Nieuws uit groep 6a

Paaslunch groep 6a
2 april 2021 door Danitia

Wat hebben we er een gezellige dag van gemaakt samen!

De dag startte met het zoeken naar paaseieren en natuurlijk de 1 april grappen waar ik niet aan kon ontkomen ;)

Een plakbandje onder de kraan, een blaadje onder de computermuis, een briefje op mijn rug, ga zo maar door..

Een dag dat je de juf in de zeik mag nemen; hoe leuk! Haha ;)

Gelukkig hing er tijdens de Paaslunch een harmonische sfeer en maakte we er met elkaar een gezellig moment van.

Wat een heerlijke dag om het Paasweekend mee te starten

Thema "Red de wereld"
24 maart 2021 door Juf Selda

Ons nieuwe thema gaat over "Red de wereld". Het gaat voornamelijk over de regenwouden. Met dit thema waren we al een beetje begonnen tijdens het thuisonderwijs, maar nu kunnen we er op school ook lekker mee aan slag. We hebben eerst onze klas omgetoverd tot een jungle. Alle versieringen zijn door de kinderen zelf gemaakt! De volgende dag hebben wij (de leerkrachten alles verwoest) Toen de kinderen op school kwamen zagen ze veel dingen die zij hadden gemaakt/versierd op de grond liggen. Ze waren verbaasd en hadden veel vragen, hierop volgde natuurlijk meteen een klassengesprek. We hebben het gehad over ontbossing en verwoestingen. We zijn de afgelopen dagen ook bezig geweest met het vinden van de plekken van regenwouden. Daarbij kwamen moeilijke termen aan bod zoals; Steenbokskeerkring, de Kreeftskeerkring en continenten. En nog veel meer. De kinderen hebben ook een poster gemaakt waarop aandacht wordt gevraagd voor de grote problemen waar het regenwoud mee te maken heeft. Zo hebben ze een eigen slogan bedacht. We zijn nog lang niet klaar met het thema. Zie de foto's hoe mooi onze klas eruit ziet!

Terug op school!
9 februari 2021 door Juf Selda

Wat waren de kinderen toch blij om weer naar school te gaan! We hebben vandaag een zeer relaxed dag gehad! Zo gingen we eerst met elkaar in gesprek over de afgelopen 5 weken. We hadden veel om te vertellen en te delen met elkaar. Daarna nog wat foto’s bekeken die we via de mail of Teams binnen hadden gekregen. Tijdens de pauzes lekker met sneeuwballen gegooid. Zoals jullie het lezen hebben wij een leuke dag gehad! Ook hebben we wat schoolwerk gedaan ?? Met als afsluiter een bekertje chocolademelk/Fristi, snoepje en een diploma!

Thema Chocolade
7 december 2020 door Juf Selda

Het thema Chocolade is zo goed als klaar. De kinderen zijn nu (thuis) bezig met het maken van iets lekkers met chocolade voor de afsluiting. Hierna gaan ze door middel van een blog/vlog/prezi/powerpoint of iets anders aan ons een presentatie geven.

Sinterklaasfeest!
4 december 2020 door Juf Danitia

Sinterklaas groep 6a

Het jaar dat de kinderen voor het eerst surprises mogen maken voor elkaar. En wat waren ze leuk!

Toch hadden de meeste kinderen niet verwacht dat het zo lang zou duren.. want 28 surprises uitpakken vergt toch een hoop tijd haha.

Een grote vraag om geduld werd gelukkig rijkelijk beloond door de onwijs mooie creaties en leuke cadeautjes!

Ook kwam Sinterklaas nog even op bezoek met de pieten en uiteraard wat lekkers ;)

Het was een onwijs gezellige dag en hopelijk heeft iedereen ook nog een heel gezellig weekend!

De foto’s van de surprises worden nog persoonlijk gemaild :)

Pietengym!
23 november 2020 door Juf Selda

Vandaag een super leuke Pietengym gedaan!

11 November op school!
17 november 2020 door juf Selda

We mochten op 11 november met onze mooie lampionnen langs de groepen 4 en 5 om wat lekkers te halen! We hebben natuurlijk eerst gezongen!

IPC-wand thema Chocolade
3 november 2020 door Juf Selda

Foto's van onze IPC-wand

Zelf chocolade maken!
3 november 2020 door Juf Selda

U heeft vast wel gehoord dat wij nu het thema chocolade hebben. Hoe leuk is het dan om gewoon zelf chocolade te gaan maken. Wij gingen vandaag eerst in gesprek over welke ingrediënten er eigenlijk in chocolade zitten. Hoe kan je dan een smaak toevoegen aan chocolade? En welke combinaties zijn het lekkerst? Ze mochten kiezen uit; gedroogde mango, gedroogde banaan, gedroogde vijgen, amandelen, hazelnoten, kokos, cashewnoten en walnoten. Hierna gingen de kinderen de verschillende combinaties in tweetallen bespreken en voor hun zelf opschrijven. Het meeste gekozen combinatie gingen we ook echt maken, mmm! Dit was kokos met hazelnoten. De kinderen hebben ook een eigen stappenplan van 'hoe maak je chocolade' gemaakt. We hadden maar 3 ingrediënten hiervoor nodig; cacaopoeder, suiker en ongezouten boter.
Op de foto's kunt u zien hoe interessant en leuk de kinderen dit vonden om te doen.

Ipc
30 september 2020 door Juf Selda

Vandaag gingen we met Ipc filmpjes bekijken van verschillende soorten vogels. We letten daarbij vooral op de techniek van het vliegen. Daarna gingen we in gesprek over wat de kenmerken zijn van vliegen/zweven. Hierna kregen de kinderen de opdracht om in tweetallen een vliegtuigje te vouwen/maken. Ze mochten het allemaal zelf bedenken en kiezen uit verschillende soorten papier (dik/dun/lichtgewicht/karton). Voor de stevigheid mochten ze ook satéprikkers gebruiken of iets anders. Het is nog niet af, morgen gaan we hiermee verder. Dan gaan we ook een wedstrijdje doen; welk vliegtuigje zweeft het langst en welk vliegtuigje is het snelst?

Experimenteren met lucht
23 september 2020 door Juf Selda

Vandaag gingen de kinderen in kleine groepjes allerlei proefjes doen wat te maken had met lucht. Ze deden een onderzoek naar de lucht om ons heen. Dit vonden ze natuurlijk erg leuk en interessant.

Naar de bieb!
9 september 2020 door Juf Selda

Eindelijk mochten we na weken lang weer naar de bieb! De kinderen hebben allemaal een leesboek en een informatieboek uitgekozen. We hebben op woensdags informatieboek lezen dag.

Stranddag
8 september 2020 door Selda

Wat hadden wij vandaag toch een mazzel met het weer! We hadden veel zon. We hebben verschillende activiteiten gedaan zoals surfen, suppen en een speurtocht door de duinen. De hele klas heeft enorm genoten. Op de foto's kunt u zien hoe leuk wij het vandaag hebben gehad. Veel kijkplezier!

Welkom
18 augustus 2020 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Selda en juf Danitia wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2020-2021.