Nieuws uit groep 1-2e

Juffendag en zomerfeest
1 juli 2022 door juf Suzanne

Verjaardag vieren en zomerfeest op 1 dag, dat moet wel een topdag worden!

De kinderen kwamen prachtig uitgedost op school en we hebben meteen maar een modeshow gedaan en kreeg juf prachtige tekeningen en mooie cadeautjes. Daarna gingen we op het plein springen op het springkussen. Ook kon je worden geschminkt, bijvoorbeeld als vlinder, prinses of als dinosaurus. Er stond een kraampje met popcorn en limonade en er waren nog andere spelletjes te spelen.

Na de traktatie van juf, cake met slagroom en smarties, gingen we stoepkrijttekeningen maken op het kerkplein en daarna hadden we een spannende theatervoorstelling met Meester Herman en juf Helga. Er kwam een dief muziekinstrumenten stelen, gelukkig liep het goed af.

Als afsluiter hadden we nog een bingo. Daarna nog een filmpje en toen was het weer tijd om naar huis te gaan.

We zijn moe, maar we hebben erg genoten met zijn allen!

Picknicken!
17 juni 2022 door Juf Suzanne

De kinderen vonden het best een beetje spannend hoor, picknicken buiten het schoolplein! Eerst alle tassen en kleedjes pakken en goed vasthouden, daarna nog je maatje zoeken voor het lopen in de rij, en daar gingen we..... Het was heel gezellig om met elkaar onder de bomen te zitten en de heerlijke lunch op te peuzelen!

Gitaar les
10 juni 2022 door Juf Suzanne

Meester Herman was in de klas. We hebben liedjes gezongen en mochten ook nog even zelf op de ukelele proberen!

Constructie materiaal
16 mei 2022 door Juf Suzanne

Vandaag hebben we in de kring een nieuw soort constructie materiaal ontdekt. Je moet hierbij heel goed kijken naar kleur, hoeveelheid en formaat. Het lukte de kinderen al aardig!Koningsspelen
22 april 2022 door Juf Suzanne

Wat een feest!

Prachtig weer, gezellige kleding en hele enthousiaste kinderen (en hulpmoeders)!

We hebben genoten!

Paasviering
14 april 2022 door Juf Suzanne

We hebben een fantastische paasviering gehad. Eerst gingen we met zijn allen naar de kerk waar er een prachtig toneelstuk opgevoerd werd. De liedjes hadden wij ook geoefend dus wij zongen heel goed mee. Toen we in de kerk waren was de paashaas langs geweest. In de klas waren allemaal paaseieren verstopt. Eerst zien en daarna smullen geblazen.

Als klapper op de vuurpijl hebben we daarna samen geluncht aan een prachtig versierde tafel.

Wat een gezellige dag!

Fijne paasdagen gewenst!

Pasen
4 april 2022 door Juf Suzanne

Buiten lijkt het wel herfst, maar in de klas is het lente. :Andaag zijn we gestart met een kort thema over Pasen.

Vanmorgen in de kring mochten alle kinderen helpen met het versieren van de paastakken en hebben we gelezen over Kaatje die eitjes ging zoeken.

Toch nog sneeuw!
1 april 2022 door Juf Suzanne

Vandaag was er eindelijk sneeuw dit jaar. We hebben heerlijk gespeeld. Het was wel koud, maar ook heel erg leuk.

Thema verkeer en vervoer goed onderweg
21 maart 2022 door Juf Suzanne

We zijn alweer een flink eind op weg met ons thema. We hebben al veel verschillende vervoersmiddelen leren kennen zoals een éenwieler, een zappelin en een duikboot.

We hebben garages gebouwd, verkeerstoren gemaakt, nagedacht over of de vervoersmiddelen op het land rijden, in de lucht vliegen of in het water varen. Natuurlijk hebben we ook geknutseld, gevouwen, geknipt, geplakt, geschilderd en getamponeerd.

Wat een leuk thema!

De zandbak kan weer open!
8 maart 2022 door Juf Suzanne

Met het mooie weer van de afgelopen tijd is de zandbak mooi droog gebleven. Nu de zon weer lekker schijnt kan de zandbak ook weer vaker open. Heerlijk scheppen en graven.

Nieuw thema: Verkeer & vervoer
4 maart 2022 door Juf Suzanne

Tijdens het buitenspelen klonk er ineens een kreet! Maar voor de start...... Af!

En daar gingen juf Demi, juf Nicole en juf Priscilla! Ze hielden een wedstrijd over het plein op fietsjes en step. Alle kinderen stonden ze aan de zijlijn toe te juichen. Juf Marijke had de vlag vast zodat we goed konden zien wie er als eerste over de finish ging.

Juf Priscilla had gewonnen en dat is ook de naam van het prentenboek waar wij de komende tijd mee werken tijdens ons nieuwe thema 'Verkeer & vervoer.

Veel plezier allemaal!

Buiten spelen
15 februari 2022 door Juf Suzanne

Als de andere klassen binnen zijn, profiteren wij daarvan. We kunnen dan makkelijker aan een fietsje komen omdat de groters er dan niet zijn. Gezellig samen fietsen of in de keuken spelen. Ook de kar is favoriet, je moet dan wel samenwerken, anders gaat de kar niet vooruit!

Het kleurenmonster
7 februari 2022 door juf Suzanne

We zijn al een aantal weken aan het werk over het thema kleurenmonster. We helpen aan de hand van het boek gelijk genaamde boek het monster zijn verschillende gevoelens op een rijtje te zetten.

We hebben bij het gevoel blijdschap gedanst en gesprongen omdat er vrolijke muziek op stond.

We hebben bij de emotie verdriet blauwe spullen gezocht, bekeken en benoemd en deze daarna opgeruimd.

Vandaag hebben we bij het gevoel woede prachtige boze schilderijen gemaakt. Bij woede lijkt het alsof je brand van binnen. Het lijkt op vlammen. De foto's zie je hieronder.