Nieuws uit groep 3a

schoen zetten
26 november 2020 door juf Leonoor

Vrijdag mochten de kinderen in de klas hun schoentje zetten. We hebben die middag prachtige schoenen, laarzen en klompen geknutseld. Na het knutselen hebben we ze gezellig bij de openhaard neer gezet en hebben we daar met de hele klas liedjes gezongen. Het was heel gezellig.

Maandag ochtend moesten we nog even op de gang wachten zodat we met z'n allen tegelijk naar binnen konden. En wat was er aan de hand.... Alle schoenen, laarzen en klompen waren weg....
We kwamen er al snel achter dat de pieten ze verstopt hadden. Door de hele klas heen moesten we zoeken. Gelukkig kon iedereen zijn eigen klomp, schoen of laars vinden. Het was een leuk begin van de dag, even lekker zoeken en dan ook nog een cadeautje.

Pietengym!
25 november 2020 door juf Ellen

Maandag hebben wij Pietengym gehad. Bekijk hieronder de foto's!

Groep 3a wie mocht deze week een letter opplakken?
20 november 2020 door Mascha vader

Deze week mocht Jari de letter eu op het letterbord plakken! Goed gedaan Jari.

Fijne weekend groep 3a

Groep 3a wie mocht deze week een letter opplakken?
20 november 2020 door Mascha vader

Deze week mocht Jari de letter eu op het letterbord plakken! Goed gedaan Jari.

Fijne weekend groep 3a

Herfst wandeling
13 november 2020 door juf Leonoor

We hebben als afsluiting van het thema herfst vandaag met de groepen 3 in de buurt van school een herfst wandeling gemaakt. Juf vertelde van tevoren dat we tijdens het wandelen een paar opdrachten uit moesten voeren. We moesten allemaal 2 bladeren zoeken om na te tekenen, we moesten een spinnenweb en een paddenstoel bekijken en we moesten gaan kijken welke verschillende kleuren we zagen van de blaadjes. Het was een leuke wandeling en we kwamen veel herfst dingen tegen. We zagen eikeltjes, tamme kastanjes, verschillende paddenstoelen en heel veel verschillende kleuren bladeren. Tijdens de wandeling hebben we op de opzoek kaarten gekeken welke blaadjes en welke paddenstoelen we gevonden hadden. Na de wandeling hebben we in de klas de opdrachten op het blad gemaakt. Het was een leuke afsluiting van het thema.

Drumles meester Herman
11 november 2020 door juf Leonoor

We hebben vrijdag een hele leuke muziekles van meester Herman gehad. We gingen eerst in de klas liedjes zingen met de gitaar en daarna in het muziek lokaal drummen. Iedereen die wilde mocht even op het drumstel spelen. Als het lukte om een ritme te spelen dan ging meester Herman op de piano mee spelen. Op het einde mochten we ook even mee dansen op de muziek. Er werd heerlijk gedanst door de kinderen.

reken beweegles
11 november 2020 door juf Leonoor

We hebben in de speelzaal tijdens de gym een reken beweeg les gedaan. We mochten bij meester Koen of juf Leonoor een som ophalen, die uitrekenen en dan naar het juiste bakje brengen. Als we de som moeilijk vonden dan mochten we hem op het rekenrekje uitrekenen. Het was een leuke rekenles.

Groep 3a
6 november 2020 door Mascha Vader

Merel mocht de geleerde letter op het letterbord plakken. Goed gedaan Merel!

Groep 3a een nieuwe letter
3 november 2020 door Mascha vader

Vandaag mocht Noud de nieuwe letter die de kinderen gisteren geleerd hebben op het letterbord plaatsen. Dat is altijd een feestje om te mogen doen. Wie o wie zal dat morgen mogen doen?


Groep 3a Update
30 oktober 2020 door Mascha vader

Beste ouders,

Wat een toppers hebben we in groep 3! We hebben al veel letters geleerd. Van de week was de letter h ( uitspraak hu) aan de beurt. Niek mocht de h op het letterbord doen. De h is een tweetekenklinker. Dat hebben we ook geleerd.

Met rekenen zijn we met bussommen bezig. En met + en -. Van de week hebben we groepjes leren maken en waren met het splitsen bezig. Met splitsen verdeel je een getal in 2 en. Bijvoorbeeld een splitsing van het getal 10 is 8 en 2 etc. Deze splitsingen zijn erg belangrijk. We oefenen hier dan ook het hele jaar mee .

Op de foto’s ziet u Niek en u ziet de kinderen die groepjes van 5 blokjes aan het maken zijn.

Veel kijkplezier!


Boekenmarkt
9 oktober 2020 door juf Leonoor

Wat hebben we genoten van de boekenmarkt! De kinderen kwamen blij terug in de klas met alle boeken die ze gekocht hadden. We begonnen de boekenmarkt met boekjes verkopen. Op het onderbouwplein mochten de kinderen hun kleedje neerleggen en daarop hun boekjes. Er kwamen kinderen uit de bovenbouw om ons te helpen met het betalen van de boekjes. Na een half uur mochten wij boekjes kopen. Helaas kwam er een grote regenbui en moesten we naar binnen toe. Binnen ging de markt gewoon verder en konden we allemaal mooie boekjes kopen. Na de boekenmarkt hebben we in de klas even lekker onze boekjes bekeken. Veel leesplezier thuis met alle boekjes!

Kerkbezoek
2 oktober 2020 door juf Leonoor

We hebben gister met onze groep een bezoek aan de kerk gebracht. Pastor Olling heeft ons een rondleiding gegeven in de nieuwe kerk. Het is heel mooi geworden. De kerk is nog niet helemaal klaar. Er waren tijdens ons bezoek nog werkmannen bezig met het maken van de kerk. Pastor Olling liet ons op foto's zien hoe verwoest de kerk was na de brand. Het dak was helemaal verbrand en ook in de kerk was er veel kapot en verbrand. Op een foto liet pastor Olling ons een mereltje zien die na de brand zijn nestje had gemaakt in de kerk en daar zijn eitjes in had gelegd. Dat vonden we heel leuk om te horen en te zien.

Thema Herfst
2 oktober 2020 door juf Leonoor

Vorige week maandag hebben we in de klas het thema herfst geopend. Er waren opeens 2 eekhoorntjes in de klas met eikeltjes, kastanjes en bladeren. Zo kwamen we erachter dat op die dag de herfst begon. De komende weken werken we rond de herfst.

zingen juf Mia
28 september 2020 door juf Leonoor

De afgelopen paar weken hebben we in de aula bij juf Mia, juf Marja en juf Wilma geoefend met liedjes zingen voor de kinderboeken week viering. We hebben veel liedjes gezongen en er ook gebaren en een dansje bij geleerd. Een aantal liedjes zijn: Ridder Martijn en ridder Koen, En toen! van kinderen voor kinderen, wees welkom allemaal en wij gaan naar de Bieb. Komende vrijdag is de viering en mogen we lekker mee zingen.

Groep 3a naar de bibliotheek
22 september 2020 door Mascha Vader

Vandaag zijn we voor het eerst in groep 3 naar de bibliotheek geweest om een boekje of prentenboek te lenen. Dit boekje mogen we in de klas lezen. Of natuurlijk plaatjes kijken. Om de week gaan we naar de bibliotheek.

Ook is het super als u met uw kind voor thuis boekjes leent in de bibliotheek. U kunt dan het beste S ( start) of M3 ( midden groep3) boekjes voor uw kind lenen.

Veel leesplezier!

muziekles meester Herman
4 september 2020 door juf Leonoor

We hebben vandaag muziekles van meester Herman gehad. Het was een hele leuke les. Meester Herman begon met lekker op zijn gitaar te spelen en liedjes te zingen. De kinderen mochten meezingen en bewegingen en geluiden maken. Na het zingen moesten de kinderen hun ogen dichtdoen en Meester Herman pakte een heel mooi instrument uit zijn tas. Het was een Tongue drum. Hij liet os horen hoe mooi het instrument klonk. We mochten daarna allemaal ook even op het instrument spelen.

schoolreisje naar de Swaan
3 september 2020 door juf Leonoor

We zijn vandaag heerlijk op schoolreis geweest. Ondanks dat het weer iets minder was hebben de kinderen evengoed genoten. Met een echte bus op schoolreis was voor veel kinderen erg leuk. In het speelpark was veel te doen, de kinderen konden op de skelters rijden, in het liedjes bos lopen en huisjes bekijken, op de speeltoestellen, op het springkussen en nog veel meer. In de circustent konden we onze spullen neerleggen en gelukkig ook droog lunchen. We kunnen terugkijken op een gezellig dag.

Groep 3a leert elkaar kennen
27 augustus 2020 door Mascha Vader

Afgelopen dagen hebben we de kinderen weer hard gewerkt. Het zijn echt toppers.


Met taal hebben we nu de letter i-K- m en s geleerd. En we kunnen ook al de letter i, K en m schrijven. Op de letterdoos hebben we woorden gemaakt met deze letters.

Om elkaar beter te leren kennen hebben we een kennismakingsbingo gespeeld.

Op de foto’s kunt u alles bewonderen! Veel kijkplezier

Groep 3a leert elkaar kennen
27 augustus 2020 door Mascha Vader

Afgelopen dagen hebben we de kinderen weer hard gewerkt. Het zijn echt toppers.


Met taal hebben we nu de letter i-K- m en s geleerd. En we kunnen ook al de letter i, K en m schrijven. Op de letterdoos hebben we woorden gemaakt met deze letters.

Om elkaar beter te leren kennen hebben we een kennismakingsbingo gespeeld.

Op de foto’s kunt u alles bewonderen! Veel kijkplezier

Groep 3a Derde schooldag
19 augustus 2020 door Mascha Vader

Wat hebben de kinderen weer hard gewerkt en de juf natuurlijk ook. Vandaag hebben we de letter i geleerd en de kinderen kunnen nu het woord ik lezen, hakken en springen. Ook hebben we woorden bedacht met de letter k. En met schrijven hebben we de letter i leren schrijven en de toverletter k geoefend. Die is nog best moeilijk, dus daar gaan we morgen verder mee oefenen. Ook zijn we bezig met een groepswerk. Wat dat is houden we nog even geheim. Met Kanjertraining hebben we besproken hoe en op welke manier je elkaar kunt helpen. Zo kun je elkaar helpen op te staan als je gevallen bent of helpen door iemand te troosten of een doekje halen voor de zere plek. Ze wisten veel goede dingen te bedenken en dat zie je ook terug in de klas. Ze zorgen goed voor elkaar. Leuk en goed om te zien.