Nieuws uit groep 7b

Juffendag Halloween
1 november 2022 door Juf Danitia

We hebben de feestdag gezellig en actief geopend met een ballonnen spel. De kinderen waren super fanatiek, haha. Daarna heb ik getrakteerd, dat hoort er natuurlijk bij! Wat er ook bij hoort, bij Halloween, is Allerzielen. Pastor Mike heeft ons hier meer over verteld tijdens een bezoek aan het kerkhof. Daarna hebben de kinderen mij onwijs verwend met alle lieve cadeaus. De film Coco viel ook erg in de smaak ;) Als bijhorende opdracht zijn de kinderen met mooie teken/kleur werkjes bezig. Deze hangen deels in de klas en worden deels mee naar huis genomen (wanneer ze af zijn). Voor nu vrolijkt het de klas nog even op, want de rest van de Halloween versiering is helaas alweer opgeruimd. Het was een geslaagd en gezellig feestje! Iedereen bedankt

Kunstwerken in de maak
14 oktober 2022 door Juf Danitia

De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met het maken van kunst, op verschillende manieren. Een manier was het maken van een werkje op papier welke wij hebben opgestuurd naar de organisatie van de nationale kunstweken. Het merendeel van de klas heeft ook al online ingelogd op zijn/haar persoonlijke account. Dit kan met het blad wat mee naar huis is gegeven. Als het jullie niet lukt, laat het mij dan even weten. We willen graag na de herfstvakantie iedereen zijn werk gaan bekijken samen in de klas. Op de foto’s zien jullie hoe we eerst hebben geoefend met het mengen en hoe we daarna aan de slag zijn gegaan met de kunstwerken.

Roefeldag
14 oktober 2022 door Juf Danitia

Afgelopen woensdag hebben de kinderen voor het eerst geroefeld. Ze zijn in een groepje bij drie bedrijven langs geweest om een indruk te krijgen over de inhoud van diverse banen en of dit eventueel bij hen zal passen in de toekomst. Op de foto’s zien jullie dat we te gast waren bij bierbrouwerij Dampegheest, Slaapkenner Lute, de Groenvoorziening van de gemeente, autobedrijf van der Steen, de Brandweer, de Albert Heijn, Kring-IN-Loop, Huis van Binnen en drogisterij de Aker. Ook deden er nog andere bedrijven mee, maar helaas kun je niet overal naar toe op zon ochtend ;) Het was weer een geslaagde editie en de kinderen vonden de dag voorbij vliegen. Een goed teken, volgend jaar weer!

Schoolreisje
30 september 2022 door Juf Danitia

Het is alweer een week geleden, maar wat hebben we genoten in Duinrell. We hadden onwijze mazzel met het weer en alles is goed verlopen. De kinderen hadden er heel veel zin in en hoe fijn is het dat het zelfs hun verwachtingen nog overtroffen heeft. Als ik een aantal leerlingen mag geloven ;) De foto’s zeggen ook genoeg.

IPC opening
7 september 2022 door Juf Danitia

Vandaag hebben we met de hele school het nieuwe IPC thema geopend. De weken tot de herfstvakantie staan in het teken van KUNST! Bas en Niek mochten juf Helga helpen bij deze opening. Hoe leuk!

En door…
5 september 2022 door Juf Danitia

Na een heerlijke start vorige week, gaan we vandaag alweer door met de tweede week van dit schooljaar. Het vliegt nu alweer voorbij! ;)


Bij de eerste weken horen ook altijd het herhalen van de Kanjertraining afspraken en natuurlijk gaan we ook weer onze eigen klassen afspraken maken. Zo zorgen we er samen voor dat we weer een topjaar hebben! De Kanjer oefeningen helpen ons daar ook bij ;) Geniet van de foto’s!!

We zijn weer gestart
3 september 2022 door Juf Mascha

Om de week op vrijdag gaat het dak eraf. Meester Herman komt dan de muziekles verzorgen. Nou dat hebben we geweten. Een klas vol DJ's was het gevolg. Wilt u ze thuis ook aan het werk horen dan kan dat via deze link Beatmaker - Make Your Own Beat on Splice | Splice. Dat was nog niet genoeg. In een mum van tijd hadden ze het toetsenbord ook nog eens omgetoverd in een ware soundmachine via online launchpad. Geniet hiervan via deze link Launch (agile-spire-1086.herokuapp.com) De kids weten hoe het werkt. Ook de theremin(i) had meester Herman meegenomen. Dus proberen maar.

Op de vrijdagen starten we met een half uur lezen en gaan we daarna de reken-, spellings- en taallessen afronden van die week. Voor sommige kids dus nog even flink aan de slag. De kids die al klaar zijn met de basislessen gaan plussen en werken aan de eigen leerdoelen. Engels staat ook op het programma en in de middag sluiten we af met atelier, opruimen en het bespreken en uitdelen van het nieuwe huiswerk.

Deze week hebben de kids van 7b een samenwerkingsopdracht tot een goed einde moeten brengen. Doordat ze met elkaar alles goed hebben afgestemd is het een waar kunstwerk geworden. Volgende week horen ze meer over dit kunstwerk want woensdag worden, op de Kerkuil, de kunstweken geopend en volgt er meer.

Voor je er erg in hebt, is de eerste week alweer achter de rug.
Deze week mocht ik de vrijdag voor mijn rekening nemen. Wat een heerlijke groep.