Nieuws uit groep 3a

Juffendag
8 juli 2021 door juf Leonoor

Wat hebben we een gezellige juffen dag gehad. We hebben leuke spelletjes gedaan, gespeeld en gezellig gepicknickt.

voetbal dictee
8 juli 2021 door juf Leonoor

We hebben tijdens het EK een voetbal dictee gedaan. Buiten op het plein hingen allemaal voetbal dictee woorden. De kinderen mochten buiten zelf rondlopen en de woorden op hun blaadje schrijven.

EK letterspel
8 juli 2021 door juf Leonoor

We hebben een EK letterspel gespeeld. De kinderen moesten de letter van het goede antwoord op hun kaartje schrijven. Als alles klopte kwamen er een voetbal woorden uit.

afsluiting thema Ridders en Kasteln
1 juli 2021 door juf Leonoor

We hebben het thema ridders en kastelen afgesloten met een Zweeds loopspel. In het Pastorsbos hingen allemaal opdracht kaarten met vragen erop. Het waren vragen die met het thema te maken hadden en wat we dus geleerd hebben de afgelopen weken. We moesten de letter van het goede antwoord op ons antwoordenblaadje schrijven en als we het goed hadden gedaan kwam er 'goed gedaan' uit.

Wol spinnen juf Nelleke
1 juli 2021 door juf Leonoor

Juf Nelleke kwam tijdens het thema met haar spinnenwiel in de klas. Ze heeft ons verteld hoe ze vroeger van wol draad maakten en hoe ze het konden kleuren. Het was erg leuk om te zien hoe dat gaat. We mochten ook allemaal even het spinnenwiel uit proberen.

ridders en kastelen
1 juli 2021 door juf Leonoor

We hebben veel leuke dingen gedaan tijdens het thema ridders en kastelen.

groep 3 a Ridders
30 juni 2021 door Mascha Vader

vandaag mochten we naar het schoolplein waar een grote tent stond. In de tent kregen we wat vragen over de riddertijd. Veel vragen konden de kinderen beantwoorden vanwege ons laatste ridders en kastelen project. Ook werd er verteld over de riddertijd en Isabella mocht een maliënkolder aantrekken. Het voelde heel zwaar. Je was een dappere ridder Isabella.

De kinderen zijn ook gaan wennen in groep 4 en kwamen blij terug. Ze vonden het erg leuk. In groep 4 hebben ze een stoplicht en de juf klapt een ritme om het stil te krijgen. En dat werkte ook nog. Wat fijn!

Kortom het was een leuke en leerzame dag

koningsspelen
23 april 2021 door juf Leonoor

We hebben vandaag een hele leuke dag gehad met de koningsspelen. Alle kinderen zagen er feestelijk uit. We zijn de dag begonnen in de klas met het liedje Zij aan zij van kinderen voor kinderen. Daarna zijn we met de groepen 3 naar het speeltuintje aan de Boogerdlaan gegaan. Daar hebben we in 4 onderdelen gespeeld. Er was een onderdeel koninklijk stoepkrijten, trefbal, aardappelrace en vrij spelen op de klimrekken. Na de spelletjes hebben we gegeten en gedronken. Als afsluiting hebben we een geheimtaal puzzelspel gedaan. Er kwam uit; lang leve koning Willem Alexander.

Op school hebben we de extra uitzending van het jeugdjournaal bekeken. De Koning en Koningin opende de koningsspelen in Amersfoort. Daarna hebben we uit ons koningsboekje gewerkt. Toen waren we aan de beurt om in de speelzaal de koninklijke spelletjes te doen; appeltjes van oranje, oranje slagballon, koninklijke was ophangen en de koninklijke loper. Na de lunch hebben we nog even heerlijk buiten gespeeld en daarna was de feestelijke dag alweer voorbij. Wat was het gezellig en wat hebben we veel leuke dingen gedaan gedaan.

Groep 3a Judo
12 april 2021 door Mascha Vader

Vandaag hebben de kinderen de derde judoles gehad. Eerst wat spelletjes. Wanneer de meester af zei moest je op de grond gaan zitten. Wanneer de meester 1 of 2 keer in zijn handen klapte moest je op je buik of rug gaan liggen. Daarna leerden we tafeltje. Uw zoon of dochter kan dit vast uitleggen of met u voor doen. De volgende oefening was stoeien en als laatste nog een tikspel. Volgende week de laatste judoles alweer. Jullie hebben weer goed jullie best gedaan groep 3 a!

Paas feest
1 april 2021 door juf Leonoor

Wat hebben we vandaag een super leuke, gezellige en feestelijke dag gehad. We hadden 2 jarige , Merel Mooi en Valentina, we hebben in de tuin van de kerk Paas eieren gezocht, in een paasboekje gewerkt en ook een rekenspeurtocht gehouden in de aula. De Paas lunch was ook erg gezellig en heel sfeervol. Alle kinderen hadden een mooie versierde tas mee met een heerlijke lunch erin. Wat hebben we allemaal genoten van deze gezellige dag.

Circus gymles
1 april 2021 door juf Leonoor

We hebben tijdens de gymles echte circus kunstjes gedaan.

Circus muziekles
1 april 2021 door juf Leonoor

Meester Herman kwam een leuke muziekles geven die te maken heeft met het circus. Als een echte directeur kwam hij de klas in.

Een les met de dierenatlas.
1 april 2021 door juf Leonoor

Vroeger werden er veel dieren in het circus gebruik. Tijdens een les van het thema circus hebben we in een dierenatlas opgezocht waar de circus dieren van vroeger eigenlijk vandaan komen. We hebben bijvoorbeeld opgezocht waar een olifant of tijger vandaan komen. We hebben dat op een blad opgeschreven en ook nog informatie over de dieren gelezen.

Opening thema circus
1 april 2021 door juf Leonoor

We hebben een paar weken geleden het thema circus in de klas geopend. Er was een echte circusdirecteur in de klas en we moesten door een brandende hoepel heen springen.

Les in de Aula
1 april 2021 door juf Leonoor

Op een dag in februari toen het zo koud was kon de kachel het helaas niet meer aan in de klas en hij deed het niet meer. Gelukkig was het in de aula warm en konden we daar lekker zitten. Gezellig een dagje in de aula met het rijdende digibord. Meester Herman kwam ook naar de aula om ons muziekles te geven.

Groep 3 a Judoles
22 maart 2021 door Mascha vader

Vandaag onze eerste judoles gehad! Wat was het leuk.

Er was vandaag ook een jarige job in de klas. Luca is zeven jaar geworden. Gefeliciteerd Luca. En Valentina had een heel leuk kleiwerkje gemaakt. Dus dat was zeker een foto waard.

Groep 3 a rapport
17 maart 2021 door Mascha vader

Vandaag hebben de kinderen hun welverdiende rapport gekregen die ze vast al vol trots aan jullie hebben laten zien! Daarom is het natuurlijk een foto moment waard! Veel plezier met jullie rapport groep 3a!

Groep 3a onderzoeken
16 maart 2021 door Mascha vader

Vandaag gingen we onderzoeken wat wel en wat niet waterdicht is. We onderzochten een stukje vuilniszak, een stukje jute, een stukje leer, een stukje stof en een stukje aluminiumfolie. Zo kwamen we erachter dat aluminiumfolie en vuilniszakken waterdicht zijn. Daar zou je een circustent van kunnen maken. Omdat de mensen dan droog binnen kunnen zitten. Een tent van leer zou de regen lang tegen houden, maar uiteindelijk zal het gaan lekken in de tent. Op de foto’s kunt u de onderzoekers bezig zien.

Groep 3a IPC Circus
9 maart 2021 door Mascha vader

We zijn in de klas bezig met het thema circus. Vandaag hebben de kinderen schilderijen met thema circus bekeken en met een kijkwijzer vragen beantwoord. In tweetallen bekeken ze met de kijkwijzer het schilderij. Wat zie je? Welke kleuren zie je? Welke vormen zie je? Vind je het mooi of niet mooi? Welk gevoel krijg je erbij. Deze vragen hebben we aan het einde besproken. Het was een leuke leerzame les. Dit kunt u zien op de foto’s

Groep 3a IPC Circus
9 maart 2021 door Mascha vader

We zijn in de klas bezig met het thema circus. Vandaag hebben de kinderen schilderijen met thema circus bekeken en met een kijkwijzer vragen beantwoord. In tweetallen bekeken ze met de kijkwijzer het schilderij. Wat zie je? Welke kleuren zie je? Welke vormen zie je? Vind je het mooi of niet mooi? Welk gevoel krijg je erbij. Deze vragen hebben we aan het einde besproken. Het was een leuke leerzame les. Dit kunt u zien op de foto’s