Nieuws uit groep 7a

Zomerfeest
1 juli 2022 door Juf Danitia

Wat hebben we een heerlijke dag gehad, met gezelligheid en mooi weer. Op het plein waren de kinderen voornamelijk op de stormbaan te vinden, maar ook het limbodansen en twister XL was erg leuk! De kinderen hebben zich dus heerlijk vermaakt vandaag. De popcorn tussendoor en de glitters op de wangen maakte de dag helemaal af ;) Nu lekker weekend en met nog maar twee weekjes in het verschiet komt de zomervakantie al aardig dichtbij! Dus no maar even genieten met elkaar de laatste weken.

Koningsspelen
22 april 2022 door Juf Danitia

Het was vandaag aan de groepen 7 en 8 om deel te nemen aan de primeur van de Padeltraining. En wat vonden de kinderen het leuk! Ze waren in ieder geval allemaal lekker bezig ;) 3 activiteiten zorgden ervoor dat ze verschillende technieken hebben geleerd en allemaal op eigen niveau hebben kunnen spelen, hoe fijn en leuk. Ook hebben we lekker buiten gespeeld, eerst in Heiloo en daarna in het park in Limmen. We hadden ook nog mazzel vandaag, want Lotte heeft ons op heerlijke, zelfgemaakte wafels met topping getrakteerd. Het was om te smullen! Een hele fijne vakantie gewenst allemaal

Zuiderzeemuseum
20 april 2022 door Juf Danitia

Het was een super geslaagde dag en met het zonnetje erbij helemaal compleet. De kinderen hebben in groepjes opdrachten uitgevoerd en met een andere blik naar het leven in de Tweede Wereldoorlog gekeken, want het ‘meemaken’ is toch anders dan erover horen of zien.

Verzetsmuseum
19 april 2022 door Juf Danitia

Vandaag hebben we een mooie excursie gehad naar het Verzetsmuseum in Amsterdam. Gelukkig hadden we mooi weer, want naast de 2 uur ín het museum hebben we ook buiten een wandeling gemaakt en lekker gegeten en gedronken in een parkje (plus buiten spelen ivm een vergissing van juf, haha). Beter te vroeg aanwezig dan te laat, zullen we maar zeggen ;) Wat wisten de kinderen al veel! & dan na vandaag nog meer! Het was heel mooi gemaakt allemaal met veel interactie tussen de vrijwilligers, het materiaal en de kinderen. Geniet van de foto’s

Pasen
19 april 2022 door Juf Danitia

Hopelijk heeft iedereen een heerlijk Paasweekend gehad meer lekker weer en lekker eten ;) Wij hadden afgelopen donderdag in ieder geval alvast genoten van een gezamenlijke Paaslunch. Hierbij nog de foto’s

Paaskippenspel
13 april 2022 door Juf Danitia

Vandaag was de primeur van het Paaskippenspel. We hadden onwijze mazzel met het heerlijke weer! De kinderen zijn in groepjes opzoek gegaan naar de paaskippen uit groep 8 en dat was nog niet zo makkelijk! Een geslaagd spel en dus voor herhaling vatbaar ;)

Levend Ganzenbord in de kerk
18 maart 2022 door Juf Danitia

Beter laat dan nooit ;)

Het was super leuk om aan alle activiteiten mee te doen en interessant om te lezen hoe alles in Burkina Faso gaat. Heel anders dan bij ons, daar kwamen de kinderen wel achter! Mooi dat we voor deze mensen geld hebben kunnen inzamelen tijdens de geslaagde speelgoedmarkt. De kinderen kwamen er zo ook goed achter waar ze het voor hebben gedaan ;) Een geslaagde ochtend dus (afgelopen woensdag)! Er zitten hele leuke kiekjes tussen, dus neem vooral even een kijkje (ook nog van de speelgoedmarkt)

Afsluiting IPC thema ‘Een leven lang fit’
16 februari 2022 door Juf Danitia

Vandaag heeft de klas het thema op een sportieve manier afgesloten door de gehele ochtend lekker buiten te sporten of door een sport spel aan te bieden (waarbij er ook veel door de kinderen zelf werd mee gesport). Mijn complimenten naar de organisatie van de kinderen. Er zaten onwijs leuke spellen tussen waardoor ook de leerkrachten werden verleid tot bewegen ;) haha

Atletiek les
2 februari 2022 door Juf Danitia

Wat hadden wij een mazzel vandaag: een gastles atletiek mét droog en zonnig weer! De kinderen vonden het super en waren dan ook fanatiek en enthousiast aan het sporten. Ook juf heeft af en toe even meegedaan ;) Rachel, bedankt voor het helpen vandaag. En Cindy, onwijs bedankt voor de gezonde ochtend! Succes ouders met het zoeken naar jullie kind op de foto’s, het zijn er nogal veel. Hah

Kerst/Nieuwjaars ontbijt
12 januari 2022 door Juf Danitia

Wat een gezellige ochtend! Eerst natuurlijk ons ontbijtje ingehaald, daarna lekker gewandeld. A Mile A Day, horend bij ons nieuwe IPC thema ‘een leven lang fit’. En vervolgens gezellig buiten gespeeld, een filmpje gekeken en weer buiten gespeeld ;) Nu kan de kerstboom opgeruimd worden en het nieuwe kalenderjaar écht beginnen :)

Gelukkig nieuwjaar!
10 januari 2022 door Juf Danitia

Wat fijn dat we weer met z’n allen mochten starten vandaag! Rustig aan hebben we al wat gewerkt en gelukkig mochten we ook gewoon gymmen. Natuurlijk hebben we ook even gezellig een spelletje gedaan samen en alweer de eerste verjaardag van dit kalenderjaar gevierd. Wat een feest

Sinterklaas
3 december 2021 door Danitia

Wat super dat we Sinterklaas en zijn pieten mochten verwelkomen buiten! Vervolgens zijn we binnen aan de surprises begonnen. Elk jaar weer wordt er om veel geduld gevraagd van de kinderen, maar wat waren ze attent! Luisteren naar elkaars rijmen, aandacht voor alle kunstwerken en gelukkig was iedereen blij met hetgeen waarmee ze zowel aankwamen op school (woensdag) als waarmee ze weggingen vandaag. Hoe fijn is dat! Ik zei het vanmiddag al tegen de kinderen, maar ik zeg het graag nog een keer: wat ben ik ontzettend trots op de mooie surprises en rijmen die gemaakt zijn, want ze waren fantastisch! Heel veel plezier nog gewenst voor komend weekend ;)

Tentoonstelling surprises
2 december 2021 door Danitia

De kinderen hebben dit jaar weer onwijs hard hun best gedaan om voor iedereen een mooie surprise te maken! Ze vonden het dan ook heel leuk om alle surprises te bekijken, ook die van de andere groepen. Ze staan te popelen om ze morgen uit te mogen pakken ;)

Pietengym
29 november 2021 door Danitia

Wat fijn dat dit door kan gaan! De kinderen zijn super enthousiast bezig met letters verzamelen om het Lingo woord te behalen! Ze zijn heerlijk aan het gymmen en wat is het een gezellige boel met de Sinterklaas muziek op de achtergrond.

Muziekles meester Herman
25 november 2021 door Danitia

Wat vinden de kinderen het toch leuk als die gekke en enthousiaste meester weer de klas binnen komt lopen met wat interessants! Dit keer had meester Herman een trommel mee, maar niet zomaar een. Eentje die waterproof is! En zelfs nóg mooiere klanken maakt met water ín de trommel! De kinderen vonden het bar interessant en heel gaaf om een keer gedaan te hebben ;)

Deze les is alweer een maandje geleden gegeven (oeps, juf heeft het een beetje druk). Morgen kan meester Herman helaas niet komen. Hopelijk kunnen we de les van morgen wel nog een keer inhalen voor de vakantie! (Als er geen lockdown komt..)

Muziek en dans
15 oktober 2021 door Juf Danitia

Naast de lessen van meester Herman, hebben we dit jaar ook de lessen van 123 Zing! Onwijs leuk en gezellig om te doen in de klas. De kinderen vinden het heerlijk om met muziek bezig te zijn en dat zien jullie ook wel aan de foto’s ;) Na de vakantie gaan we hier zeker mee door!

Ook hadden we de mazzel dat we een aantal weken geleden van een professionele danseres een dans workshop kregen. De kinderen vonden het erg leuk! Alleen het muziekgenre was even wennen haha.

Gymmen
15 oktober 2021 door Juf Danitia

Wat zijn de gym lessen van juf Ellen toch leuk! Elke keer weer vertellen de kinderen vol enthousiasme over wat ze hebben gedaan. Soms blijf ik even hangen en maak ik wat foto’s. Dit zijn de foto’s tot dusver

Boekenmarkt
15 oktober 2021 door Juf Danitia

Het was weer zover. De afsluiting van de Kinderboekenweek. Wat is het toch elk jaar weer een gezellige gebeurtenis, de boekenmarkt. Het begeleiden van de kleuters met het kopen en verkopen van boeken, maar natuurlijk ook het verkopen van eigen boeken! Het is onwijs leuk om te zien welke keuze kinderen maken: geld verdienen of boeken kopen. Haha ;) Het was weer een geslaagde markt vandaag

Roefeldag
13 oktober 2021 door Juf Danitia

Wat was het een leuke ochtend!

Alle kinderen zijn vandaag bij twee bedrijven geweest en wat waren ze enthousiast aan het vertellen na de bezoeken! Heerlijk om te zien en horen. Volgens mij kijken de kinderen nu al uit naar de Roefeldag in groep 8 ;)

Als het goed is zijn er in de groepsapp foto's gedeeld door de ouders die vandaag hebben geholpen, nogmaals dank! Ook ik heb een aantal foto's gemaakt. Deze zien jullie hieronder. Het was even hoppen, dus helaas heb ik niet overal kunnen kijken. Maar waar ik wel heb kunnen kijken, was echt super! De bedrijven hebben onwijs hun best gedaan om de kinderen 'een kijkje in de keuken' te geven. Het was een groot succes; ik denk dat jullie dat wel vernomen hebben van de kinderen ;)

We zijn weer gestart!
28 augustus 2021 door Juf Danitia

Wat fijn dat we weer compleet het schooljaar zijn begonnen. Ook voelen Timo en Junah al onderdeel van de groep. Ik weet zeker dat we er een onwijs gezellig jaar van gaan maken samen!

Deze week zijn we rustig gestart. Kanjertraining en groepsbinding heeft centraal gestaan, maar ook zijn we in de loop van de week gestart met spelling, taal en rekenen.

Maandag hebben we de eerste gymles van juf Ellen gehad en donderdag van mij en juf Kim.

In de loop van de week heb ik een aantal keer foto’s gemaakt. Dit om een beeld te krijgen van het klaslokaal en de gezelligheid van dit schooljaar in groep 7 !

Maandag gaan we volop aan de bak ;)