Nieuws uit groep 3a

Timmerdorp techniek
4 juli 2022 door juf Leonoor

Deze week is de techniek week op school. Onze groep was vanmiddag na de lunch aan de beurt om op het onderbouwplein heerlijk te bouwen en timmeren. Met echte hamers en spijkers hebben ze een 'dorp' getimmerd. De kinderen vonden het erg leuk.

Zomerfeest
4 juli 2022 door juf Leonoor

Vrijdag hebben we op school het zomerfeest gevierd. Onze groep was in de middag aan de beurt. We mochten op het onderbouwplein lekker zelf kiezen waar we zin in hadden. We hebben op het springkussen gespeeld, geschminkt, limonade en popcorn gekregen en met de bal spelletjes gespeeld. Het was een hele leuke en gezellige middag.

Groep 3a Zandkastelen
31 mei 2022 door Mascha Vader

Ook vandaag zijn we aan het werk geweest met ons IPC project Vakantie. En bij vakantie denk je ook vaak aan het strand. En wat is er nou leuker dan het maken van een zandkasteel op het strand. Daarom hebben wij vandaag een zandkasteel gemaakt door middel van een zandtekening. De kinderen en de juf vonden dit erg leuk om te doen. Dit kunt u zien op de foto’s.

Judo les
30 mei 2022 door juf Leonoor

We hebben vandaag de eerste judo les gehad. We kregen een echt judo pak aan en we hebben al een paar echte grepen geleerd. We hebben ook nog leuke spelletjes gedaan.

Groep 3a IPC Vakantie
12 mei 2022 door Mascha vader

Afgelopen dinsdag was de opening van ons nieuwe IPC thema Vakantie. In de aula gingen we kijken naar het optreden van de juffen en mochten de kinderen zelf ook mee dansen op een leuk zomers liedje. Na de opening gingen we terug naar de klas. Hier hebben we gepraat over het woord vakantie en waar we dan aan dachten en met welk vervoersmiddel gaat iedereen uit de klas op vakantie. En wat neem jij mee in je rugzak als je op vakantie gaat. De komende tijd gaan we op allerlei vakgebieden dieper in op het thema Vakantie. De kinderen hebben ook een opdracht mee naar huis gekregen afgelopen woensdag. Veel succes met deze opdracht. Maar dat gaat vast lukken!

koningsspelen
22 april 2022 door juf Leonoor

We hebben vandaag met de koningsspelen een hele gezellige dag gehad. Veel kinderen waren mooi in het oranje gekleed. We begonnen de dag met het dansje op het liedjes Fit top 10 van Kinderen voor Kinderen. Daarna hadden we muziekles van meester Herman. Na de muziekles gingen we eten en drinken en naar het plein voor de spelletjes. Wat waren de kinderen sportief en enthousiast bezig. Heel leuk om te zien. Na de spelletjes gingen we naar het speeltuintje aan de Meidoornlaan om te picknicken. Ook dat was heel gezellig. Na de pauze kregen we nog een heerlijk ijsje. In de middag mochten we even lekker spelen of in ons koningsdag werkboekje werken.

Groep 3a Paaseieren zoeken
15 april 2022 door Mascha Vader

Afgelopen woensdag mochten we in de kerktuin paaseieren zoeken. In de tuin lagen wel 96 nep eieren verstopt. In de klas kreeg iedereen een chocolade paasei om lekker op te eten.
Natuurlijk hebben de kinderen alle nep eieren gevonden. Wat een goede speurders!

Fijne Pasen allemaal

Paasviering en paaslunch
14 april 2022 door juf Leonoor

We hebben weer een hele gezellige dag gehad vandaag. We zijn naar de kerkviering in de kerk geweest en daar hebben de groepen 4 de paasmusical gespeeld. Ze deden dat super goed en we hebben heerlijk met de liedjes meegezongen. Na de kerkviering gingen we lekker eten tijdens de paaslunch. Alle kinderen hadden lekker broodjes, eitjes, cake of koekjes mee.

Verven met voedsel
14 april 2022 door juf Leonoor

We hebben vorige week vrijdag in de klas voor het IPC thema geschilderd met voedsel. Met bietensap, sojasaus, spinazie, ketchup, mayonaise, appelmoes, wortelsap, chilisaus en met kerriepoeder met water hebben we een verftekening gemaakt.

Groep 3 a Rekendag en ipc
31 maart 2022 door Mascha Vader

Beste ouders

Gisteren hebben we een leuke dag gehad. Rekendag op school. Denkt u er nog even aan dat u het gemaakte huis van uw kind morgen tijdens de inloop kunt komen bekijken.

Met ons thema wij proeven en proeven in de klas zijn we ook bezig geweest. Onze witte tulpen hebben we op blauw water gezet. Wat zal er gaan gebeuren?

We zijn ook naar buiten geweest. Daar hebben we met bewegend leren de tweelingen geoefend en begrijpend lezen. Voer de opdracht uit die je op het kaartje kunt lezen. De kinderen vonden dit erg leuk om te doen.

Veel kijkplezier!


Opening IPC thema 'We proeven en proeven in de klas'
10 maart 2022 door juf Leonoor

We hebben maandag een nieuw IPC thema geopend. Tijdens de opening lagen er allemaal voedginsproducten op tafel. Hele lekkere maar ook minder lekkere. We hebben er daarna over gepraat en er een tekening over gemaakt. De komende weken werken we rond dit thema.

carnaval
10 maart 2022 door juf Leonoor

Voor de vakantie hebben we ons IPC thema feest afgesloten met carnaval. We hebben een hele leuke en gezellige dag met elkaar gehad. Alle kinderen zagen er prachtig uit.

Letterfeest
11 februari 2022 door juf Leonoor

We hebben vandaag een super leuke dag gehad. We hebben het letterfeest gevierd. We begonnen het feest met een filmpje die Zoem de bij voor ons heeft gemaakt. Daarna hebben we samen met de andere groep 3 het letterzoekspel gedaan. Na het letterzoekspel hebben we letterbingo gespeeld. Wie bingo had mocht een boekenlegger uitzoeken. We hebben ook nog het verhaaltje over feest gelezen. Na de lunch kwam juf Helga in de klas om ons letterdiploma te geven. We hebben ook nog lekker cake en limonade gehad. Het was een leuke dag en veel kinderen zagen er leuk uit in hun letterkleding of mooie feestkleding.

ipc les feest
11 februari 2022 door juf Leonoor

We hebben bij het ipc thema feest een les gehad over feesten in andere landen. We hebben het over het Suikerfeest, het Holifeest en over het Divali feest gehad. Juf Lamiya heeft ons veel leuke dingen over het Suikerfeest verteld. Ze heeft ons foto's laten zien en ze had ook de Koran mee om aan ons te laten zien. Aan het einde van de les kregen we een beetje rozenwater om ons handen schoon te maken en een Turks snoepje om lekker op te eten.

Groep 3 a verjaardag
2 februari 2022 door Mascha Vader

Vandaag ben ik jarig. Alweer 43 jaar jong. En wie jarig is trakteert natuurlijk. Daarom kregen de kinderen na te hebben gezongen een lekker stukje taart. Het was erg leuk om jarig te zijn en toegezongen te worden. Je voelt je dan erg jarig. Bedankt groep 3a.

Groeten

Juf Mascha

kerstontbijt 2
16 december 2021 door juf Leonoor

Het was vanmorgen ontzettend gezellig tijdens het kerstontbijt. Alle kinderen zagen er prachtig uit en iedereen had een heerlijk ontbijtje mee. Wat fijn dat we zo gezellig samen konden eten.

Groep 3a Kerstontbijt
16 december 2021 door Mascha vader

Vandaag allemaal op je mooist naar school voor het kerstontbijt. Wat zagen jullie er mooi uit. De juffen lazen een kerstverhaal voor over de wensslinger. Daarna gingen we allemaal heerlijk ontbijten. Dit kunt u op de foto’s zien.

Gisteren hadden we een jarige job in de klas. Liv is 7 jaar geworden. En we mochten op onze tafel het lezen oefenen. Dat maakt het lezen nog leuker. Ook hier kunt u foto’s van bekijken.

Fijne kerstvakantie allemaal!

Groep 3a Kerststukjes maken
14 december 2021 door Mascha Vader

Vandaag was een erg gezellige dag! Gijs was jarig. Dus vierden we feest. Ook gingen we vandaag kerststukjes maken. Juf gaf eerst uitleg over het maken van een kerstukje en daarna mochten we aan de gang. En wat zijn ze mooi geworden. Bedankt voor alle extra spullen! We hebben wel zes kerststukjes kunnen maken voor het goede doel. Echt super fijn!

En ik zal nog wat foto’s van gisteren plaatsen. Gewoon omdat dat leuk is.sinterklaasfeest
3 december 2021 door juf Leonoor

We hebben vandaag een hele leuke gezellige dag gehad. Sinterklaas kwam met de pietjes op school. Hij werd door de brandweerwagen gebracht. Er zat een piet vast in de schoorsteen en hij is er door de brandweer gelukkig weer op tijd uitgehaald.

We hebben in de klas een circuit gedaan met allemaal sinterklaas spelletjes en activiteiten.

Om half 11 mochten we naar de aula met de andere groep 3. Daar zat Sinterklaas met de pieten. We hebben liedjes gezongen voor Sinterklaas en Sinterklaas wist allemaal dingen over onze klas. Aan het eind van het bezoek ging de pakjeskamer open en mochten we zelf uit al die prachtige cadeaus iets uitzoeken. Wat waren we blij en wat was het een leuke dag.

Groep 3a Pietengym en bamzaaien
1 december 2021 door Mascha vader

Dinsdag mochten we voor de tweede keer Pietengymmen. Dat is echt mazzel hebben.

Vandaag gingen we in de klas bamzaaien. Dit is een rekenspel waarbij je het splitsen oefent. Je kunt dit spel ook met pepernoten spelen. Uw kind kunt u vast uitleggen hoe het spel gaat.

Op de foto’s is de Pietengym en het bamzaaien te zien.