Nieuws uit groep 8

Technologie
1 juli 2021 door Juf Petra

Vandaag hebben de kinderen van een dag vol technologie genoten. En wat hebben ze veel geleerd!

Hup Holland hup!
17 juni 2021 door Juf Petra

We zijn helemaal klaar voor de wedstrijd van vanavond!

Genieten!
9 juni 2021 door Juf Petra

Dit is toch wel echt genieten! De kinderen van groep 8 zijn zo goed met de musical bezig. Er zitten echt zang-, decorbouw- en acteertalenten tussen. U zult versteld staan, dat beloven we! Hier, met deze foto's hebben we alvast weer een heel klein tipje van de sluier opgelicht...

3D printer certificering
6 juni 2021 door Juf Petra

De dames en heren van groep 8 hebben hun 3D print certificaat gekregen! Gefeliciteerd kanjers!

Bent u ook zo nieuwsgierig?
26 mei 2021 door Juf Petra

Vast wel! We verklappen natuurlijk nog helemaal niets! Behalve dan dat het een spetterende show gaat worden. Wat een acteertalenten in groep 8! We beloven dat u versteld zult staan.

Koningsspelen
18 mei 2021 door Juf Petra

De foto's van deze superleuke en geslaagde Koningsdag had u nog tegoed!

Guts!
13 april 2021 door Juf Petra

Niet mutsen, lekker gutsen! Passend bij het IPC thema over hoe het nieuws wordt gemaakt, hebben we het gehad over druktechnieken. Tijdens het atelier zijn we begonnen met gutsen en we maken een linoleum afdruk. Het wordt prachtig!

Een tipje van de sluier...
6 april 2021 door Juf Petra

We proudly present: The musical 2021...

Maar we verklappen nog niks!

Paaslunchtasjes
1 april 2021 door Juf Petra

Prachtig versierde Paaslunchtasjes!

Technologie
31 maart 2021 door Juf Petra

Op woensdagen hebben les van meester Marco. Hij geeft technologie-les. De kinderen leren programmeren, 3D printen, 3D ontwerpen maken op de computer en ook... solderen. Als ze alle stappen in het proces goed gevolgd hebben brandt er een lampje! Of loopt er een 'torretje'. Geweldig toch!Kunst eieren
17 maart 2021 door Juf Petra

Wat zijn ze mooi geworden!

zonnebrilrekenen
10 maart 2021 door Juf Petra

As we heel hard werken vinden we dat we het verdiend hebben om iets geks of leuks tussendoor te doen. Wist u bijvoorbeeld dat je heel goed en hard kunt rekenen als je een zonnebril draagt?

(Wist u dat... Juf Petra gekke, oude, bijzondere zonnebrillen spaart?)

Nieuw ipc thema
2 maart 2021 door Juf Petra

Het nieuwe thema van IPC is vandaag geïntroduceerd met een nieuwsquiz! We gaan het de komende tijd hebben over het nieuws, hoe het ontstaat, welke media er zijn, geschiedenis van nieuwsmedia etc.

Carnaval
16 februari 2021 door Juf Petra

We hebben even flink gek gedaan in groep 8. Heerlijk!

Wat een feest!
9 februari 2021 door Juf Petra

We mogen weer naar school! De kinderen zijn erg blij elkaar weer te zien. Bovendien treffen ze het; er ligt nog steeds een dik pak sneeuw.

Een kijkje achter de schermen ??
7 januari 2021 door Juf Petra

De thuiswerkperiode is van start gegaan. We missen de kinderen en het persoonlijke contact maar we proberen er het beste van te maken. Natuurlijk liepen we maandag tegen allerhande gedoe aan. Op mysterieuze wijze verdwenen inlogcodes, niet werkende microfoons en nog veel meer lol. Maar wat zijn de kinderen toch zelfstandig! En wat zijn ze hard aan het werk! Ze kunnen al zoveel zelf oplossen. U kunt als ouders echt trots zijn, dat zijn de juffen ook. Hier een kleine blik achter de schermen. Van opgestoken staafdiagram men tot online Kahoot quizzen, van keihard werken in Snappet tot gezellige chatgesprekken.

Wij wensen iedereen een heel gelukkig 2021 en veel succes met het thuiswerken allemaal!

Online groep 8 van start!
16 december 2020 door Juf Petra

De kop is eraf. Vanmorgen hebben we alle kinderen gezien via ons speciale inlogmoment via teams. Het was nog een klein beetje een heksenketel. Maar vanaf 4 januari gaat alles vast heel soepeltjes verlopen. Alle vragen kunnen de kinderen stellen via teams.

Ons dagelijks inlogmoment na de vakantie blijft 09.30 uur. Tijdens deze 'vergadering' blijven de microfoons gedempt en kunnen vragen gesteld worden via de chat en via het opsteken van het 'handje'.

Alle opdrachten staan klaar bij de bestanden.

We zijn trots op onze groep 8! Ze zijn al enorm wegwijs in het online werken met teams.

Sinterklaasfeest
10 december 2020 door Juf Petra

In groep 8 hebben we een zeer geslaagd sinterklaasfeest gevierd! En wat waren de surprises prachtig!

Knutselhulp & Kerstvoorpret
9 december 2020 door Juf Petra

De kinderen van groep 8 zijn al behoorlijk in de kerststemming. Vandaag hebben we geholpen bij groep 4 met knutselen. Groep 8 helpt heel graag in andere klassen!

Oh, kom er eens kijken!
3 december 2020 door Juf Petra

Wat een prachtige surprises zijn er gemaakt! Werkelijk schitterend. Er is enorm gewerkt en geknutseld. Morgen is het feest in groep 8! Sinterklaas komt op school en we gaan de surprises uitpakken.

Het wordt vast een knalfeest!