Nieuws uit groep 6b

Techniek week dag 2
8 juli 2022 door Juf Selda

Weer super leuke activiteiten gedaan!

Juffendag!
7 juli 2022 door Juf Selda

Vandaag vierden wij de juffendag. Wat zijn we toch verwend! We hebben super leuke en lekkere cadeautjes gehad! Nogmaals enorm bedankt!
Na het uitpakken van de cadeautjes zijn we naar het strand in Bakkum geweest. Ook al was er weinig zon, hebben de kinderen lekker genoten op het strand! Wij gaan deze klas enorm missen!

Techniek week!
4 juli 2022 door Juf Selda

Deze hele week kunnen de kinderen allerlei activiteiten doen rondom techniek. Zo hebben ze bijvoorbeeld een eigen leren riem gemaakt! Net zoals vroeger in de tijd! Hoe gaaf! Ze gingen ook aan het werk met solderen en de 3D pen.

Zomerfeest!
1 juli 2022 door Juf Selda

We hebben vandaag met de hele school het zomerfeest gevierd! Op het schoolplein stond een enorme stormbaan, een XL twister en limbodansen! De kinderen hebben genoten! Op het einde kregen ze zelfs limo en popcorn!

Musical “Come fly with me”
29 juni 2022 door Juf Selda

Vandaag hadden we de uitvoering van onze musical. Wat hebben de kinderen het toch goed gedaan! We zijn trots op ze!

Spreekbeurt over de brandweer
13 juni 2022 door juf Karla

Vandaag deed Noud zijn spreekbeurt over de brandweer. In de klas heeft hij alles verteld aan de hand van een powerpoint en een proefje. Daarna zijn we op de fiets naar de brandweerkazerne van Limmen gegaan, waar Noud nog veel meer heeft laten zien. Gelukkig was zijn vader erbij om alle vragen goed te beantwoorden. Iedereen mocht ook nog even in de brandweerauto! Aan het eind werden we nog verwend met leuke spelletjes en boekjes. Het was super!

Luchthavens en stewardess op bezoek
18 mei 2022 door juf Karla

Afgelopen maandag zijn we gestart met het laatste IPC-thema van dit jaar. Het project is geopend door een spel te spelen waarbij de kinderen, als heus bagagepersoneel, alle koffers moesten vullen en door een security poortje moesten doen. Het was een spannende estafette wedstrijd in de gymzaal van de kleuters. Woensdag kregen we bezoek van een echte stewardess. Iedereen had tenminste één vraag bedacht. Stewardess Suzan van vliegmaatschappij TUI heeft 40 minuten lang alle vragen beantwoord en heel veel uitgelegd over het werk van een stewardess aan boord. Er werd dan ook met volle aandacht geluisterd. Zo hoorden we dat er voor het cabine personeel 'geheime' bedjes zijn en dat er ook speciaal stewards en stewardessen zijn voor paarden. Ook de uitleg over turbulentie was erg interessant en duidelijk! Wie weet komt iemand stewardess Suzan later nog wel eens tegen.

Afscheid juf Nelleke!
13 mei 2022 door Juf Selda

Na 22 jaar als handvaardigheidlerares bij ons op De Kerkuil gaat juf Nelleke genieten van haar pensioen. We wensen haar veel geluk en plezier met haar kinderen en kleinkinderen!

Koningsspelen!
22 april 2022 door Juf Selda

Wat hebben we vandaag toch genoten! We zijn eerst gestart met het Koningsspelen lied en dans in de klas! Daarna gingen we naar buiten om met stoepkrijt tekeningen te maken. We gaan meedoen aan een wedstrijd! We kunnen super leuke prijzen winnen. Als laatst gingen we naar De Voetel om te gaan squashen en lasergamen. De kinderen vonden het super leuk en waren super fanatiek. De dag hebben we afgesloten met heerlijk ijsje!!!

Paasviering en Paaslunch
14 april 2022 door Juf Selda

Wat een feest vandaag! We hebben eerst gekeken naar een prachtige musical die door de kinderen uit de groepen 4 werd opgevoerd. En onze Jamie speelde de Jezus. Hij heeft het ook heel goed gedaan!

Rond de lunchtijd gingen de kinderen lekker genieten van hun Paaslunch. Het zag er allemaal heeeeeeerlijk uit!! De tasjes waren ook zo mooi versierd!

Paaskippenspel
13 april 2022 door Juf Selda

Vandaag hebben we in groepjes het Paaskippenspel gedaan. Groep 8 kinderen hadden zich ergens in Limmen vermomd met een geweldig kippenhoofd, welke ze zelf hebben geknutseld. De groepjes moesten raden welk groep 8 kind het was, ze mochten het 3x raden. Als ze het goed hadden geraden kregen ze een puzzelstukje mee. Er was ook een gouden kip! Van die kip kregen ze iets lekkers voor onderweg mmm! Het was even flink lopen want ze moesten wel 40 kippen zoeken! Toen ze eenmaal op school waren mochten ze de puzzel oplossen en die was best moeilijk!

Museum
11 april 2022 door juf Karla

Vanmorgen zijn we op excursie geweest naar het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. We kregen een uur de tijd voor 20 vragen, opdrachten en puzzels. Alles ging over ons IPC-thema 'Dinosaurussen'. Wat was er veel te zien en vooral te doen! We moesten als paleontoloog aan de slag, soorten dino's ontdekken, een mega groot bot opmeten en vergelijken, voelen hoe een dinosaurustand voelt enz enz. Gelukkig is het alle groepjes gelukt om alle vragen te vinden en goed op te lossen. Het was een super leuke ochtend! Fijn dat zoveel ouders ons wilden rijden en begeleiden. Nogmaals bedankt daarvoor!!

De Grote Rekendag!
25 maart 2022 door Juf Selda

Voor de Grote Rekendag voor a.s. woensdag 30 maart zijn we al een paar dagen bezig met het in elkaar zetten van een gebouw. We hebben eerst van tevoren naar de spullen (kosteloos materiaal) gekeken die we hadden en daarna gingen we aan de slag met het ontwerp van "ons gebouw". Vervolgens gingen we de klas in kleine groepjes verdelen. Elk groepje heeft dus iets van het gebouw getekend/geknutseld/geplakt. Wat vonden ze het toch leuk om te doen! En het eindresultaat is prachtig geworden!

Levend ganzenbordspel in de kerk!
17 maart 2022 door Juf Selda

1100,- EURO VOOR BURKINA FASO d.m.v. SPEELGOEDMARKT

Speelgoedmarkt WOL actie!
13 maart 2022 door Juf Selda

We hadden afgelopen vrijdag een speelgoedmarkt op school. De kinderen hebben van huis allerlei speelgoed/knuffels meegenomen om te doneren voor de stichting WOL. Je mocht ook i.p.v. iets verkopen ook gewoon zelf rond wandelen om te kopen! We hadden ook nog eens super mazzel met het weer! De kinderen en wij als leerkrachten hebben genoten! Ennnnn onze klas heeft in totaal €73,50 opgehaald! We zijn trots op de kinderen!

Dinosaurussen
8 maart 2022 door juf Karla

Maandagmorgen vonden we in de tuin naast de school gigantische pootafdrukken. Deze kunnen alleen maar van een dinosaurus zijn!!! Om deze afdruk veilig te stellen hebben we er met gips een afdruk van gemaakt en vanmorgen voorzichtig uit de grond gehaald. De komende weken gaan wij ons bezighouden met het thema ‘Dinosaurussen’. We hebben met elkaar al veel vragen bedacht waar we over willen leren. Dit gaat super leuk en interessant worden!

Muziekles
4 maart 2022 door Juf Selda

Vandaag kwam meester Herman weer in onze klas. Hij had een bijzonder instrument mee, namelijk een Berimbau! Een paar kinderen mochten het uitproberen. Hierna gingen we onze schoolrap oefenen!

Carnaval!
17 februari 2022 door Juf Selda

Wat hebben wij toch een leuke middag gehad! Veel kinderen kwamen verkleed op school! Iedereen mocht op de “catwalk” zijn/haar mooie outfit showen! Daarna gingen we wat spelletjes doen. Als afsluiting hebben we genoten van een bekertje limonade en een zakje chips!

IPC ontdekkisten
11 februari 2022 door Juf Selda

Tijdens onze ipc les natuur hebben we vandaag met allerlei magneten gewerkt. Elk groepje kreeg een ontdekkist en een werkblad. Aan de hand van verschillende opdrachten moesten ze ontdekken hoe een magneet werkt. Dit vonden ze uiteraard super leuk om te doen en waren soms vergeten de opdrachten te maken!

Voorleeswedstrijd
4 februari 2022 door Juf Selda

De Nationale voorleesdagen zijn weer van start! Op onze school houden we dan een voorleeswedstrijd.