Nieuws uit groep 7

Sport tweedaagse
8 juli 2021 door Meester van Leen

Hierbij de link van de aftermovie. Veel kijkplezier! https://youtu.be/U-GNfoXQP8o

verjaardag meester en juf in groep 7
7 juli 2021 door Mariëlle Reverda

Wat een gezellige, drukke bedoening in groep 7 vandaag.

Wij vierden met onze leerlingen onze verjaardag.


Eerst werden wij toegezongen door de kinderen. Daarna kregen wij ontzettend veel cadeautjes, waaronder een prachtig cadeau namens de klas, waar we, bij deze, de ouders/verzorgers hartelijk voor bedanken.


Daarna was het spelletjestijd. Spelletjes die het zowel vroeger als nu uitstekend doen: dropveter slurpen, blindemannetje, teken het maar/renspel, etc etc.


Het was een gezellige ochtend.


Nogmaals bedankt voor de kaarten, lekkers en andere cadeautjes. Veel te gek. De bon gaat goed gebruikt worden voor klusspullen (meester) en lekkere thrillers (juf).


Ik wens iedereen een heerlijke vakantie, meester Van Leen gaat er morgen nog een gezellige dag van maken met een extra uitgebreide gymles (dus... gymspullen mee!)


Hartelijke groeten,


Mariëlle Reverda, mede namens meester Van Leen

techniek groep 7
28 juni 2021 door Mariëlle Reverda

Vandaag begon de techniekweek op onze school. Groep 7 mocht na de pauze aan de gang met het solderen. Ondanks een aantal verbrande vingertoppen (zo'n soldeerbout wordt heet...) zijn er mooie werkstukjes gemaakt.


Morgen is er weer een ander onderdeel aan de beurt.


Koningsspelen 2021
23 april 2021 door Anna Belén van Unen

Vanmorgen begonnen we de dag al goed met een klas vol oranje verklede kinderen. Hierdoor zat de feestsfeer er al goed in. Hierna hadden we op het schoolplein een negenkamp vol leuke activiteiten. De kinderen hebben fanatiek tegen elkaar gestreden, maar vooral veel plezier gehad. Al met al een geslaagde dag!

ipc "Hoe wordt het nieuws gemaakt?'
29 maart 2021 door Anna Belèn van Unen

Deze periode werken de kinderen tijdens het IPC-atelier op de vrijdagmiddag aan technieken die passen bij het thema ‘Hoe wordt het nieuws gemaakt?’. We zijn de afgelopen twee weken bezig geweest met gutsen en het maken van een linoleumafdruk. De kinderen hebben ervaring opgedaan met deze druktechniek die vroeger ook werd gebruikt voor het drukken van kranten.

ipc "Hoe wordt het nieuws gemaakt?'
28 maart 2021 door Anna Belèn van Unen

Deze periode werken de kinderen tijdens het IPC-atelier op de vrijdagmiddag aan technieken die passen bij het thema ‘Hoe wordt het nieuws gemaakt?’. We zijn de afgelopen twee weken bezig geweest met gutsen en het maken van een linoleumafdruk. De kinderen hebben ervaring opgedaan met deze druktechniek die vroeger ook werd gebruikt voor het drukken van kranten.

Informatie door bureau Halt in groep 7 (7/8 en 8)
2 december 2020 door Mariëlle Reverda

Vanmorgen kregen de kinderen van groep 7 les van Olga van bureau Halt. Tijdens deze les werd er van alles verteld over het werk van bureau Halt, en speciaal voor onze kinderen over de regels die gelden voor het in bezit hebben van, en afsteken van vuurwerk (categorie 2 en zwaarder) tijdens Oud en Nieuw, waarbij benadrukt werd dat het dit jaar natuurlijk anders is dan andere jaren: een totaal verbod.


Zoals wij dat kennen van onze spontane en breed geïnteresseerde groep werd Olga overstelpt met vragen en vertelden kinderen over hun eigen ervaringen. Een nuttige en leerzame les dus!


Mariëlle Reverda,


Pietengym!
1 december 2020 door juf Ellen

Afgelopen donderdag Sinterlingo in de Pietengym! Wat waren er veel pieten, Sinterklazen en Sinterpieten! Super leuk

trainen als een astronaut groep 7
1 december 2020 door Mariëlle Reverda

Conditie, behendigheid, evenwicht, doorzettingsvermogen, coördinatie, teamwork, alles kwam aan bod bij de 'astronautentraining' in groep 7.Afsluiting ipc project Nederland wordt Nederland groep 7
21 oktober 2020 door Mariëlle Reverda

Wat een feestelijke afsluiting vandaag! Iedereen was gekleed in de kleuren van de Nederlandse vlag en had spullen mee voor de koninklijke rommelmarkt. Spullen, spelletjes, zelfgemaakte spullen, teveel om op te noemen. Onder het genot van Hollandse hits werd er druk gehandeld tussen de kinderen van de groepen 7, 7/8 en 8 en vooral veel plezier gemaakt.

Na anderhalf uur werd alles weer keurig opgeruimd en was er nog een prijsuitreiking van het blikgooien met 3 winnaars.

Voor nu geldt: op naar het volgende thema!


Hartelijke groeten namens de kinderen van groep 7 en juf Mariëlle

Start Ipc project groep 7 en foto's hoedenparade prinsjesdag
16 september 2020 door Mariëlle Reverda

Wat een vrolijke en kleurrijke bedoening was het vandaag bij de groepen 7, 7/8 en 8. Juffen in het oranje, de meeste kinderen in het oranje (of rood wit blauw). 15 Coupletten van het Wilhelmus afgespeeld op het digibord.


Dit alles had te maken met de opening van het IPC project: "Nederland wordt Nederland." Tijdens dit project leren de kinderen over de geschiedenis van het land wat nu Nederland wordt genoemd.

Als startopdracht kregen de kinderen een puzzelstuk waarop ze konden schrijven/tekenen wat ze nu al weten van de geschiedenis van Nederland. De komende weken gaan ze hun kennis, vaardigheden en begrip van het onderwerp uitbreiden op de meest uiteenlopende manieren.


Hierover zal ik u op de hoogte houden.


Prinsjesdag 2020

In groep 7 besteden we altijd tijd aan prinsjesdag. Dit jaar is dat uiteraard ook het geval, alleen in een iets andere, en helaas minder uitgebreide vorm dan andere jaren. Omdat we op tv de bijzondere hoeden van de dames niet konden bewonderen, hebben de kinderen zelf maar een hoed ontworpen. Het resultaat ziet u bij de foto's.


Veel kijkplezier!

Mariëlle Reverda

Verslagje groep 7
9 september 2020 door Mariëlle Reverda

Beste ouders/verzorgers,


Iedereen is nu aardig gewend in groep 7. De eerste weken staan voornamelijk in het teken van het elkaar leren kennen, zeker ook voor Elise en Sem onze nieuwe leerlingen. Nu heeft gelukkig iedereen wel zijn/haar plekje gevonden en weten alle kinderen welke regels en afspraken gelden bij deze juf en meester.

Het elkaar leren kennen doen we aan de hand van de lessen van de Kanjertraining, maar we kijken ook naar wat deze specifieke groep kinderen nodig heeft om zich veilig en prettig te voelen om hierop zo goed mogelijk in te kunnen spelen.


Wat is er nieuw voor de kinderen:

-we rekenen groepsdoorbroken: De kinderen van groep 7, 7/8 en 8 zijn naar niveau ingedeeld in 3 rekengroepen: Juventus, Barcelona en Manchester United. Op dinsdag, woensdag en donderdag is er zelfs nog een extra niveaugroep. Elke dag van 9.10 tot 10.00 uur wordt er gerekend.

-op woensdag wordt begrijpend lezen gegeven, methode nieuwsbegrip. Groep 7 wordt dan in twee groepen verdeeld. Één helft van de klas gaat met juf Denise in de aula aan het werk met de les, de andere helft blijft in het eigen lokaal om daar de les te maken. Zodoende is er goed de tijd om de kinderen in een kleinere groep te begeleiden in het leren lezen, analyseren en verwerken van teksten.

-op vrijdagmiddag is er tijd voor atelier: handvaardigheid, drama, tekenen, techniek. Ook dan worden de kinderen van de groepen 7, 7/8 en 8 door elkaar gehusseld om in verschillende lokalen deze lessen te volgen. Meestal zijn de aangeboden lessen gekoppeld aan het IPC thema.

Huiswerk

De kinderen moeten soms nog een beetje wennen dat huiswerk ècht op vrijdag GEMAAKT moet worden INGELEVERD en dat je huiswerk op tijd moet leren (tip: help uw kind bij het maken van een vaste weekplanning en houd hem/haar hier ook aan). Als je je huiswerk kwijt bent, moet je zelf een oplossing bedenken (kopie of foto aan een klasgenoot vragen). Gelukkig gaat het bij bijna alle kinderen prima. Anders helpen we uw kind in het begin natuurlijk op weg.


Volgende week starten we met een nieuw IPC thema. Daarover volgende keer meer.


Wist u dat:

-Fay medewinnares is van de tekenwedstrijd afdeling bovenbouw;

-we vandaag gelukkig weer naar de bibliotheek konden om leesboeken en informatieboeken te halen;

-de kinderen prachtige opbergbakken hebben gekleurd om hun leermaterialen in te stoppen wanneer ze naar een ander lokaal moeten lopen;

-de tafels en vooral de deeltafels weer even goed geoefend moeten worden (ook thuis);

-een aantal kinderen van onze groep in het kinderkoor meedoen;

-juf en meester het een heel leuke klas vinden.


Tot zover,


Mede namens meester Van Leen,

juf MariëlleWelkom
18 augustus 2020 door Mascha Groenhof

e zijn weer gestart!

Meester van Leen en juf Mariëlle wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2020-2021.