Nieuws uit groep 8

Bezoek Brandweer Limmen
25 november 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Vandaag waren we op bezoek bij Brandweer Limmen. We hebben uitleg gekregen over brandveilig leven en over de werkzaamheden op de kazerne. Er zijn een heleboel kinderen geïnteresseerd in de jeugdbrandweer. Vanaf 12 jaar kunnen de kinderen zich hiervoor aanmelden

Strooipieten in de klas
16 november 2022 door Saskia, Cynthia & Rinske

Dat was een verrassing!

Pieten in de groep; met kruidnoten en een hoop gestrooi.

Bezoek JPT
15 november 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Met (bijna) de hele groep naar het JPT. Een rondleiding en een gastles. De ene groep een lesje met proefjes . We hebben genoten!
Bedankt weer meefietsers!

11 november is de dag
11 november 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Wat een prachtige lampionnen! We zijn uitgegaan van hetzelfde format en toch zijn er 54 verschillende lampionnen gemaakt. Het was een klus maar het eindresultaat is prachtig.

Bezoek PCC Oosterhout met de bus
10 november 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Vandaag werden we opgehaald door de ESPEQ bus om op bezoek te gaan bij PCC Oosterhout. Wat een geweldige school is dat toch! Dakpannen leggen, bouwen, stroomkringen maken, timmeren. Een walhalla voor onze praktisch ingestelde kinderen in unit 8!

Allerzielen, uitleg van pastor Mike
31 oktober 2022 door Saskia, Cynthia & Rinske

Vandaag vertelde pastor Mike over Allerzielen. We namen een kijkje in de Mariakapel en op de begraafplaats.

Wat een mooie gesprekken hebben we gehad. We werden er stil van.

Bezoek Vonk College
28 oktober 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Woensdag hebben we het Vonk College bezocht. We kregen allemaal verschillende lessen.
Alle meefiets ouders super bedankt! Ook voor de foto’s want juf was haar telefoon vergeten…

Rekenen, maar dan heeeeeel anders!
28 oktober 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Vandaag ging de tweede groep naar het Bonhoeffer, daarom was het nu de beurt aan de andere helft voor een rekenles, maar dan echt wel even een ander soort rekenles!
Wat heb je nodig voor de lunch met 54 kinderen? Hoeveel melk, eieren, brood, hem, kaas, broodjes, mayonaise en ketchup De bestelling had iedereen gister al gedaan, vandaag deden we de inkopen. Daarna gingen we aan de slag. Tosti’s, de knakworsten die over waren van kamp en pannenkoeken bakken. We hebben heerlijk gesmuld toen we weer samen waren! Want je weet toch in unit 8 doen we alles…..

Bonhoeffer bezoek eerste groep
26 oktober 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

De eerste groep kinderen van onze unit, is op bezoek geweest bij het Bonhoeffer college. Uitleg, een rondleiding , een les Engels , antwoord op al hun vragen en natuurlijk alle informatie van onze gids Britt, de zus van Liza, die in 3V zit op het Bonhoeffer!

Dank aan alle fietsouders

Appeltaart
25 oktober 2022 door Saskia, Cynthia & Rinske

We hebben het gehaald!!

Op de Roefeldag kregen de kinderen een groepsuitdaging: een puzzel van de wereldkaart van 500 stukjes met de hele klas maken!

De "beloning": een appeltaart!!

En die hebben we vandaag gebakken. Begrijpend lezen, rekenen, samenwerken met een groepje van 7 kinderen, het kwam allemaal samen. Wat een mooie activiteit!!

Boekenmarkt
19 oktober 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Een mooie afsluiter van onze Kinderboekenweek. Binnen dit jaar, vanwege het weer, maar dat mocht de pret niet drukken! Mede door de organisatie van onze Lieke, was het een groot succes! Iedereen had twee kleuters onder zijn/haar hoede en heeft ervoor gezorgd dat het een feest was voor iedereen! Trots op onze toppers!

Roefeldag
12 oktober 2022 door Saskia, Cynthia & Rinske

Wat een mooie dag is dit toch! Roefeldag... een kijkje bij 3 verschillende bedrijven en daar uitleg krijgen over het reilen en zeilen op de werkvloer.

Ondertussen lag er op school een uitdaging klaar... een puzzel van 500 stukjes van de wereldkaart. De uitdaging werd aangenomen door de hele klas en... gehaald, hij is af!! Dat wordt trakteren voor de juffen...

Kinderboekenschrijver
12 oktober 2022 door Rinske, Saskia en Cynthia

Dinsdag 11 oktober waren we uitgenodigd bij boekhandel Laan in Castricum. We hebben geluisterd naar Cees van den Berg. Een muzikant en kinderboekenschrijver. Hij debuteerde in 2016 met zijn kinderboek 'Lotje Later'. Later verschenen 'Gevonden', Paloma en een heruitgave van 'Lotje Later'. Net uit is 'Joe Mellow'.

Voorlezen aan groep 1, 2 en 3
10 oktober 2022 door Saskia, Cynthia & Rinske

We zijn deze dagen aan het voorlezen bij de kleuters en groep 3.

Iedereen heeft een prentenboek gekozen en geoefend om voor te lezen. Bijna iedere dag lezen we voor. Sommige groepjes luisteren heel goed, andere kinderen zijn snel afgeleid.

#mooi om te zien

Weer een mooie week
8 oktober 2022 door Saskia, Cynthia & Rinske

Met informatieavond, uitleg aan de groep over de overstap, Dag van de Leraar, voorlezen bij de kleuters, zelf een boek maken en de boekenweek viering in de kerk, hadden we weer een topweek!

Bedankt voor het vullen van de schoenendozen allemaal. Zo maken we SAMEN andere kinderen blij!

Bewegend leren buiten, smartgames en klussen
29 september 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Vandaag hebben de kinderen tijdens het rekenen gestoeid met heel moeilijke puzzels! Rekenen maar dan anders en moeilijk dat het was! Doorzetten, elkaar helpen en blijven proberen. Sommigen zaten even in hun leerkuil maar iedereen heeft de puzzels weten te kraken! De moeder van Timo had deze spellen gebruikt in haar klas van de Day a Week school. Bedankt dat we ze weer mochten lenen van jou Richelle!

Buiten werd het spel Cross the river gespeeld met spelleiders Collin en Noah. Bijna iedere klas hebben ze begeleid. Complimenten Collin en Noah, dat hebben jullie top gedaan!

Ondertussen zijn drie toppers de hele aula aan het ontdoen van plakband op de vloer. De meiden wilden ook nog alles dweilen! Wat een toppers zijn dat zeg! Lieke, Lizzy en Joni heel erg bedankt voor de blinkende vloer! De meiden gingen zelfs nog door met het dweilen van de gang, hoe leuk ben je dan! Trotse juffen!

Het was een bedrijvig, anders lerend en actief dagje in unit 8!

Kamp
28 september 2022 door Saskia, Cynthia & Rinske

Hierbij foto's om na te genieten van ons TOP kamp!! Veel kijkplezier!!

Doe Denk Dag
19 september 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Wat een super dag! Sportieve kinderen, gezellige ouders en leuke begeleiders. De regen in de ochtend mocht de pret niet drukken! Ouders reuze bedankt voor jullie hulp en inzet!