Nieuws uit groep 3a

Boekenmarkt
15 oktober 2021 door juf Leonoor

De boekenmarkt was erg leuk vanmorgen op het schoolplein. De kinderen hebben veel leuke boeken gekocht en verkocht. We mochten de eerste ronde boekjes verkopen en de tweede ronde boekjes kopen. Groep 8 kinderen kwamen ons helpen. Na de boekenmarkt mochten we in de klas even lekker in de boekjes lezen.

kinderboeken week kerkviering
15 oktober 2021 door juf Leonoor

Vorige week vrijdag hebben we de kinderboeken week geopend met een viering in de kerk. Pastor Olling was ook bij de viering aanwezig. De kinderen mochten tijdens de viering mee zingen met de liedjes die we op school geleerd hebben en die het schoolkoor zong. Het was een gezellige, feestelijke viering. Voor 2 kinderen uit onze klas was het extra feestelijk. Zij waren jarig en mochten op het altaar komen staan bij Pastor Olling en de hele kerk zong lang zal ze leven voor ze.

handvaardigheid juf Nelleke
15 oktober 2021 door juf Leonoor

We hebben tijdens de lessen van juf Nelleke een herfstwerkje geborduurd.

Groep 3a dierendag
9 oktober 2021 door Mascha Vader

Afgelopen maandag was het dierendag. Daarom gingen we een leuk spel doen. Zoek iemand die ….. en dan moesten we op zoek naar zoveel mogelijk kinderen en zoveel mogelijk huisdieren zien te achterhalen. De kinderen waren enthousiast bezig. ‘S middags zijn we naar de bibliotheek geweest om een boek uit te zoeken voor in de klas.

Fijn weekend !

Groep 3a herfstcircuit
29 september 2021 door Mascha Vader

Vandaag zijn we begonnen met het herfstcircuit. Het was erg leuk. We hebben geverfd, gebouwd, geknutseld , de winkel ingericht en nog veel meer.

Ook hebben we er vandaag een letter bij geleerd. De letter t.

Groeten groep 3a

Groep 3a herfstcircuit
29 september 2021 door Mascha Vader

Vandaag zijn we begonnen met het herfstcircuit. Het was erg leuk. We hebben geverfd, gebouwd, geknutseld , de winkel ingericht en nog veel meer.

Ook hebben we er vandaag een letter bij geleerd. De letter t.

Groeten groep 3a

Groep 3a schoolreisje de Goudvis
7 september 2021 door Mascha Vader

Wat een prachtig weer hadden we vandaag om op schoolreisje te gaan. We hebben erg genoten. Dat kunt u terug zien op de foto’s

Groep 3a
31 augustus 2021 door Mascha vader

Gisteren hebben we een nieuwe letter geleerd. De m. Deze letter kunnen we ook al schrijven. Eerst hebben we de letter m geoefend door er een regenboog letter van te maken. Daarna schreven we de m in ons schriftje (Zie foto’s )

We kennen nu de i-k en m. Met deze letters hebben we vandaag woordjes op de letterdoos gelegd. Dit kunt u zien op de foto’s.

Met rekenen zijn we met het turven begonnen. We leren de turfnotatie van 1 tm 12.

En met de Kanjertraining hebben we besproken wat we wel of niet leuk vinden als kinderen iets doen. Zo vinden wij het fijn om elkaar te helpen, troosten. Om samen te spelen. Vrienden te zijn. En als je ruzie hebt dat je het dan ook weer samen oplost. Ook vinden we het prettig als iemand aardige dingen zegt.
Als we niet aan elkaar zitten en elkaar een compliment geven worden we ook blij van.

En stiekem word onze juf hier natuurlijk ook helemaal blij van !

Veel kijkplezier !

Groep 3a tweede schooldag
24 augustus 2021 door Mascha vader

Beste ouders,

Vandaag de tweede schooldag voor de kinderen en voor de juf haar eerste dag.

Het was een fijne kennismaking met de kinderen. De kinderen mochten in de inloop even lekker kleuren. Daarna hebben we elkaar voorgesteld en leerden we elkaar beter kennen. Echt leuk!

Vervolgens de tweede taalles gedaan. Het herhalen van de letter i. Morgen leren we een nieuwe letter. Na het buitenspelen hebben we gerekend. We zijn bezig met de begrippen meer minder en evenveel. Na het rekenen gingen we gymmen in de gymzaal op school. Lekker even klimmen, rennen, stuiteren en glijden. Dit kunt u op de foto’s zien.

Aan het einde van de middag hebben we een hoedje gevouwen voor onze verjaardagskalender. Deze gaan we morgen afmaken. Tot morgen allemaal! Dan maken we er weer een leuke dag van.

En denken jullie er nog aan om aan papa of mama te vragen of ze kunnen meehelpen met handvaardigheid op 8-15 en 22 september van 11:30-12:30?

De kinderen krijgen morgen of overmorgen een code mee naar huis waarmee ze thuis de letters nogmaals kunnen oefenen via basispoort. Dit is overigens niet verplicht om thuis te doen maar we geven u de mogelijkheid hiervoor.

Groeten

Juf Mascha

1e schooldag
23 augustus 2021 door juf Leonoor

Vandaag was de eerste schooldag. We hebben veel leuke dingen gedaan.

wenochtend
23 augustus 2021 door juf Leonoor

Voor de zomervakantie hebben de kinderen tijdens de wenochtend al even gekeken in groep 3. Ze hebben het lokaal gezien, kennis gemaakt met hun nieuwe klasgenootjes, de juffen en Zoem de bij en al een paar werkjes gemaakt.