Nieuws uit groep 1-2e

Juffendag
24 juni 2021 door Juf Suzanne

Onze juffendag was heel erg gezellig. We beginnen meteen smorgens buiten met onze wieltjes buiten. Er stonden verkeersborden op het plein en een echt stoplicht! Daarna ben ik ontzettend verwend met kaartjes en kadootjes! We gingen ons tienuurtje eten en drinken op het grasveld naast de school. We kregen chipjes en drinken. Na een potje touwtrekken zijn we weer naar school gegaan en daar konden de kinderen kiezen om een taart te knutselen. Als afsluiting kregen we nog een ijsje. Het was een leuke, gezellige dag.


Waterspelen
17 juni 2021 door Juf Suzanne

Wat een super fantastische, heerlijk natte dag hadden we vanmorgen! De kinderen hebben zich prima vermaakt met waterpistolen, waterballonnen en zwembad Playmobil! De kinderen die het toch te spannend vonden of niet nat wilden worden hebben lekker in de zandbak gespeeld, dat was de droge zone ??.

Gezellig picknicken!
4 juni 2021 door Juf Suzanne

wat een prachtig weer om lekker te picknicken!

We hebben genoten, lekker gegeten en gedronken, wat een belevenis.

Gezellig picknicken!
4 juni 2021 door Juf Suzanne

wat een prachtig weer om lekker te picknicken!

We hebben genoten, lekker gegeten en gedronken, wat een belevenis.

Sport en bewegen
2 juni 2021 door Juf Suzanne

Tijdens ons thema sport en bewegen werken wij in 1/2E met het boek De wedstrijd van schildpad en haas van Rian Visser en Tineke Meirink.

De kinderen kunnen een wedstrijd doen met een dobbelspel.

Tijdens de kring komt er steeds een aspect aan bod. Vandaag hadden we het bijvoorbeeld over de EHBO kist (verbanddoos). Haas bezeerd zich in het boek tijdens de wedstrijd namelijk.

We hebben met echt verband onze benen en armen verbonden. Wie dat wilde kon een stukje mee naar huis nemen.

Buiten spelen
1 juni 2021 door Juf Suzanne

Het mooie weer is er eindelijk! Wij spelen lekker buiten zonder jas en de zandbak kan ook weer open.

Er wordt geoefend met steppen en fietsen, maar ook leren de kinderen te delen en samen te werken. Er is veel interactie en er vormen zich al mooie vriendschappen.

Omdat het zulk lekker weer is, is het een goed idee om uw kind smorgens in te smeren met zonnebrandcrème voordat het naar school komt. Zo voorkomen we zonnebrand en wordt de nog huid beschermd.

Koningsspelen
23 april 2021 door Juf Suzanne

wat een feestelijke dag was het vandaag!

Kinderen en juffen in rood/wit/blauw en oranje, overal vlaggetjes en ballonnen en natuurlijk de Koningsspelen in de speelzaal. 1/2E is aangesloten bij 1/2D en samen hebben we in 4 vakken activiteiten gedaan.

Dottie de kip deel 2
14 april 2021 door Juf Suzanne

Nou vandaag was er groot nieuws in 1/2E!

De eieren van Dottie zijn uitgekomen en er waren 3 kuikentjes in de klas. We hoorden ze piepen en hebben ze wat voer gegeven en een beetje water.

De kinderen die dat wilden mochten ook nog een kuikentje op schoot of even aaien bij juf.

Wat waren de kinderen betrokken!

Vanmiddag breng ik deze kuikentjes weer terug naar de boerderij en krijgt onze kip 3 nep kuikentjes. Zo is ze niet al te verdrietig.

Dottie de kip
13 april 2021 door Juf Suzanne

Afgelopen donderdag hadden we opeens een kip in de klas. Ze zat in een kale plastic bak. Samen hebben we kranten gescheurd in lange repen (een goeie oefening voor de fijne motoriek) om haar nestje wat beter te maken, lekker zacht. Vrijdag hebben we voer gemaakt voor Dottie. Kleine propjes gemaakt van crêpe papier. We hoopten dat ze dan misschien wel een eitje zou willen leggen.

En ja hoor maandag lagen er wel 3 eitjes in haar nest. Nu zit ze lekker te broeden, zouden er ook kuikentjes uit de eitjes komen?

Muziekles
9 april 2021 door Juf Suzanne

Vandaag hebben we muziekles gehad onder leiding van meester Herman, de vakdocent. We waren uitgenodigd bij juf Priscilla in 1/2b.

Er stond een echt drumstel in de klas en wie dat wilde (en durfde) mocht even spelen op het drumstel. Wat klonk dat hard!

Paasviering
1 april 2021 door Juf Suzanne

Het was zover! We hadden de paasviering.

Eerst gingen we eieren zoeken in de tuin van de kerk. Dat was heel spannend. Samen met groep 1/2d liepen we naar de tuin. Daar waren wel 100 eieren in alle kleuren van de regenboog verstopt en die mochten we gaan zoeken. Terug in de klas kregen we een lekker chocolade ei om op te eten.

Tijdens de paaslunch zaten we met elkaar aan een grote tafel en iedereen had lekkers mee in een prachtig versierde tas.

We hebben genoten, wat een feest!

De Grufalo
16 maart 2021 door juf Suzanne

We zijn vorige week gestart met werken over de Gruffalo. Dit is een prentenboek en het gaat over een dapper en slim muisje. Muis houdt zijn vijanden op een afstand door ze bang te maken met een monster, de Gruffalo. Muis is in zijn sas; de Gruffalo bestaat immers helemaal niet. Maar - ooh! Wat is dát dan...

We zingen een liedje over de Gruffalo, we hebben slangetjes geknutseld en natuurlijk een muis. En deze week maken we de kop van de Gruffalo.

We kennen dit versje :

Wie is dan dit beest met die vlijmscherpe klauwen,

die knarsende kaken die alles kauwen?

Hij heeft eeltige knieën, z'n voeten zijn plat,

Op de punt van zijn neus zit een gifgroene wrat

Oranje ogen, een tong zwart als drop

en paarse stekels van zijn staart tot z'n kop.

Gymmen
11 maart 2021 door Juf Suzanne

Ook wij gymmen elke week in de speelzaal. De kinderen genieten hier enorm van! Op de foto's zie je een les waarin we gingen rollen en klimmen.

Samen bouwen
3 maart 2021 door juf Suzanne

Vandaag hebben we met elkaar bouwsels gebouwd. Met legoblokken probeerden we voorbeelden na te bouwen, de kinderen vonden dit "een makkie" en kregen daarna een iets moeilijkere kaart.

Goed om te oefenen met kijken en te oefenen met samenwerken. Dat is nog wel een beetje lastig.

We hebben samen de mooiste bouwsels gemaakt en daarna natuurlijk ook weer samen opgeruimd.

We zijn gestart!
16 februari 2021 door Juf Suzanne

Eindelijk mochten we dinsdag starten in onze nieuwe instroom groep!

Een klein beetje onwennig kwamen we de klas binnen, maar al gauw nam de nieuwsgierigheid het over.

We leren de structuur van de dag kennen, de plaatjes en wat ze betekenen op het bord. De liedjes bij de rituelen zoals de dagopening, de dagen van de week en wanneer we gaan opruimen.

We leren kiezen waarmee we willen spelen, we mogen op juf haar laptop onze naam slepen naar het vakje met wat we willen doen.

En natuurlijk leren we elkaar al een beetje kennen, de juf maar ook de namen van onze klasgenootjes.

Het was een mooie eerste week, gelukkig mogen we volgende week weer!