Nieuws uit groep 6a

Pietengym!
23 november 2020 door Juf Selda

Vandaag een super leuke Pietengym gedaan!

11 November op school!
17 november 2020 door juf Selda

We mochten op 11 november met onze mooie lampionnen langs de groepen 4 en 5 om wat lekkers te halen! We hebben natuurlijk eerst gezongen!

IPC-wand thema Chocolade
3 november 2020 door Juf Selda

Foto's van onze IPC-wand

Zelf chocolade maken!
3 november 2020 door Juf Selda

U heeft vast wel gehoord dat wij nu het thema chocolade hebben. Hoe leuk is het dan om gewoon zelf chocolade te gaan maken. Wij gingen vandaag eerst in gesprek over welke ingrediënten er eigenlijk in chocolade zitten. Hoe kan je dan een smaak toevoegen aan chocolade? En welke combinaties zijn het lekkerst? Ze mochten kiezen uit; gedroogde mango, gedroogde banaan, gedroogde vijgen, amandelen, hazelnoten, kokos, cashewnoten en walnoten. Hierna gingen de kinderen de verschillende combinaties in tweetallen bespreken en voor hun zelf opschrijven. Het meeste gekozen combinatie gingen we ook echt maken, mmm! Dit was kokos met hazelnoten. De kinderen hebben ook een eigen stappenplan van 'hoe maak je chocolade' gemaakt. We hadden maar 3 ingrediënten hiervoor nodig; cacaopoeder, suiker en ongezouten boter.
Op de foto's kunt u zien hoe interessant en leuk de kinderen dit vonden om te doen.

Ipc
30 september 2020 door Juf Selda

Vandaag gingen we met Ipc filmpjes bekijken van verschillende soorten vogels. We letten daarbij vooral op de techniek van het vliegen. Daarna gingen we in gesprek over wat de kenmerken zijn van vliegen/zweven. Hierna kregen de kinderen de opdracht om in tweetallen een vliegtuigje te vouwen/maken. Ze mochten het allemaal zelf bedenken en kiezen uit verschillende soorten papier (dik/dun/lichtgewicht/karton). Voor de stevigheid mochten ze ook satéprikkers gebruiken of iets anders. Het is nog niet af, morgen gaan we hiermee verder. Dan gaan we ook een wedstrijdje doen; welk vliegtuigje zweeft het langst en welk vliegtuigje is het snelst?

Experimenteren met lucht
23 september 2020 door Juf Selda

Vandaag gingen de kinderen in kleine groepjes allerlei proefjes doen wat te maken had met lucht. Ze deden een onderzoek naar de lucht om ons heen. Dit vonden ze natuurlijk erg leuk en interessant.

Naar de bieb!
9 september 2020 door Juf Selda

Eindelijk mochten we na weken lang weer naar de bieb! De kinderen hebben allemaal een leesboek en een informatieboek uitgekozen. We hebben op woensdags informatieboek lezen dag.

Stranddag
8 september 2020 door Selda

Wat hadden wij vandaag toch een mazzel met het weer! We hadden veel zon. We hebben verschillende activiteiten gedaan zoals surfen, suppen en een speurtocht door de duinen. De hele klas heeft enorm genoten. Op de foto's kunt u zien hoe leuk wij het vandaag hebben gehad. Veel kijkplezier!

Welkom
18 augustus 2020 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Selda en juf Danitia wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2020-2021.