede doelen die zich daarvoor inzetten, hebben we ook bekeken. Gelukkig zijn er een hoop mensen die de inheemse stammen en de natuur helpen.

Tijdens een IPC thema willen we ook altijd graag gastdocenten ontvangen, maar gezien de omstandigheden kon dat nu helaas niet. Maar we hadden toch een verrassing! Collin heeft een onwijs mooie maquette gemaakt en een super presentatie voorbereid en gegeven. Wat was dit leerzaam! Nogmaals bedankt gastdocent Collin ;)

Als het goed is zijn jullie (de ouders) onderhand ook 'getest' over het IPC thema. De kinderen hebben veel geleerd en zijn erg benieuwd of jullie net zoveel weten als zij :)

In de bijlage nog wat foto's van werkjes en de maquette van Collin.

Paaslunch groep 6a
2 april 2021 door Danitia

Wat hebben we er een gezellige dag van gemaakt samen!

De dag startte met het zoeken naar paaseieren en natuurlijk de 1 april grappen waar ik niet aan kon ontkomen ;)

Een plakbandje onder de kraan, een blaadje onder de computermuis, een briefje op mijn rug, ga zo maar door..

Een dag dat je de juf in de zeik mag nemen; hoe leuk! Haha ;)

Gelukkig hing er tijdens de Paaslunch een harmonische sfeer en maakte we er met elkaar een gezellig moment van.

Wat een heerlijke dag om het Paasweekend mee te starten

Thema "Red de wereld"
24 maart 2021 door Juf Selda

Ons nieuwe thema gaat over "Red de wereld". Het gaat voornamelijk over de regenwouden. Met dit thema waren we al een beetje begonnen tijdens het thuisonderwijs, maar nu kunnen we er op school ook lekker mee aan slag. We hebben eerst onze klas omgetoverd tot een jungle. Alle versieringen zijn door de kinderen zelf gemaakt! De volgende dag hebben wij (de leerkrachten alles verwoest) Toen de kinderen op school kwamen zagen ze veel dingen die zij hadden gemaakt/versierd op de grond liggen. Ze waren verbaasd en hadden veel vragen, hierop volgde natuurlijk meteen een klassengesprek. We hebben het gehad over ontbossing en verwoestingen. We zijn de afgelopen dagen ook bezig geweest met het vinden van de plekken van regenwouden. Daarbij kwamen moeilijke termen aan bod zoals; Steenbokskeerkring, de Kreeftskeerkring en continenten. En nog veel meer. De kinderen hebben ook een poster gemaakt waarop aandacht wordt gevraagd voor de grote problemen waar het regenwoud mee te maken heeft. Zo hebben ze een eigen slogan bedacht. We zijn nog lang niet klaar met het thema. Zie de foto's hoe mooi onze klas eruit ziet!

Terug op school!
9 februari 2021 door Juf Selda

Wat waren de kinderen toch blij om weer naar school te gaan! We hebben vandaag een zeer relaxed dag gehad! Zo gingen we eerst met elkaar in gesprek over de afgelopen 5 weken. We hadden veel om te vertellen en te delen met elkaar. Daarna nog wat foto’s bekeken die we via de mail of Teams binnen hadden gekregen. Tijdens de pauzes lekker met sneeuwballen gegooid. Zoals jullie het lezen hebben wij een leuke dag gehad! Ook hebben we wat schoolwerk gedaan ?? Met als afsluiter een bekertje chocolademelk/Fristi, snoepje en een diploma!

Thema Chocolade
7 december 2020 door Juf Selda

Het thema Chocolade is zo goed als klaar. De kinderen zijn nu (thuis) bezig met het maken van iets lekkers met chocolade voor de afsluiting. Hierna gaan ze door middel van een blog/vlog/prezi/powerpoint of iets anders aan ons een presentatie geven.

Sinterklaasfeest!
4 december 2020 door Juf Danitia

Sinterklaas groep 6a

Het jaar dat de kinderen voor het eerst surprises mogen maken voor elkaar. En wat waren ze leuk!

Toch hadden de meeste kinderen niet verwacht dat het zo lang zou duren.. want 28 surprises uitpakken vergt toch een hoop tijd haha.

Een grote vraag om geduld werd gelukkig rijkelijk beloond door de onwijs mooie creaties en leuke cadeautjes!

Ook kwam Sinterklaas nog even op bezoek met de pieten en uiteraard wat lekkers ;)

Het was een onwijs gezellige dag en hopelijk heeft iedereen ook nog een heel gezellig weekend!

De foto’s van de surprises worden nog persoonlijk gemaild :)

Pietengym!
23 november 2020 door Juf Selda

Vandaag een super leuke Pietengym gedaan!

11 November op school!
17 november 2020 door juf Selda

We mochten op 11 november met onze mooie lampionnen langs de groepen 4 en 5 om wat lekkers te halen! We hebben natuurlijk eerst gezongen!

IPC-wand thema Chocolade
3 november 2020 door Juf Selda

Foto's van onze IPC-wand

Zelf chocolade maken!
3 november 2020 door Juf Selda

U heeft vast wel gehoord dat wij nu het thema chocolade hebben. Hoe leuk is het dan om gewoon zelf chocolade te gaan maken. Wij gingen vandaag eerst in gesprek over welke ingrediënten er eigenlijk in chocolade zitten. Hoe kan je dan een smaak toevoegen aan chocolade? En welke combinaties zijn het lekkerst? Ze mochten kiezen uit; gedroogde mango, gedroogde banaan, gedroogde vijgen, amandelen, hazelnoten, kokos, cashewnoten en walnoten. Hierna gingen de kinderen de verschillende combinaties in tweetallen bespreken en voor hun zelf opschrijven. Het meeste gekozen combinatie gingen we ook echt maken, mmm! Dit was kokos met hazelnoten. De kinderen hebben ook een eigen stappenplan van 'hoe maak je chocolade' gemaakt. We hadden maar 3 ingrediënten hiervoor nodig; cacaopoeder, suiker en ongezouten boter.
Op de foto's kunt u zien hoe interessant en leuk de kinderen dit vonden om te doen.