Nieuws uit groep 3a

Groep 3a Carnaval
17 februari 2023 door Mascha Vader

Afgelopen woensdag hadden we het Carnavalsfeest op school. Iedereen was mooi verkleed. Na de inloop mochten we naar de aula om te genieten van alle optredens. En natuurlijk mocht onze klas ook optreden. We zingen het lied Hooggeëerd publiek, lieten een just dance dansje zien en lauren maakte een radslag, Lorance een handstand, Romee liet ons zien wat jongleren is en ticho liet zien hoe goed hij kon breakdancen. Super leuk!
Daarna hebben we allerlei leuke dingen in de kas gedaan en een klein stukje film gekeken met wat lekkers en limonade.

op deze mooie dag hadden Chabeli, Romee, Lorance en Noor geld mee naar school genomen voor Turkije. Deze meiden hadden statiegeld opgehaald. Super gedaan!

Letterfeest
3 februari 2023 door juf Leonoor

We hebben vandaag een hele leuke feestdag gehad. We hebben het letterfeest gevierd. Alle kinderen zagen er prachtig uit. Sommige hadden feestkleren aan en andere kleding met letters. We begonnen met een handvaardigheid les van meester Dennis. We gingen olifanten knutselen van een lege melkfles. Na de knutsel les hebben we een verhaal gelezen over feest. Na de pauze hebben we letterbingo gedaan. Wie bingo had mocht een prijsje uit zoeken. Meester Herman kwam vandaag ook nog gezellig langs voor een muziekles. Toen de muziekles af was hebben we het letterloopspel gedaan. De zin; 'ik vier het letterfeest' was de oplossing. Daarna hebben we lekker gegeten. In de middag gingen we met de groepen 3 naar de aula toe. Daar zaten heel veel papa's, mama's, opa's en oma's op ons te wachten. Juf Helga heeft ons daar ons letterdiploma gegeven. We mochten om de beurt in groepjes op het podium komen. Na de diploma uitreiking mochten de ouders mee naar de klas en daar stond nog een verrassing op ons te wachten. We kregen limonade en een heerlijke koek. We hebben genoten van de gezellige dag.

Groep 3a Voorleeswedstrijd
1 februari 2023 door Mascha Vader

Deze week stond in het teken van de voorleeswedstrijd. Er waren heel veel kinderen die hieraan mee wilden doen. Ze hadden ook thuis goed geoefend. In de klas gingen we luisteren naar wie de winnaar werd en mee kon doen aan de wedstrijd van vandaag. We luisterden naar verstaanbaarheid, intonatie en hoe vloeiend degene kon voorlezen. Wat deden ze het goed! Uiteindelijk kan er maar 1 de winnaar zijn en dat was Mya!!!!!!!!

Tijdens de wedstrijd vandaag heeft Mya het heel erg goed gedaan! Heel knap van je Mya. We hoopten allemaal dat Mya ging winnen maar een leerling uit groep 5 won de wedstrijd.

Vandaag hadden we ook nog twee verjaardagen. Ticho is morgen jarig en vierde het nu en ik ( de juf) ben morgen jarig en vierde het ook een heel klein beetje vandaag.
Een feestelijke dag waarbij we veel gezongen hebben. Erg leuk!!

circus muziekles van meester Herman
22 januari 2023 door juf Leonoor

Meester Herman heeft ons een muziekles gegeven over het circus. Hij had heel veel leuke circus spullen en instrumenten mee. We hebben ook nog circus liedjes gezongen. Het was een hele leuke gymles.

circus gym juf Ellen
22 januari 2023 door juf Leonoor

Tijdens de gymles van juf Ellen konden we oefenen met circus kunstjes.

opening thema circus
22 januari 2023 door juf Leonoor

Na de kerstvakantie zijn we begonnen met het thema circus. Er kwam een circus artiest bij ons langs met een groot probleem en een brief. Er werd ons gevraagd of we haar konden helpen. Het circus waar ze werkt is helemaal kapot gegaan en weg gewaaid. Ze vraagt ons of we haar kunnen helpen met het maken van een nieuw circus.

kerkviering kerstmis
22 januari 2023 door juf Leonoor

We zijn deze ochtend naar de schoolviering in de kerk geweest. Het schoolkoor heeft ons de musical ,Het kerstverhaal van opa Knoest, laten zien en horen. We hadden de liedjes al geoefend met juf Romy en juf Marja. We konden daardoor alles goed mee zingen.

voorlezen in de aula
22 januari 2023 door juf Leonoor

Juf ging ons in de gezellige aula bij de kerstboom en prachtige kerststal het kerstverhaal voor lezen. Tijdens het voorlezen kon ze ons goed de poppen laten zien in de stal zodat we konden zien over wie het verhaal ging.

Groep 3a Kerstdiner
22 december 2022 door Mascha vader

Altijd een bijzonder moment. Kerstdiner op school. Zo leuk en heel sfeervol. We willen alle ouders ontzettend bedanken voor het meenemen en maken van al dat lekkers. Iedereen heeft er heerlijk van gegeten.

Woensdag hebben we onze sterren afgemaakt. We waren zelf ook allemaal een ster!

Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Groep 3a Kerstukjes en zingen
19 december 2022 door Mascha Vader

Vandaag was het de dag dat we kerststukjes gingen maken. De kinderen hadden er erg veel zin in en hebben mooie stukjes gemaakt. Het ruikt nu ook heerlijk als je onze klas in loopt.


Ook kwam meester Herman en hebben we allerlei kerstliederen gezongen.

Het was een gezellig dag!

Groep 3a Kerst
16 december 2022 door Mascha Vader

Afgelopen woensdag mochten we op bezoek bij pastor Mike. We gingen het kerststal bekijken en pastor Mike vertelde ons het kerstverhaal.
Ook hebben we woensdag mooie kerstkaarten gemaakt voor het Nationaal Ouderen fonds.

Groep 3a Sinterklaasfeest
5 december 2022 door Mascha Vader

Wat een leuke dag was het vandaag. Eerst Sint onthalen in zijn camper. Daarna binnen verder met onze kleurplaat waar we woorden bij moesten plakken. Vervolgens buiten dobbelsteenlezen met Sint en Piet. Je gooit de twee dobbelstenen. Heb je bijv 8 gegooid, dan ga je naar Sint en Piet nummer 8. Op het nummer 8 vel staat een rijtje woorden. Deze woorden lees je hardop voor.
Na het spel buiten mochten we naar Sinterklaas in de aula. Daar hebben we ons geleerde lied gezongen voor Sinterklaas en mochten we een cadeautje uit de schatkamer zoeken. Toen gingen we in de klas een cakeje versieren mmmmm. Ook hebben we vandaag nog het pepernotenspel gedaan en op de gang hebben we ook een spel gedaan. Voor dit spel had je een zaklamp nodig. Als je op de zak scheen aan de achterkant , dan zag je aan de voorkant een letter en een afbeelding. Was je hiermee klaar dan ging je op zoek naar welk woord eruit moest komen. We kwamen er met zijn allen uit. Het woord was PiETENMUTS.
Over de hele dag heen hebben we steeds een stukje van een Sinterklaasfilm gekeken. Het was een gezellige dag!
Fijn pakjesavond allemaal !

Groep 3a Pietengym, bingo, bibliotheek
4 december 2022 door Mascha Vader

Van afgelopen week zijn er nog wat leuke foto’s gemaakt.
zo hebben we met gym nog geoefend voor de Pietengym.

In de klas hebben we bingo gedaan met cijfers.

En we mochten voor het eerst een boekje uitzoeken in de bibliotheek. Ook heeft Isabella ons een stukje voorgelezen uit een boek. Wat een topper!

Veel

Kijkplezier

Pietengym
2 december 2022 door juf Leonoor

Wat was de pietengym gister leuk!! Veel kinderen waren verkleed als pietje of sint en dat zag er heel vrolijk uit. De kinderen hebben heel goed geoefend met alle Pieten oefeningen, over het dak klimmen en een pakje in de schoorsteen gooien, het schuine dak op klimmen met een pakje in je hand en dan ook in de schoorsteen gooien, pakjes mikken, touw zwaaien en in de trampoline springen en dan onder de mat door kruipen. Aan het einde kreeg iedereen een pietendiploma.

Ze zijn langs geweest
28 november 2022 door juf Leonoor

Wat een verrassing vanmorgen in de klas!! In het weekend zijn Sint en zijn Pietjes langs geweest. Ze hebben alle schoenen gevuld en ook nog best wat rommel gemaakt. Er zijn Pieten aan het bouwen geweest met onze blokken, er hebben Pieten memorie gespeeld, ze hebben aan onze kijktafel gezeten en ze hebben op ons letter bord woorden gemaakt. Wat was het een feestje. Bedankt voor de cadeaus Sint en Piet. Op de foto's is alles te zien.

schoentje zetten
25 november 2022 door juf Leonoor

We hebben deze week allemaal een prachtige schoen, laars of klomp geknutseld. Vandaag hebben we er ook nog mooie wortels bij gemaakt. Aan het eind van de middag hebben we bij de openhaard onze schoenen, laarzen en klompen neergezet en een heleboel liedjes gezongen. We hopen dat Sint en zijn Pieten dit weekend op school langs komen. We zullen het maandag ochtend zien. Spannend hoor!

Sint Maarten zingen en kijk middag
25 november 2022 door juf Leonoor

Op vrijdag 11november hebben we met onze prachtige Zoem de bij lampions bij juf Helga Sint Maarten liedjes gezongen. Aan het einde van de dag hebben we ons thema herfst in de klas afgesloten. Er kwamen veel ouders en opa's en oma's bij onze werkjes kijken. We hebben ook nog het liedjes van de eekhoorn gezongen.

Groep 3a Pietengym, strooipieten en de bibliotheek
17 november 2022 door Mascha Vader

Oh wat was het een rommeltje in de klas. De rommelpiet was woensdag langs geweest. De kinderen hebben het super goed opgeruimd met elkaar.

Deze woensdag kwam ook de bibliotheekjuf langs. Vriendschap was het onderwerp. We kwamen er achter dat je met iedereen vrienden kan worden.

Nadat de bibliotheekjuf een mooi boek had voorgelezen werd er heel hard op ons raam gebonkt. De stooipieten kwamen langs. Wat gezellig en lekker. Nu konden we pepernoten eten.

Op de dinsdag hadden we een gymles in het teken van Sint en Piet. De kinderen vonden het erg leuk.

In de klas zijn we bezig met onze Sinthoek. Hiervoor mogen de kinderen verkleedkleren meenemen voorzien van naam, zodat we nadat we in de hoek gespeeld hebben weten van wie de kleding is.

Kortom allemaal leuke dingen gedaan


Boswandeling
4 november 2022 door juf Leonoor

Wat was het leuk vanmorgen in het bos! We hebben heel veel leuke en mooie dingen gezien; paddenstoelen, bladeren, boomstronken, bramenstruiken, een paardenpad, eikeltjes, dennenappels, een sloot en bomen. In groepjes hebben we de route gelopen en de opdrachten op het blad gelezen en gemaakt. Onderweg hebben we lekker ons drinken en koekje of fruit opgegeten en opgedronken. Bij de klimbomen konden we nog even klimmen en we hebben veel mooie bladeren en vruchten gevonden en meegenomen Het was een leuke, gezellige en leerzame ochtend.

Voorstelling Eureka
31 oktober 2022 door juf Leonoor

We zijn vandaag naar de theater voorstelling Eureka geweest. Het verhaal ging over vader Leo die een dochter heeft die hij Eureka noemt. Hij noemt haar ook wel eens Klaartje. De vader van Eureka is uitvinder en hij vindt allemaal dingen uit om Eureka te beschermen. Eureka is hier niet altijd blij mee en de uitvindingen werken niet altijd evengoed. In de klas gaven de kinderen aan dat ze het een leuke en grappige voorstelling vonden. Op de foto's kunt is te zien wat de kinderen gezien hebben.