Nieuws uit groep 6a

Rekenles over 1m2
3 november 2022 door Juf Selda

Vandaag hadden we een super leuke rekenles over 1 m2. De kinderen kregen eerst op het bord afbeeldingen te zien waarbij ze mochten nadenken of die afbeelding 1 m2, minder dan 1 m2 of juist meer dan 1 m2 was. Denk hierbij aan afbeeldingen zoals een deur, tafelblad, een notitieboekje etc. Nadat we een opfrissertje hadden gedaan mochten een paar kinderen 1 m2 op de grond gaan maken/plakken met behulp van een meetlint en tape. Nu konden ze in het echt zien hoe groot 1 m2 is. Hierna mochten ze gaan raden hoeveel kinderen er in 1 m2 zou passen. Als laatst gingen de kinderen ook erin staan. Wat denkt u?


Tijdens de verwerking van de les gingen Fenne en Eline een moeilijke som samen oplossen. Hoeveel vierkantjes van 10cmx10cm passen er in 1 m2?

Acrogym
31 oktober 2022 door Karla

Vanmorgen hadden we acrogym en moesten met elkaar verschillende figuren maken . Dat viel soms niet mee. Maar met elkaar helpen en de juiste balans lukte het uitstekend!

Project Andere plaatsen, een ander leven
26 oktober 2022 door Karla

Afgelopen dinsdag zijn we gestart met ons tweede IPC- project. Mensen leven niet allemaal op dezelfde manier. Zelfs mensen in hetzelfde land, dezelfde stad of dezelfde straat kunnen verschillende manieren van leven hebben. Maar ze kunnen ook dingen gemeen hebben. We gaan uitzoeken waarin we van elkaar verschillen en waarin we overeenkomen. We gaan ook uitzoeken hoe het leven op andere plaatsen op de wereld anders is. Om een beetje inkijk te geven in het leven van een Maasai uit Tanzania, had ik me verkleed als een Maasai vrouw en er het een en ander over verteld. We zijn ook al aan de eerste opdracht begonnen: een film maken over hoe onze school er uitziet en hoe wij leren. Deze film sturen we naar een school in Zuid-Afrika en hopen natuurlijk dat we een leuk filmpje terug krijgen zodat wij kunnen zien hoe de kinderen daar naar school gaan.

'Terug naar de Kust'
26 oktober 2022 door Juf Selda

Vandaag zijn we naar "Terug naar de Kust" in Egmond aan Zee geweest. We hadden prachtig weer, heerlijk! Eerst kregen we bij het Juttersoord informatie over wat afval met de natuur doet. Hierna deden we een quizje. Na de quiz kregen we limonade en een koekje. Vervolgens gingen we op het strand allerlei afval jutten. Iedereen ging enthousiast zoeken en had zo een tas vol met spullen! Terug bij het Juttersoord gingen we een brief aan de burgemeester over het afval op het strand schrijven. Ook maakten we een (fantasie)dier van het afval én een groot kunstwerk van afval waar tegelijkertijd 'Time-lapses' van werd gemaakt.

De boekenmarkt!
14 oktober 2022 door Juf Selda

Vandaag hadden we de afsluiting van de Kinderboekenweek, namelijk onze jaarlijkse boekenmarkt! Omdat het slecht weer was hebben we het binnen gedaan. Dit zag er ook wel heel gezellig uit!

Kinderboekenweek!
6 oktober 2022 door Juf Selda

Gister hebben wij de Kinderboekenweek met het thema 'Gi-Ga Groen' geopend.

We mochten met de hele klas naar het onderbouwplein. Daar heeft juf Helga uitgelegd dat we tijdens de Kinderboekenweek veel gaan lezen in boeken. Gelijk hierna hadden we ook iemand van de bieb in de klas. Zij vertelde nog meer informatie over de Kinderboekenweek. Samen met haar hebben ze ook gedichten geschreven.

Aanstaande vrijdag hebben we de Kinderboekenweek kerkviering. U bent hierbij van harte welkom om mee te genieten en te komen kijken. Onze viering begint om 9 uur.

Denkt u ook alvast aan het verzamelen van boekjes die uw kind kan verkopen op vrijdag 14 oktober tijdens de boekenmarkt? En ze mogen losgeld meenemen om zelf te kopen!

Schoolreisje
20 september 2022 door Karla

Vandaag zijn we op schoolreisje naar de Jongens uit Schoorl geweest! De dag begon best een beetje fris, maar we werden snel warm van alle leuke spellen in de sfeer van Expeditie Robinson waarbij samenwerken echt noodzakelijk was. Alle groepjes werkten top als een team en waren super fanatiek. We hebben een waterbaan moeten maken van bamboestokken, memorie met eendjes gespeeld, vervolgens de grote oversteek en katapult bouwen. Met de katapult moest een bal in twee vakken geschoten en gevangen worden, waarna er weer met elkaar een opdracht uitgevoerd moest worden. Tenslotte moest er met een vuurstarter in een ijzeren pan echt vuur gemaakt worden! Na de lunch moest iedereen zich in een wetsuit hijsen en gingen we het water op. De helft ging bodyboarden in de zee en de andere helft ging raften op de lagune. Na een uur gingen we wisselen. Wat een fantastische dag hebben we gehad!! Heel veel dank voor de ouders en opa die hebben gereden vandaag en zeker de moeder van Moos bedankt voor de hele dag helpen en ontelbaar veel foto's maken!

Gestart!
29 augustus 2022 door karla

Groep 6A is gestart! Heel fijn en voor sommige kinderen ook een beetje spannend. We hebben vandaag natuurlijk vakantieverhalen verteld en veel spelletjes gedaan. Maar we zijn ook al weer begonnen met rekenen en spelling. Vanmiddag hebben we gewerkt aan een leuke verjaardagskalender, want het lokaal is nog wel erg leeg. Deze eerste dag is omgevlogen!